To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Xeo95 napisał(a):Czemu Niemcy są zacofane, gdy chodzi o karty płatnicze?
Bo są ograniczenia w płaceniu kartą inną niż EC. Trudno zapłacić innymi kartami niż EC - może tak będzie zgodnie z prawdą.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Iselin napisał(a):A czemu są w awangardzie przemian obyczajowych?

Właśnie. Czemu?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
http://natemat.pl/85175,homoseksualisci-...bojkotowac

Jak nie lubię słodyczy to chyba jutro sobie nutellę kupię Oczko
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ciekawe jak bardzo bojkot tak nielicznej grupy może zaszkodzić tym firmom Oczko
Ale to nawet fajnie wiem, których firm towary warto kupować chociażby na złość homosiom.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
No no, trzeba zacząć brać przykład poprawnej tolerancji od jakże postępowych ludzi.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz

Bardzo nierealistyczny filmik.
Ostatnia scena jest niemożliwa do zaistnienia.

Odpowiedz
Grim napisał(a):No no, trzeba zacząć brać przykład poprawnej tolerancji od jakże postępowych ludzi.

Ciekawe jak bardzo zabolałoby firmy oficjalnie przyjazne LGBT gdyby wszyscy nieprzyjaźni LGBT zaczęli je bojkotować? Uśmiech
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Piszesz do samego siebie?
W sumie tak. Bo chcę odpowiedzieć, a nie chcę zaśmiecać wątku o SoIaF. Otóż dziwi mnie niezmiernie, że te same osoby, które tak żarliwie podkreślają aspekt kulturowy płci, jednocześnie reagują tak dziwacznie, gdy mówi się o aspekcie kulturowym orientacji seksualnej. Naprawdę uważasz, że homoseksualizm był społecznie takim samym zjawiskiem w antyku co teraz? I że tylko "niektórzy konserwatyści" mogą twierdzić, że kultura gejowska to coś więcej niż sam homoseksualizm?
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Naprawdę uważasz, że homoseksualizm był społecznie takim samym zjawiskiem w antyku co teraz?

Nie napisałem tak nigdzie.

Cytat:I że tylko "niektórzy konserwatyści" mogą twierdzić, że kultura gejowska to coś więcej niż sam homoseksualizm?

Nie ma czegoś takiego jak "kultura gejowska". "Gej" jest określeniem poziomu 0 oznaczającym homoseksualistę. Tak się po prostu przyjęło. Co nie oznacza że w obrębie tej grupy nie ma jakichś "subkultur". Bardzo trudno je dostrzec (homoseksualiści nie socjalizują się ze sobą tak jak heterycy, przez to te grupy nie są tak jednorodne), ale są.
Odpowiedz
El Commediante, nie wydaje Ci się, że jednak istnieje jakiś konstrukt kulturowy, chociażby w postaci popularnego zespołu wyobrażeń?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Jest, dlatego napisałem o tych naszych konserwach. tylko że to jest taka kontrkultura bardziej, mam takie wrażenie.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Nie napisałem tak nigdzie.
To co w takim razie napisałeś?
Cytat:Nie ma czegoś takiego jak "kultura gejowska".
Zatem np. symbol tęczowej flagi płynie z homoseksualnej fizjologii. Podobnie jak muzyka disco.
Cytat:"Gej" jest określeniem poziomu 0 oznaczającym homoseksualistę.
Już sam fakt, że geje upierają się, by być nazywani gejami pokazuje, że nie jest to pojęcie emocjonalnie neutralne.
Cytat:Tak się po prostu przyjęło.
To co "się przyjęło" to właśnie kultura, wiesz?
Cytat:Bardzo trudno je dostrzec (homoseksualiści nie socjalizują się ze sobą tak jak heterycy, przez to te grupy nie są tak jednorodne), ale są.
Właśnie wręcz przeciwnie. Ponieważ homoseksualistom jest trudniej odnaleźć partnera, socjalizują się bardziej niż heteroseksualiści. Widziałeś kiedyś "klub dla heteryków" (nie będący burdelem)?
Odpowiedz
To jest ciekawe, jak strasznie środowisko homoseksualistów aktywnych politycznie (gejów - czyli taki odpowiednik rasistów wśród danej rasy) dostaje drgawek kiedy się mówi, że ono istnieje i wbrew ewidentnym faktom tłumaczy jak pastuch krowie na rowie,że go nie ma.
To kluby gejowskie,o których homoboj pisał były wyłącznie jego fantazją...
Ciekawe.

Odpowiedz
idiota napisał(a):To kluby gejowskie,o których homoboj pisał były wyłącznie jego fantazją...
Ciekawe.
Albo jak to określał (nie pamiętam czy tutaj czy na ircu) swoich kompanów-"ludzie z branży". Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
...której oczywiście nie ma.

Zresztą jak przychodziły odpowiednie fazy księżyca,to GB też wstawiał takie dziwadła jak Komediant.
To może mieć z wpływem kosmosu coś wspólnego.
Koniunkcja jakaś albo co...

Odpowiedz
zefciu napisał(a):To co w takim razie napisałeś?

Sam nie wiem. Może rzeczywiście istnieje coś takiego. Te argumenty mają sens:

Cytat:Zatem np. symbol tęczowej flagi płynie z homoseksualnej fizjologii.(...)
Już sam fakt, że geje upierają się, by być nazywani gejami pokazuje, że nie jest to pojęcie emocjonalnie neutralne.
To co "się przyjęło" to właśnie kultura, wiesz?

Cytat:Ponieważ homoseksualistom jest trudniej odnaleźć partnera, socjalizują się bardziej niż heteroseksualiści. Widziałeś kiedyś "klub dla heteryków" (nie będący burdelem)?

No, wszystkie poza tymi dla homo.

Ale to racja. Sam fakt wyodrębnienia się tych klubów wskazuje na wytwarzanie się jakiejś kultury.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):Widziałeś kiedyś "klub dla heteryków" (nie będący burdelem)?
O klubach dla singli Zefcio nie słyszał?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):O klubach dla singli Zefcio nie słyszał?
Klubów tego rodzaju chyba nie ma. Są jakieś imprezy dla singli raz na jakiś czas w różnych klubach, ale klubów nastawionych stricte na takie wydarzenia raczej się nie spotyka. Przynajmniej u mnie w okolicy.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Ogólnie to kluby się dzielą na tolerancyjne - dla wszystkich i profilowane - dla homoseksualistów już to jednej już to drugiej płci.
Tyle, że w tolerancyjnych są imprezy profilowane na homo, a w profilowanych nie ma ogólnych.

Odpowiedz
exodim napisał(a):Klubów tego rodzaju chyba nie ma. Są jakieś imprezy dla singli raz na jakiś czas w różnych klubach, ale klubów nastawionych stricte na takie wydarzenia raczej się nie spotyka. Przynajmniej u mnie w okolicy.

Nie tylko w Twojej.
Co to w ogóle za konstrukt Uśmiech- klub dla singli??

Tacy mają klub w domu!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości