To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
http://biznes.newsweek.onet.pl/biznes-na...049,1.html

O tym jak państwo zieloną energię produkuje a PSL sprawiło, że budżet może być 11 mld złotych w plecy.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
http://www.foreignaffairs.com/articles/1...ern-allies

Putin's Western Allies: Why Europe's Far Right Is on the Kremlin's Side
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]
Odpowiedz
No i mam pracę w Krakowie. Moje obawy były przedwczesne. Dziękuję, Grimie. Jutro pierwszy dzień szkoleń. Mam już KKM-kę i to też mnie cieszy.
Lekarz medycyny pracy okazał się całkiem sympatycznym gościem, a i larygolog nie robił problemów.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
A co i gdzie będziesz robił (sorówa jeśli już gdzieś padło, nie zauważyłem)?
Odpowiedz
WuXeS napisał(a):A co i gdzie będziesz robił (sorówa jeśli już gdzieś padło, nie zauważyłem)?
Kraków, obsługa klienta /j. niemiecki/, Wuksesie.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Kongratsy i powodzenia, Nonkonformisistutu. Uśmiech
Odpowiedz
WuXeS napisał(a):Kongratsy i powodzenia, Nonkonformisistutu. Uśmiech
Dziękuję Wuksesie. Ciekawe, czy stanę się centusiem?:lol2:
Odpowiedz
Centuś to pikuś. Uważaj żebyś nie został Żydem.

Albo Krakenem.

Offtop chyba.
Odpowiedz
Dreilinden napisał(a):http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia...atana.html

Paranoi ciąg dalszy.
Jednak zmiana estetyki jest.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/...?CMP=fb_gu

się nawet The Guardian tym zainteresował.
Odpowiedz
http://www.dailymail.co.uk/news/article-...duced.html

Hehe, krzywa Laffera w działaniu. Duży uśmiech
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):http://www.dailymail.co.uk/news/article-...duced.html

Hehe, krzywa Laffera w działaniu. Duży uśmiech

Nieźle, ale niebawem przyjdą labourzyści i zaczną 'naprawiać' stawki podatkowe stosując się do prostej Rostowskiego Język

W myśl... sprawiedliwości społecznej oczywiście.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Może jak biednym obniżą o 5% to również wpływy z podatków się zwiększą?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Bo się zwiększą. Np. Wpływy z VAT czy akcyzy wzrosną.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Bo się zwiększą. Np. Wpływy z VAT czy akcyzy wzrosną.
Biednych jest więcej, więc tutaj jest pole do popisu Panie Osborne.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Możesz jaśniej?
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Możesz jaśniej?
Statystycznie biedniejszych od 1% najbogatszych jest więcej o 99%. Więc jak tym 99% obniżymy podatki, to wyobraź sobie skalę dochodów w budżecie.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
A to jest sens porównywania miliarderów do biedaków? Jedni mają więcej środków niż im do życia potrzebne, reszta skupia się na zdobywaniu koniecznych do życia. Jest takie powiedzenie że biedny jest na tyle bogaty ile zarobi a bogaty jest na tyle bogaty ile wydaje. Moim zdaniem to wielkość konsumpcji i łatwa możliwość zaspokojenia podstawowych potrzeb warunkuje jakość życia. Nie trzeba od razu 99% zwalniać od podatku. Wystarczy ustanowić dość sporą kwotę wolną od podatku, najlepiej żeby była wyższa niż płaca minimalna. W ten sposób kilkadziesiąt procent zarobków najuboższych zostanie przeznaczone na konsumpcję i podwyższenie standardu życia. Tak czy inaczej te pieniądze w części wrócą do państwa przez podatki pośrednie a spadnie ilość klientów państwa, którym trzeba coś dofinansować, refinansować itp. Do tego nisko opodatkowywać lub wręcz wcale produkty spożywcze, chemię do gospodarstw domowych i część mediów np. Wodę czy prąd. I masz względnie prosty sposób na podniesienie jakości życia wszystkim ludziom w kraju a w szczególności najuboższym.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Szkoda, że tak nie uskuteczniają tego Ci wykształceni doradcy władzy państwowej. Ten model również nie jest stosowany w państwach o najwyższej jakości życia.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Jak to nie? Zdaje się w Wielkiej Brytanii to ponad 8100 funtów, w Niemczech 8,3k euro, w Finlandii ponad 16k (!) euro, na Cyprze prawie 20... A stosunek cen do zarobków jest o wiele lepszy niż w Polsce. Żeby było śmieszniej kwota wolna od podatku u nas to 3000... Złotych. Nie wiem czy nic się nie zmieniło ale jakby nie patrzeć suma śmiesznie mała a ceny wysokie.
Sebastian Flak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości