To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
A ja teraz czytam forum Oczko Kto to przebije?
Sebastian Flak
Odpowiedz
hmm... pokonałeś nas :>
Odpowiedz
Czytam teraz "zabić twardziela" Samsonowej. Samo życie..... Polecam wszystkim panom - dla ich dobra.
Odpowiedz
A ja czekam na wysyłkę nowego Sapka - "Sezon Burz".
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
Werner Heisenberg "Fizyka a filozofia". Arcyciekawe.

Do tego jeszcze "Summa Technologiae" Lema plus "Perfekcyjna niedoskonałość" Dukaja- ładnie ta druga ilustruje pierwszą. A Lem, wiadomo, genialny.
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
Odpowiedz
Jezus. 3000 lat przed Chrystusem.
Odpowiedz
A mnie udało się dorwać "Skalda. Karmiciela kruków" Łukasza Malinowskiego. Już przeczytane. Teraz na tapecie "Ostatnie królestwo" Cornwella.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Jestem w połowie Krwi Elfów Sapkowskiego. Jakoś o wiele łatwiej mi się to czyta niż np. taki cykl husycki.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Zacząłem czytać "Psa Baskervillów" Artura C. Doyle'a.
Sebastian Flak
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Jestem w połowie Krwi Elfów Sapkowskiego. Jakoś o wiele łatwiej mi się to czyta niż np. taki cykl husycki.
W trylogii husyckiej Sapkowski trochę przekombinował z tzw. realiami. Ja wiem, że on jest oczytany i zna z imienia każdą osobę, która żyła w tamtych czasach, ale to nagromadzenie postaci dalszych planów robi się miejscami przytłaczające.
Odpowiedz
Ja Sapkowskiego niezbyt lubię, nie wiem co w nim takiego wspaniałego. Próbowałem czytać jego Żmija ale mimo szczerych chęci się nie dało, Trylogię Husycką zacząłem czytać ale mnie znudziła, więc rzuciłem ją i zapomniałem. Wiedźmina nie czytałem bo dostać go czy znaleźć nie sposób a na kupno mnie nie stać, więc to chyba jedyna seria jaka go może uratować w moich oczach. Z jego twórczości podobał mi się wstęp do "Przygód Fafryda..." Leibera. To mu niewątpliwie wyszło.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Krew Elfów jest akurat fajna, polecam Uśmiech W jeden dzień pół książki łykłem żem, tak mnie wciągnęła. Nie wiem jak inne książki o Wiedźminie, bo czytałem je jako dziecko i już ich nie pamiętam, ale będę stopniowo nadrabiał zaległości.

Cytat:W trylogii husyckiej Sapkowski trochę przekombinował z tzw. realiami. Ja wiem, że on jest oczytany i zna z imienia każdą osobę, która żyła w tamtych czasach, ale to nagromadzenie postaci dalszych planów robi się miejscami przytłaczające.

Nom, dokładnie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
A ja się relaksuję nad Opowiadaniami kołymskimi.

Odpowiedz
idiota napisał(a):A ja się relaksuję nad Opowiadaniami kołymskimi.
Trudno się przy tym relaksować. Tak sądzę.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Ban?
Odpowiedz
Bang!
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Nudziarz napisał(a):Ban?
Za bardzo nie kumam. To jakiś tytuł książki? :lol2:
Yi Chen, Ban, czyli ukryty smok czai się do skoku. Dobrze myślę?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Zacząłem biografię Piotra Wielkiego.
Lepsze niż Stephen King.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Dobrze napisana biografia jest ciekawsza niż powieści. W życiu zdarzają się rzeczy, których żaden pisarz by nie wymyślił.
Odpowiedz
Już wiem, kim chciałbym być - członkiem pijackiej kompanii (soboru) Piotra W. :lol2:
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości