To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
GoodBoy napisał(a):Skąd to wiesz?

Stąd, że umiem czytać po francusku, dziecko drogie. Jak już w końcu nabędziesz tę umiejętność będziesz mógł się wypowiadać w kwestii tego co jest tłumaczeniem z francuskiego, a co nie.8)

GoodBoy napisał(a):To Ty łżesz, nic takiego nie ma miejsca. Artykuł jest w innym tonie, niż opracował to homofob z pch24.pl

A skąd to wiesz skoro nie znasz francuskiego, dziecko drogie? Twoja szklana kula Ci podpowiedziała, łgarzu?

I w dupie mam ton artykułu - pisałem wyraźnie, że odnoszę się do fragmentu wklejonego przez Exodima i do tego czy jest tłumaczeniem tekstu z Figaro. Jest jego tłumaczeniem (ze wstawkami nie mającymi wpływu na meritum). Jeśli uważasz inaczej droga wolna - byłoby łatwo dowodzić, że się mylę, gdybyś znał francuski, Pinokio.

GoodBoy napisał(a):Po raz kolejny bredzisz, w dodatku wykazałeś właśnie, że nie pofatygowałeś się nawet kliknąć linku do opracowania pch24.pl.

Po co, skoro interesuje mnie tekst wklejony przez Exodima i artykuł z Figaro, Pinokio?

GoodBoy napisał(a):Z pozycji amatora możesz się do wszystkiego odnosić, co Ci do głowy przyjdzie.

Ty też - rzecz w tym, że na razie nie ma do czego się odnosić, więc nie ma też czym się podniecać, Pinokio.

GoodBoy napisał(a):Nie mam żadnego powodu, ani zwyczaju podważać z góry badania, których metodologii nie przedstawiono i których publikację pełnego raportu zapowiedziano za kilka miesięcy.

Za to masz zwyczaj przedstawiać je jako prawdę objawioną, jeśli tylko wnioski Ci pasują, Pinokio. Może jeszcze powołasz się na tatę Marcina, co Pinokio?

GoodBoy napisał(a):Ty się chłopczyku

Pinokio, Ty się naucz używać tego co masz między uszami i nie podskakuj tyle, bo w końcu cierpliwość mi się skończy.

GoodBoy napisał(a):Umiesz tylko sypać bezzasadnymi zarzutami. Nie umiesz ich udowadniać.

Dobra rada Pinokio: nie pisz kiedy patrzysz w lustro.

GoodBoy napisał(a):Ale ja wspomniałem, drogie dziecko.

Czyli potwierdzasz, że coś jest na rzeczy z wektorem ideologicznym DailyNews. Dzięki, Pinokio.

GoodBoy napisał(a):Jak najbardziej mam

A jakie to są podstawy, skoro nic o tym badaniu nie wiesz Pinokio? Tata Marcina Ci powiedział?

GoodBoy napisał(a):Oj ból dupy tu widzę wielki Uśmiech

Już mówiłem, że opowieści o trudach zeszłej nocy to na stosownym subforum i żebyś nie pisał jak patrzysz się w lustro.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Dobrze, że chociaż w końcu przyznałeś, że ton obu źródeł jest inny. Umiem czytać i dlatego podważam twoje brednie. Jednocześnie wycofują się z dalszej dyskusji z Tobą, jako że znowu z racji braku merytorycznych argumentów, zaczynasz grozić z pozycji administratora. Nie mam zamiaru w tym temacie dyskutować z Tobą jak z adminem, tylko userem, chcącym merytorycznie na równych zasadach polemizować. Jeśli tego nie potrafisz, to trudno. Odpowiedź "chłopczyku" na twoje "dziecko", a potem twoja reakcja na moją odpowiedź była właśnie tego najlepszym sprawdzianem.

Gocek napisał(a):Goodboy, zamieść we wrześniu pełny raport pls.
Spoko, o ile kto inny mnie nie wyprzedzi Uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Dobrze, że chociaż w końcu przyznałeś, że ton obu źródeł jest inny.

Napisałem, że ton artykułu z pch24 mnie nie obchodzi... Nawet po polsku czytać nie umiesz?:wall:

GoodBoy napisał(a):Umiem czytać i dlatego podważam twoje brednie.

No to podważaj. Cytat z Figaro, tłumaczenie i dla porównania odpowiednie zdanie z tekstu wklejonego przez Exodim. Czekam Pinokio.

GoodBoy napisał(a):zaczynasz grozić z pozycji administratora.

Wiesz co Pinokio, zanim zaczniesz naukę francuskiego, naucz się czytać ze zrozumieniem w języku ojczystym. Nigdzie nie groziłem Ci z pozycji administratora - już nie mówiąc o tym, że w ogóle Ci nie groziłem.

GoodBoy napisał(a):Nie mam zamiaru w tym temacie dyskutować z Tobą jak z adminem, tylko userem, chcącym merytorycznie na równych zasadach polemizować.

Toż czekam, żebyś zaczął merytorycznie polemizować, Pinokio.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Śmierć Szczurów napisał(a):Nigdzie nie groziłem Ci z pozycji administratora - już nie mówiąc o tym, że w ogóle Ci nie groziłem.
Nie, wcale....

Śmierć Szczurów napisał(a):Pinokio, Ty się naucz używać tego co masz między uszami i nie podskakuj tyle, bo w końcu cierpliwość mi się skończy.
Cóż innego to ma być, jak nie twoja reakcja na moje "chłopczyku" w odniesieniu na twoje "dziecko"? Jakkolwiek to będziesz teraz tłumaczył, straszenie jest jak nic, a jak pisałem nie mam zamiaru dyskutować z adminem, który w normalnych poza dministracyjnych tematach, wykorzystuje swoją pozycję w dyskursie z adwersarzem. Dlatego wycofuję się z dyskusji z tobą, żeby czasem "nie podskoczyć" co by cierpliwość się Panu nie skończyła....
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Nie, wcale....

Wcale. To sugestia, żebyś nie podskakiwał tyle wystosowana przeze mnie. Nie ma tam słowa o banie czy ostrzeżeniu - z punktu widzenia regulaminu możesz mnie nazywać chłopczykiem w odpowiedzi na dziecko drogie, Pinokio, ale na internecie świat się nie kończy, a Ty nie pierwszy raz pozwalasz sobie za dużo.
Odpowiedz
Dla Goodboya świat - i odwaga - się na internecie kończą, co udowodnił już nie raz Uśmiech
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Dla Goodboya świat - i odwaga - się na internecie kończą, co udowodnił już nie raz Uśmiech
Co Ty Hastur możesz wiedzieć? Lewactwo i LGBT rulez Oczko
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Dla Goodboya świat - i odwaga - się na internecie kończą, co udowodnił już nie raz Uśmiech
Chciałbyś Uśmiech Akurat tak się pięknie składa, że w realu obserwuję nieraz homofobów i to często w bezpośrednich relacjach, którzy mają wielką ochotę powiedzieć o jedno słowo za dużo, ale mają kłódę na mordzie i nie są w stanie tego zrobić. Podejrzewam, że z Tobą nie byłoby inaczej. Pracując w korpo musiałbyś się dostosować, inaczej by Cie wyjebali na zbity pysk. W cywilizowanym świecie nie ma miejsca na kampanię nienawiści. O mnie wiedzą wszyscy w pracy, znajomi i rodzina. Większość ludzi z pracy mnie akceptuje i lubi, poza garstką wspomnianych homofobów, którzy niestety nie mogą się popisać swoimi możliwościami ;( Żyję otwarcie i nie mam z tym żadnych problemów, także dziękuję za słowa uznania w zakresie odwagi. Tak się składa, że na necie się ona niestety dla Ciebie nie kończy Uśmiech

Gocek napisał(a):Co Ty Hastur możesz wiedzieć? Lewactwo i LGBT rulez Oczko
Cameronowe prawactwo też Język
Odpowiedz
Goodboy napisał(a):Podejrzewam, że z Tobą nie byłoby inaczej.
Ale jakoś nie skorzystałeś z okazji, by zweryfikować to osobiście. Z Berzerkerem lub Sethem też jakoś się konfrontować nie chciałeś, gdy cię do tego zapraszali. Tylko sobie szczekasz w internecie: ty byś to, ty byś tamto... I na tym się twoja "odwaga" kończy.
Odpowiedz
O losie wszechmogący, on ma mnie za jakieś łyska kibola, który na ustawki chodzi :lol2: Może się pochwal, skoro już zgrywasz wielkiego chojraka, ile ustawek w życiu zaliczyłeś, albo ktokolwiek z wymienionego towarzystwa? I kto tu potrafi tylko szczeną kłapać :] Ja się do twojego poziomu nie zamierzam zniżać, ani też nie założyłem tutaj konta, by poznawać ludzi w realu naprawdę nie cierpię na deficyt znajomości w życiu osobistym. Nie widzę najmniejszego powodu, co bym musiał marnować swój cenny czas na spotkania z takimi jak ty, z pożytkiem dla twojego bezpieczeństwa. Mam lepsze rzeczy do roboty, np kupowanie nowych sexy designerskich gatek Uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):O losie wszechmogący, on ma mnie za jakieś łyska kibola, który na ustawki chodzi :lol2:

Ty jakiś głupi jesteś czy do szkoły nie chodziłeś? O solówkach nie słyszałeś?
Odpowiedz
Goodboy napisał(a):I kto tu potrafi tylko szczeną kłapać :]
Puste kłapanie szczęką to w dalszym ciągu wyłącznie twoja domena.
Cytat:Nie widzę najmniejszego powodu, co bym musiał marnować swój cenny czas na spotkania z takimi jak ty, z pożytkiem dla twojego bezpieczeństwa.
QED.
Śmierć Szczurów napisał(a):Ty jakiś głupi jesteś czy do szkoły nie chodziłeś? O solówkach nie słyszałeś?
A fe, solówki, brr. Kto by się parał przemocą jak jakiś kibol czy inny mężczyzna, gdy można poszczekać sprzed komputera. Przez takie rzeczy można sobie podrzeć designerskie sexy gatki.
Odpowiedz
Hastur napisał(a):A fe, solówki, brr. Kto by się parał przemocą jak jakiś kibol czy inny mężczyzna, gdy można poszczekać sprzed komputera.
Przecież to jest przemoc. Symboliczna.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Odpowiedz
W Londynie policja zatrzymała człowieka za nazywanie homoseksualizmu grzechem.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion...olice.html
http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/07/...49537.html

Wolność słowa i tolerancja pod naciskami lgbt-ystów postępuje.
Odpowiedz
Witold napisał(a):W Londynie policja zatrzymała człowieka za nazywanie homoseksualizmu grzechem.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion...olice.html
http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/07/...49537.html

Wolność słowa i tolerancja pod naciskami lgbt-ystów postępuje.

To tam można bezprawnie zatrzymać i np: aresztować człowieka?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Zawsze mnie śmieszy zajebistość tego typu sytuacji, gdzie w ruchliwym miejscu publicznym ustawia się taki pacan i przez megafon napierdala te swoje "mądrości" i mimo setek przechodniów nikt go nie słucha i wszyscy olewają :lol2: To samo jest np. w Warszawie przy wejściu do metra centrum tam też często rozstawiają się podobni kaznodzieje i wszyscy mają ich w dupie.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Zawsze mnie śmieszy zajebistość tego typu sytuacji, gdzie w ruchliwym miejscu publicznym ustawia się taki pacan i przez megafon napierdala te swoje "mądrości" i mimo setek przechodniów nikt go nie słucha i wszyscy olewają :lol2: To samo jest np. w Warszawie przy wejściu do metra centrum tam też często rozstawiają się podobni kaznodzieje i wszyscy mają ich w dupie.

Jeśli wszyscy mają ich w dupie to tym bardziej nie ma sensu ich zamykać.
A stosunek homoseksualny jest grzechem w doktrynie chrześcijańskiej, więc podawanie faktów o jakiejś doktrynie również nie powinno podlegać karze.

Z drugiej strony ja na wrocławskim rynku spotkałem się z bardzo ciepłym przyjęciem kaznodzieja, który opowiadał o piekle itp.
Ciekawy element folklorystyczny jest ciekawy.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Ktoś wie na jakiej podstawie go zatrzymano?

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
exodim napisał(a):A stosunek homoseksualny jest grzechem w doktrynie chrześcijańskiej, więc podawanie faktów o jakiejś doktrynie również nie powinno podlegać karze.
No jest, ale nie całym chrześcijaństwie, tylko w katolicyzmie i jeszcze kilku innych kościołach. Są kościoły, które błogosławią małżeństwa homo i inaczej niż kościół interpretują biblię. Tym niemniej przestrzeń publiczna nie powinna być miejscem, gdzie ktoś nachalnie przez megafon napieprza religijne ściemy, które dotyczą i obowiązują wyłącznie katolików, a przestrzeń publiczna dotyczy wszystkich, również gejów i innych hetero, którzy te bajki mają w głębokim poważaniu Uśmiech Inaczej za chwile ustawi się ktoś z megafonem w równie ruchliwym miejsca, albo np. przed kościołem i będzie nawalać jaka ta raligia jest popierdolona, a Witold będzie pierwszym, który go do paki będzie chciał wsadzić.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):No jest, ale nie całym chrześcijaństwie, tylko w katolicyzmie i jeszcze kilku innych kościołach. Są kościoły, które błogosławią małżeństwa homo i inaczej niż kościół interpretują biblię. Tym niemniej przestrzeń publiczna nie powinna być miejscem, gdzie ktoś nachalnie przez megafon napieprza religijne ściemy, które dotyczą i obowiązują wyłącznie katolików, a przestrzeń publiczna dotyczy wszystkich, również gejów i innych hetero, którzy te bajki mają w głębokim poważaniu Uśmiech Inaczej za chwile ustawi się ktoś z megafonem w równie ruchliwym miejsca, albo np. przed kościołem i będzie nawalać jaka ta raligia jest popierdolona.

Imho to wszystko zależy od skali zjawiska i od natarczywości danej jednostki/jednostek z megafonem.
Tak jak już napisałem, element lokalnego folkloru nie jest zły. Szczególnie, że mało kto bierze na poważnie bardziej kontrowersyjne tezy stawiane przez tego rodzaju kaznodziei.
Trudno na serio brać się za zwalczanie grzechów w tych czasach Język
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości