To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecane artykuły
Cytat:A nie dziwi Cię, jak te starsze osoby mają się utrzymać z groszowej emerytury?

No i pewnie dlatego niektórzy chcą im zabrać nawet te groszowe, taka "naturalna" eutanazja.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a):No i pewnie dlatego niektórzy chcą im zabrać nawet te groszowe, taka "naturalna" eutanazja.
Raz, dwa, trzy, cztery....
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
cobras napisał(a):No i pewnie dlatego niektórzy chcą im zabrać nawet te groszowe, taka "naturalna" eutanazja.

Cobras jak zwykle bredzi. Kto i gdzie napisał o zabieraniu im emerytur?
Od razu zaznaczam - że likwidacja ZUS tego nie oznacza.

Cytat:No jestem ciekaw jak za równowartość 2 składek na zus chcesz utrzymać 4 starszych osób.
Znamienne jest to, że nie interesuje cię jak ZUS utrzyma emerytów za 20+ lat gdy stosunek pracujących do pobierających emerytury pogorszy się ponad dwukrotnie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Nie wiem dlaczego odpowiadacie trollowi : )
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
GPR napisał(a):http://natemat.pl/116311,okaleczony-mezc...e-zabawnie

Coś w tym jest:
Cytat:Wygląda na to, że wojna płci ma miejsce tam, gdzie jest zupełnie niepotrzebna, czyli na gruncie spraw ważnych. Jeśli chodzi o bagatelizowanie i wyszydzanie tragedii, to tu panuje pełne równouprawnienie, zgoda i spijanie sobie z dziubków.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
cobras napisał(a):A co, sam będziesz utrzymywać swoich rodziców?

No przecież nie ma co liczyć na państwo. Jaką masz gwarancję, że nie zbankrutuje w ciągu najbliższych 20 - 30 lat? Poza tym widząc ile i jakiej jakości pomoc otrzymała ze strony państwa moja regularnie płacąca ZUS babcia, śmiem przypuszczać, że każdy rozsądny człowiek powinien się psychicznie nastawić na to, że samodzielna pomoc rodzicom będzie konieczna.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
cobras napisał(a):Nie wiem, skoro chce im zabrać emerytury, to chyba za bardzo za nimi nie przepada.

Wiedziałem, że źle zrobiłem, że przeczytałem twoje wypociny - znowu potwierdziłeś, że nie doceniłem głębi ludzkiej głupoty.

Gdzieś ty wyczytał, że chcę im zabrać emerytury? Skontaktuj się na chwilę z naszą rzeczywistością zanim odpowiesz.

cobras napisał(a):No jestem ciekaw jak za równowartość 2 składek na zus chcesz utrzymać 4 starszych osób. :roll: Nie wspominam już o osobach starszych, które bliskich nie mają, lub których bliscy nie będą chcieli utrzymywać, pewnie mają iść żebrać lub umierać na ulicy.

[Obrazek: hCE6DDF8C]

Przez chwilę zapomniałem z kim piszę - dzięki, że tak skutecznie mi przypomniałeś.

DziadBorowy napisał(a):Od razu zaznaczam - że likwidacja ZUS tego nie oznacza.

Znamienne jest to, że nie interesuje cię jak ZUS utrzyma emerytów za 20+ lat gdy stosunek pracujących do pobierających emerytury pogorszy się ponad dwukrotnie.

Nie łudźmy się, że Cobras cokolwiek z tego zrozumie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Cytat:iedziałem, że źle zrobiłem, że przeczytałem twoje wypociny - znowu potwierdziłeś, że nie doceniłem głębi ludzkiej głupoty.

Gdzieś ty wyczytał, że chcę im zabrać emerytury? Skontaktuj się na chwilę z naszą rzeczywistością zanim odpowiesz.
Bez ZUSu nie ma obecnie emerytur. Więc tak to można odebrać, walniesz głupotę i potem obracasz kota ogonem. Nic nie pisałeś o tym, skąd wzięłyby się emerytury, a kto wie co w głowach takich korwinistów siedzi.

A tymczasem, wolnorynkowa dobroczynność w praktyce:
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,140680,1...ierze.html

Cytat:Wcale nie uważam więc, że kolejna pudelkowo-celebrycka akcja przyniesie więcej dobrego niż złego. A że fundacja zajmująca się chorobą Lou Gehriga zbierze pieniądze na chorych?

W serwisie Charity Navigator można sprawdzić finanse fundacji. Zaledwie 27 proc. przychodów idzie na badania nad tą chorobą.

Imponująco za to wyglądają zarobki kierownictwa: prezes Jane H. Gilbert - 339 475 dolarów, rzecznik prasowy Carrie Munk - 142 875 (wszystkie dane za rok 2013). Gdybym ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy wpłacił im chociaż stówę, czułbym się zrobiony w bambuko.

Tak to jest z tą dobroczynnością. Na koniec zawsze się okazuje, że w jakiś magiczny sposób w jej wyniku bogaci stali się jeszcze bogatsi, a biedni jeszcze biedniejsi.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Bez ZUSu nie ma obecnie emerytur. Więc tak to można odebrać, walniesz głupotę i potem obracasz kota ogonem. Nic nie pisałeś o tym, skąd wzięłyby się emerytury, a kto wie co w głowach takich korwinistów siedzi.

I to jest właśnie problem myślenia socjaluchów. Są tak przesiąknięci wizją państwa, które może z obywatelami zrobić prawie wszystko - np obiecać im coś, pobrać od nich pieniądze a potem kazać pocałować się w dupę bo świadczeń jednak nie będzie, że zakładają iż wszyscy myślą jak oni. Tymczasem dla jakiegokolwiek liberała czy też jak ty to nazywasz korwinisty takie postępowanie będzie absolutnie niedopuszczalne.

Likwidacja ZUS to jedna kwestia a znalezienie środków na emerytury dla tych co przez ZUS byli zmuszani do płacenia to zupełnie inna kwestia.

Najlepsze pomysł miał na początku lat 90 Korwin - likwidacja ZUS miała być finansowana wpływami z prywatyzacji uzupełnionymi o środki z VATu. Ale teraz to już musztarda po obiedzie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
cobras napisał(a):Nic nie pisałeś o tym, skąd wzięłyby się emerytury, a kto wie co w głowach takich korwinistów siedzi.

"Nic nie zrozumiałem z tego co pisałeś, więc sobie walnę trochę głupot w oparciu o to co mi się w miejsce mózgu w czaszce obija." Dyskusja według Cobrasa.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Cytat:"Nic nie zrozumiałem z tego co pisałeś, więc sobie walnę trochę głupot w oparciu o to co mi się w miejsce mózgu w czaszce obija." Dyskusja według Cobrasa.
Piszesz A (likwidacja ZUS) mając niby w myślach jeszcze B (czyli zastąpienie emerytur z ZUSu emeryturami z chuj wie skąd) i srasz się, że wypominam ci A, bo przecież jest jeszcze przemilczane B. Sorry ja w twojej głowie nie siedzę, żeby wiedzieć, co miałeś na myśli.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Piszesz A (likwidacja ZUS) mając niby w myślach jeszcze B (czyli zastąpienie emerytur z ZUSu emeryturami z chuj wie skąd) i srasz się, że wypominam ci A, bo przecież jest jeszcze przemilczane B. Sorry ja w twojej głowie nie siedzę, żeby wiedzieć, co miałeś na myśli.

O jakich emeryturach z ZUS, dziecko drogie, do mnie szprechasz:

http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1046671.html

Cholera, znowu zapomniałem, że przecież proste działania typu odejmowanie i dodawanie, przekraczają możliwości typowego socjalucha...:wall:

Niemniej spróbuję:

Zdzisiek zobowiązał się dać mi cztery jabłka.

Z jakichś tam sobie znanych powodów nie chce mi dać ich sam, lecz daje je tobie, żebyś przekazał je mnie.

Kiedy zbliża się termin w którym Zdzisiek ma mi dać cztery jabłka, okazuje się, że Zdzisiek ich nie ma i nie jest w stanie je kupić.

Zdzisiek idzie więc do Mietka z prośbą, żeby ten pożyczył mu jabłka, żeby Zdzisiek mógł je przekazać tobie, żebyś ty mógł spełnić zobowiązanie Zdziśka wobec mnie. Uwaga, Mietek nigdy nie odzyska jabłek, które pożyczył Zdzisiowi i wcale ich nie chce, bo zagrabił je mnie.

Tak, w ogromnym uproszczeniu działa zakład utylizacji starców - ile jabłek dostałem więc od Zdziśka? :|
Odpowiedz
Cytat:Tak, w ogromnym uproszczeniu działa zakład utylizacji starców - ile jabłek dostałem więc od Zdziśka? :neutral:

No właśnie pokazałeś, że nie wiesz, jak działa ZUS. Analogia z dupy. Składki idą na opłacanie aktualnych emerytur, więc te "jabłka" nie znikają, a otrzymuje je ktoś, kto nie jest sam już w stanie ich zdobyć. A jak z tymi emeryturami będzie to zobaczymy, jeszcze chyba żadne pokolenie nie dostawało emerytur w tym samym ustroju, w którym zaczynało pracować (policji itp. nie liczę).

A czemu cała ta panika jest zbyteczna, pisze ładnie choćby ten koleś: http://inzmru.blox.pl/2014/05/Rob-dzieci-dla-ZUSu.html
Odpowiedz
cobras napisał(a):No właśnie pokazałeś, że nie wiesz, jak działa ZUS. Analogia z dupy. Składki idą na opłacanie aktualnych emerytur

Eh, widać było to jednak zbyt trudne...

cobras napisał(a):A czemu cała ta panika jest zbyteczna, pisze ładnie choćby ten koleś: http://inzmru.blox.pl/2014/05/Rob-dzieci-dla-ZUSu.html

To nic, że paniki nie ma, a jest konstatacja faktu, bo przecież zawsze można wkleić czyjś z dupy słowotok i w swoim świecie cieszyć się z udanej riposty. "To nic, że mamy dziurę budżetową, bo Solorz zakodował mistrzostwa w siatkówce." argumentacja według Cobrasa.
Odpowiedz
Cytat:Eh, widać było to jednak zbyt trudne...

No żyj dalej w swoim świecie, gdzie składki na ZUS znikają, a nie trafiają do emerytów.

Cytat:To nic, że paniki nie ma, a jest konstatacja faktu, bo przecież zawsze można wkleić czyjś z dupy słowotok i w swoim świecie cieszyć się z udanej riposty. "To nic, że mamy dziurę budżetową, bo Solorz zakodował mistrzostwa w siatkówce." argumentacja według Cobrasa.

"Ja tam nie czytałem, tekstu dużo, głowa boli".
Odpowiedz
cobras napisał(a):No żyj dalej w swoim świecie, gdzie składki na ZUS znikają, a nie trafiają do emerytów.

No przecież mówię, że za trudne było. Już nie musisz tego dalej dowodzić.

cobras napisał(a):"Ja tam nie czytałem, tekstu dużo, głowa boli".

No tak, w sumie sam nie wiem, jak wpadłem na pomysł, że przeczytałeś ten słowotok, który wrzuciłeś.
Odpowiedz
No i jak zwykle, wstręt do literek i niewiedza nie pozwalają ci dyskutować na poziomie, zaczynasz tylko wszczynać gównoburzę, więc eot z mojej strony.
Odpowiedz
Coś czuję że jak ktoś zacznie robić screeny tej rozmowy i wrzuci je w neta, to cobras zostanie gwiazdą. Pokroju Kononowicza.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Szumlewicza. To z pewnością jego idol. Widać Cobras próbuje równać do poziomu indolencji intelektualnej, dezynwoltury i bezczelności swojego idola. Powodzenia Cobras, bo dobrze ci idzie.
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):Szumlewicza. To z pewnością jego idol. Widać Cobras próbuje równać do poziomu indolencji intelektualnej, dezynwoltury i bezczelności swojego idola. Powodzenia Cobras, bo dobrze ci idzie.
Już tuż, tuż. Trochę więcej wprawy i kto wie, może Szumi go dostrzeże i cobras z skłota/piwnicy zacznie być zapraszany na bycie oranym w studiu telewizyjnym. Szumlewicz robi się już nudny, więc świeża krew byłaby mile widziana.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz

Skocz do: