To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Patafil napisał(a):Moda na długie włosy powstała w latach 60. w środowiskach lewacko-hipisowskich. Później, w latach 70., ogarnęła cały świat i przestała mieć związek z orientacją polityczna. Potem wszystko wróciło do pierwotnego stanu i obecnie długie włosy to znowu manifestacja lewackich poglądów (podobno inaczej jest z kucykiem, ale nie siedzę w temacie). Oto przyczyna niechęci.

Tak jak pisał Xeo, rzeczony "kuc" to obecnie modelowy wyborca Korwina i charakteryzuje się ścisłym umysłem, studiowaniem najczęściej kierunku związanego z informatyką; ponadto stereotyp internetowy opisuje go jako przegrywa bez dziewczyny (i bez szans) i życia towarzyskiego, łykającego wszystko co powie Krul.

To oczywiście stereotyp i jak to ze stereotypem bywa jest w nim tylko ziarno prawdy. Faktem jest, że wśród studentów polibud więcej jest korwinistów* niż na uniwerkach (na to można podać obiektywne dane w postaci wyników ankiet), ale co do osób z kucykiem to jeszcze chyba takiego badania nikt nie wykonał.

*z kolei w szkołach średnich jest znacząca nadreprezentacja korwinowego elektoratu, więc zwiastowanie sukcesu Korwinowi w perspektywie przyszłych wyborów nie musi być wyssane z palca
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Exodim: z tym że wolnoryknowy długowłosy wcale nie musi być korwinistą, a z dziewczynami bywa różnie Oczko Iselin: zawsze to lepsze niż praca naukowa pt. ,,wpływ globalnego ocieplenia na wielkość jąder niedziedzwiedzi'' Oczko
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Exodim: z tym że wolnoryknowy długowłosy wcale nie musi być korwinistą, a z dziewczynami bywa różnie Oczko

Bynajmniej nie pisałem jak jest, tylko jak taki model wygląda na niektórych portalach.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Moda na długie włosy powstała w latach 60. w środowiskach lewacko-hipisowskich. Później, w latach 70., ogarnęła cały świat i przestała mieć związek z orientacją polityczna. Potem wszystko wróciło do pierwotnego stanu i obecnie długie włosy to znowu manifestacja lewackich poglądów (podobno inaczej jest z kucykiem, ale nie siedzę w temacie). Oto przyczyna niechęci.

lol
Zapuszczając długie włosy byłem słuchającym metalu prawie-naziolem (na szczęście wyzdrowiałem z tego).

Teraz jestem łysiejącym konserwatywnym faszystą o wolnorynkowych tendencjach, Socjo jest łysiejącym klasycznym liberałem, Bart łysiejącym klasycznym centrowcem.
Teraz pytanie dla Ciebie: kto z nas trzech jest Żydem?

Nie, żartowałem Duży uśmiech
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Ja miałem nieco dłuższe włosy i byłem ordoliberałem. Miesiąc temu ogoliłem się na zero i jestem ordoliberałem. Ki czort?
Sebastian Flak
Odpowiedz
Seth: wszyscy trzej Duży uśmiech A teraz na serio: Bart centrowcem? Ja bym go uznał za liberała.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Seth: wszyscy trzej Duży uśmiech A teraz na serio: Bart centrowcem? Ja bym go uznał za liberała.

W moim odczuciu bliżej wciąż mu do centrum, choć gospodarczo od dłuższego czasu dryfuje w kierunku liberalizmu. Analogicznie, centrum w moim odczuciu reprezentuje też Iselin, mimo lewicowych ciągot.

Swoją drogą, widziałeś Grzankę na fb? Kiedy on się tak zlewaczył i zaperzył to jest wielka tajemnica.
(...)

EH
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Geje mogą nazywać siebie nawzajem pedałami i ciotami. Nie mogą tego jednak robić osoby heteroseksualne.

Bo?:8O:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Bo?:8O:

Gdzie cham będzie obrażał szlachcica?
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Bo?:8O:
Ty jeszcze pytasz? Zdezorientowanyhock:
Uważasz, że obrażanie kogokolwiek jest w porządku?
Dla mnie to chamstwo.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Ty jeszcze pytasz? Zdezorientowanyhock:
Uważasz, że obrażanie kogokolwiek jest w porządku?
Dla mnie to chamstwo.

To homoseksualiści mogą się obrażać nawzajem, ale ja nie mogę nazwać pedała pedałem? Poza tym w moich ustach to nie jest chamskie - to określenie typu homoseksualisty.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):To homoseksualiści mogą się obrażać nawzajem, ale ja nie mogę nazwać pedała pedałem? Poza tym w moich ustach to nie jest chamskie - to określenie typu homoseksualisty.
Co prawnik, to prawnik. Uśmiech:*
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):To homoseksualiści mogą się obrażać nawzajem, ale ja nie mogę nazwać pedała pedałem? Poza tym w moich ustach to nie jest chamskie - to określenie typu homoseksualisty.

To pewnie chodzi o takie zawłaszczenie słów jak w przypadku czarnych i słowa "nigger". Wiem, głupawe to.
(...)

EH
Odpowiedz
To akurat dość powszechne, że "swoim" wolno we własnym gronie więcej niż ludziom "z zewnątrz".
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):To akurat dość powszechne, że "swoim" wolno we własnym gronie więcej niż ludziom "z zewnątrz".

Tylko jaki to swój?

Dajmy na to, że mam kuzyna geja. Ja jako hetero jestem dla niego bardziej swój niż taki nonkonf, o którym nawet nie słyszał.
Orientacja seksualna to nie jest coś po czym wyznacza się podział na swoi i obcy.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):To akurat dość powszechne, że "swoim" wolno we własnym gronie więcej niż ludziom "z zewnątrz".

Tak, lecz prawne tego cementowanie (jak to wygląda z mową nienawiści) w państwach ufundowanych na fundamencie równości wobec prawa, jest co najmniej groteskowe.
Jeszcze bardziej groteskowo jest gdy przedstawiciel grupy A za pejoratywne wyrażenie się o przedstawicielu grupy B dostaje baty, podczas gdy w sytuacji odwrotnej działanie nie zostaje napiętnowane. Potrafi się wręcz spotkać z aprobatą tych, potępiających jego odwrotność.

Poprawność polityczna i egalitaryzm lewicowy mają zadziwiający dar samokompromitacji.
(...)

EH
Odpowiedz
A ilu masz ludzi, którzy wiecznie narzekają, jak to u nas jest beznadziejnie, a niech no ktoś z zagranicy powie, że coś mu się w Polsce nie podoba - zagryzą.

Seth napisał(a):Tak, lecz prawne tego cementowanie (jak to wygląda z mową nienawiści) w państwach ufundowanych na fundamencie równości wobec prawa, jest co najmniej groteskowe.
Jest. Co nie zmienia faktów, że coś takiego istnieje nieformalnie i to w różnych grupach i na różnych płaszczyznach, niekoniecznie lewicowych i egalitarnych.
Odpowiedz
Tłumaczyłem, że nie używam słowa pedał, żeby kogoś obrazić - to jest określenie typu homoseksualisty, który oceniam negatywnie, ale nic poza tym.
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Tłumaczyłem, że nie używam słowa pedał, żeby kogoś obrazić - to jest określenie typu homoseksualisty, który oceniam negatywnie, ale nic poza tym.
Powszechnie jednak jest uważane za obraźliwe, więc zachwytów raczej nie oczekuj Duży uśmiech
Odpowiedz
Nie oczekuję. Szczęśliwy
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości