To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Łoś napisał(a):Tutaj:

Bzdura. Tam napisałem, że moja wypowiedź znaczy dokładnie to co napisałem, czyli, że wypowiedź Nonka to bzdura. Nie ma tam słowa o tym co mi imputujesz.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Bzdura.
Duży uśmiech
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Bzdura. Tam napisałem, że moja wypowiedź znaczy dokładnie to co napisałem, czyli, że wypowiedź Nonka to bzdura. Nie ma tam słowa o tym co mi imputujesz.
W jakim sensie zatem wypowiedź Nonka jest bzdurą w kontekście Twojej wypowiedzi?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
W żadnym, bo moja wypowiedź nie wpływa na bzdurność wypowiedzi Nonka.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):W żadnym, bo moja wypowiedź nie wpływa na bzdurność wypowiedzi Nonka.
A co na nią w takim razie wpływa, że stwierdziłeś, że jego wypowiedź to bzdura, wskazując argument (własną wypowiedź), który na nią (bzdurę) nie wpływa, czyli jej nie wykazuje?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Czy to ruscy wysyłają już fale radiowe i niektórym mózgi wysiadają, czy też kolejny dzień na ateista.pl? Zadania pomocnicze dla głąbów co nie rozumieją podstawowych relacji międzyludzkich:

1. Jan odwiedził swojego kolegę, z którym znał się od lat. Zawsze mógł na niego liczyć, dlatego i tym razem zwrócił się o pomoc. Mimo to, stojąc w progu zawołał do swojego przyjaciela: 'część tępy chuju, co tam u Ciebie?' przyjaciel wcale się nie wściekł, tylko uśmiechnął i uścisnął Janowi rękę. odpowiedział: 'co wy kurw'a, zjazd macie rodzinny? najpierw Twoja matka, potem Twoja żona, teraz Ty?'. Następnie wychylają kufel piwa i zabierają się za rozwiązywanie problemów Jana.

Pytanie konkursowe: dlaczego reakcja przyjaciela Jana nie była wroga?

Kto odpowie prawidlowo otrzyma dyplom 'Nie Wypadlem Mamie Z Kocyka Jako Niemowlę'. Czas start. Sukcesów wam nie wróżę, ale macie wokół siebie ludzi z obiema pracującymi półkulami mózgu, pytajcie.
Odpowiedz
Łoś napisał(a):A co na nią w takim razie wpływa, że stwierdziłeś, że jego wypowiedź to bzdura, wskazując argument (własną wypowiedź), który na nią (bzdurę) nie wpływa, czyli jej nie wykazuje?

Jego wypowiedź jest bzdurą, bo jest bzdurna, czyli zawiera fałszywe informacje. A ja nie wskazałem żadnego argumentu, tylko sprostowałem fałszywe informacje zawarte w wypowiedzi Nonka. To naprawdę takie trudne?:roll:

El Commediante napisał(a):Pytanie konkursowe: dlaczego reakcja przyjaciela Jana nie była wroga

Zakładam, że ta wypowiedź pada w kontekście dyskutowanej wypowiedzi Nonka, więc moje pytanie konkursowe: dlaczego tylko niektórzy Polacy są pedałami?
Odpowiedz
A teraz łby do lodówek, bo następne zadanie idzie. Tylko uwaga żeby wam ryje nie przymarzły, bo jeszcze was zahibernuje i za 100 lat zobaczą jakie odpady inżynierii genetycznej żyły w naszych czasach.

2. Co debil jeden z drugim chce przekazać Murzynowi kiedy nazywa go czarnuchem?

UWAGA, pytanie na szóstkę, tylko dla tych co potrafią się już podcierać!

Jak ów Murzyn odbiera takie nazywanie?
Odpowiedz
A na moje pytanie odpowiesz, czy dalej będziesz mnie obrażał?:roll:
Odpowiedz
El C napisał(a):Co debil jeden z drugim chce przekazać Murzynowi kiedy nazywa go czarnuchem?

Jak ów Murzyn odbiera takie nazywanie?
Jak mu to powie inny "czarnuch", nawet ten, którego nie zna, to odbiera to jako zawołanie typu "ej, ty". Jeśli powie to jakiś białas, to wybuchnie.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Jego wypowiedź jest bzdurą, bo jest bzdurna, czyli zawiera fałszywe informacje.
Trudno byłoby Ci wskazać, jakie są to informacje i uzasadnić dlaczego? Chciałbym zrozumieć, dlaczego dla Ciebie jest to bzdura.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Oczywiście ani Nonkonformista ani EL Comediante nie odpowiedzieli na moje pytanie. Jeden czmychnął z tematu, drugi wpadł by temat strollować. Tak wygląda rozmowa z homoseksualistami na temat penalizacji homofobicznych zachowań.

Żaden z Was nie przyzna wprost, że chodzi wyłącznie o to by móc swobodnie piętnować ludzi jacy Was nie lubią. Stąd te podwójne standardy wychodzą i stąd niechęć do udzielenia jednoznacznej odpowiedzi.
Oczywiście powyższe to wiedza raczej powszechna, ale miło że potwierdziliście to swoim zachowaniem.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Seth napisał(a):Oczywiście ani Nonkonformista ani EL Comediante nie odpowiedzieli na moje pytanie. Jeden czmychnął z tematu, drugi wpadł by temat strollować. Tak wygląda rozmowa z homoseksualistami na temat penalizacji homofobicznych zachowań.

Żaden z Was nie przyzna wprost, że chodzi wyłącznie o to by móc swobodnie piętnować ludzi jacy Was nie lubią. Stąd te podwójne standardy wychodzą i stąd niechęć do udzielenia jednoznacznej odpowiedzi.
Oczywiście powyższe to wiedza raczej powszechna, ale miło że potwierdziliście to swoim zachowaniem.
Kyrios, nazywając Biedronia pedałem oczywiście użyłby języka nienawiści. W końcu pedał jest słowem obraźliwym. A czy powinien być za to sądzony? To nie pytanie do mnie, tylko do Biedronia. Jeśli Biedroń poczułby się w jakiś sposób napiętnowany w ten sposób, to może wytoczyć proces.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Zakładam, że ta wypowiedź pada w kontekście dyskutowanej wypowiedzi Nonka(...)

Twoja specjalna relacja z Nonkiem mnie nie interesuje, w przeciwieństwie do problemów z rozumieniem podstawowych relacji międzyludzkich u sporej populacji forum, odzwierciedlającej niejako umysłowość całego społeczeństwa.

Odpowiedzi na pytanie udzielę, kiedy skończymy cykl szkoleniowy. Chyba nie macie jeszcze dość puzzli, żeby to wszystko sobie poukładać.

exodim napisał(a):Jak mu to powie inny "czarnuch", nawet ten, którego nie zna, to odbiera to jako zawołanie typu "ej, ty". Jeśli powie to jakiś białas, to wybuchnie.

To jedziemy dalej: co mógł zawierać komunikat białego człowieka, czego nie mógł zawierać komunikat czarnego?
Odpowiedz
El, aleś im zadał bobu. Dwa lata będą myśleć, a prawidłowej odpowiedzi nie podadzą.
No, zobaczymy, czy ci wyzywający od pedałów itd., i piszący, że my niby nieinteligentni, będą potrafili odpowiedzieć na te pytania.
Ja poza mniemanym dyplomem oferuję jeszcze:
- za pierwsze miejsce: talon na trzy balony,
- za 2.: talon na dwa balony,
- za 3.: talon na balon.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Kyrios, nazywając Biedronia pedałem oczywiście użyłby języka nienawiści. W końcu pedał jest słowem obraźliwym. A czy powinien być za to sądzony? To nie pytanie do mnie, tylko do Biedronia. Jeśli Biedroń poczułby się w jakiś sposób napiętnowany w ten sposób, to może wytoczyć proces.

A jeśli Biedroń poczułby się urażony słowem "odmieniec" albo "dziwadło"? Czy może pójdźmy dalej, jest jakaś pula słów które w przypadku poczucia się urażonym upoważniają do procesu? Jeśli tak to jaka?
(...)

EH
Odpowiedz
Seth napisał(a):A jeśli Biedroń poczułby się urażony słowem "odmieniec" albo "dziwadło"? Czy może pójdźmy dalej, jest jakaś pula słów które w przypadku poczucia się urażonym upoważniają do procesu? Jeśli tak to jaka?
Może najpierw uzgodnijcie, czy chodzi Wam o ściganie karne, czy pozew cywilny. Bo jeśli o to drugie, to ja mogę sobie pozwać któregokolwiek z Was o cokolwiek, utrzymując na przykład, że Wasze nicki obrażają moje uczucia religijne. Ci najwyżej zrobię z siebie idiotkę i stracę kasę na opłaty sądowe.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Seth napisał(a):A jeśli Biedroń poczułby się urażony słowem "odmieniec" albo "dziwadło"? Czy może pójdźmy dalej, jest jakaś pula słów które w przypadku poczucia się urażonym upoważniają do procesu? Jeśli tak to jaka?
To wszystko jest sprawą indywidualną.
Urażony słowem 'odmieniec'? Zaiste musiałby wtedy mieć bardzo mało do siebie dystansu.
Nie ma puli słów upoważniającej do procesu. To chyba raczej działa na wyczucie. Pewnych słów po prostu 'na salonach' używać nie uchodzi, a dla mnie w założeniu to forum właśnie jest takowym.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Może najpierw uzgodnijcie, czy chodzi Wam o ściganie karne, czy pozew cywilny. Bo jeśli o to drugie, to ja mogę sobie pozwać któregokolwiek z Was o cokolwiek, utrzymując na przykład, że Wasze nicki obrażają moje uczucia religijne. Ci najwyżej zrobię z siebie idiotkę i stracę kasę na opłaty sądowe.

Ściganie karne.

Nonkonformista napisał(a):To wszystko jest sprawą indywidualną.
Urażony słowem 'odmieniec'? Zaiste musiałby wtedy mieć bardzo mało do siebie dystansu.
Nie ma puli słów upoważniającej do procesu. To chyba raczej działa na wyczucie. Pewnych słów po prostu 'na salonach' używać nie uchodzi, a dla mnie w założeniu to forum właśnie jest takowym.

Problem w tym Nonkonformisto, że ludzi z małym dystansem do samych siebie jest bardzo dużo. Podobnie jak ludzi nadwrażliwych.
A zmierzam do tego, że skoro to sprawa indywidualna to grożą nam dwa typy kuriozalnych sytuacji.
Jeśli przyjąć że każdy urażony może urażające go treści określić jako mowę nienawiści, będziemy mieli prawnie sankcjonowany zakaz krytyki, dosadności i wyrażania niechęci wobec siebie nawzajem.

Jeśli zaś owa mowa nienawiści tyczy się tylko konkretnych określeń, wobec konkretnych grup (np geje, kolorowi) równocześnie nie obejmując reszty (np biali i słowo białas jakiego ostatnio użyłeś), wówczas złamana zostanie zasada równości wobec prawa. I prawo antydyskryminacyjne, w istocie będzie dyskryminować wszystkich poza wyszczególnionymi wyróżnionymi grupami.
(...)

EH
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):To jedziemy dalej: co mógł zawierać komunikat białego człowieka, czego nie mógł zawierać komunikat czarnego?

Ekspresję zakorzenionej niechęci do smoluchów albo ironię.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości