21.08.2013, 16:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2013, 17:06 przez Witold.)
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
Pojęcie homofobii zupełnie oderwało się od "homoseksualistów" i jak wszystko inne w retoryce zwolenników ruchu lgbt, odnosi się teraz do niego samego. Nie popierasz ideologii lgbt, to znaczy, że jesteś homofobem. Krytykujesz ideologię lgbt, to znaczy, że atakujesz homoseksualistów.
Prymitywna, żałosna, propagandowa erystyka, na której obronę potrafią tylko wyzywać od homofobów i ociężałych umysłowo, żeby tylko nie dopuścić do będącego zupełną oczywistością odróżnienia ideologii od ludzi, których ta ideologia wzięła sobie za obiekt zainteresowania.
Jest to również bardzo homofobiczna argumentacja, bo jak inaczej nazwać sugestię, że każdy homoseksualista jest mniej więcej taki jak GoodBoy. Trzeba by ich naprawdę nienawidzić, żeby coś takiego sugerować ;-)
Ruch "emancypacji" LGBT jest tylko populistycznym ruchem politycznym, choćby nie wiem jak próbował uchodzić za coś więcej i nadawać sobie głębszego znaczenia poprzez wplatanie do swojej retoryki słówek "równość" i "tolerancja".
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Ostatecznie nawet homoseksualisci mogą stać się homofobami
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
21.08.2013, 17:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2013, 17:58 przez GoodBoy.)
Liczba postów: 3,124
Liczba wątków: 12
kkap napisał(a):Czyli stosujesz nomenklaturę LGBT. Ja, zgodnie ze sztuką słowotwórstwa i definicją słowa "fobia" rozumiem homofobię jako silny, nieuzasadniony lęk przed homoseksualizmem i homoseksualistami. Osoba, która traktuje ich gorzej nie musi być w moim rozumieniu homofobem. Dezaprobatę czy pogardę mogą wywołać różne czynniki - niekoniecznie strach, a raczej rzadko. Czy napakowany kibol boi się przeciętnego geja? Nie sądzę. Niestety dla ciebie, lecz twój pogląd jest tutaj bez znaczenia. To my jako środowisko LGBT stworzyliśmy pojęcie homofobii i jego definicję, więc to my decydujemy co to jest homofobia. Wpisuje się w nią oczywiście również lęk, ale nie tylko. Nie musisz się nas lękać, ażeby być homofobem, wystarczy, że chcesz nas gorzej traktować tylko z powodu naszej orientacji. Poza tym bicz plis, to nie homofoby będą ustalać czym jest homofobia. To tak jakby Hitler chciał redefiniować pojęcie faszyzmu, mówiąc, że on wcale żadnym faszystą nie był. Sam fakt, że masz problem z definicją homofobii i chciałbyś ją zredefiniować na swoją mańkę robi z ciebie w moich oczach homofoba, a już w każdym razie jesteś mocno podejrzanym.
DziadBorowy napisał(a):Pisałem o zmianach w sprawie spadkowym więc nie łżyj tutaj bezczelnie. To tobie nie zależy na rozwiązaniu problemów osób homo, co zresztą wielokrotnie przyznałeś. Nigdzie tego nie przyznałem, złamany kłamco.
DziadBorowy napisał(a):Drogi tumanie. Skoro sam wielokrotnie twierdziłeś, że jesteś reprezentatywny dla środowiska LGTB i twoje postulaty są takie jak tego środowiska dlaczego mam zakładać, że twoje poglądy są inne od ich poglądów. Sam twierdziłeś też, że walczysz o tą emancypację tak jak walczy to całe środowisko. Zauważ też drogi tumanie, że takiemu nonkomformiście, którego w przeciwieństwie do Ciebie interesuje faktycznie rozwiązanie problemów jakie ma z polskim prawem jako gej niczego takiego nie zarzucam. Więc znowu bezczelnie drogi tumanie łżesz. Rozczulasz mnie dziadku. Jedynym powodem, dla którego traktujesz Nonkonformistę inaczej niż mnie, jest fakt, że bawi się z wami w jak widać bezproduktywną dyplomację, a ja walę prosto z mostu i się nie patyczkuję, co wywołuje w tobie wkurwa
DziadBorowy napisał(a):Ja wam zarzucam właśnie to co cały czas przyznajesz. Że nie interesuje was realna poprawa losu gejów i rozwiązanie ich problemów tylko tzw. walka o równouprawnienie. Tutaj chodzi wyłącznie o gonienie króliczka. Jak spełnią wasze postulaty to sobie znajdziecie nowe i tak bez końca. Tak z ciekawości - czy jest gdzieś jakieś miejsce na świecie w którym panuje 100% równouprawnienie i aktywiści LGTB przyznają, że nie mają tam nic do roboty ? Takim miejscem jest chociażby Szwecja. Dyskutuję o realnych potrzebach i problemach LGBT. W momencie ich rozwiązania nie będę miał potrzeby o tym dyskutować. W odpowiedzi na twoje posty, wytykam ci próbę załatwienia interesów własnej dupy pod płaszczykiem pozornej troski o LGBT oraz nieznajomość realiów prawnych, w których żyjemy.
DziadBorowy napisał(a):W to jestem w stanie uwierzyć. Bardziej skłaniam się do opcji, że pieniądze otrzymujesz za szkalowanie tego środowiska w internecie i wzbudzanie do niego niechęci. Nic podobnego. Pieniądze otrzymuję z działalności, która nie ma nic wspólnego z aktywnością LGBT.
Reputacja:
8
GoodBoy napisał(a):Niestety dla ciebie, lecz twój pogląd jest tutaj bez znaczenia. To my jako środowisko LGBT stworzyliśmy pojęcie homofobii i jego definicję, więc to my decydujemy co to jest homofobia.
A jak zdecydujecie, że homofobia to odmawianie gejom należnego im kultu, to tak właśnie będzie. Bo przecież wy to pojęcie stworzyliście i wy decydujecie, co oznacza.
GoodBoy przyznaje po raz kolejny, że homofobia jest to pojęcie po prostu zmyślone, którego znaczenie ustala sobie arbitralnie ten, kto je zmyślił, a więc nie mające odniesienia do rzeczywistości i co za tym idzie, nic nie znaczące. LGBT-owska fikcja polityczna, nic ponadto.
21.08.2013, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2013, 11:23 przez Jester.)
Liczba postów: 1,922
Liczba wątków: 4
Reputacja:
43
Szokująca prawda nadciąga.
Hitler nie był faszystą (był nazista).
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Witold napisał(a):A jak zdecydujecie, że homofobia to odmawianie gejom należnego im kultu, to tak właśnie będzie. Bo przecież wy to pojęcie stworzyliście i wy decydujecie, co oznacza. Dokładnie, ale tak nie zdecydowaliśmy, ponieważ czym innym jest dla nas homofobia.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Jester napisał(a):Szokujaca prawda nadciaga.
Hitler nie byl faszysta (byl nazista). Nie masz polskich znaków?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
8
GoodBoy napisał(a):Dokładnie, ale tak nie zdecydowaliśmy, ponieważ czym innym jest dla nas homofobia.
To jak z tymi testamentami?
21.08.2013, 18:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2013, 11:22 przez Jester.)
Liczba postów: 1,922
Liczba wątków: 4
Reputacja:
43
nonkonformista napisał(a):Nie masz polskich znaków? Nie, nie mam. Jak będę miał, to poprawię posty bez polskich znaków. Na razie piszę z telefonu.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Witold napisał(a):To jak z tymi testamentami? Nie udawaj jelenia. Ta rozmowa się już odbyła i nawet podawałem linki do stron prawnych. Nie chce mi się teraz po kilku miesiącach znowu tego szukać, tylko po to, żebyś po raz n-ty stwierdził, że wiesz lepiej. Niech inni potwierdzą, że w małżeństwie o wiele trudniej jest podważyć testament (jest to praktycznie niemożliwe), niż poza małżeństwem. Małzęństwo jest objęte tzw. dziedziczeniem ustawowym. Poza małżeństwem można sobie tylko spisać zwykły testament, który rodzinka zawsze może łatwo podważyć.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Jester napisał(a):Nie, nie mam. Jak bede mial, to poprawie posty bez polskich znakow. Na razie pisze z telefonu. Dobrze, Jesterze.
Dbałość o język naszym obowiązkiem!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Tak wyglądają pasy na przejściu dla pieszych przy rosyjskiej ambasadzie w Norwegii
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Heroizm Norwegów nie zna granic...
Liczba postów: 2,353
Liczba wątków: 13
Reputacja:
28
Palmer Eldritch napisał(a):Homofob (według gódbojowatych) to każdy, kto nie traktuje homoseksualistów lepiej od reszty społeczeństwa.
Homofobem nie jest tylko i wyłącznie ten, kto popiera postulaty wprowadzenia przywilejów dla homoseksualistów.
Przykład przywileju: prawo do adopcji dzieci.
Równie dobrze podobnego przywileju mogliby żądać przedstawiciele osiedlowego kółka szachowego, albo Klubu AA.
Czyli homofobami jest 80% użytkowników naszego forum.
W skrócie, homofobem jest każdy, kto w akcie nieograniczonej bezczelności ośmiela się wyrażać zdanie inne od homolobby na temat, który homolobby uważa za ważny, zamiast posłusznie się pokłonić i prosić o przebaczenie za wszelkie homofobiczne występki kiedykolwiek popełnione przeciwko homolobby, jego czci i wszechogarniającej mądrości, prawdziwe jak i przez homolobby wymyślone, zarówno przeszłe, teraźniejsze, jak i przyszłe.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Palmer Eldritch napisał(a):Heroizm Norwegów nie zna granic... Szczerze mówiąc bardziej porywa mnie heroizm Królowej GaGi
WE WANT FULL EQUALITY!
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...NjIM#t=184
No i jak tu jej nie kochać?
Liczba postów: 560
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Wikingowie byliby zawiedzeni. Chociaż zapewne to też była banda gejów machająca toporami, które dzisiaj zostały zastąpione sztucznymi fiutami.
Liczba postów: 5,936
Reputacja:
10
Adam_S napisał(a):W skrócie, homofobem jest każdy, kto w akcie nieograniczonej bezczelności ośmiela się wyrażać zdanie inne od homolobby na temat, który homolobby uważa za ważny, zamiast posłusznie się pokłonić i prosić o przebaczenie za wszelkie homofobiczne występki kiedykolwiek popełnione przeciwko homolobby, jego czci i wszechogarniającej mądrości, prawdziwe jak i przez homolobby wymyślone, zarówno przeszłe, teraźniejsze, jak i przyszłe. Dokładnie, gdyż dla homolobby, równe prawa to temat ważny. Homofob uważa, że to jakieś przywileje, albo, że homoseksualiści nie są dyskryminowani, do tego jak wielu tutejszych forumowiczów, uważa osoby homoseksualne za gorsze z racji orientacji seksualnej. Jest oczywiście w błędzie, lecz nigdy tego nie przyzna i będzie wymyślał różne sofizmaty lub/i złośliwości, jak ukazuje powyższy przykład.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Bardzo dyplomatycznie to ująłeś Gocku. Ujmując to nieco mniej salonowym językiem homofob uważa, że nie tylko nie jesteśmy dyskryminowani, lecz domagamy się przywilejów ze względu na nasze "hobby", a więc seks analny, bo przecież wszyscy go uprawiamy i tylko na tym polega homoseksualizm. Reasumując w oczach homofobów jesteśmy kimś w rodzaju miłośników znaczków pocztowych, tyle, że jesteśmy gorsi, bo domagamy się specjalnych praw
Liczba postów: 5,936
Reputacja:
10
GoodBoy napisał(a):Bardzo dyplomatycznie to ująłeś Gocku. Ujmując to nieco mniej salonowym językiem homofob uważa, że nie tylko nie jesteśmy dyskryminowani, lecz domagamy się przywilejów ze względu na nasze "hobby", a więc seks analny, bo przecież wszyscy go uprawiamy i tylko na tym polega homoseksualizm  Domagacie się przywilejów, zarezerwowanych tylko i wyłącznie, dla klasycznej jednostki organizacyjnej, jaką jest rodzina  Jesteście nieproduktywni dla społeczeństwa, z tego powodu! I brednie można by mnożyć...
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Gocek, nie żartuj. Chcesz powiedzieć, że przy określaniu, kto może czuć się dyskryminowany, liczy się opinia samych zainteresowanych?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
|