To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Cytat:Tomaszewskiemu odpowiadał Wiaczesław Melnyk, koordynator projektu "No Place for Homofobia in Sports" z Kampanii przeciw Homofobii: - Pan kojarzy orientację seksualna z seksem, a tak nie jest w rzeczywistości - mówił.

Bo orientacja seksualna z seksem nie ma nic wspólnego. Tak uczą aktywiści gejowscy Duży uśmiech
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Ten buraczany spasiony pasztet myśli, że którykolwiek gej chciałby mieć z nim cokolwiek wspólnego w temacie łóżkowym :lol2: Kijem bym go nie dotknął, a w szatni miałbym totalnego flaka....
http://wyborcza.pl/1,75478,14462749,Jan_...tuje_.html
Co za czasy, już nie wolno mówić co się myśli...
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Witold napisał(a):Bo orientacja seksualna z seksem nie ma nic wspólnego. Tak uczą aktywiści gejowscy Duży uśmiech
Faktem jest, że homofoby używają argumentów odwołujących się do seksu, np. bardzo często czytam "a po co im związki, już teraz mogą uprawiać swoje hobby". Orientacja to nie tylko seks, ale cała sfera uczuciowa, partnerstwo, życie z drugą osobą. Na to wpływa orientacja i przede wszystkim dlatego potrzebna jest formalizacja związków, a nie dlatego, że się ze sobą bzykamy. Małżeństwa hetero też nie mają praw dlatego, że pan lubi pani robić minetę, czy ssać cycki, a pani lubi robić mężowi loda, tylko dlatego, że tworzą związek i wspólnie idą przez życie.

Marcin_77 napisał(a):Co za czasy, już nie wolno mówić co się myśli...
No jak Tomaszewski zabiera głos w taaaki sposób, to moja odpowiedź jest więcej niż adekwatna, jest jedyną możliwą odpowiedzią na słowa podstarzałego prosiaczka, który sądzi, że w szatni geje by na niego lubieżnie spoglądali... To trzeba mieć niezły tupet by z takim wyglądem tak sądzić. To jest kurwa zamach na moje gusta.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):To trzeba mieć niezły tupet by z takim wyglądem tak sądzić. To jest kurwa zamach na moje gusta.
Przemawia przez ciebie czysta lukofobia.
To pasztetom już nic się od życia nie należy?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):No jak Tomaszewski zabiera głos w taaaki sposób, to moja odpowiedź jest więcej niż adekwatna, jest jedyną możliwą odpowiedzią na słowa podstarzałego prosiaczka, który sądzi, że w szatni geje by na niego lubieżnie spoglądali... To trzeba mieć niezły tupet by z takim wyglądem tak sądzić. To jest kurwa zamach na moje gusta.
Zamachem na moje gusta są "parady" - czy obydwaj coś z tym zrobimy? Nie, bo Tomaszewski jak ma takie poglądy to będzie miał dalej i je wyrażał, a "parady" będą snuć się ponuro po bruku miejskich ulic.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Przemawia przez ciebie czysta lukofobia.
To pasztetom już nic się od życia nie należy?
Przeczytałeś jego całą wypowiedź? To jakiej reakcji się spodziewacie z naszej strony? Przyznasz, że inaczej by to brzmiało w ustach jakiegoś zajebiście przystojnego młodego piłkarza. W ustach paszteta takie słowa to farsa i żenada.

Marcin_77 napisał(a):Zamachem na moje gusta są "parady" - czy obydwaj coś z tym zrobimy? Nie, bo Tomaszewski jak ma takie poglądy to będzie miał dalej i je wyrażał, a "parady" będą snuć się ponuro po bruku miejskich ulic.
Przy czym Tomaszewski, poza swoim dobrym samopoczuciem nt. swojego wyglądu i potencjału podrywania go w szatni przez gejów, zasugerował, że geje de facto nie powinni być w ogóle sportowcami. To już jest coś więcej niż wyrażenie gustów. To jest już faszyzm. Tomaszewski zostanie za to spalony na homofobicznym stosie, podobnie jak swego czasu Wałęsa, który skulony musiał w końcu tłumaczyć się ze swoich słów.
Odpowiedz
Nie, on mówił o osobnych szatniach. Może facet jest homofobem (czyli boi się gejów). Ma takie prawo? Ma.

I weź nie pierdol o "faszyźmie" - pokaż mi gdzie nawołuje do nienawiści.

Odpowiedz
Ten "pasztet" tumanie to słynny na cały świat bramkarz jednej z najlepszych reprezentacji piłkarskich lat '70.

:lol2:
Odpowiedz
Palmerze...
Tylko kto by się zboczonymi gustami GB przejmował?

Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):Zamachem na moje gusta są "parady" - czy obydwaj coś z tym zrobimy? Nie, bo Tomaszewski jak ma takie poglądy to będzie miał dalej i je wyrażał, a "parady" będą snuć się ponuro po bruku miejskich ulic.
Dlaczego ponuro?
Parady są wesołe jak występy drag queen.
Ponuro to katolicy paradują w Boże Ciało na ten przykład. Oczko
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Dlaczego ponuro?
Dobraaa, dobra.... "nie-ponuro" Duży uśmiech

A w Boże Ciało to nie parada ani procesja tylko wybieg dla modelek w wieku 50+ Duży uśmiech

Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):Ten "pasztet" tumanie to słynny na cały świat bramkarz jednej z najlepszych reprezentacji piłkarskich lat '70.

:lol2:
Who cares? Wałęsa jest jeszcze sławniejszy od niego. Jest najbardziej znanym Polakiem na świecie. I nie ominęło go ukrzyżowanie ze strony LGBT, z którego musiał się kwieciście tłumaczyć z pomocą swojego synalka. Z Tomaszewskim nie będzie inaczej. Środowisko takich bezpardonowych ataków i aktów homofobii nie odpuszcza. Polska przez tego dałna znowu będzie na świeczniku światowych mediów zareklamowana jako zacofany zaścianek, kraj prostaków i wrzut na dupie Europy.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Dlaczego ponuro?
Jak byłem ostatnio na procesji,to nie było wcale ponuro.
Nie gadaj o sprawach o których wiesz z z listów.
Natomiast ostatnio widziana przeze mnie parada zboczeńców wyglądała jak jakaś masówka z 68 potępiająca syjonizm i leniwych studentów.
Strasznie dużo nienawiści jak na taką miłosną imprezkę.

Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Who cares? Wałęsa jest jeszcze sławniejszy od niego. Jest najbardziej znanym Polakiem na świecie. I nie ominęło go ukrzyżowanie ze strony LGBT, z którego musiał się kwieciście tłumaczyć z pomocą swojego synalka. Z Tomaszewskim nie będzie inaczej. Środowisko takich bezpardonowych ataków i aktów homofobii nie odpuszcza. Polska przez tego dałna znowu będzie na świeczniku światowych mediów zareklamowana jako zacofany zaścianek, kraj prostaków i wrzut na dupie Europy.
No i CO mu zrobią? Ma prawo mówić co myśli, nikogo nie obraża, nie nawołuje do przemocy. "Tolerancja" Gudłaju drogi - "tolerancja", znasz takie długie słowo? Uśmiech

Cytat:"dałna"
Raczej "downa" jak już. Poza tym - Tomaszewski ani fizycznie ani psychicznie nie wykazuje cech, które kwalifikowałyby go do społeczności ludzi chorych na Zespół Downa.

Odpowiedz
Nie dla psa kiełbasa!
Tolerancja jest dla zboczeńców Marcinie.
Normalni ludzie mają siedzieć cicho i zbokolom bakę świecić.

Odpowiedz
Marcin_77 napisał(a):No i CO mu zrobią? Ma prawo mówić co myśli, nikogo nie obraża, nie nawołuje do przemocy. "Tolerancja" Gudłaju drogi - "tolerancja", znasz takie długie słowo? Uśmiech
Obraża - sprowadza nas do roli zwierząt chcących wyruchać każdego napotkanego faceta bez względu na wygląd.
Nawołuje do przemocy - maślane oczy do prawa rosyjskiego, popieranie homo jako tabu i ukrywania swojej tożsamości = to zawsze skutkuje eskalacją przemocy wobec grupy społecznej, ponieważ motłoch zawsze w ten sposób to pojmie (patrz co się dzieje w Rosji, patrz na katechizm KK i jego nauczanie nt. homoseksualizmu vs. faktyczne postawy katolików).

Co mu zrobią? Nic, poza tym, że zaszkodził Polsce na arenie międzynarodowym. Po raz kolejny przez głupotę jakiegoś patafiana dostaniemy wizerunkowo po dupie i będzie się o nas źle mówiło. Za bardzo nie orientuję się w sporcie, jednak mam nadzieję, ze do dupska dobiorą mu się jakieś sportowe komisje, czy coś w tym stylu i utemperują dziada.

Marcin_77 napisał(a):Raczej "downa" jak już. Poza tym - Tomaszewski ani fizycznie ani psychicznie nie wykazuje cech, które kwalifikowałyby go do społeczności ludzi chorych na Zespół Downa.
Dlatego skorzystałem z kolokwializmu. "Down" byłoby obrazą ludzi z zespołem Downa.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Obraża - sprowadza nas do roli zwierząt chcących wyruchać każdego napotkanego faceta bez względu na wygląd.
Nawołuje do przemocy - maślane oczy do prawa rosyjskiego, popieranie homo jako tabu i ukrywania swojej tożsamości = to zawsze skutkuje eskalacją przemocy wobec grupy społecznej, ponieważ motłoch zawsze w ten sposób to pojmie (patrz co się dzieje w Rosji, patrz na katechizm KK i jego nauczanie nt. homoseksualizmu vs. faktyczne postawy katolików).
Nie nawołuje, nie naginaj faktów. Równie dobrze co drugi mój (i nie tylko) post w tym temacie można podciągnąć pod "nawoływanie do przemocy" - bo nie zagwarantujesz, że jakaś ekstrema się moimi wynurzeniami nie zainspiruje i nie zacznie robić "kuku" gejom.

Cytat:Co mu zrobią? Nic, poza tym, że zaszkodził Polsce na arenie międzynarodowym. Po raz kolejny przez głupotę jakiegoś patafiana dostaniemy wizerunkowo po dupie i będzie się o nas źle mówiło.
No to o co biega? Nie on pierwszy i nie ostatni, jak będzie mądry to go to tyle obejdzie co zeszłoroczne śnieżyce. A i tak za chwilę lewaki znajdą sobie jakiegoś kolejnego "faszystę" do bicia. A potem kolejnego i tak w koło Macieju. Wiadomo, że obecnie Polska musi robić za dyżurnego "faszystę" Europy. To co by się nie działo to i tak lewizna będzie głośno krzyczeć, że "u nas gejów biją".

Odpowiedz
@Marcin, nie masz go po co bronić. On nie tylko wyraził swój pogląd. Zrobił to w chamski i wyjątkowo homofobiczny i bezmózgi sposób. I głównie to razi w jego wypowiedzi, a nie sam sprzeciw, który mi osobiście zwisa i powiewa.

CreateYourself napisał(a):Czy nawet w temacie o apostazji musisz opowiadać o swoim życiu erotycznym, no kurwa mać...
Tam nie bylo żadnego opowiadania. Jakbym chciał być równie uszczypliwy to bym odpoiedział pytaniem, czy z każdego mojego wspominienia o homo musisz sobie zaraz wyobrażać życie erotyczne? Życie erotyczne to by było jakbym opowiadał przebieg tego co dzieje się w moim łóżku, a nie sam fakt, że się z kimś przespałem.

CreateYourself napisał(a):Czy jako gej masz naprawdę tak bardzo źle w państwie zdominowanym przez katolicyzm? O wiele gorzej niż osoba heteroseksualna?
Na szczęście nie mam klapek na oczach i nie patrzę tylko na siebie. Ja żyję w mieście, a tu zawsze łatwiej się gejom żyło. Miasta są zwykle bardziej otwarte i przyjazne. Dobrze mi się żyje, ale to nie znaczy, że nie ma dyskryminacji. Chciałbym doczekać, chociaż na starośc sytuacji, w której ja, mój docelowy partner i nasze majątki będziemy prawnie zabezpieczeni na wszelkie ewentualności. Dziś nie mam takiej gwarancji, więc nie mogę powiedzieć, że jest zajebiście, a to, że dziś mi się dobrze żyje niczego nie zmienia. To jest coś co odróżnia mnie od Kiryła. On patrzy tylko na to co dziś. Dziś nie chce się wiązać z nikim na stałe, nie widzi takiej perspektywy, więc nie widzi potrzeby rejestrowanych związków. Myślenie w stylu "wszystko się kręci wokół mnie i jeśli ja czegoś nie potrzebuję to po jakiego chuja to całe LGBT domaga się rónych praw?". To jest myślenie bardzo egoistyczne i krótkowzroczne.

CreateYourself napisał(a):Kirill świetne Was w jednym temacie podsumował. Sami kładziecie sobie kłody pod nogi. Gejostwo kojarzy się w Polsce z gołymi fiutami, paradami i innymi dziwactwami nie bez powodu. Bo to właśnie ta banda kretynów wyryła największą szramę w umysłach Polaków.
Nie bardzo pojmuję o kogo Ci chodzi? Nie myśl stereotypami. Nie patrz na kilku transów i dragów na Paradach, ponieważ 90% uczestników stanowią najzwyczajniej w świecie ubrani ludzie. Nikt nie wymachuje gołymi fiutami, nawet dragi.

CreateYourself napisał(a):Ale tak to jest, gdy do prostego "homoseksualizm" bądź "ateizm" przypisuje się automatycznie setki tysięcy innych określeń, ideologii, zachowań, wyobrażeń czy preferencji kulinarnych.
Nikt nie będzie niczego do nikogo przypisywał, jeśli homofoby dadzą w końcu gejom święty spokój i przestaną nas dyskryminować. Naprawdę cała emancypacja tylko wokół tego się kręci. To, że ja jestem osobą pezpruderyjną i dla niektórych "puszczalskim" niczego nie zmienia, ponieważ heterycy też tacy są, a nikt im z tego powodu żadnych praw zabierać nie chce. A może właśnie taki jestem, bo to jebane społeczeństwo chce, żebym taki był :] Jeśli znasz angielski to zapraszam http://www.youtube.com/watch?v=ihYEMrdlqBI W 100% podzielam jego opinię.
Odpowiedz
[Obrazek: TMW2013-04-03colorsmall.jpg]

Tyle prawdy w jednym komiksie.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Ani inteligentne, ani zabawne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości