Liczba postów: 2,382
Liczba wątków: 36
Reputacja:
15
Program KNP jako partii demokratycznej naturalnie musi być nastawiony na zgromadzenie dużego grona wyborców (nawet te 15%, które im się marzy to sporo ludzi przecież). Tak więc musi być populistyczny. Nie ma bata.
Jednak są tam elementy, które mogą trafić tylko do osób, które chcą ruszyć głową.
Tak więc przemawia tylko do tych, co nie stanowią części tłumu wyborczego, który jako taki nie jest do tego zdolny.
Nie wspominając już o tym, że fundamentalne idee w umysłach mas ludzkich zmieniają się podobno wolno. Teraz są socjalistyczne, tak więc nie da się tak od razu szybko przejść na kapitalistyczne. Tłum odrzuci to.
edit:
Nie wspominając już o tym, że podobno nie da się tego zmienić bez użycia przemocy. Co też miało ostatnio miejsce. I nadal ma (forsowanie idei gejizmu przez państwo).
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
cobras napisał(a):Od kiedy Korwin zaczął go szanować, nie wiedziałeś?
Nie, bo w programie nadal nic o tym nie ma.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
fertenbitenhiy napisał(a):Korwin zdecydowanie przyciąga osoby sobie podobne, czyli nie bardzo nadające się do polityki demokratycznej. Nie ten typ charakteru.
Choć swoją drogą patrząc na tych co się nadają, to szczerze nie jest to raczej obelga.
Z drugiej strony pewnie zdają sobie po cichu sprawę, że w demokracji nie mają szans absolutnie nic ugrać. To nie jest system, który kieruje się rozumem. Trzeba grać pod emocje, a program KNP zupełnie się do tego nie nadaje.
Taki mamy świat, gdzie wygrywa ten, który sprawi, że zagra na twoich emocjach, a nie przemówi do rozumu.
Chyba podstawy psychologi tłumu grać na emocjach, wystrzegać się przemawiania do rozumu, przechodzić od skrajności w skrajność.
Generalnie tym więcej ludzi ma prawo głosu tym mniej to ma wspólnego z jakimkolwiek racjonalnym podejmowaniem decyzji.
Dodać do tego naturalną tendencje polityków demokratycznych do krótkowzroczności i mamy najgorszy możliwy system, w którym większość uważa, że jest najlepszy.
edit: Nie no w sumie demokracja bezpośrednia byłaby gorsza.
A do jakiej polityki oni sie nadają? Do polityki Dżucze? W kazdym systemie wladzy strona, ktora nie potrafi komunikowac sie z obywatelami przegrywa. Niezaleznie od tego czy jest demokracja czy zamordyzm. Roznica jedt tylko taka, ze tu mozna przegrac wybory, a tam stracic glowe.
Oni sa po prostu zgraja frustratow.
Liczba postów: 2,382
Liczba wątków: 36
Reputacja:
15
El Commediante napisał(a):A do jakiej polityki oni sie nadają? Do polityki Dżucze? W kazdym systemie wladzy strona, ktora nie potrafi komunikowac sie z obywatelami przegrywa. Niezaleznie od tego czy jest demokracja czy zamordyzm. Roznica jedt tylko taka, ze tu mozna przegrac wybory, a tam stracic glowe.
Oni sa po prostu zgraja frustratow.
Do pewnego stopnia w zależności od systemu władzy.
W monarchii absolutnej król nie musi patrzeć na to czy ludowi podoba się czy nie jego decyzja. Jedyne na co musi patrzeć, to czy się zbuntują i czy ma ich jak uspokoić/stłamsić krwawo. O ile masy ludzkie zawsze mają jakiś wpływ na władzę, to nie oznacza to wcale, że masy rządzą. No już na 100% nie można tego porównywać do burdelu demokratycznego. Tak więc bzdury piszesz, bo różnica jest znaczna.
A co do KNP to ja nie wiem do czego oni się nadają. Nie znam, nie oceniam. Z częścią programu się zgadzam tylko tyle. Zdecydowanie nie mam zamiaru ich bronić.
Pomijając już całkowicie kwestie, że dyskusja z tobą na te tematy jest całkowicie pozbawiona sensu. Równie dobrze można przekonywać mocherowe babki, że trawka nie jest groźniejsza od alkoholu. Choć podejrzewam, że one wykazują się większą otwartością niż ty.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
O to chodzi:
http://wyborcza.pl/1,75477,16521620,Seks...z3BKw7ktdK
Żeby facetów uczynić kompletnie nieatrakcyjnymi dla kobitek i skłonić ich tym samym do homoseksualizmu.
Partnerzy muszą każdorazowo wyrazić jednoznaczną i w pełni świadomą zgodę na wszelkie formy aktywności seksualnej - przewiduje projekt ustawy SB-967, która w maju została już przyjęta przez stanowy senat Kalifornii, a w najbliższych dniach będzie rozpatrywana przez izbę niższą.
A zatem jeśli chłopak chce pocałować dziewczynę, musi uzyskać jej zgodę. Dziewczyna niekoniecznie musi powiedzieć, że się zgadza, może to zrobić jednoznacznym gestem. Na przykład skinieniem głowy. Ale milczenie, bierność lub brak oporu nie są uważane za zgodę.
Skoro już chłopak uzyskał jednoznaczna zgodę i pocałował, a następnie chciałby np. położyć jej rękę na kolanie, na to musi również uzyskać kolejne, jednoznaczne przyzwolenie. I tak dalej.
Zgoda może zostać w każdej chwili wycofana. "Jeśli nie ma jasności w sprawie, czy osoba, która wyraziła zgodę na pewną formę aktywności seksualnej rozciąga ową zgodę na kolejną formę aktywności seksualnej, wtedy uczestnicy powinni wstrzymać aktywność seksualną do czasu wyjaśnienia niejasności" - czytamy w projekcie ustawy, którą stanowi senatorowie przyjęli stosunkiem głosów 27 do 9.
Osoba, która jest pod wpływem alkoholu lub narkotyków, nie może świadomie wyrazić zgody. A zatem uprawianie seksu z taką osobą jest formalnie rzecz biorąc gwałtem.
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,16521620,Seks...z3BLHkONwY
Korwin mówił o tym już dawno.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2
W Kalifornii zaroi się od gwałcicieli. Jakieś 90% facetów, tak myślę.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Kobiety też się załapią
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
http://wyborcza.pl/1,75968,16541799,To_n...a_gra.html
Cytat:Forum Ekonomiczne w Davos, jaskinia kapitalistycznego lwa, ogłasza, że nierówności są największą przeszkodą dla rozwoju gospodarczego i trzeba podnosić podatki najbogatszym. Kaushik Basu, główny ekonomista i wiceprezes Banku Światowego, przez ćwierć wieku fundującego światu neoliberalne rozwiązania, dziś dyskutuje o podatku spadkowym dla miliarderów wynoszącym... 100 proc. Bo kapitał skumulował się w rękach kilkudziesięciu rodzin i przestaje służyć rozwojowi.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Oczywiście. Miałeś wątpliwości?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
1,122
A tak z innej beczki. Pytanie do osób które dość namiętnie wklejają tutaj arty z Wyborczej.
Czytacie tylko nagłówki i przeklejacie -nie mając dostępu do całości, bazujecie na darmowych iluś tam artykułach na miesiąc, czy też płacicie za dostęp?
Bo moim zdaniem wklejanie w tym temacie artykułów płatnych nieco mija się z celem tematu
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 1,821
Liczba wątków: 32
Bardzo interesujący portal:
http://parezja.pl/
Mnóstwo interesujących artykułów na temat lewactwa i politpoprawności, a zwłaszcza kozojebizacji Europy.
Liczba postów: 1,659
Liczba wątków: 4
Patafil napisał(a):Bardzo interesujący portal:
http://parezja.pl/ Akurat rzucił mi się artykuł o pierwszej kanonizowanej Żydówce. To bardzo ładnie z Twojej strony, że go polecasz
Reputacja:
149
Cytat:A tak z innej beczki. Pytanie do osób które dość namiętnie wklejają tutaj arty z Wyborczej.
Czytacie tylko nagłówki i przeklejacie -nie mając dostępu do całości, bazujecie na darmowych iluś tam artykułach na miesiąc, czy też płacicie za dostęp?
Bo moim zdaniem wklejanie w tym temacie artykułów płatnych nieco mija się z celem tematu mile:
Kopiuj-wklej linku do googla przekracza twoje możliwości intelektualne?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Socjopapa napisał(a):Oczywiście. Miałeś wątpliwości? Tak. Ale dzięki za potwierdzenie.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
DziadBorowy napisał(a):A tak z innej beczki. Pytanie do osób które dość namiętnie wklejają tutaj arty z Wyborczej.
Bo moim zdaniem wklejanie w tym temacie artykułów płatnych nieco mija się z celem tematu  Jak sie uda to darmowe. A jak nie to nie. I fragment wkleiłem.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 6,595
Liczba wątków: 104
DziadBorowy napisał(a):A tak z innej beczki. Pytanie do osób które dość namiętnie wklejają tutaj arty z Wyborczej.
Bo moim zdaniem wklejanie w tym temacie artykułów płatnych nieco mija się z celem tematu  Niekoniecznie, sam temat może zainteresować i osoba pójdzie do biblioteki lub zapłaci za tego sms.
31.08.2014, 19:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.08.2014, 19:35 przez DziadBorowy.)
Reputacja:
1,122
cobras napisał(a):Kopiuj-wklej linku do googla przekracza twoje możliwości intelektualne?
O - teraz zauważyłem odpowiedź. Nie przekracza. Po prostu nie mam w zwyczaju korzystać z pracy innych za darmo wbrew ich woli.
Reputacja:
149
|