To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Słusznej nagonki i bojkotu Rosji ciąg dalszy....

Znany aktor serialu "Skazany Na Śmierć", Wentworth Miller postanowił ujawnić się i zbojkotować Rosję w obliczu nowego dyskryminującego homoseksualistów prawa
http://www.pudelek.pl/artykul/58192/went...tem_gejem/

Coming out, tym razem telewizyjny postanowił zrobić dziennikarz, który dokonał niezłego zamieszania w rosyjskiej telewizji
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Tak samo "dyskryminowani" są poligamiści bo nie mogą wziąć małżeństwa w piątkę czy też osoby aseksualne bo nie mogą wziąć ślubu sami z sobą.
Non sequitur.
Znasz jakichś poligamistów? Ja nie! Zatem argument zły.
Gdyby byli w jakiejś większej liczbie, trzeba by pomyśleć nad związkami dla nich, a że jest ich bardzo niewielu /jeżeli w ogóle są/, to nie trzeba.
A środowisko LGBT to według szacunków 5% społeczeństwa.
Ślub z samym sobą to nonsens. Znowu zła analogia!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Non sequitur.
Znasz jakichś poligamistów? Ja nie! Zatem argument zły.
Gdyby byli w jakiejś większej liczbie, trzeba by pomyśleć nad związkami dla nich, a że jest ich bardzo niewielu /jeżeli w ogóle są/, to nie trzeba.

Czyli jakby się okazało, że w Polsce jest tylko dwóch Etiopczyków to można ich dyskryminować ?? W końcu skoro kryterium ma być ilość ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Czyli jakby się okazało, że w Polsce jest tylko dwóch Etiopczyków to można ich dyskryminować ?? W końcu skoro kryterium ma być ilość ?
Po cóż ktoś miałby dyskryminować tychże Etiopczyków?
Dziwne...
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Po cóż ktoś miałby dyskryminować tychże Etiopczyków?
Dziwne...

Skąd mam wiedzieć, to z Twojej wypowiedzi wynika, że jak "kogoś jest mało" to nie ma co sobie głowy dyskryminacją zawracać.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Tak samo "dyskryminowani" są poligamiści bo nie mogą wziąć małżeństwa w piątkę czy też osoby aseksualne bo nie mogą wziąć ślubu sami z sobą. Czy twoim zdaniem w Polsce dyskryminuje się poligamistów?

Poligamiści jakoś o to nie walczą (osobiście uważam, że jakaś tam forma legalizacji powinna być, choć może to przynieść pewne komplikacje prawne, choćby przy rozwodach) ALE PO CO osobom aseksualnym samo-ślub? Sami z sobą zwykle się już rozliczają podatkowo, xD, problemów z ewentualnym testamentem też niet. Jedyny problem to ewentualna adopcja - ale ta powinna być dostępna po prostu dla samotnych osób. To sprawia, ze sama kwestia jest bezprzedmiotowa.
Największy polski ateista. 110 kilo wagi.

konkluzja, po pewnej rozmowie - by pobić posąg ze Świebodzina, należy wybudować 34-metrową Sashę Grey, miażdzącą obcasem głowę biskupa.
Przerobienie wyspy Niue na raj podatkowy i BDSM-land też w planach.

"Zadbałem o o tę ponurą reputację, by odstraszyć podstępne zło, które dręczy nasz przeklęty kraj. Wiesz o czym mówię? o podatkach." Duży uśmiech

Harry Potter niesie lepsze przesłanie niż biblia.
Odpowiedz
Cytat:Poligamiści jakoś o to nie walczą
Homoseksualiści też o nic nie walczą,tylko są wykorzystani jako oręż w walce.
Jak ten się popsuje z jakiś względów, to Awangarda Ludzkości sobie być może uzna, że na danym etapie walki ras/klas/płci czy czego tam sobie życzysz, warto wykorzystać poligamistów, to zaraz powstaną Kampanie Przeciw Poigamofobii i takie tam inne szaleństwa.

Odpowiedz
idiota napisał(a):Homoseksualiści też o nic nie walczą,tylko są wykorzystani jako oręż w walce.
W takim układzie ja sam siebie wykorzystuję, ponieważ optuję za zmianami mającymi ustawić mnie na równi w prawie wobec heteroseksualistów. Fajne to "wykorzystywanie" Uśmiech

idiota napisał(a):Jak ten się popsuje z jakiś względów, to Awangarda Ludzkości sobie być może uzna, że na danym etapie walki ras/klas/płci czy czego tam sobie życzysz, warto wykorzystać poligamistów, to zaraz powstaną Kampanie Przeciw Poigamofobii i takie tam inne szaleństwa.
No i bardzo dobrze, niech powstają. Powinny powstawać, jeśli jakieś oszołomy próbują dyskryminować normalnych ludzi i ograniczać im dostęp do praw.
Odpowiedz
Jak zwał, tak zwał, ważne aby cele zrealizować Oczko Możesz się sam wykorzystywać, co za różnica?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a)::rotfl:

Bekaaaaaaaa! Ależ oni są żałośni!

O co chodzi w tym filmiku do cholery...
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Brak możliwości zawarcia ślubu z partnerem płci, która jest komplementarna jego orientacji. Hetero mają taką możliwość, homo nie i dlatego jest dykskryminacja.

A brak możliwości skakania w dal jest dyskryminacją sparaliżowanych.

Cytat:Niczego nie zamierzam ci w tym względzie cytować, ponieważ miliard razy się do tego odnosiłem.

"Z czego ani jednego razu z tego miliarda nie jestem w stanie przytoczyć".

Ponieważ go zwyczajnie nie było, a GoodBoy po prostu łże. Przestał poruszać tę kwestię, odkąd podałem mu link do ustawy.

Chwilowo udaję, że zapomniałem z kim rozmawiam i przyjmuję możliwość, że mogłem coś przeoczyć. Jeżeli tak, to niech GoodBoy zacytuje swoje rzekome odniesienie się. Ale oczywiście niczego takiego GoodBoy nie robi. Najwyraźniej miałem rację i dobrze pamiętam, że rozmawiam z notorycznym kłamcą.

Cytat:Nie może istnieć przy obecnym prawodawstwie, ponieważ ustawa o małżeństwie dyskryminuje pary homo, nie oferując im tej samej możliwości co parom hetero.

Związki homo fizycznie nie mają tych możliwości, co związki hetero. Zapewne to, że mężczyzny nie można zapłodnić, to też jest dyskryminacja. Powinno się napisać w ustawie, że dwóch gejów może spłodzić dziecko i wg gudbojów tak własnie będzie, bo przecież tak jest napisane w ustawie ;-)
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Wentworth Miller postanowił ujawnić się
Szkoda kolesia.
Lubiłem go.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Szkoda kolesia.
Lubiłem go.
Przyznam, że często spotykam się z tego typu tekstem w ustach kobiet, ale jeszcze nigdy mężczyzny Duży uśmiech

Teraz już go nie lubisz? Buuuuu, zapewne od bycia homo, a raczej twojej świadomości o jego orientacji, spadły jego umiejętności aktorskie Oczko

Witold napisał(a):A brak możliwości skakania w dal jest dyskryminacją sparaliżowanych.
Kolejna, zapewne nie ostatnia jakże merytoryczna odpowiedź Witolda...

Witold napisał(a):Związki homo fizycznie nie mają tych możliwości, co związki hetero. Zapewne to, że mężczyzny nie można zapłodnić, to też jest dyskryminacja. Powinno się napisać w ustawie, że dwóch gejów może spłodzić dziecko i wg gudbojów tak własnie będzie, bo przecież tak jest napisane w ustawie ;-)
W ustawie nie ma tego nigdzie zapisanego. Małżeństwo posiada przywileje nie dlatego, że ze sobą płodzą dzieci, tylko dlatego, że je wychowują, a jak powinieneś się już orientować, geje i lesbijki doskonale sobie z tym radzą. Aktualne ustawodawstwo nie jest dyskryminujące ze względu na dzieci, tylko na zapisy, które sprowadzają fizyczne pożycie i uczucia partnerskie wyłącznie do par hetero i na tej podstawie tworzą im małżeństwo i przywileje, pomijając/dyskryminując znaczną grupę społeczną, która realizuje dokładnie te same cele.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Kolejna, zapewne nie ostatnia jakże merytoryczna odpowiedź Witolda...

Za trudne do zrozumienia dla GoodBoya, wiem.

Cytat:W ustawie nie ma tego nigdzie zapisanego.

No to co? Zapisze się. Zapisać można cokolwiek, a równość musi być!

Równouprawnienie prokreacji dla wszystkich!

Cytat:Małżeństwo posiada przywileje nie dlatego, że ze sobą płodzą dzieci, tylko dlatego, że je wychowują, a jak powinieneś się już orientować, geje i lesbijki doskonale sobie z tym radzą.

A te dzieci, które wychowują, to przynosi bocian, a niedługo będą je robić geje na podstawie nowej ustawy.

Cytat:Aktualne ustawodawstwo nie jest dyskryminujące ze względu na dzieci, tylko na zapisy, które sprowadzają fizyczne pożycie i uczucia partnerskie wyłącznie do par hetero i na tej podstawie tworzą im małżeństwo i przywileje, pomijając/dyskryminując znaczną grupę społeczną, która realizuje dokładnie te same cele.

Pary homoseksualne płodzą dzieci?
Odpowiedz
Jester napisał(a):O co chodzi w tym filmiku do cholery...

O to, że jak będziesz homofobem, to Cię wyjebią z roboty. :lol2:
Odpowiedz
Jester napisał(a):O co chodzi w tym filmiku do cholery...
Nie wiem. Jakby nie było na stronie KPH, to bym uznał, że to jakiś pastisz. A tak to nie wiem za cholerę. UE dopłaca do kampanii według pretensjonalności może.
Odpowiedz
Palmer Eldritch napisał(a):O to, że jak będziesz homofobem, to Cię wyjebią z roboty. :lol2:
Wyrzucają za bycie gejem, mogą wyrzucać i za bycie homofobem.
Trochę konsekwencji, Palmerze.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Wyrzucają za bycie gejem, mogą wyrzucać i za bycie homofobem.
Trochę konsekwencji, Palmerze.

Na wolnym rynku tak. Natomiast na nowoczesnym juropejskim rynku pracy, pracodawcy wręcz muszą zatrudniać gejów, choćby mieli niższe kwalifikacje, żeby nie zostać posądzonym o "homofobię" i nie pójść z torbami. Natomiast "homofobi" są zwalniani z pracy dyscyplinarnie bez mrugnięcia okiem, bo dyskryminacja jest niedopuszczalna. Taka oto ta konsekwencja, nonkonformisto.
Odpowiedz
kkap napisał(a):dyskryminacja jest niedopuszczalna.
I właśnie dlatego jesteś homofobem, bo się temu dziwisz i opierasz.
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Szkoda kolesia.

Dlaczego? Stał się gorszym aktorem od wyznania, że jest gejem?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości