To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Seth napisał(a):Mandela walczył dla swoich, aby RPA było tym czym jest dziś. Czyli krajem AIDS, przemocy, gwałtów (dla Twojej informacji czarna dzicz w RPA najczęściej na świecie gwałci lesbijki w celach "medycznych") i systematycznego ludobójstwa. Biali utrzymywali apartheid, zaś czarni rujnują kraj i eksterminują Afrykanerów.

Cała sprawa jest tym śmieszniejsza, że Ci czarni to nie żadna ludność rdzenna (Buszmeni nią są w RPA) ale napływowa. Przybyli z północy grubo ponad wiek od rozpoczęcia osadnictwa.
Mandela walczył dla swoich, ale nie sądzę, że chciał RPA takiego, o jakim piszesz. Nie wiem, czy czarni są organicznie niezdolni do rządzenia państwem z samej swej natury, czy wpływ mają na to inne czynniki - na przykład wieloletnie życie w niewoli, co przecież też ma wpływ na wiele różnych rzeczy. Jeśli spojrzeć na naszą ojczyznę, to my też nie potrafimy specjalnie rządzić swoim państwem, ale to nie znaczy, że jesteśmy jacyś głupsi czy coś. Po prostu życie w niewoli czyni z ludzi niewolników, nawet jeśli się wyzwolą /brzmi paradoksalnie, wiem, ale chodzi mi tutaj o niewonictwo mentalne/. Wyzbycie się go to nie jest kwestia jednego pokolenia, lecz minimum, jak sądzę, dwóch. Po prostu ludzie noszący w duszy niewolnicze piętno muszą umrzeć, a na ich miejsce przyjść ludzie prawidziwie wolni, którzy zbudują lepszą Polskę i lepsze RPA.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Tiaaaaa
A nie pomyślałeś może że zrobił się spory i dość ciekawy offtop który chcę żeby został wydzielony aby potem nie trzeba go było szukać pół godziny?

Jakież to typowe u Patafila-w wątkac:h rasowym i dotyczących zmian na forum nakryłem go na łgarstwach i odwracaniu kota ogonem, tak że nie może już zaprzeczyć, to teraz poszedł srać w innych wątkach. M. in. dlatego wnioskowałem o utworzenie jednego rasowego wątku aby ograniczyć takie praktyki.
Nie, nie pomyślałem, bo to takie typowe dla lewactwa: jak się cuś nie podobie, wrzeszczeć pod niebiosa o faszyzmie i rasizmie! A jak się ma już ustaloną markę lewaka wrzeszczącego, wtedy wystarczy, no właśnie, trochę powrzeszczeć... Duży uśmiech

Jeżeli byłem w błędzie, to bardzo przepraszam.
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Nie, nie pomyślałem, bo to takie typowe dla lewactwa: jak się cuś nie podobie, wrzeszczeć pod niebiosa o faszyzmie i rasizmie! A jak się ma już ustaloną markę lewaka wrzeszczącego, wtedy wystarczy, no właśnie, trochę powrzeszczeć... Duży uśmiech
Co w tym przypadku było o rasizmie lub faszyzmie? I czy za kązdym razem patafil musi rzucać puste slogany nie mające pokrycia w rzeczywistości?

Cytat:Jeżeli byłem w błędzie, to bardzo przepraszam.
Wybaczam Język
Odpowiedz
Xeo

A jak jest niby kontekst dyskusji? Jak ktoś nie klęczy przed ,,walką cornych Mandelów o wyzwolenie'', to kim niby, wg lewactwa, jest? No niechże sie Xeo nad sobą zastanowi...

Btw, ględzisz jak stara ciota.
Odpowiedz
Dyskusja o gadaniu od rzeczy Patafila zosatała przeniesiona do wiadomości gościnnych. Tu raczej nie pasuje.
Odpowiedz
Jeżeli lubicie oglądać klipy i słuchać muzyki niektórych zespołów na "tubie", to może się okazać, że będzie to za jakiś czas niemożliwe.
http://wyborcza.pl/1,75477,16179270,Na_Y...okuje.html
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
"Polityka" " O wyższości świętości nad świętym spokojem"

Palikot przegrał nie tylko dlatego, że nie wyczuł nastrojów społeczeństwa polskiego wobec kościoła- zewnętrzny antyklerykalizm ale trzymanie się religii jako poleskiej tradycji i obyczaju.
Przegrał bo nie walczy o warunki życia w Polsce. Zwrócił uwagę na to, że jest bezrobocie, ale przyczynił sie do jego powiększenia poprzez głosowanie na pseudoreformę emerytalną. Nie ma siły przebicia aby coś zrobić w sprawie rynku pracy w Polsce.

Autor: Mariusz Janicki.
Odpowiedz
http://historia.newsweek.pl/wielka-wojna...979,1.html

Ciekawy wywiad o postrzeganiu II wojny światowej w Rosji.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
http://www.rp.pl/artykul/1119050.html?print=tak&p=0

Katotaliban w akcji.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Ciekawy wywiad o postrzeganiu II wojny światowej w Rosji.
Po przeczytaniu, to chyba nie tylko o postrzeganie w Rosji chodzi. Jeszcze całkiem niedawno w którejś rozmowie na forum ktoś przekonywał, że Zachód nie powinien tyle pomagać Rosji i pozwolić dłużej jej się wykrwawiać, a tak to za szybko wygrali. Z tego widać, że bez tej pomocy w takiej skali nie byłoby wykrwawiania, tylko kolejny blitzkrieg aż po Władywostok.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Zasadniczo widać po tym że alianci postąpili dość przytomnie. Wspomogli ZSRR żeby rozwalić bezpośrednie zagrożenie ze strony Niemiec, i tym sposobem zmniejszyli szansę że Niemcy będą mieli kryte przez Japończyków zaplecze surowcowe i być może też produkcyjne. A i przy okazji mocno przetrzebiono Armię Czerwoną... Majstersztyk, ciekawe na ile zamierzony...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Aż mi się przypomniał bool doopy jaki mieli Rosjanie po wydaniu Company of Heroes 2. Mamy tam kampanię, w której Ruscy rzucają do bezsensownych szarży tuziny żołnierzy, palą za sobą białoruskie wioski, byle nie przypadły Niemcom, a także z uśmiechem na ustach strzelają w plecy polskim partyzantom. To wszystko widzi nasz protagnista i wyraża sądy na temat tych wydarzeń takie, jakie wyraziłby przeciętny dzisiejszy europejczyk. Rosjanie nie mogli tego znieść. Zakazano wydawania gry w Rosji. Tamtejsi krytycy zmieszali grę z błotem, mimo że została świetnie przyjęta wszędzie indziej na świecie. Na samym YT ile powstało hejtujących filmików.

A mechanika w grze była taka, że nawet nie umywała się do tego co opisał Sokołow. Gra była zbalansowana przy ok. 2-krotnej przewadze liczebnej ruskich...
Odpowiedz
Jak sobie wyobrażacie dotarcie Niemiec do Uralu?
Odpowiedz
http://wyborcza.pl/magazyn/1,139185,1619...nryka.html

Cytat:Babcia bohatera wciąż żyje powstaniem styczniowym. - Co będzie z Polską, Bartuś? - pyta czasem młodzieńca. Niania, pod której opieką dorastał, krząta się wokół obiadu. Stare kobiety ze wsi zwracają się do niego „paniczu” (...) Czasem spogląda na dolinę z pobliskiego wzgórza i powtarza sobie w duchu: „To wszystko nam zabrano”.

I tacy goście zostają ministrami.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,4...#LokBydTxt

Było protestować, było? Teraz Golgota zagości w kilku polskich miastach Uśmiech
Odpowiedz
Zawsze warto zaprotestować przeciwko temu czemu się sprzeciwiamy. Zawsze, inaczej dajemy bierne przyzwolenie.
Typowy argument z zakładnika i porywacza. Znajduje często zastosowanie gdy mowa jest o pracownikach i pracodawcy a także w przypadku burz medialnych związanych z jakimś piosenkarzem, wystawą i tym podobnymi wydarzeniami.

W pierwszym przypadku najlepiej w żadnym razie nie godzić w nieuczciwego pracodawcę, ponieważ odbije to sobie na pracownikach, w drugiej sytuacji trzymać język za zębami bo będzie jeszcze gorzej.
A ja uważam, że najgorsza jest bierność i przyzwolenie. Choćby się miało walić i palić. Przynajmniej tam gdzie nie wchodzi w grę ludzkie życie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
cobras napisał(a):http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,4...#LokBydTxt

Było protestować, było? Teraz Golgota zagości w kilku polskich miastach Uśmiech

Dzieło agencji marketingowej Konserwa & Konserva sp. z o.o.
Odpowiedz
http://www.tvn24.pl/le-pen-bez-frakcji-w...744,s.html

Prawica razem xD
Odpowiedz
cobras napisał(a):http://www.tvn24.pl/le-pen-bez-frakcji-w...744,s.html

Prawica razem xD

No i dobrze się stało. Korwin nie będzie zrzędził i blokował prac komisji,a na sali posiedzeń może sobie popierdolić te farmazony i tak nikt takich Faragów czy Korwinów na poważnie nie bierze.
Odpowiedz
Nie artkuł, ale wkurza mnie to gadanie w telewizorni o nielegalnych podsłuchach!

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/h...2a44e006ee
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości