To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Xeo95 napisał(a):Tyle że z wody z wodociągów korzysta prawie każdy, a kiełbasę nieważne jaką przecież nie każdy musi jeść.

Każdy produkt spożywczy, tak czy siak, poddawany jest kontroli, a wprowadzenie go na rynek obwarowane jest ścisłymi regulacjami.
Zauważ, że obecnie istnieją 34 akty prawne precyzujące warunki dopuszczenia produktów na rynek. Dodatkowy przepis "wędzarski" jest kolejnym elementem racjonalnej polityki UE i Państw Członkowskich w zakresie ochrony zdrowia i bezpieczeństwa żywieniowego, a nie jakimś bezzasadnym wymysłem biurokratów.

Co do wody, to podałem tylko przykład, najbardziej oczywisty jaki przyszedł mi do głowy.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
exodim napisał(a):Każdy produkt spożywczy, tak czy siak, poddawany jest kontroli, a wprowadzenie go na rynek obwarowane jest ścisłymi regulacjami.
Zauważ, że obecnie istnieją 34 akty prawne precyzujące warunki dopuszczenia produktów na rynek. Dodatkowy przepis "wędzarski" jest kolejnym elementem racjonalnej polityki UE i Państw Członkowskich w zakresie ochrony zdrowia i bezpieczeństwa żywieniowego, a nie jakimś bezzasadnym wymysłem biurokratów.

Co do wody, to podałem tylko przykład, najbardziej oczywisty jaki przyszedł mi do głowy.

Exodim, czyżbyś przechodził okres fascynacji socjalizmem, biurokracją, itd.? Jeśli tak, sugeruję, żebyś odciął sobie dostęp do Internetu, aż Ci przejdzie.:p
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
http://dziecisawazne.pl/kary-nagrody/

Mało rozwinięte, ale samo w sobie ciekawe. Sam podzielam pogląd, że kary i nagrody są o kant potłuc, jeśli dziecko nie zrozumie dlaczego jakieś zachowanie jest niepożądane, a inne jest pożądane. Niemniej w praktyce różnie bywa z moją cierpliwością...
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
exodim napisał(a):Jak tak lubi własnoręcznie wędzone kiełbasy, to przecież nikt jej nie zabroni wędzenia na potrzeby gospodarstwa domowego.
A jak lubusz mięcho to trzymaj świniaka w wannie.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
http://biznes.onet.pl/lepiej-leczyc-sie-...news-detal

Czy za PRLu było lepiej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
http://wyborcza.pl/1,75968,15833355,Najt...borcza#Cuk

Dobry komentarz Żakowskiego.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Żakowski znów świruje.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Żakowski znów świruje.

To powyżej to zdecydowanie dolna skala możliwości pana Żakowskiego jeżeli chodzi o wypisywanie głupot na dowolny temat. Owszem jest to głupie ale nawet w połowie nie tak głupie jak po panu Żakowskim można by oczekiwać :lol2:
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Cytat:Żakowski znów świruje.
A czytałaś wcześniejszy wrzucany tu przeze mnie artykuł z wywiadem z Andrzejem Lederem? http://wyborcza.pl/magazyn/1,137770,1578...l#TRrelSST
Bo Żakowski ewidentnie do niego nawiązuje i ma rację, a roszczenia naszej byłej arystokracji są niestety spełniane, ale o odszkodowaniach za pańszczyznę jakie mieliby płacić, to już nikt nie wspomina. Już nie wspominam o jakimś porządnym podatku od spadku.

Powinniśmy uczyć się od Czechów dawać odpór takim żądaniom - http://natemat.pl/98403,ksiezna-de-hohen...ej-rodziny
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
A komu mieliby niby płacić te odszkodowania?

No proszę, jest trafne podsumowanie pana Żakowskiego na jednym forum, które czasami podczytuję:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,183812,15...,yyy_.html

DziadBorowy napisał(a):To powyżej to zdecydowanie dolna skala możliwości pana Żakowskiego jeżeli chodzi o wypisywanie głupot na dowolny temat. Owszem jest to głupie ale nawet w połowie nie tak głupie jak po panu Żakowskim można by oczekiwać :lol2:
Rzeczywiście, zdarzają się ciekawsze kwiatki Duży uśmiech
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Exodim, czyżbyś przechodził okres fascynacji socjalizmem, biurokracją, itd.? Jeśli tak, sugeruję, żebyś odciął sobie dostęp do Internetu, aż Ci przejdzie.:p

Kto w młodości nie był socjalistą...

A serio to moja diagnoza jest taka:
a) exodim robi sobie jaja
b) zgłupiał od czytania pilastra
c) zaczął pracować razem z pilastrem dla tuska i UE(czyli de facto Niemiec)

Oczywistym jest, że w imię "dobra ludzi" można po przez państwo tworzyć nieskończoną ilość regulacji. I każdą kolejną można nazwać "konieczną". Do czego to prowadzi, to widzimy na własne oczy. Więc wypadałoby, żeby exodim wyjaśnił dlaczego to koniecznie państwo albo UE muszą się zajmować regulowaniem żywności i udowodnił, że ma rację.
Socjopapa napisał(a):http://dziecisawazne.pl/kary-nagrody/

Mało rozwinięte, ale samo w sobie ciekawe. Sam podzielam pogląd, że kary i nagrody są o kant potłuc, jeśli dziecko nie zrozumie dlaczego jakieś zachowanie jest niepożądane, a inne jest pożądane. Niemniej w praktyce różnie bywa z moją cierpliwością...

Schemat kary i nagrody to pewna forma oszustwa stosowana na dzieciach. Tak jak i gadanie dzieciom o Jezusie itd. Jest to prawicowy model wychowania i jak wiemy sprawdza się lepiej od lewicowego, który też jest oparty na oszustwach, ale innych.

Ciekawi mnie jakby wyglądało społeczeństwo zbudowane na prawdzie.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Schemat kary i nagrody to pewna forma oszustwa stosowana na dzieciach. Tak jak i gadanie dzieciom o Jezusie itd. Jest to prawicowy model wychowania i jak wiemy sprawdza się lepiej od lewicowego, który też jest oparty na oszustwach, ale innych.

Gdzie tkwi oszustwo w karach i nagrodach? I jakie to są lewicowe oszustwa, które sprawdzają się gorzej i skąd to wiadomo?
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Gdzie tkwi oszustwo w karach i nagrodach?
W tym, że jest to tresura. Chyba, że jakiś treser uczciwie mówi : "Ja Cię karzę za tę czynność, ponieważ chcę Cię po prostu wytresować tak, żebyś jej nie wykonywał"
Socjopapa napisał(a):I jakie to są lewicowe oszustwa, które sprawdzają się gorzej i skąd to wiadomo?

No przecież lewica uczy wartości odwrotnych do prawicowych i te lewicowe są tak skonstruowane, żeby zahamować rozwój. Na przykład oszukuje się dzieci, że "przemoc nigdy nie jest rozwiązaniem"
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Na przykład oszukuje się dzieci, że "przemoc nigdy nie jest rozwiązaniem"
Pierwsze słyszę.
Nawet w non-violent communication (Marshall Rosenberg) jest zagadnienie związane z: Kiedy przemoc jest nieunikniona.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Ty jesteś jak Kraśko. Taki zdziwiony...
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Ty jesteś jak Kraśko. Taki zdziwiony...
Założyłeś, że jestem zdziwiony (diagnoza)? Na jakiej podstawie?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Założyłeś, że jestem zdziwiony (diagnoza)? Na jakiej podstawie?

"Pierwsze słyszę"

Kraśko też wszystko słyszy po raz pierwszy, bo jest z marsa.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):"Pierwsze słyszę"
Stwierdziłem, że pierwsze słyszę. Czy to oznacza zdziwienie? Czy napisałem gdzieś, że jestem zdziwiony? Napisałem: pierwsze słyszę, czyli nigdy wcześniej czegoś takiego nie słyszałem - jest to stwierdzenie.
Dostrzegasz projekcję, w którą wszyscy popadamy? Założyłeś moje zdziwienie - diagnoza, do tego porównałeś mnie do innej osoby (osąd - porównanie).

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Stwierdziłem, że pierwsze słyszę. Czy to oznacza zdziwienie? Czy napisałem gdzieś, że jestem zdziwiony? Napisałem: pierwsze słyszę, czyli nigdy wcześniej czegoś takiego nie słyszałem - jest to stwierdzenie.
Dostrzegasz projekcję, w którą wszyscy popadamy?

Tak, zaprojektowałem Twoje zdziwienie. Wybacz mi, człowieku z marsa.
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Tak, zaprojektowałem Twoje zdziwienie. Wybacz mi.
Nie ma co wybaczać. Wszyscy to robimy, sam się na tym łapię, jednak wykorzystałem ten przykład do zwrócenia uwagi na mówienie bardziej świadome Uśmiech

PS Człowiek ze Snickersa.

EL Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości