Liczba postów: 1,660
Liczba wątków: 4
Patafil napisał(a):Ja sam antysemitą nie byłem, a obecnie jestem, bowiem skłoniła mnie do tego prosta obserwacja, jak Żydzi się zachowuja, a to z kolei sprawiło, iż zainteresowałem się, jak też zachowywali się kiedyś. Ale dlaczego mnie akurat nie chcesz doprowadzić do prawdy i pokazać na przykładzie jak się zachowują?
Liczba postów: 1,821
Liczba wątków: 32
białogłowa napisał(a):Ale dlaczego mnie akurat nie chcesz doprowadzić do prawdy i pokazać na przykładzie jak się zachowują?  Przykłady? Jest ich mnóstwo, na początek zacznijmy do sprawy prof. Jasiewicza sprzed 2 lat. Potem polecimy dalej.
To który żyd się tutaj niewłaściwie zachowywał? Trochę zgłupłam  naczelny Focusa? Nieee... szef PAN?
edit: Odpisz mi tak, żebym się z mety nawróciła
białogłowa napisał(a):To który żyd się tutaj niewłaściwie zachowywał? Trochę zgłupłam naczelny Focusa? Nieee... szef PAN?
edit: Odpisz mi tak, żebym się z mety nawróciła  Oj, jak biedna Białogłówka nic nie kuma! OK, nie chodzi mi o konkretnego Żyda, tylko o terror politpoprawny, kumasz? Jak nie to Orwella polecam.
PS. Wyżej była kpina. Nie wierzę, byś nie rozumiała, o co biega. Być może jak Zefciu chcesz dzielić włos na czworo (,,co to je mujin? Patafil nie udowodnił, co to mujin'') i tak dalej do granic absurdu...
Patafil napisał(a):Oj, jak biedna Białogłówka nic nie kuma! OK, nie chodzi mi o konkretnego Żyda, tylko o terror politpoprawny, kumasz? Jak nie to Orwella polecam. O nie, nie. Napisałeś, że do antysemityzmu przekonało Cię zachowanie samych żydów. Dawaj przykłady, albo przyznaj że na złość mamie odgryzasz sobie usiory!
Czyli jak w tym artykuliku, który na poprzedniej stronie zalinkowałeś, nie trawisz żyda, bo media go za bardzo (wg. Ciebie) promują.
białogłowa napisał(a):O nie, nie. Napisałeś, że do antysemityzmu przekonało Cię zachowanie samych żydów. Dawaj przykłady, albo przyznaj że na złość mamie odgryzasz sobie usiory!
Czyli jak w tym artykuliku, który na poprzedniej stronie zalinkowałeś, nie trawisz żyda, bo media go za bardzo (wg. Ciebie) promują. OK, aby nie podejmować zefciowej gry (co to mujin?) na początek odnieśmy się do przypadku prof. Jasiewicza. Niech to będzie punktem wyjścia, a jest bardzo konkretnym punktem wyjścia.
Zamiast zefciowych-like pytań, proponuję konkrety. Niech to będzie pytanie 1:
Z czym można porównać reakcję na wypowiedź Profesora Jasiewicza?
PS. Coś jak za kochanej komuny, no nie? Ale tam nie padały pytania na temat nieobciętych pejsów...
Patafil napisał(a):Zamiast zefciowych-like pytań, proponuję konkrety. Niech to będzie pytanie 1:
Z czym można porównać reakcję na wypowiedź Profesora Jasiewicza? Ale czyją? Żydów? 8) Normalne, że się oburzyli, Ty też byś się w takiej sytuacji oburzył. Problem w tym Patafilku kochanieńki (czuję się uprawniona po białogłówce), że Ty ich jednak oskarżasz za politpoprawność mediów, którą nie wiadomo kto im wylobbował. Zobacz na jej opłakane skutki, cienko jak na tak przebiegły naród.
Wiedziałam, że przykładów na paskudne zachowanie żydów, którym sobie na antysemityzm zasłużyli nie będzie
[SIZE="1"]Btw, jak to z tą ponadprzeciętną inteligencją ż. aszkenazyjskich w końcu jest? Bujda na resorach, czy były jakieś badania?  Jak gdzieś o tym pisaliście daj link proszę.[/SIZE]
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
DziadBorowy napisał(a):http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,R...omosc.html
Ciekawe podsumowanie antypolskiej histerii w Rosji.
Wszystko fajnie, tylko że, pomijając putiniadę, symetryczna narracja jest i u nas.
Ze świecą szukać jakichś pozytywnych informacji o Rosji czy Rosjanach.
Nawet antyputinowski "Lewiatan" wrzucany jest do jednego propagandowego wora.
To piszę ja, kacapski wróg immanentny.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
białogłowa napisał(a):Ale czyją? Żydów? 8) Normalne, że się oburzyli, Ty też byś się w takiej sytuacji oburzył. Problem w tym Patafilku kochanieńki (czuję się uprawniona po białogłówce), że Ty ich jednak oskarżasz za politpoprawność mediów, którą nie wiadomo kto im wylobbował Olaboga, Smok Wawelski ich wylobbował!
Białogłowa napisał(a):Zobacz na jej opłakane skutki, cienko jak na tak przebiegły naród. Zawsze twierdziłem, że Żydzi są wredni, ale nigdy że jasnowidze. Na pewno nie przewidzieli wybuchu rewolucji islamskiej 1979; byli pewni że kraje islamskie będą się labo europeizować, jak Iran szachów, albo nawet sowietyzować, jak Egipt Nasera.
Białogłowa napisał(a):Btw, jak to z tą ponadprzeciętną inteligencją ż. aszkenazyjskich w końcu jest? Bujda na resorach, czy były jakieś badania? Jak gdzieś o tym pisaliście daj link proszę.[/SIZE] Raczej bujda. Polecam niezależne strony.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
Sofeicz napisał(a):Wszystko fajnie, tylko że, pomijając putiniadę, symetryczna narracja jest i u nas.
Nawet antyputinowski "Lewiatan" wrzucany jest do jednego propagandowego wora.
To piszę ja, kacapski wróg immanentny.
Bo z Rosji nie ma znaczących, pozytywnych informacji :-D Coś jakby doszukiwać się pozytywnych informacji z ZSRR w '38.
Sebastian Flak
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
Neuromanta napisał(a):Bo z Rosji nie ma znaczących, pozytywnych informacji :-D Coś jakby doszukiwać się pozytywnych informacji z ZSRR w '38. No nie wiem. W końcu żyje tam 140 mln ludzi. Coś tam kombinują, tworzą, konstruują.
Prawdopodobieństwo, że ta rzesza nic nie wnosi jest mało prawdopodobne.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Reputacja:
890
A co mieliby wnosić i jak? System do dupy, rozwojowe są dwa największe miasta w europejskiej części, a i to nie za bardzo, ośrodki naukowe lecą na łeb, a zdolniachy i bogacze na zachód, część statystyk socjologicznych to mają jak zalkoholizowane bantustany w Afryce... W dodatku przez ostatnie stulecia nie potrafili sensownie spiąć swojego potencjału infrastrukturą, jeżeli nie liczyć kolei transsyberyjskiej. Wymyślą lek na raka? Albo rozwiążą problemy głodu na świecie? Sorry, jedyne na co się przekłada jako tako uciułany kapitał społeczny to na konserwacje poradzieckich montowni rakiet i czołgów. Raczej szczęściem to nikogo poza Rosjanami nie napawa.
Sebastian Flak
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Sofeicz napisał(a):Wszystko fajnie, tylko że, pomijając putiniadę, symetryczna narracja jest i u nas.
Rosjanie pieczołowicie pracowali nad swoim wizerunkiem w latach 39-89. Teraz tylko zbierają owoce swojej działalności.
Po pierwsze - kilkadziesiąt lat utrwalali w społeczeństwie taki a nie inny wizerunek takimi a nie innymi zachowaniami. Nie wymażesz z pamięci społeczeństwa w kilka lat kilkudziesięciu lat okupacji.
Po drugie - Ruskim wcale nie zależy na dobrym wizerunku - nie robią nic w kierunku poprawy swego wizerunku. Zajmują się za to tylko dojebywaniem różnorakich sankcji i antypolską propagandą.
Kij im w oko.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Neuromanta,
Cytat:Będzie polska superprodukcja o Dywizjonie 303, reżyserem będzie Palkowski, szykuje się hicior
Trafiłem na ten sam materiał. Co można napisać? Wreszcie!
Jesteśmy dziwnym narodem, pod niebiosa wznosimy lament, że nas w świecie nie doceniają, a mając historię która wszędzie indziej byłby podstawą do lansu, przez 25 lat nie zrobiliśmy nic. Daliśmy się ograć nawet Czechom, którzy zrobili naprawdę dobry film o tej tematyce:
http://www.filmweb.pl/film/Ciemnoniebies...2001-32199
Osobiście podchodzę do tych planów ze znacznym sceptycyzmem. Mieć dobry temat, to jedno, a zrobić z niego równie dobry film, drugie.
Liczba postów: 6,595
Liczba wątków: 104
Patafil napisał(a):OK, aby nie podejmować zefciowej gry (co to mujin?) na początek odnieśmy się do przypadku prof. Jasiewicza. Niech to będzie punktem wyjścia, a jest bardzo konkretnym punktem wyjścia.
Zamiast zefciowych-like pytań, proponuję konkrety. Niech to będzie pytanie 1:
Z czym można porównać reakcję na wypowiedź Profesora Jasiewicza?
PS. Coś jak za kochanej komuny, no nie? Ale tam nie padały pytania na temat nieobciętych pejsów... 
Właśnie kupiłam Te odmóżdżającą gazetę, dla tego artykułu i było cos jeszcze "W co wierzą katolicy" Na razie nie wiem , gdzie ją położyłam .
Ale artykuł może być ciekawy: http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/...l-idy.read
Reputacja:
890
Kwestia kosztów, jak zaczną się brać za bary z komputerowymi efektami specjalnymi to za 14 milionów pewno wyjdzie gniot, no chyba że zlecą to jakiemuś porządnemu polskiemu grafikowi z dorobkiem... Ale jeżeli przytomnie nie przeszarżują to z tym reżyserem będzie dobrze, przynajmniej mam taką nadzieję.
Sebastian Flak
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Neuromanta,
akurat o efekty specjalne bym się nie obawiał. To był problem w czasach, gdy Angole kręcili "Bitwę o Anglię", czy Amerykanie "Tora, Tora, Tora. Dziś nie trzeba produkować dziesiątków latających makiet samolotów z epoki, załatwiają to komputery.
Boję się o sensowny scenariusz, to jest pięta achillesowa większości polskich filmów. Nie potrzebuję kolejnego filmowego gniota, mającego być patriotyczną lekcją dla Polaków, tylko obraz opowiadający atrakcyjną historię dla widzów na całym świecie.
Ta historia ma taki potencjał, tylko należy go z niej wydobyć.
A przy okazji, znasz książkę "Dług Honorowy"?
http://www.dlughonorowy.com/
Dlaczego nie została dotąd sfilmowana, i to we współpracy z Hollywood, jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
|