To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Oglądam właśnie jednym okiem ciekawy dokument w TV. Gość miał udar. Przed udarem był hetero - po udarze homo. Rozmawia właśnie z jakimś specjalistą od udarów i ten twierdzi, że jest drugim przypadkiem tego typu z jakim się spotkał. Wcześniej miał gościa homo, któremu po udarze orientacja zmieniła mu się na hetero.
Czyżby jednak zmiana orientacji była w jakiś sposób możliwa. Ciekawe też jak to odnosi się do różnych teorii tłumaczących powstawanie homoseksualizmu. Program jest raczej nastawiony na emocje więc pewnie nie poruszą tego tematu od strony stricte naukowej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
@Dziad: słyszałem o kilku przypadkach ludzi którzy chyba po wybudzeniu się ze śpiączczki zaczęli nagle mówić w zupełnie innym akcentem.
Odpowiedz
Dziad
A gdzie Ty w tych czasach oczekujesz skupienia się na stronie sciśle naukowej? :8O:
Odpowiedz
http://www.zhp.pl/index.php?news=941

W skrócie, jakiś nikomu nieznany zespół chciał sobie nabić popularności mieszając homoseksualizm z harcerstwem pokazując w swoim teledysku całujące się lesbijki w harceskich mundurach. Sam trochę się zastanawiałem czy o tym pisać, bo to przynosi kolejnego, dodatkowego rozgłosu temu zespołowi. Czyli mieli co chcieli.

A z kolei TVN rżnie głupa: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/re...13494.html

Cytat:Zespół Revlovers z Łodzi nagrał teledysk, w którym dwie harcerki całują się przy ognisku. I nie byłoby w tym nic niezwykłego, gdyby nie oburzenie Związku Harcerstwa Polskiego.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):W skrócie, jakiś nikomu nieznany zespół chciał sobie nabić popularności mieszając homoseksualizm z harcerstwem pokazując w swoim teledysku całujące się lesbijki w harceskich mundurach.

Coś złego w tym mieszaniu?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Coś złego w tym mieszaniu?
Właśnie nie wiem, ale może FlauFlay nam wyjaśni, gdy się pojawi na forum.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nie przeszkadza wam, weseli nasi, że ktoś na waszych plecach sobie robi popularność?

Odpowiedz
idiota napisał(a):Nie przeszkadza wam, weseli nasi, że ktoś na waszych plecach sobie robi popularność?

Zawsze miałem wrażenie, że ZHP to jest marka, która sama sie obroni. Po obejrzeniu tego teledysku nadal takie mam.
Odpowiedz
No i się broni.

Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Coś złego w tym mieszaniu?

Mieszanie całujących się par homo czy heteroseksualnych z harcerstwem jest nie na miejscu, bo zasadą harcerską jest niemanifestowanie przejawów seksualności w sferze publicznej.
A problem w tym, że osoby z tego zespołu użyły symboli jednej z organizacji harcerskich, która ma prawo do ochrony tychże.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
A że jest dodatkowo odwoływaniem się do anty-hcerskich mitów propagowanych przez komunistów (podobnych jak gadki o rozwiązłości na pielgrzymkach), to kolejna para butów...

Odpowiedz
exodim napisał(a):Mieszanie całujących się par homo czy heteroseksualnych z harcerstwem jest nie na miejscu, bo zasadą harcerską jest niemanifestowanie przejawów seksualności w sferze publicznej.

A czy to był dokument, w którym narrator dramatycznym głosem opowiadał o ciągłych orgiach w ZHP, czy po prostu kolejna historia z cyklu "jak dwoje wylądowało w chruśniaku"?

Cytat:A problem w tym, że osoby z tego zespołu użyły symboli jednej z organizacji harcerskich, która ma prawo do ochrony tychże.

Pewnie że ma prawo, tylko że to jest niskie. Marka powinna obronić się sama. Jeśli jej właściciel wstępuje na drogę sądową, okazuje w ten sposób słabość. Wyskoczyć z bazuką na czołg - to jest ochrona. Wyskoczyć z bazuką na muchę - to jest panika.
Odpowiedz
Cytat:Pewnie że ma prawo, tylko że to jest niskie. Marka powinna obronić się sama. Jeśli jej właściciel wstępuje na drogę sądową, okazuje w ten sposób słabość. Wyskoczyć z bazuką na czołg - to jest ochrona. Wyskoczyć z bazuką na muchę - to jest panika.

Gówno tam niskie. Niskie jest wykorzystywanie takich rzeczy w ten sposób w celu zrobienia szumu. To jest zwykłe tandeciarstwo. Nic nie potrafimy, ale przynajmniej będzie o nas głośno.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):A czy to był dokument, w którym narrator dramatycznym głosem opowiadał o ciągłych orgiach w ZHP, czy po prostu kolejna historia z cyklu "jak dwoje wylądowało w chruśniaku"?

Gość zrobił coś podobnego do tego co zrobił George Michael, tyle że George pokazał całujących się policjantów i miał w tym większy cel niż zwykłe robienie szumu i budowanie swojej popularności na kontrowersji.

Cytat:Pewnie że ma prawo, tylko że to jest niskie. Marka powinna obronić się sama. Jeśli jej właściciel wstępuje na drogę sądową, okazuje w ten sposób słabość. Wyskoczyć z bazuką na czołg - to jest ochrona. Wyskoczyć z bazuką na muchę - to jest panika.
To już nie można bronić swoich symboli (bo tym jest ZHP, a nie jakąś marką w stylu Adidas) przed wykorzystywaniem do budowania własnego rozgłosu i popularności, bo ty sobie uważasz to za zagrywkę niskich lotów? Pieprzenie.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Exodim odpowiedział w dużej mierze za mnie. Ponadto, trzeba jasno powiedzieć, że najprawdopodobniej zespół chciał sobie w ten sobie nabić rozgłos, a nie miał w tym żadnych ideowych pobudek.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
fertenbitenhiy napisał(a):Gówno tam niskie. Niskie jest wykorzystywanie takich rzeczy w ten sposób w celu zrobienia szumu. To jest zwykłe tandeciarstwo. Nic nie potrafimy, ale przynajmniej będzie o nas głośno.

FlauFly napisał(a):Exodim odpowiedział w dużej mierze za mnie. Ponadto, trzeba jasno powiedzieć, że najprawdopodobniej zespół chciał sobie w ten sobie nabić rozgłos, a nie miał w tym żadnych ideowych pobudek.

Takie argumenty uważam za niedorzeczne, bo posługujący się nimi nie potrafią wskazać sposobu na odróżnienie sytuacji, w której prowokacja jest celem, od sytuacji, w której prowokacja jest niezamierzona.

Grim napisał(a):To już nie można bronić swoich symboli (bo tym jest ZHP, a nie jakąś marką w stylu Adidas) przed wykorzystywaniem do budowania własnego rozgłosu i popularności, bo ty sobie uważasz to za zagrywkę niskich lotów?

A czy ja komuś zabraniam?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Takie argumenty uważam za niedorzeczne, bo posługujący się nimi nie potrafią wskazać sposobu na odróżnienie sytuacji, w której prowokacja jest celem, od sytuacji, w której prowokacja jest niezamierzona.

To nie ma absolutnie żadnego znaczenia.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
ogólnie duch w narodzie nie ginie

posegregować i na listy
[i]szkoda gadać [/i]
Odpowiedz
baabcia napisał(a):ogólnie duch w narodzie nie ginie

posegregować i na listy

[Obrazek: reputation_neg.gif] Homotematy/posty 23.02.2014 09:48 fertenbitenhiy giń

w reputacjach podziemny komentarz homofobiczny?

pisz człowieku otwartym tekstem w postach,

Kto nie potrafi sam podpowiem: pomyśl o własnych potomkach, gdy świerzbi cię ozór by napiętnować kogoś

nigdy nie wiesz, jakie dzieci urodzą się tobie albo twoim dzieciom

wtedy twoi sąsiedzi będą rechotać - bo są słabi!!!

wyklucza się ze strachu
[i]szkoda gadać [/i]
Odpowiedz
Cytat:Takie argumenty uważam za niedorzeczne, bo posługujący się nimi nie potrafią wskazać sposobu na odróżnienie sytuacji, w której prowokacja jest celem, od sytuacji, w której prowokacja jest niezamierzona.
Ależ potrafią.Sposób jest prosty: popatrzeć wystarczy i jak się ma móżg to się odróżni.
Cytat:A czy ja komuś zabraniam?
A ktoś Ci zarzuca zabranianie?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości