To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
manas napisał(a):Ktoś skasował albo przeniósł moje wpisy - proszę o ich przywrócenie bądź uzasadnienie.
Wydzieliłam posty, które zeszły na temat broni, a ponieważ Twój odnosił się do dwóch różnych zagadnień, coś trzeba było wybrać.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
I wygląda na to, że przypadkiem też wpisy, które broni nie dotyczyły - np. odpowiedź do El Commediante.
Trudno, na szczęście ma nawyk cytowania więc przynajmniej wiadomo do czego się odnosi.
Niestety Bury Wilk chyba nie ma takiego nawyku a odpowiedź tu też broni nie dotyczyła o ile kojarzę - przodkowie założycieli uniwersytetów również niezadowoleni z tego co robią.
No chyba, że tam był jednak jakiś wątek o broni w tym wpisie.
Teraz nie kojarzę.
Tak czy siak spoko i na szczęście potrafiłem streścić wypowiedź i zachować jej sens.
Oczko
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
Zamiast streszczać można było skopiować :mrgreen: W miarę możliwości bez fragmentu o broni, bo od tego zaczęły się posty nie na temat.
http://ateista.pl/showpost.php?p=565409&postcount=1
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
.
GoodBoy napisał(a):Większość topowych nazwisk w świecie mody to geje. Versace, LaGerfeld, Dolce & Gabbana, Armani, Alexander McQueen to tylko niektóre z wielkich nazwisk homoseksualnych projektantów.
Żądam parytetów :evil:

Cytat:Istnieje również pogląd, że geje mają lepszy gust estetyczny i lepiej/bardziej zauważają piękno tam, gdzie wielu heteryków nawet nie zwróci na to uwagi. Potwierdzam ten pogląd, biorąc pod uwagę zarówno własne doświadczenia, jak i obserwacje z otoczenia.
Heterofobia

Cytat:Zresztą potwierdzeniem tej teorii jest również fakt, że w świecie mody to geje są prekursorami, decydując się na stylizacje, które dopiero potem wchodzą do kanony i zaczynają być adaptowane przez heteryków. Jeszcze 10 lat temu niemal każdy facet na ulicy, który nosił torbę-listonoszkę i zwłaszcza nosił ją przez ramię, był na 99% gejem. Dziś już wszyscy noszą takie torby. To samo było, jeśli chodzi o obcisłe spodnie typu rurki, czy nawet mocno dopasowane garnitury typu slim-fit.
Pan raczy żartować?

Cytat:Nie wiem o co ci chodzi, więc spróbuję się domyślić:

1. "Obsceniczne" zachowania na Paradzie Równości.
Jakkoolwiek mogą ci się nie podobać piórka w dupie i inne wymyślne stroje, a także transy i dragi, wszyscy mają prawo być sobą i wyglądać jak chcą. Nie postrzegam tego jako "obsceniczność", dopóki nie ma gołych fiutów i rowów. To samo, a nawet jeszcze "lepsze" jest na karnawale w Rio, a nawet Love Parade. Oba te wydarzenia są zdominowane przez heteryków.
Karnawał w Rio nie odbywa się w Polsce, ale pochody homoseksualistów (w tym także niestety tych dziwnych też) owszem.
Na marginesie: naprawdę nie stać was w tym LGBT na lepszych piarowcow i specy od PR?
Odpowiedz
Można to samo powiedzieć o obrońcach krzyża.
Wszędzie trafią się jacyś...głupsi.
Wielu homo też nie popiera tych marszy.
Inna sprawa, że wcale by ich nie było gdyby nie postawy takie jak u PiS, LPR itp., itd..
W ogóle nie byłoby tematu, gdyby powiedziano homo - tak.
Nawet byś nie wiedział nadal, że tacy są.
Bo wcześniej też byli i jakoś nikt tego nie zauważył.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
manas napisał(a):Inna sprawa, że wcale by ich nie było gdyby nie postawy takie jak u PiS, LPR itp., itd..
W ogóle nie byłoby tematu, gdyby powiedziano homo - tak.
Nawet byś nie wiedział nadal, że tacy są.
Bo wcześniej też byli i jakoś nikt tego nie zauważył.

Dokładnie. I wcale by ich nie było, gdyby jedni faceci hetero nie szczuli cycem drugich facetów hetero. Puszka Cycdory została już dawno otwarta. Parady są tego konsekwencją.
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Jakkoolwiek mogą ci się nie podobać piórka w dupie i inne wymyślne stroje, a także transy i dragi, wszyscy mają prawo być sobą i wyglądać jak chcą. Nie postrzegam tego jako "obsceniczność", dopóki nie ma gołych fiutów i rowów. To samo, a nawet jeszcze "lepsze" jest na karnawale w Rio, a nawet Love Parade. Oba te wydarzenia są zdominowane przez heteryków.

Jeżeli do takich parad znajdą sobie oni odpowiednie miejsce i porę, nie tak aby szokować dzieci albo prowokować (np. pod kościołem), to niech robią co chcą.

Cytat:2. "Obsceniczność" w życiu codziennym.
Każdy ma prawo zachowywać się jak heteryk i tak samo ... że ktoś się dowie i coś z tego wyniknie.

Skróciłem cytat ale zasadniczo myślę w ten sam sposób.

Cytat:Musiałbyś uściślić o jakie skrajne zachowania ci chodzi w wykonaniu LGBT, ponieważ ja takich nigdzie nie obserwowałem.

Uporczywe dopatrywanie się rzekomych krzywd w każdych aspektach życia, monotematyczność itp.

Cytat:Jeżeli jesteś przeciwnikiem zrównania praw homo z hetero (a domyślać się można, że jesteś skoro deklarujesz opcję konserwatywno-prawicową, co w tym kraju oznacza w większości przypadków kogoś antygejowskiego) to na nic mi twoje osobliwe postrzeganie tolerancji/akceptacji.

Geje i lesbijki mogliby według mnie uprawomocniać swój związek na zasadach podobnych do małżeńskich z wyjątkiem prawa do adopcji dzieci.

[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]

EH
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Jeżeli do takich parad znajdą sobie oni odpowiednie miejsce i porę, nie tak aby szokować dzieci albo prowokować (np. pod kościołem), to niech robią co chcą.
Bardziej szokują dorosłych.
Dzieci chyba niewiele szokuje a gdybyś wiedział jakie seriale animowane oglądają to dopiero byłbyś w...szoku.
Albo jakie tematy potrafią poruszać 10-latkowie na koloniach.
Najmłodsze i tak nic nie rozumieją - więc skąd niby szok?

Skywalker napisał(a):Skróciłem cytat ale zasadniczo myślę w ten sam sposób.
Kurcze, a ja jadąc przez centrum wręcz przegapiłem paradę, która się akurat wtedy odbywała.
Patrząc na fotki nie zauważyłem aktów seksualnych.

Skywalker napisał(a):Uporczywe dopatrywanie się rzekomych krzywd w każdych aspektach życia, monotematyczność itp.
Brak możliwości dowiedzenia się o stanie zdrowia bliskiej osoby to rzekoma krzywda?
:8O:

GoodBoy pewnie będzie w stanie wymienić więcej.
Skywalker napisał(a):Geje i lesbijki mogliby według mnie uprawomocniać swój związek na zasadach podobnych do małżeńskich z wyjątkiem prawa do adopcji dzieci.
A w czym hetero są lepsi skoro te dzieci w ogóle jakiejś adopcji potrzebują?

ps. Zerknąłem co to obscena:
Cytat:obsceniczny nieprzyzwoity.

Etym. - łac. obscēna r.nij. l.mn. od obscēnus 'złowróżbny; brudny; brzydki, odrażający; nieprzyzwoity'.
http://www.slownik-online.pl/kopalinski/...7ABF9E.php

Wątpię by byli brudni.
Pewnie chodzi Tobie o przyzwoitość i brzydkość.
No nie wiem, wiele lesbijek jest całkiem ładnych.
Więc głównym minusem może być nieprzyzwoitość.
Najbardziej nieprzyzwoicie zachowują się politycy i jakoś ich pokazują w TV i sieci - jakoś nikogo to nie bulwersuje, że śmią występować publicznie.

Odpowiedz
manas napisał(a):A w czym hetero są lepsi skoro te dzieci w ogóle jakiejś adopcji potrzebują?
Co to w ogóle za pytanie? Skoro potrzebują adopcji to już wszystko jedno kto adoptuje? Chyba, że myślisz, że rodzice łaskę robią dziecku, że je adoptują. Sytuacja wygląda jednak zgoła odmiennie. Na dziecko czeka się zwykle około roku, a w dużych miastach nawet 5 lat. Jest deficyt dzieci do adopcji, a nie rodzin, które dziecko chcą adoptować. Wg mnie każde dziecko powinno mieć prawo do mamy i taty. Tu nie chodzi o prawa gejów czy lesbijek, ale o prawa dziecka.
The spice must flow
Odpowiedz
Pytanie, które sugeruje, że rodzice hetero wcale tacy doskonali i święci nie są - jakimi chce ich widzieć część ludzi a tymczasem najwięcej obaw jest wobec homo.
Moim zdaniem nieuzasadnionych.
Gdyż te dzieci w rękach hetero też nie miały za dobrze skoro trafiły tam gdzie są.
Twierdzenie, że wszystko jedno jest nadinterpretacją.
Zwłaszcza, że osób homo dotyczyłyby te same przepisy kontroli co hetero(wbrew pozorom nawet będąc hetero nie jest łatwo adoptować dziecko).
Mam też dziwne wrażenie, że Tymi dziećmi zainteresowano się dopiero dzięki homo.
A wcześniej one jakoś były ludziom teraz krzyczącym jakie to dziecko będzie poszkodowane obojętne.
Podkreślam, że to wrażenie.
Choć trąci to hipokryzją.
Tym bardziej, że wcale nie jest powiedziane, iż w tym domu dziecka będą miały różową przyszłość a czytałem już o...no i nie mogę napisać bo dostanę drugie ostrzeżenie.
Myślę, jednak, że chyba jesteś w stanie się domyślić.

Odpowiedz
Rita napisał(a):Wg mnie każde dziecko powinno mieć prawo do mamy i taty. Tu nie chodzi o prawa gejów czy lesbijek, ale o prawa dziecka.

A ja sądzę, że każde adoptowane dziecko powinno mieć prawo do dobrych i kochających rodziców. Ograniczanie adopcji do hetero zawęża tą grupę.
Odpowiedz
manas napisał(a):Pytanie, które sugeruje, że rodzice hetero wcale tacy doskonali i święci nie są - jakimi chce ich widzieć część ludzi a tymczasem najwięcej obaw jest wobec homo.
Moim zdaniem nieuzasadnionych.
Gdyż te dzieci w rękach hetero też nie miały za dobrze skoro trafiły tam gdzie są.
Twierdzenie, że wszystko jedno jest nadinterpretacją.
Zwłaszcza, że osób homo dotyczyłyby te same przepisy kontroli co hetero(wbrew pozorom nawet będąc hetero nie jest łatwo adoptować dziecko).
Mam też dziwne wrażenie, że Tymi dziećmi zainteresowano się dopiero dzięki homo.
A wcześniej one jakoś były ludziom teraz krzyczącym jakie to dziecko będzie poszkodowane obojętne.
Podkreślam, że to wrażenie.
Choć trąci to hipokryzją.
Tym bardziej, że wcale nie jest powiedziane, iż w tym domu dziecka będą miały różową przyszłość a czytałem już o...no i nie mogę napisać bo dostanę drugie ostrzeżenie.
Myślę, jednak, że chyba jesteś w stanie się domyślić.
Manas, ale jest różnica pomiędzy RB, której się dziecko odbiera a RA, która jest na wszystkie strony sprawdzana i szkolona. Oczywiście, że zwykle dzieci do DD trafiają od rodziców hetero, ale to tylko dlatego, że tylko hetero dzieci płodzą. Choć przecież zdarzają się i inne sytuacje, gdy dziecko jest wykorzystywane homoseksualnie w swoich RB. Jakimi dziećmi wg ciebie nikt się nie interesował, skoro dziecko automatycznie po odebraniu praw rodzicielskich trafia do RA? Dzieci nie czekają w DD. To RA czekają często długie lata na upragnionego malucha.

Mam wrażenie, że uważasz, że wybór jest pomiędzy rodziną homo a DD, a to jest bzdura, wybór jest między sprawdzoną rodziną hetero a sprawdzoną rodziną homo. Z tych dwóch wyjść uważam, że dziecko powinno mieć prawo do mamy i taty. Ty chciałbyś dzieci tego prawa pozbawić, co jest wg mnie nieludzkie.

Prawdopodobnie, gdyby dzieci do adopcji był nadmiar a RA niedobór, to mówiłabym inaczej. Na to się jednak nie zanosi póki co.
The spice must flow
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):A ja sądzę, że każde adoptowane dziecko powinno mieć prawo do dobrych i kochających rodziców. Ograniczanie adopcji do hetero zawęża tą grupę.
Oczywiście, że dobrych i kochających, to w ogóle nie podlega dyskusji. Ale jak już wspomniałam, w chwili obecnej nie ma problemu, żeby tą grupę zawęzić, bo mamy deficyt dzieci, a nie chętnych na adopcję rodzin. Także żadnemu dziecku krzywda się nie dzieje.
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):Oczywiście, że dobrych i kochających, to w ogóle nie podlega dyskusji. Ale jak już wspomniałam, w chwili obecnej nie ma problemu, żeby tą grupę zawęzić, bo mamy deficyt dzieci, a nie chętnych na adopcję rodzin. Także żadnemu dziecku krzywda się nie dzieje.

To może zawęzić adopcję do par homoseksualnych? Też żadnemu dziecku krzywda się by nie stała.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):To może zawęzić adopcję do par homoseksualnych? Też żadnemu dziecku krzywda się by nie stała.
Mogłabym, gdybym uważała, że dziecko nie potrzebuje mamy lub taty. Ale uważam inaczej, uważam, że dla dobrego rozwoju dziecka mama i tata to idealne rozwiązanie.
The spice must flow
Odpowiedz
Ja wychowałem się bez taty i uważam, że nader dobrze się rozwinąłem.
Oczko

Odpowiedz
manas napisał(a):Ja wychowałem się bez taty i uważam, że nader dobrze się rozwinąłem.
Oczko
To znaczy? Założyłeś już rodzinę? Sprawdziłeś się w roli ojca? W takim razie gratuluję. Ale i tak uważam, że lepiej dla dziecka jak ma oboje rodziców.

Poza tym, czy na podstawie twojego przykładu chciałbyś wprowadzić równość w adopcji dla małżeństw i osób samotnych?
The spice must flow
Odpowiedz
A sensem życia człowieka jest jedynie rozmnażanie i zakładanie rodzin?
Lepiej nie rodzić i nie zakładać jak się nie ma pieniędzy - to nieodpowiedzialne.
A ja pisałem, żem bezkasowy.

Natomiast mogę się pochwalić, że nie piję alko, nie ćpam, nie palę papierosów i samodzielnie myślę.
Oczko
Nie wdaję się też w bójki.
Zawsze jest przykład pozytywny i negatywny niezależnie czy to homo czy hetero.
Masz jakieś statystyki?

Odpowiedz
manas napisał(a):A sensem życia człowieka jest jedynie rozmnażanie i zakładanie rodzin?
Lepiej nie rodzić i nie zakładać jak się nie ma pieniędzy - to nieodpowiedzialne.
A ja pisałem, żem bezkasowy.

Natomiast mogę się pochwalić, że nie piję alko, nie ćpam, nie palę papierosów i samodzielnie myślę.
Oczko
Nie wdaję się też w bójki.
Zawsze jest przykład pozytywny i negatywny niezależnie czy to homo czy hetero.
Masz jakieś statystyki?
Ale ja nie mówię, że dzieci w rodzinach homo będą ćpać, palić i nie myśleć. Wręcz przeciwnie, podejrzewam, że dzieci takie będę miały wszystko czego potrzebują i będą kochane i wyrosną na porządnych ludzi. Obawiam się jednak, że problem pojawią się w momencie, gdy będą zakładać własne rodziny, bo może to być trudne, zważywszy, że nie wyrastały w rodzinach heteroseksualnych i nie otrzymały wzorca rodziny heteroseksualnej, którą będą chciały założyć.

Na co mam mieć statystyki, skoro eksperyment z adopcją przez pary homo rozpoczął się stosunkowo niedawno? Nie dowiemy się o skutkach długofalowych, dopóki te dzieci nie wejdą w wiek, w którym zakłada się rodziny i wychowuje dzieci. Wyniki eksperymentu socjologicznego na tych dzieciach poznamy za wiele lat, niestety będzie już wtedy za późno, żeby cokolwiek zmienić.

Poza tym, nie odpowiedziałeś na pytanie: skoro uważasz, że twój przykład świadczy o tym, że pary homo powinny mieć pełne prawa adopcyjne, to czy jesteś również za zrównaniem praw dla osób samotnych?
The spice must flow
Odpowiedz
A co złego byłoby, gdyby te dzieci zakładały później, również rodziny homoseksualne? Bądźmy konsekwentni i nie udawajmy tolerancji Rita.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości