Liczba postów: 5,511
Liczba wątków: 41
Reputacja:
25
GoodBoy napisał(a):To, że się na te słowa cały rozemocjonowałeś świadczy tylko o tobie i bynajmniej nie jest moim problemem.
Wiesz dlaczego się tym zainteresowałem? Dlatego że zawsze podkreślam to że orientacja seksualna, światopogląd czy religia to są indywidualne i osobiste sprawy każdego człowieka. Lubię czasami na te tematy dyskutować ale nigdy nie oceniam człowieka przez ten pryzmat. Nigdy! Zawsze oceniam ludzi obserwując ich postawy wobec mnie i innych. I to tym się właśnie różnimy. To inni mnie atakują i szykanują za postawy konserwatywne i patriotyczne. Tylko komu tym krzywdę wyrządzam z racji tego według jakich zasad układam sobie życie?
EH
13.09.2013, 15:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.09.2013, 17:26 przez Witold.)
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
GoodBoy napisał(a):Nie ma żadnych "analogicznych twierdzeń GoodBoya, ponieważ intencją GoodBoya jest ochrona ludzi przed szkodliwymi praktykami szamańskimi, zaś intencją przeciwników GoodBoya jest ochrona prawna reklamodawców szkodliwych dla zdrowia praktyk i całkowicie sprzecznych z medycyną.
Łżesz, kłamco i doskonale o tym wiesz.
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
przecież wiadomo doskonale, że GB nie ma bladego pojęcia o żadnej medycynie i mieć go nie chce.
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Witold napisał(a):Łżesz, kłamco i doskonale o tym wiesz.
Może nie wiedzieć. W końcu to wzorcowy fanatyk z Sevres pod Paryżem.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Homofoby w merytorycznym kontrataku
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Reputacja:
8
Łoś napisał(a):Homofoby w merytorycznym kontrataku 
Czytaj - ludzie myślący w starciu z bezmyślną ideologią ;-)
Reputacja:
10
Witold napisał(a):Czytaj - ludzie myślący w starciu z bezmyślną ideologią ;-) Wiesz Witold, że popieram GoodBoya w tej polemice  Ale + za dystans i poczucie humoru.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
EL
Łoś napisał(a):Wiesz Witold, że popieram GoodBoya w tej polemice 
Co popierasz?
Co dokładnie?
Reputacja:
10
Bury Wilk napisał(a):Co popierasz?
Co dokładnie? Mówiąc ogólnie to, o co walczy LGBT.
EL
Łoś napisał(a):Mówiąc ogólnie to, o co walczy LGBT.
Czyli o zmiany w ortografii, albo pisanie Dostojewskiego od nowa?
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
A można wiedzieć Łosiu z jakiego to merytorycznego powodu. Jest coś oprócz czystej chęci nie zgadzania się i popierania odłamu ideologii?
Sebastian Flak
Reputacja:
10
Bury Wilk napisał(a):Czyli o zmiany w ortografii, albo pisanie Dostojewskiego od nowa? Ty to tak interpretujesz.
Neuromanta napisał(a):A można wiedzieć Łosiu z jakiego to merytorycznego powodu. Jest coś oprócz czystej chęci nie zgadzania się i popierania odłamu ideologii? Jak najbardziej. Nie chodzi o chęć nie zgadzania się, czy popierania ideologii (choć w konsekwencji to drugie następuje).
Moje poglądy są takie, że homoseksualna orientacja seksualna jest tak samo naturalna jak hetero, czy bi. Uważam, że ta cecha nie warunkuje niczego więcej, poza tym do czego się odnosi. Chciałbym abym w kraju, w którym żyję, te osoby cieszyły się dokładnie takimi samymi prawami, jak każdy inny obywatel. Dyskryminacja osób o odmiennej niż hetero orientacji seksualnej, jest faktem "worldwide", gdzie na takie osoby, w niektórych miejscach organizuje się polowania. Dla mnie jest to niedopuszczalne i prymitywne.
Dlatego popieram dążenie ruchu LGBT do realizacji swoich interesów i różne dziwne, w tym zboczone, organizowane przez nich, parady.
EL
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Z cyklu ciekawostki świata. Homoseksualne kontakty seksualne są zakazane w malutkim wyspiarskim Tonga na Oceanii. Zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 10 oraz w pewnych okolicznościach chłostą.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
10
I czemu winni Ci homoseksualiści? Że się tacy urodzili? (proszę o powstrzymywanie się od analogii do pedofilii  )
EL
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Łoś napisał(a):Ty to tak interpretujesz.
To nie jest kwestia interpretacji skoro GB uparcie i wielokrotnie powtarzał takie same jasne i niebudzące wątpliwości interpretacyjnych oświadczenia.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Łoś napisał(a):I czemu winni Ci homoseksualiści? Że się tacy urodzili? W tamtejszej sytuacji prawnej winni są nie tego kim się urodzili ale jakie kontakty seksualne utrzymują.
Łoś napisał(a):(proszę o powstrzymywanie się od analogii do pedofilii ) Chyba nigdy jej nie użyłem.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Liczba postów: 3,124
Liczba wątków: 12
Skywalker napisał(a):Wiesz dlaczego się tym zainteresowałem? Dlatego że zawsze podkreślam to że orientacja seksualna, światopogląd czy religia to są indywidualne i osobiste sprawy każdego człowieka. Lubię czasami na te tematy dyskutować ale nigdy nie oceniam człowieka przez ten pryzmat. Nigdy! Zawsze oceniam ludzi obserwując ich postawy wobec mnie i innych. I to tym się właśnie różnimy. Ależ ja też tak uważam, dlatego jak ktoś chce to zachować jako swój temat tabu to droga wolna, a jak ktoś inny chce o tym dyskutować to też droga wolna. Poza tym trudno mi uwierzyć, że ktoś kto utożsamia się z "postawami konserwatywnymi" jednocześnie "nigdy nie ocenia człowieka przez ten pryzamt (np. orientacji i tego co z niej wynika)". Bazuję na tym, z czym się kojarzy konserwatyzm w Polsce, bo być może jest szansa na to, że reprezentujesz konserwatyzm na modłę Davida Camerona
Skywalker napisał(a):To inni mnie atakują i szykanują za postawy konserwatywne i patriotyczne. Tylko komu tym krzywdę wyrządzam z racji tego według jakich zasad układam sobie życie? To już zależy od tego na ile te twoje "postawy konserwatywne i patriotyczne" utrudniają życie innym ludziom. Obstawiam, że chcą utrudniać mocno życie LGBT. Zawsze jednak możesz mnie oświecić i miło rozczarować, w co jednak wątpię :]
Witold napisał(a):Łżesz, kłamco i doskonale o tym wiesz. Na tym się twoje argumenciki skończyły. Nie ma to jak zarzucić komuś kłamstwo i jeszcze wmawiać mu, że "dobrze wie, że jest kłamcą" bez podania jakichkolwiek na to dowodów. Cały Witold.
Reputacja:
8
GoodBoy napisał(a):Na tym się twoje argumenciki skończyły. Nie ma to jak zarzucić komuś kłamstwo i jeszcze wmawiać mu, że "dobrze wie, że jest kłamcą" bez podania jakichkolwiek na to dowodów. Cały Witold.
Dowód na to, że GoodBoy kłamie, jest w jego wypowiedziach i pisałem o tym w poprzednim poście. Zatem GoodBoy kłamie po raz kolejny, co zresztą nie jest najmniejszym zaskoczeniem. U trolli to przecież normalne.
exodim napisał(a):[COLOR="Orange"]
Ostrzeżenie nieformalne: nie nazywaj adwersarzy kłamcami bez przedstawienia dowodów na to, że świadomie piszą nieprawdę.
-exodim
[/COLOR]
Pisałem już o tym:
Witold napisał(a):Witold określa w ten sposób zamiar ograniczania wolności słowa i zakazania wygłaszania jakichś twierdzeń, ze względu na to, że nie pasują komuś do ideologii, a pod pretekstem, że są fałszywe. Analogiczne fałszywe twierdzenia, które nie dotykają ideologii GoodBoya, już mu nie zupełnie nie przeszkadzają, co jest jest dowodem na to, że chodzi o ideologię, a nie o żadne "zdrowie i ochronę ludzi przed szkodliwymi terapiami".
Liczba postów: 3,124
Liczba wątków: 12
A ja na to odpowiedziałem:
GoodBoy napisał(a):Nie ma żadnych "analogicznych twierdzeń GoodBoya", ponieważ intencją GoodBoya jest ochrona ludzi przed szkodliwymi praktykami szamańskimi, zaś intencją przeciwników GoodBoya jest ochrona prawna reklamodawców szkodliwych dla zdrowia praktyk i całkowicie sprzecznych z medycyną. http://ateista.pl/showpost.php?p=564720&postcount=5453
...po czym raczyłeś autorytatywnie stwierdzić bez dowodów, że jestem "kłamcą" i jeszcze "doskonale o tym wiem".
I nie wiem czemu dokonałeś godzinę temu edycji poniższego posta, za którego jak rozumiem otrzymałeś nieformalnego osta http://ateista.pl/showpost.php?p=565007&postcount=5483 Czyżbyś celowo usunął ostrzeżenie tak, by nie było widać w twoim poście, że je dostałeś? Nieładnie!
Reputacja:
8
GoodBoy napisał(a):I nie wiem czemu dokonałeś godzinę temu edycji poniższego posta, za którego jak rozumiem otrzymałeś nieformalnego osta http://ateista.pl/showpost.php?p=565007&postcount=5483
Tamtego posta miałem otwartego do edycji w celu zacytowania ostrzeżenia w powyższym. Najwyraźniej zapisałem jego wycięcie, zamiast zamknąć stronę.
Cytat:Czyżbyś celowo usunął ostrzeżenie tak, by nie było widać w twoim poście, że je dostałeś? Nieładnie!
Oczywiście. I dlatego je zacytowałem w kolejnym poście. Geniusz zbrodni ze mnie, moahahahahahaha :twisted:
Co do reszty:
Cytat:A ja na to odpowiedziałem:
http://ateista.pl/showpost.php?p=564720&postcount=5453
Nie odpowiedziałeś, tylko powtórzyłeś tylko swoje brednie, a do tego co napisałem powyżej (pogrubione w poprzednim poście) się w ogóle nie odniosłeś i dalej udajesz, że tego nie ma. A o to się rozchodzi i z tego wynika wniosek, że GoodBoy kłamie z tą swoją "obroną ludzi przed szarlatanerią". Atakuje "leczenie homoseksualizmu" nie w dlatego, że przeszkadza ci pseudonauka, tylko dlatego, że ta akurat koncepcja godzi w twoją ideologię.
Cytat:...po czym raczyłeś autorytatywnie stwierdzić bez dowodów, że jestem "kłamcą" i jeszcze "doskonale o tym wiem".
A co, wolisz żebym zakładał, że nie masz świadomości, tego co robisz?
|