Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 7,984
Liczba wątków: 162
Reputacja:
2
Kontestator napisał(a):posiadający jakieś tam resztki współczucia dla niewykwalifikowanych zasobów ludzkich
To jest tak pełne empatii że aż dech zapiera.
Oczywiście innego rodzaju empatii po komuniście bym się nie spodziewał.
Argen napisał(a):Chyba straciłeś z oczu clou tego tematu. Była nim hipokryzja.
Dokładnie.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."
EH
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
Liczba postów: 2,382
Liczba wątków: 36
Reputacja:
15
idiota napisał(a):http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci...robic.html
A takie śmichy i hihy były...
Je... nie ma to jak od górne rozwiązywanie wszystkich problemów.
Pewne problemy może rozwiązać państwo (czy też tutaj szkoła), a pewnych nie.
Szkoda tylko, że zazwyczaj zabierają się za te co nie mogą, a ignorują te co mogą rozwiązać.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Reputacja:
561
Zrobił w PRL-u jako sekretarz PZPR, to nic dziwnego, że tęskni :>
A karierę w biznesie to już chyba nie w PRL-u robił...
Wyobrażam sobie, jak ludzie, którzy latali z donosami albo wywalali kogoś z uczelni w stanie wojennym płaczą co wieczór w poduszkę, że PRL się skończył.
Liczba postów: 4,465
Liczba wątków: 57
Reputacja:
51
Ale przecież naziści prześladowali tylko Żydów
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?...m-z-gdyni#
Posłowie oddali hołd mieszkańcom Gdyni wysiedlonym przez okupantów w czasie II wojny światowej. To oni jako pierwsi padli ofiarą niemieckiej akcji mającej na celu całkowite wyeliminowanie Polaków.
Po kapitulacji Helu w 1939 roku i zlikwidowaniu przez Niemców ostatnich punktów zbrojnego oporu Polaków, nastąpiła akcja przesiedlania ludności. Władze okupacyjne wysiedlały wszystkich tych, którzy stanowili potencjalne zagrożenie i mogli dezorganizować plany kolejnych militarnych podbojów.
Po 75 latach Sejm oddał hołd mieszkańcom Gdyni, którzy w czasie II wojny światowej zostali zmuszeni do opuszczenia miasta.
– Gdynia, miasto powstałe wokół jedynego morskiego portu II Rzeczypospolitej Polskiej i tak, jak ów port, wzniesione wysiłkiem całego społeczeństwa ówczesnej Polski, jako pierwsze doświadczyło zbrodniczej działalności Niemców w czasie II wojny światowej – mówiła poseł sprawozdawca Anna Sobecka z Prawa i Sprawiedliwości.
Posłowie jednogłośnie przez aklamację przyjęli projekt uchwały. To bardzo istotne, że taka uchwała została wdrożona w życie, bo mieszkańcy Gdyni długo czekali na należną im cześć – mówi poseł Dorota Arciszewska-Mielewczyk z Prawa i Sprawiedliwości.
– 14 października w Gdyni odsłoniliśmy pomnik Gdynian wysiedlonych. 75 lat czekali na upamiętnienie tych tragicznych losów, dni i momentu, w którym ludność cywilną, 80 tys. ze 120-tys. miasta, wywożono do generalnej guberni, do Kielc, do Siedlec do różnych miejsc – przypomniała poseł.
W październiku 1939 r. zmilitaryzowane oddziały Niemców wypędzały ludność narodowości polskiej z domów i wywoziły w nieznane. Jak podkreślono w przyjętej uchwale, ten bezprecedensowy gwałt na ludności cywilnej miasta był złamaniem postanowień konwencji haskiej z 1907 r.
Reputacja:
561
Czy naprawdę ludziom, którzy są na świeczniku musi tak słoma z butów wyłazić? Jakiś czas temu Komorowski rechotał, że Dunki wyglądają jak kaszaloty, a teraz to. Czy oni nie mogą zacząć sobie zdawać sprawy z tego, że kiedy się jest politykiem, to naprawdę nie wypada chlapać tego, co ślina na język przyniesie? A ambasador Danii klasa. Napisał tak, żeby Kaczyński mógł jeszcze wybrnąć z twarzą z tej gadki.
http://wyborcza.pl/1,75478,17044534,Amba...a_Wyborcza
Liczba postów: 12,315
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
A mnie się tam bardzo fajnie czyta cytaty z Piłsudskiego.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
15
Baptiste napisał(a):W moim przypadku ewentualna przeprowadzka będzie dotyczyła wsi więc to bardziej sprzyja modelowi rodziny wielopokoleniowej aniżeli miejskiej-nuklearnej.
Tak swoją drogą czytałem gdzieś tam, że rodzina nuklearna jest jedną z przyczyn rozpadu tradycyjnego modelu społeczeństwa tzn. nie ma nośnika tradycji jaką była większa rodzina.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Liczba postów: 3,414
Liczba wątków: 5
Reputacja:
75
Wyznanie: żadne
Rodzina nuklearna? Tak, to prawdopodobnie przez to promieniowanie.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Reputacja:
561
Reputacja:
15
Machefi napisał(a):Rodzina nuklearna? Tak, to prawdopodobnie przez to promieniowanie.
https://translate.google.pl/#auto/pl/nucleus
Reputacja:
561
Reputacja:
149
http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,prac...22544.html
Jak to w kapitalizmie, pracuj 2x lepiej, dostawaj 4x mniej.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Trochę śmieszna, a trochę wzruszająca opowieść o polskim Syzyfie. A także, nieco historycznych ciekawostek o zmianach naszego stanu posiadania w Tatrach.
http://wyborcza.pl/1,87648,17061942,Arty...dnosi.html
Chciałbym, żeby mu się udało.  Ale gdy pod koniec września byłem na Rysach, nadal miały jedynie 2499 m wysokości.
Reputacja:
149
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771...z3Kp8BfTWv
I jeszcze o Amazonie, no cóż, jakoś mnie to nie dziwi, niestety sytuacja w kraju jest tak chujowa, że to korpo na brak nowych pracowników pewnie nie będzie narzekać.
Liczba postów: 1,661
Liczba wątków: 31
Reputacja:
36
Czyli standardowo, oburzeni tym, że ktoś im kazał coś w pracy robić, ach ten socjalizm :roll:
Najlepiej dać dwie paczki do przeniesienia na godzinę, co 10 minut przerwę na kawkę i papieroska i 5 godzinny dzień pracy, oczywiście z pensją na europejskim poziomie 3000 euro miesięcznie.
Uwielbiam takich ludzi, zero wykształcenia, zero ambicji, zero chęci do pracy, ale wymagania na poziomie światowym muszą być.
I jakby komuś przyszło do głowy mi sapać, że inaczej bym gadała gdybym miała taką pracę: też pracowałam na hali pakunkowej, też miałam normy do wyrobienia, nieraz zwyczajnie niemożliwe, też miałam rozmowy z przełożonym, żebym pracowała szybciej i też wracałam do domu zmęczona. Ale nie jestem cipą i nie płaczę, że ktoś mi kazał coś robić w pracy.
"- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Reputacja:
149
Cytat:Czyli standardowo, oburzeni tym, że ktoś im kazał coś w pracy robić, ach ten socjalizm
Najlepiej dać dwie paczki do przeniesienia na godzinę, co 10 minut przerwę na kawkę i papieroska i 5 godzinny dzień pracy, oczywiście z pensją na europejskim poziomie 3000 euro miesięcznie.
Uwielbiam takich ludzi, zero wykształcenia, zero ambicji, zero chęci do pracy, ale wymagania na poziomie światowym muszą być.
Widzę jedyne na co się stać, to wyjechać ze skrajnością i ośmieszyć temat, słabo.
A w Amazonie nie pracowałaś, więc nie wiem co ma to twoje doświadczenie do tego artykułu. Inny kraj, inne stawki, inna firma. BTW:
Cytat:Panuje duży bałagan z wypłatami. Amazon zlecił to zewnętrznej firmie, która źle liczy składniki wynagrodzenia, nie płaci ZUS-u, opóźnia wypłaty. Paski z wypłaty dostajesz pocztą. Poleconym. Chodziłeś cały miesiąc do pracy, ale na wydruku masz 20 nieusprawiedliwionych godzin? Zdarza się. Twoje L4 jest nieopłacone, bo pracodawca spóźnił się o jeden dzień. Zdarza się. Ktoś inny dostaje twoją wypłatę? Zdarza się. Nie masz kogo zapytać. Panie w kadrach rozkładają ręce jak Jezus w Rio. System nie myli się tylko na własną niekorzyść.
|