To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co obecnie czytacie?
Xeo95 napisał(a):Jakby napisał ,,buddyjska nauka tańca" też byś oponował? Słowo nauka ma parę znaczeń.
Prawdę rzekłeś.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Ty Desznera w końcu przeczytaj, leniu!

Odpowiedz
Zabieram się za "Kosmiczny Projekt".
Przepraszam się z literaturą popularnonaukową i zaczynam od tej pozycji.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Jakby napisał ,,buddyjska nauka tańca" też byś oponował? Słowo nauka ma parę znaczeń.
Co innego nauka tańca, czyli - jak mniemam - opanowanie mechaniki, czyli kroków, figur itp., a co innego barrrrdzo głymboko brzmiąca nazwa ,,całość istnienia''. Konkretnie, jak buddyści tłumaczą to istnienie? Z wykorzystaniem takich nauk, jak fizyka, astronomia, geologia, biologia itp.? Czy też raczej po swojemu, że Buddek sie spuścił we śnie i powstał jakiś metaocean? No i nie naumiał się czytać ze zrozumieniem... Duży uśmiech

Nonkonformista

Jasne, że prawdę! Nawijaj dalej, co tam u Budzia z tymi urwanymi... no, nirvanami.
Odpowiedz
@Patafil
1)Porównaj:
Buddyjska nauka o całości istnienia.
z:
Buddyjskie nauczanie o całości istnienia.

2)Porównaj:
Od kiedy to buddyjskie pierdoły zwane są ,,nauką''?
z:
Co innego nauka tańca, czyli - jak mniemam - opanowanie mechaniki, czyli kroków, figur itp., a co innego barrrrdzo głymboko brzmiąca nazwa ,,całość istnienia''. Konkretnie, jak buddyści tłumaczą to istnienie? Z wykorzystaniem takich nauk, jak fizyka, astronomia, geologia, biologia itp.? Czy też raczej po swojemu, że Buddek sie spuścił we śnie i powstał jakiś metaocean?

3)Porównaj 1) i 2).

----------
Po przerwie wróciłem do "Dociekań..." Wittgensteina. Czytam, kontempluję, jestem zachwycony. Uśmiech
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
Odpowiedz
idiota napisał(a):Ty Desznera w końcu przeczytaj, leniu!
Teraz, gdy moje tezy na temat jego twórczości zostały obalone to za bardzo nie widzę sensu, idioto. Może kiedyś...
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
<&>

To trza było pisać ,,nauczanie''. To brzmi dostojnie i religijnie, powiedziałbym, że kościelnie... Duży uśmiech
Odpowiedz
Kościelna to jest np. katolicka nauka społeczna. :p
"Tak bowiem wyglądają spory między idealistami, solipsystami i realistami. Jedni atakują normalną formę wyrazu tak, jakby atakowali jakąś tezę; drudzy bronią jej, jakby konstatowali fakty, które każdy rozsądny człowiek musi uznać."
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Teraz, gdy moje tezy na temat jego twórczości zostały obalone to za bardzo nie widzę sensu, idioto. Może kiedyś...
Tyle obalonych dawno tez bronisz z uporem maniaka na tym forum, że jedna więcej nie zrobi różnicy...

Odpowiedz
"The Polygamous Sex" Esther Vilar

Nawet interesujące.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Bardzo dobra pozycja, zwłaszcza dla akapowców, którzy zmagają się w teoretycznych rozważaniach nad społeczeństwami bezpaństwowymi.

[Obrazek: najbardziej-niebezpieczne-ze-zwierzat-o18858.jpg]
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Korsarz - gdybyś miał władzę absolutną władzę w Polsce, to stworzyłbyś akap?
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Korsarz - gdybyś miał władzę absolutną władzę w Polsce, to stworzyłbyś akap?

podobnie jak Rothbard, nie daje głowy, że wolne społeczeństwa oparte na anarchizmie rynkowym będą działały jak należy. Jednak wolność jest wartością nadrzędną i należy do niej dążyć.
Odpowiedz
Idee ideami, ale jest coś takiego jak rzeczywistość, która objawia się na przykład tym, że graniczymy z innymi państwami.
Odpowiedz
Dlatego też akap musi zapanować nad całym światem Duży uśmiech
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Dlatego też akap musi zapanować nad całym światem Duży uśmiech
Analogicznie do komunizmu.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Łoś napisał(a):Analogicznie do komunizmu.

Łoś morda w kubeł, w ostatniej dyskusji przyznałeś, że Pol Pot zrobił w Kambodży kawał dobrej roboty mordując ponad 3 miliony ludzi. :wall:
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Garma C. Chang, Buddyjska nauka o całości istnienia.

Co robią nad grobami zmarłych?
Odpowiedz
Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Korsarz nadal nie odniósł się do zarzutu nietrwałości akapu przedstawionego przez Hansa.
Bo przed oczami pojawiła mu się średniowieczna Islandia i darował sobie odpowiedź :lol2:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości