To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Czy jesteś za możliwością prawnego rejestrowania związków homoseksualnych w Polsce?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ze wszystkimi prawami jak w małżeństwie heteroseksualnym
43.28%
58 43.28%
Tak, ale bez prawa do adopcji i/lub z innymi ograniczeniami
29.10%
39 29.10%
Nie, jestem przeciwny
14.93%
20 14.93%
Nie i uważam, że homoseksualiści już mają za dużo praw
12.69%
17 12.69%
Razem 134 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homotematy/posty
Przeniesione z wątku o zbieraniu kasy.

Rexerex napisał(a):Zawsze mnie zastanawiało takie klikanie. Przecież czas spędzony na klikaniu można spożytkować na zarobieniu większych pieniędzy, które można przelać osobiście. Ja np. już tak przelałem chyba 400zł na fundacje dla zwierząt.
A na LGBT przelałeś? Jeśli nie, to dlaczego?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):A na LGBT przelałeś? Jeśli nie, to dlaczego?
Bo zwierzęta są bardziej potrzebujące.

Odpowiedz

A co, rączek nie macie, żeby sami zarobić na swoją działalność?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz

Oczywiście, że na LGBT można przelać. Rzygi Uśmiech
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Oczywiście, że na LGBT można przelać. Rzygi Uśmiech

W sumie jak się postarasz, to też tęczowe mogą być Język
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Oczywiście, że na LGBT można przelać. Rzygi Uśmiech
:wilq-zdziwienie:
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Jedna moja znajoma przelewała kiedyś kasę na pewną organizację LGBT. Kiedyś zwróciła im uwagę, że ich facebookowe wrzutki są coraz agresywniejsze i nie podoba jej się to. Odpisali jej podobno, jakby była jakimś moherem. Jak się zapewne domyślacie, od tamtej pory nic im już nie przelewa.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):Jedna moja znajoma przelewała kiedyś kasę na pewną organizację LGBT. Kiedyś zwróciła im uwagę, że ich facebookowe wrzutki są coraz agresywniejsze i nie podoba jej się to. Odpisali jej podobno, jakby była jakimś moherem. Jak się zapewne domyślacie, od tamtej pory nic im już nie przelewa.
Hmm. Trzeba by te wrzutki obejrzeć. W każdym razie to niedobrze. Wspierajmy razem LGBT, bo tylko w ten sposób da się szybciej wywalczyć odnośne dla naszych mniejszości prawa.
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a)::wilq-zdziwienie:

[Obrazek: MG_34.gif]

Można przenieść gdzieś te posty o lgbt? Tutaj jest temat o organizacjach, które naprawdę pomagają i to komuś komu trzeba pomagać.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):[Obrazek: MG_34.gif]
Rozmawiała gęś z prosięciem.
Odpowiedz
Raczej histeryk z normalnym człowiekiem.

Odpowiedz
El Commediante napisał(a):A taka teza jest nielogiczna? Nawet dzisiaj, w obecnych warunkach zdarzają się pary homo, które decydują się na dziecko. W bezpieczniejszych warunkach pary homo mogą dorównać parom hetero (wyjąwszy tych którym dzieci trafiły się z przypadku).
Są jakieś takie próby, żeby przerobić komórkę jajową na plemnika, ale to nie działa.
Nonkonformista napisał(a)::wilq-zdziwienie:
LGBT pozostaje obojętne na moje problemy więc i ja pozostaję obojętny na ich.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Jak najbardziej za adopcją przez pary homoseksualne. Jeśli zapewnią materialny byt dziecku, nie widzę problemu. Co to za różnica czy dziecko ma dwie mamy czy dwóch tatusiów jak ma pełny brzuch, ubrania i środki do starannego wykształcenia
Odpowiedz
Zaznaczyłem, że bez prawa do adopcji, bo sam bym się chyba wykończył w takiej rodzinie. Ale - teoretyzuję teraz - może w przypadku trochę starszych dzieci (normalne, że za ich zgodą), można byłoby spróbować? Pełny brzuch, kasa i dwóch ojców kontra ogólnie przejebane. Sam już nie wiem...
Odpowiedz
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obca...obuja.html

Dość interesujące.

To jest schizofrenia:
Cytat:Podam przykład: dwie kobiety prowadzą wspólne gospodarstwo domowe, jedna z nich ma mieszkanie. Partnerka dokłada jej do czynszu, ale jak wytłumaczyć taki dochód? Jeśli urząd skarbowy byłby bardzo złośliwy, mógłby się przyczepić, że to darowizna.

Cytat:Wspólny majątek?

W rodzinie nieheteroseksualnej - bez szans. To już naprawdę duży problem - zgłasza go aż 24,2 proc. badanych. Mają trudności przy wspólnym zakupie mieszkania, zapisania go partnerowi w testamencie bez konieczności płacenia wysokiego podatku od spadków i darowizn, nie mogą rozliczać wspólnie PIT-ów. Podejmują najróżniejsze strategie, by zabezpieczyć partnera/-kę na przyszłość. Na przykład ubezpieczają się na wypadek śmierci, żeby partner miał z czego opłacić potem podatek spadkowy. Jeśli są w długoletnich związkach - a najdłuższy, jaki przebadałyśmy, trwał 42 lata - boją się także, jak po ich śmierci zachowa się rodzina, z której pochodzą: może nie zgłosić roszczenia do majątku, ale równie dobrze może to zrobić, to zależy, jak traktuje i na ile akceptuje związek. Zdarza się, że rodzina wyrzuca partnerkę córki czy partnera syna po jego śmierci po prostu na bruk.

Inna sprawa, że podatek od spadku jest idiotyzmem w ogóle i należy go znieść w ogóle. Nieco mniejszym idiotyzmem jest podatek od darowizn.

Trochę tu jednak bicia piany. Co do upoważnień na poczcie, to nie wiem, w czym problem. Kosztują dwadzieścia parę złotych. I nie wiem, o co chodzi z tym, że urzędnicy ich nie respektują. To chyba problem niedouczenia urzędników. Jeśli podaję na poczcie numer upoważnienia i pokazuję dowód osobisty, to mają mi wydać przesyłkę i tyle. Nie wiem, na jakiej podstawie w ogóle ktoś ma pytać, kim jest dla mnie adresat.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obca...obuja.html

Dość interesujące.

To jest schizofrenia:

Inna sprawa, że podatek od spadku jest idiotyzmem w ogóle i należy go znieść w ogóle. Nieco mniejszym idiotyzmem jest podatek od darowizn.

Trochę tu jednak bicia piany. Co do upoważnień na poczcie, to nie wiem, w czym problem. Kosztują dwadzieścia parę złotych. I nie wiem, o co chodzi z tym, że urzędnicy ich nie respektują. To chyba problem niedouczenia urzędników. Jeśli podaję na poczcie numer upoważnienia i pokazuję dowód osobisty, to mają mi wydać przesyłkę i tyle. Nie wiem, na jakiej podstawie w ogóle ktoś ma pytać, kim jest dla mnie adresat.
I co?
W naszym kraju nie ma dyskryminacji LGBT. A przykłady powyżej czym są?
Odpowiedz
Cytat:Prof. Joanna Mizielińska - profesorka nadzwyczajna

Ustawa Prawo o szkolnictwie wyższym nie słyszała o takim cudaku.

Cytat:Spis powszechny ich nie uwzględnia. Spis nie stawia pytania o orientację seksualną.

A potem twierdzą, że to konserwatyści chcą, żeby państwo zaglądać ludziom do łóżek.

Cytat:Nie można mówić dziecku, że rodzina składa się z mamy i taty, kiedy ono ma mamę, która ma drugiego partnera, ma dziecko z tym partnerem, ma tatę, który ma nową partnerkę i ma dziecko z tą partnerką. Rodziny są różnorodne, wśród nich są także te nieheteroseksualne.

Kolejnym krokiem do równouprawnienia powinno być zatem wykluczenie heteronormatywnej termatyki rozmnażania z programu nauczania biologii w szkole (że już nie wpomnę o wychowaniu seksualnym), ponieważ tam dziecko mogłoby się dowiedzieć, że dwie mamy czy dwóch tatusiów to pomysł zupełnie abstrakcyjny.

Cytat: Niektórzy opowiadali, że trudności zaczynały się już przy rejestracji. To tam najczęściej słyszy się: "Nic panu nie powiem, nie jest pan rodziną". I nawet jeśli partnerzy mają pełnomocnictwo, by zapytać o stan zdrowia swoich bliskich, są ignorowani. I to z premedytacją. Jednej z naszych respondentek nie wpuszczono na oddział szpitalny do partnerki, ale do dziewczyny w sali obok wszedł narzeczony.

Przy czym warto dodać, że już w tej chwili opisane sytuacje są łamaniem prawa. Uregulowanie związków homo wiele w tej kwestii nie zmieni.

Przy czym muszę też dodac, że w ogóle wiarygodność tych historii budzi u mnie wątpliwości. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, żeby przy odwiedzinach w szpitalu ktokolwiek się w ogóle o coś pytał czy w jakikolwiek sposób kontrolował kim są odwiedzający. Stąd też w te historie o tym, jak to do sali obok wszedł narzeczony, a biednej lesbijki "nie wpuścili" (kto nie wpuścił? Strażnicy z halabardami, którzy pilnują każdej sali?), coś nie bardzo chce mi się wierzyć.

Iselin napisał(a):Trochę tu jednak bicia piany. Co do upoważnień na poczcie, to nie wiem, w czym problem. Kosztują dwadzieścia parę złotych. I nie wiem, o co chodzi z tym, że urzędnicy ich nie respektują. To chyba problem niedouczenia urzędników.

To w ogóle jest problem niedouczenia urzędników. Zgodnie z prawem pocztowym przesyłkę lub kwotę przekazu można wydać osobie pełnoletniej zamieszkałej razem z adresatem, pod warunkiem że adresat nie złożył zastrzeżenia, że nie wyraża na to zgody.
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):I co?
W naszym kraju nie ma dyskryminacji LGBT. A przykłady powyżej czym są?
Dyskryminacja gejów wygląda tak: jest, powiedzmy, 10 kandydatów na prezesa, jeden z nich zaczyna wrzeszczeć ,,jestem gejem (żydem etc.)'', nie zostaje prezesem i jest to dowód na dyskryminację. Bo oczywiście gejostwo było powodem, a nie np. niższe kwalifikacje.
Odpowiedz
Cytat:Przy czym muszę też dodac, że w ogóle wiarygodność tych historii budzi u mnie wątpliwości. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, żeby przy odwiedzinach w szpitalu ktokolwiek się w ogóle o coś pytał czy w jakikolwiek sposób kontrolował kim są odwiedzający. Stąd też w te historie o tym, jak to do sali obok wszedł narzeczony, a biednej lesbijki "nie wpuścili" (kto nie wpuścił? Strażnicy z halabardami, którzy pilnują każdej sali?), coś nie bardzo chce mi się wierzyć.
Możeoni wchodząc do szpitala krzyczą:
"HALO!!!
JESTEM GEJEM!!! IDE ODWIEDZIĆ CHŁOPAKA!!!
HALO!!!
HOP HOP!!! CZY WSZYSCY MNIE SŁYSZĄ???"
I potem jak ich za chałasowanie wyrzucą to płaczą, że poszło o gejostwo...

Odpowiedz
Witold napisał(a):Przy czym muszę też dodac, że w ogóle wiarygodność tych historii budzi u mnie wątpliwości. Osobiście jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, żeby przy odwiedzinach w szpitalu ktokolwiek się w ogóle o coś pytał czy w jakikolwiek sposób kontrolował kim są odwiedzający. Stąd też w te historie o tym, jak to do sali obok wszedł narzeczony, a biednej lesbijki "nie wpuścili" (kto nie wpuścił? Strażnicy z halabardami, którzy pilnują każdej sali?), coś nie bardzo chce mi się wierzyć.
Na dobrą sprawę, trzeba by jeszcze wiedzieć, o jaki dokładnie oddział chodzi. Jeżeli o jakąś intensywną terapię, to jest to możliwe (tylko wtedy dziwne by było, gdyby wpuścili tego narzeczonego). Jeśli o cokolwiek innego, to rzeczywiście dziwne. Mam wrażenie, że wejście na oddział jest wręcz zbyt proste - trochę to dziwne, że do sal, w których leżą ludzie po operacjach, może sobie praktycznie często wleźć dowolna osoba z ulicy.

Natomiast problemem są rzeczywiście zaświadczenia z USC. Nie mam pojęcia, po co urzędnikowi wiedza, z kim dana osoba chce zawrzeć związek.

Sporo wspomnianych tutaj kwestii jest natomiast czysto mentalnościowych i w tej dziedzinie na szczęście jednak zachodzą zmiany. Do ludzi jednak zaczyna docierać, że jeśli ktoś jest w związku z osobą tej samej płci, to wypada zaprosić ich razem na imprezę czy wesele.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości