To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Dla przypomnienia dla Rity i spółki.

To co exodim usunął z przytaczanego abstraktu:
Cytat:This, of course, would not indicate that androphilic males have a greater propensity to offend against children.

A tutaj wniosek z innych badań:
Cytat:Badania K. Freunda i R. Watson wskazują, że mężczyźni homoseksualni odczuwający pociąg seksualny do dorosłych mężczyzn, nie są bardziej zainteresowani seksualnie chłopcami niż mężczyźni heteroseksualni dziewczętami[38].

http://www.ateista.pl/showpost.php?p=578...count=6409

Oba te badania pokrywają się ze stanowiskiem Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego.
Odpowiedz
Z badania:

This suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1556756

Sprawdźcie, co to znaczy "true pedophiles" Oczko
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz
Powtarzam po raz kolejny, że ten wniosek w żaden sposób nie wymazuje statystyk, które są jakie są, czego GB nie może przyjąć do wiadomości. I ja nigdzie nie pisałam o wnioskach, ale o statystykach właśnie. A one świadczą o tym, że śród homo jest statystycznie więcej pedofilów niż wśród hetero. Nie wyciągam żadnych wniosków, widocznie autorzy też nie chcieli wyciągać. Podaję jedynie statystykę, którą potwierdziłam też drugą publikacją.

Zdanie podsumowujące co najwyżej oznacza, że autorzy nie mogą takiego wniosku wyciągnąć na podstawie tego badania. Nie oznacza to jednak, że wniosek ten jest nieprawdziwy, bo może być prawdziwy. Widocznie nie widzisz różnicy pomiędzy "nie wykazują że..." a "wykazują, że nie..."
The spice must flow
Odpowiedz
Póki co nie podałaś żadnej statystyki, a jedynie o niej sobie sama ze sobą rozmawiasz, twierdząc, że cytowane badanie są jej poparciem. Badania, które jasno stwierdzają, że nie ma zwiększonej preferencji w kierunku pedofilów u homo w stosunku do hetero + trzecie utwierdzenie w postaci stanowiska PTS.

@Soul33
Tłumacz to Ricie. Powodzenia Uśmiech
Odpowiedz
jak wyżej: "wykazują, że nie" to nie to samo co "nie wykazują że".
The spice must flow
Odpowiedz
Rito...

Cały czas zdajesz sobie z kim rozmawiasz?

Odpowiedz
Rita napisał(a):jak wyżej: "wykazują, że nie" to nie to samo co "nie wykazują że".
Pisanie nt. wymyślonych statystyk to nie to samo co ich podawanie. Cytowanie pełnych abstraktów z badań to nie to samo co cytowanie abstraktów z usuniętymi niewygodnymi fragmentami :]
Odpowiedz
" This suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually."
The spice must flow
Odpowiedz
" the ratio of heterosexual to homosexual pedophiles was calculated to be approximately 11:1"

no ale przecież jak wół jest to napisane...
"Do jasnych dążąc głębin – nie mógł trafić w sedno śledź pewien obdarzony naturą wybredną. Dokądkolwiek wędrował, zawsze nadaremno. Tu jasno, ale płytko, tam głębia, ale ciemno."
Odpowiedz
Rita napisał(a):" This suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually."
A teraz połącz to z tym: http://www.ateista.pl/showpost.php?p=579...count=6481
I dodaj do tego to co napisał Soul33: http://www.ateista.pl/showpost.php?p=579...count=6482
+ wyżej Koszszyszek
Odpowiedz
To teraz połącz to z tym:
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):To teraz połącz to z tym:
Zdublowany post, na którego już odpowiedziałem w tym poście http://www.ateista.pl/showpost.php?p=579...count=6487
Odpowiedz
GoodBoy napisał(a):Badania K. Freunda i R. Watson wskazują, że mężczyźni homoseksualni odczuwający pociąg seksualny do dorosłych mężczyzn, nie są bardziej zainteresowani seksualnie chłopcami niż mężczyźni heteroseksualni dziewczętami[38].

A co za różnica?

Przecież wg GoodBoya

Cytat:pedofil nie może być gejem

pedofile nie posiadają orientacji hetero bi homoseksualnej

Więc po co czynić jakiekolwiek porównania skłonności pedofilskich u hetero i homoseksualistów?
Odpowiedz
Na który odpowiedziałam kolejnym postem.

Dobra, żeby się nie przerzucać, czy zgadzasz się ze stwierdzeniem, że wśród homoseksualistów jest statystycznie więcej pedofilów niż wśród hetero?
The spice must flow
Odpowiedz
Na który ja również odpowiedziałem kolejnym http://www.ateista.pl/showpost.php?p=579...count=6490 Po czym Rita zatoczyła nowe kółeczko :]

Rita napisał(a):Dobra, żeby się nie przerzucać, czy zgadzasz się ze stwierdzeniem, że wśród homoseksualistów jest statystycznie więcej pedofilów niż wśród hetero?
Nie zgadzam się, ponieważ:

Cytat:mężczyźni homoseksualni odczuwający pociąg seksualny do dorosłych mężczyzn, nie są bardziej zainteresowani seksualnie chłopcami niż mężczyźni heteroseksualni dziewczętami[38].
Odpowiedz
A nie dlatego, że "pedofile nie posiadają orientacji hetero bi homoseksualnej"?
Odpowiedz
Aha, czyli zaprzeczasz wynikom badania. No to nie mamy o czym gadać. Z mojej strony eot.
The spice must flow
Odpowiedz
Żądnym wynikom badań nie zaprzeczam, to jest kłamstwo na mój temat. Jedynie obnażam twoje wyciąganie ich fragmentów i zmienianie kontekstu, poprzez nie branie pod uwagę tego co następuje po kropce:
Cytat:This, of course, would not indicate that androphilic males have a greater propensity to offend against children.
To Rita nie przyjmuje tego do wiadomości + badań K. Freunda i R. Watson + stanowiska PTS + tego co zauważył Soull33 + tego co przytoczył Koszyszek.

I zamiast się przyznać do błędu, woli ostentacyjnie rzucić EOT i zbiec z tematu. Typowe...
Odpowiedz
Nie, po prostu nie widzę, żeby jedno się kłóciło z drugim. Ja nigdzie nie interpretuję wyników, tylko je przytaczam. Same wyniki, czyli samą statystykę. Nigdzie też nie zmieniłam ich kontekstu, bo też żadnego kontekstu nie podałam. Ty zaś na podstawie tego, że autor nie wyciągnął danego wniosku próbujesz zaprzeczyć statystyce...
The spice must flow
Odpowiedz
Nie przytoczyłaś żadnych wyników. Skopiowałeś jedynie za exodimem fragmenty z abstraktu z celowym pominięciem tego co następuje po kropce (a co zmienia cały kontekst) + cała reszte tego co wymieniałem wyżej. Wyniki są podane w formie CAŁEGO abstraktu, a nie wyrwanych z kontekstu linijek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości