To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Flaufly, jeahwe, Rita, a mówimy tu tylko o osobach, które akurat zajrzały niedawno do tematu i zabrały swój głos w sprawie, a to co oni piszą rozmija się z twoimi bredniami. Wiedzialem, że jesteś głupi, ale nie sądziłem, że aż tak bardzo Uśmiech
Odpowiedz
Ja się z nikogo nie śmiałem. Obie strony dyskusji niepotrzebnie wchodziły w kwestię definicji, co nie ma żadnego znaczenia, co uzasadniałem.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Terranin ma bardzo nisko ustawiony próg bycia obiektem agresji.
Być może sama obecność i otwarte przyznawanie się do bycia homo jest dla niego agresją.
Dziwne, bo ja zatwardziały hetero jakoś tej strasznej agresji nie doświadczam.
Raczej obserwuję otwieranie się polskiej pieczary na to, co w innych krajach już nikogo nie bulwewrsuje.

stosunki są różne ..czy można w to ingerować :lups:
Odpowiedz
GB napisał(a):(przypomnę, że CM skłamał, że wg. definicji. wiki stosunkiem płciowym jest tylko seks dopochwowy i nic więcej oraz wykreślił sobie z ujęcia biologicznego kwestię seksu dla przyjemności/umacniania więzi).

Odniosę się chociaż do tego zasrany manipulancie:

Przypominam ze CreatedMind nic nie wymyślał tylko po prostu przeczytał to co jest w linku na który GB się powołuje:
ZLinkuGoodTrolla napisał(a):seks bez penetracji (petting) – kontakty seksualne bez wprowadzania penisa do pochwy
Nigdzie nie pisałem czy się z tym zgadzam czy nie tylko po prostu czytałem artykuł na który GB sam się powołuję i pokazywałem różne sprzeczności tamtego artykułu.

Gocek napisał(a):Czytam temat i uważam, że Goodboy w przeciwieństwie do wielu oponentów, gada rzeczowo. Ale z drugiej strony jestem lewakiem, więc wg was, mnie to dyskwalifikuje :mrgreen:

A może cierpisz na hipokryzje ?
Bo Gb w tym temacie nie raz jechał po ludziach i robił to tak ze bez problemu dorównywał użytkownikom podobnym do mnie i którzy są jednak uznawani (dziwnym zbiegiem okoliczności właśnie przez lewaków...) za agresywnych trolli.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
exodim napisał(a):Seks oralny nie jest seksem w rozumieniu naukowym. To zachowanie erotyczne, jak handjob. W ostateczności masturbacja też jest takim zachowaniem erotycznym.

Seks obejmuje zachowania, w których uczestniczą rozdzielne (lub nie, zależy od gatunku organizmów) narządy płciowe, a niekoniecznie strefy erogenne.

to już zależy od tego, jaką definicję przyjmiemy. dlaczego więc mielibyśmy przyjąć taką, jaką sugerujesz?
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
idiota napisał(a):...a masturbowanie się to seks jest...

Jednoosobowy, ale jest. Jeśli kto nie ma "sparing partnera", to chyba lepszy taki niż żaden? Przynajmniej psy, koty i dzieci na dzielni pozostają bezpieczne. Ale wytłumacz mi, skoro dla Ciebie dwoje ludzi po ślubie są rodziną mimo, że nic się jeszcze/albo nigdy z nich nie urodziło, to dlaczego ktoś, kto sobie sam robi dobrze/lub używa do tego cudzego tyłka, stoi Ci w gardle z takim opisem wykonywanych przez siebie czynności?
Odpowiedz
exodim napisał(a):Podawałem je w tym wątku wielokrotnie.

Jak GoodBoy ma problem z du..., przepraszam, ze wzrokiem, to niech zajrzy do specjalisty.

Generalnie w nauce przyrodniczej, jaką jest zoologia (przede wszystkim kręgowców, bo formy rozmnażania się takich organizmów jak pierwotniaki, glony, grzyby, bezkręgowce czy prymitywne strunowce są znacznie inne i nieporównywalne z kręgowcami - przede wszystkim mamy tam do czynienia z izogamią lub anizogamią) seks jest tożsamy z kopulacją. Jak czytamy w artykule na wiki, a także w genialnej "Vertebrate Life" Janis&Heiser, spółkowanie nie musi służyć zapłodnieniu, a często jego celem jest podtrzymanie więzi społecznych.

W naukach antropologicznych dodaje się różne inne rodzaje stosunków pod tę kategorię. Ale ja o nich nie pisałem i nie piszę.
W przytoczonym artykule nie jest nawet użyte słowo "seks". Jest użyte (nieprzypadkowo) słowo akt płciowy i kopulacja. Seks w ogóle nie jest określeniem naukowym. Nauka nie tworzy osobnych definicji, które byłyby sprzeczne ze słownikiem j. polskiego. Naukowiec nie napisze, że chrabąszcze uprawiają seks...
The spice must flow
Odpowiedz
Najsłynniejszy ośrodek "leczący" gejów z homoseksualizmu, aktywny promotor tzw. terapii konwersyjnej, Exodus International kończy działalność. Jego założyciel po latach przyznaje, że to była jedna wielka ściema i że terapia jest nieskuteczna Uśmiech To już trzeci w tym roku "coming out" ujawniający rzeczywistą skuteczność terapii nastawionych na zmianę orientacji seksualnej.

natemat= napisał(a):Przez lata "leczyli" homoseksualistów. Teraz przepraszają i kończą działalność
Exodus International, czyli chrześcijańska organizacja, która od ponad 30 lat "leczyła" w Stanach Zjednoczonych z homoseksualizmu, kończy działalność. Grupa oficjalnie przeprosiła społeczność LGBT za wyrządzone jej krzywdy. Jej szef oznajmił natomiast, że terapia zmierzająca do przekształcenia orientacji seksualnej była nieskuteczna.

Na stronie internetowej Exodus International opublikowano komunikat, w którym poinformowano, że organizacja zostanie zamknięta. Jej władze zaznaczyły, że nie negują dobrych skutków, do jakich doprowadziła ich działalność. Przyznały jednak, że nowa generacja chrześcijan oczekuje zmiany, a one same przez lata źle oceniały społeczność homoseksualną. Szef Exodus International Alan Chambers przeprosił przy tym osoby homoseksualne za sposób, w jaki grupa je traktowała, przyznając, że promowana przez nia terapia była nieskuteczna.

– Jest mi przykro, że niektórzy z was spędzili lata we wstydzie i poczuciu winy, podczas gdy wasze preferencje się nie zmieniły. Jest mi przykro, że promowaliśmy próby zmiany orientacji seksualnej i teorię konwersyjną – napisał Chambers, przyznając jednocześnie, że sam od lat odczuwa homoseksualne impulsy.

Początkowo ukrywał je, mając nadzieję, że w końcu znikną. Teraz, jak podkreślił, doszedł jednak do wniosku, że nie jest w stanie ich powstrzymać. Dlatego zaakceptował swoje skłonności i nie odczuwa już wstydu z powodu bycia istotą ludzką. – Czuję się wolny, po prostu akceptując siebie, podobnie jak czynią to moja żona, reszta rodziny, przyjaciele i Bóg – stwierdził Chambers.

Exodus International powstał w 1976 roku. Przez wiele lat jego członkowie przekonywali, że preferencje homoseksualne mogą zostać przeorientowane. Organizacja polecała terapię konwersyjną, która miała wzmacniać tożsamość płciową oraz naprawiać niewłaściwe sposoby komunikowania i wiązania się z przedstawicielami obydwu płci. W styczniu Chambers przyznał, że 99,9 procenta uczestników terapii nie doświadczyło żadnej zmiany w obszarze preferencji seksualnych. Z tego powodu przeprosił za posługiwanie się sloganem "Zmiana jest możliwa".

Członkowie Exodus International zamierzają stworzyć nową organizację. Będzie ona zajmować się "redukowaniem strachu" oraz dbaniem o to, by zrzeszone w niej kościoły były bezpiecznymi i gościnnymi wspólnotami.

http://natemat.pl/65413,przez-lata-leczy...zialalnosc

Z tej okazji piękny ból dupy Terlikowskiego http://www.fronda.pl/a/terlikowski-szkod...29002.html

A teraz prawdziwe kuriozum. Polski urzędnik próbuje zablokować francuski ślub :lol2:
http://www.tvn24.pl/jestesmy-obywatelami...752,s.html
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Najsłynniejszy ośrodek "leczący" gejów z homoseksualizmu, aktywny promotor tzw. terapii konwersyjnej, Exodus International kończy działalność. Jego założyciel po latach przyznaje, że to była jedna wielka ściema i że terapia jest nieskuteczna Uśmiech To już trzeci w tym roku "coming out" ujawniający rzeczywistą skuteczność terapii nastawionych na zmianę orientacji seksualnej.

I myślisz, że trzecie wydarzenie z rzędu znamionuje przypadek?
Nie. To polityka, więc podniecać możesz jedynie tym, że Stanami rządzi lewactwo, a nie tym, że homoseksualizm jest normalny.
Odpowiedz
Exodus i lewactwo? To była prawicowa chrześcijańska organizacja międzynarodowa wspierana przez sektę kościoła katolickiego. Oświadczenie jej założyciela nt. "skuteczności leczenia" oraz zamknięcie działalności są gwoździem do trumny terapii konwersyjnej, a to właśnie w oparciu o nią chrześcijańska szarlataneria próbowała przez całe lata wmawiać, że zmiana orientacji seksualnej jest możliwa.
Odpowiedz
O tym mówię. Któż, ach któż mógł zmusić amerykańskich katolików do zamknięcia ośrodków?

Zmasowany i bezpardonowy atak lewactwa, oparty na kłamstwach i manipulacjach. Nikt, ani nic więcej.
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):O tym mówię. Któż, ach któż mógł zmusić amerykańskich katolików do zamknięcia ośrodków?

Zmasowany i bezpardonowy atak lewactwa, oparty na kłamstwach i manipulacjach. Nikt, ani nic więcej.
Jakich kłamstwach i manipulacjach?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):O tym mówię. Któż, ach któż mógł zmusić amerykańskich katolików do zamknięcia ośrodków?

Pytanie skąd masz informacje o zmuszaniu kogokolwiek do zamykania podbojów? W artykule nie ma o tym słowa, na stronie exodusa również http://exodusinternational.org/2013/06/e...shut-down/ Terapia jest nieskuteczna i tyle, tak trudno jest Ci to przyjąć do wiadomości? Środowisko medyczne od dawna przestrzegało nie tylko przed nieskutecznością terapii konwersyjnej, ale również przed negatywnym jej skutkiem. Teraz mamy potwierdzenie w postaci słów tych, którzy terapie prowadzili. Masz inne info nt. rzekomego przymuszania do zamknięcia to się podziel.
Odpowiedz
Na początek może przeczytaj książkę "Utopia u władzy. Historia ZSRR".

Może zrozumiesz skąd o tym wiem. Uśmiech
Odpowiedz
Jak mam rozumieć są w niej dowody nt. rzekomej skuteczności terapii konwersyjnej? Oczko
Odpowiedz
Nie.
Są za to opisy kolejnych nagonek na kolejne kategorie "wrogów ludu" (lud = klasa robotnicza). Obecnie klasa robotnicza nie chce już władzy "awangardy", przeto "awangarda" wynalazła nowy "lud uciśniony", czyli LGBT i okolice.

Pamiętaj tylko, że robotnik pod rządami "władzy robotniczej" miał gorzej niż wcześniej, za "straszliwych" czasów kapitalizmu. No i trup słał się gęsto, jak nigdy wcześniej, na miliony.
Odpowiedz
Wiem o co biega, tylko nadal nie wiadomo co to miałoby mieć wspólnego ze skutecznością/nieskutecznością terapii konwersyjnej? Jeżeli nie masz dowodów na jej skuteczność to nie widzę sensu, byś dorabiał do tego ideologię przytaczaną w książce. Nawet jeżeli wierzysz w to co jest tam napisane to jeszcze żaden dowód na skuteczność terapii konwersyjnej. Ta jest nieskuteczna, bez względu na ideologię.
Odpowiedz
I nagle, w jednym roku, trzy ośrodki, niezależnie od siebie, stwierdziły, że "pobłądziły"...

Niczym bucharinowcy, kamieniewowcy i zinowiewowcy po XVII Zjeździe WKP(b). Duży uśmiech
Odpowiedz
Żadne trzy ośrodki, tylko jeden największy Exodus. Pozostałe przypadki to przeprosiny byłego "uleczonego" geja, najczęściej podawanego dowodu przez chrześcijańską propagandę, który nawet zawarł ślub z kobieta i spłodził dzieci oraz wydał poczytną książkę o przemianie w hetero, po czym po latach przeprosił środowisko LGBT i wyznał, że terapia to ściema i żadnej zmiany nie było. Inne obnażenie terapii to sprawa sądowa z żądaniem odszkodowania i zamknięciem działalności przeciwko innemu ośrodkowi "leczenia" gejów, założona przez byłych uczestników terapii konwersyjnej i ich matki, gdzie z najdrobniejszymi szczegółami zostały opisane metody terapii polegające m.in na wyzywaniu od pedałów, zmuszaniu do nagości wobec starszych nieatrakcyjnych mężczyzn oraz biciu worka bokserskiego z napisem "matka".
Odpowiedz
No czyli klasyczna sowiecka nagonka...
Dajmy na to: dojarki z kołchozu nad Wołgą, hodowcy reniferów z Jakucji, przodownicy pracy z Donbasu, akademicy Chujow i Cyckow, wszyscy zgodnie piszą do "Prawdy", że wrogów ludu należy rozstrzelać. Co więcej, wrogowie ludu sami się do wszystkiego przyznają, błagają proletariat o rozstrzelanie za zdradę, szpiegostwo i sabotaż.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości