To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo głosujesz w II turze?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Duda
37.25%
19 37.25%
Komorowski
35.29%
18 35.29%
Oddaję głos nieważny
11.76%
6 11.76%
Nie głosuję
15.69%
8 15.69%
Razem 51 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
II tura wyborów
Komorowski zaczął znacznie powyżej oczekiwań, ale im dalej tym gorzej, choć i tak ogólnie raczej wygrał. najlepsze było z Gowinem:

Komorowski: To bardzo istotne, musimy stworzyć jasny przekaz co do jakości prawa stanowionego w parlamencie. Musimy też poprawiać wymiar sprawiedliwości, wszystkie moje propozycje w tej sprawie zaakceptował parlament. Musimy odkręcić to, co zrobił Jarosław Gowin, czyli likwidację części sądów. Druga sprawa, to dostępność usługi prawnej dla osób mniej zamożnych. To będzie 1500 miejsc w Polsce, gdzie będą świadczone usługi prawne.

Duda: Pan chyba zapomniał, że Jarosław Gowin był ministrem w rządzie PO, a Pan podpisał tę ustawę. Ręka wtedy panu nie drgnęła.

Komorowski: Drgnęła, dlatego je zmieniłem.

padłem ;]
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Andrzejek Hadacz w akcji:
https://www.youtube.com/watch?v=IK0_FgXRs8k

To ciekawa postać, czyli funkcyjny PO, znajomy PBK i Palikota.
Jego dzieje są ciekawe. Pojawiał się w spotach PO jako symbol pisiora.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
(17.05.2015, 23:08)Smok Eustachy napisał(a): Pojawiał się w spotach PO jako symbol pisiora.

Typowy pisopalikociarz

https://www.youtube.com/watch?v=QH2VKS6UNOo

https://www.youtube.com/watch?v=Kf22JzVLMxI
Odpowiedz
Z bardzo, bardzo ciężkim sercem zagłosuję na Dudę. Nie lubię PiS, ale Komorowski podpadł dwukrotnie - raz, że przez 5 lat naprawdę nie zrobił chyba nic dla polepszenia życia Polaków - a przeciwnie, podpisał kilka "opresyjnych" ustaw i olewał konsekwentnie inicjatywy obywatelskie. Dwa - po I turze zaczął robić z siebie bałwana totalnego. No i po trzecie - co by nie mówił - jest ściśle związany z najbardziej chyba szkodliwą, bezczelną i bezkarną partią jaką znałem (SLD i ich "afery" to przy PO bajka dla dzieci).
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Wilk napisał(a):zagłosowałbym na Dudę.

W rzeczy samej, niczego innego nikt po wilku by się nie spodziewał. Uśmiech

Marcin 77

Cytat:zagłosuję na Dudę

I tu nie ma żadnej niespodzianki Uśmiech Ale przyznać należy że co najmniej dwóch userów deklarujących głos na Dudę niemiło tym pilastra zaskoczyło

Gladiator
Cytat:Jak widać jest czego brać. Za rządów "reżimu" ściągalność podatków była bardzo wysoka, po prostu dbano o interes państwa polskiego.

No i proszę. Tak długo wmawiali Polakom, że "PIS obniżał podatki", ale w końcu nie wytrzymali...

Oczywiście, celem rządów PIS jest właśnie, żeby brać. I jest to wg PIS "dbanie o interes państwa" (czyli PISu). Im wyższe podatki, im większy zamordyzm, tym lepiej jest realizowany interes państwa.

Pamiętać jedynie należy, że dla PIS owe "państwo", to wcale nie Polska.
Cytat:Społeczeństwo widzi spadek realnych dochodów,

Czyli jak zwykle PIS widzi czego nie ma...
Cytat:Zdesperowane część społeczeństwa emigruje co jest niedobre,

Widzi też że największa, masowa ucieczka z Polski miała miejsce właśnie pod rządami ...PIS, podczas gdy za PO sytuacja jest w miarę stabilna.
lorak
Cytat:uprawiasz taką narrację jakby oni [PIS-p] w ciągu tych dwóch lat niemal doprowadzili do upadku polski.
BO tak właśnie było. Do kompletnego wykończenia kraju na wzór Argentyny, Wenezueli, czy Węgier zabrakło im na szczęście czasu

Rządy cudów i miłości

To nie jest dowód dla babci

Mohery i lemingi

Czas patriotów

W skrócie. Za rządów PIS wolność gospodarcza (IEF) malała, podatki rosły (co w końcu przyznał nawet Gladiator), a pod względem wzrostu gospodarczego Polska wylądowała w ogonie Europy - wzrost licząc bezwzględnie był w miarę wysoki, ale inne kraje osiągały wtedy wzrosty dużo wyższe - dokładnie na odwrót niż za rządów PO
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Bronek najpierw nic dla nas nie zrobił dobrego a teraz się raz za razem błaźni i pewnie za kilka dni obieca przysłowiowe "100 000 000 dla każdego". Kampania zaś obecna prowadzona jest rozpaczliwie na zasadzie "Może i gówno robię, leję na wszystkich i robię z siebie błazna - ale to właśnie pan Duda jest z PiS! A PiS to kaczafi, maciorek, zioberek, krucjaty, palenie innowierców i ateistów, rządy oddane Kościołowi, ABW o 6:00 rano u każdego, gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz" Uśmiech .

Zwolennicy Komorowskiego zaś ostatnio w jakimś akcie desperacji epatują hasłami w rodzaju, że prezydentem powinien być ktoś, kto ma już w tym praktykę - czyli kolejny idiotyzm. Kukiz zły bo na "salony" nie pasuje, Duda zły bo bez doświadczenia jako prezydent, Korwin zły bo pierdoli od rzeczy (no tu trochę racji) i tak dalej.

Nie chcę tu hołubić Dudy i PiS - zwyczajnie mało o nim wiem, a PiSu nie lubię, ale to moje głosowanie będzie "przeciw" a nie "za".

24.05 wybieram mniejsze zło. Zobaczymy co to przyniesie.
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Ściągalność podatków a ich wysokość to dwie różne sprawy.
Dobra ściągalność to jak najbardziej stan pozytywny i nie ma nic wspólnego z "ciemiężeniem podatkowym".
To chyba naturalne, że jak się podatek ustanawia to nie po to aby istniał wyłącznie na papierze.
No ja nie wiem z czego np. minarchiści chcieliby utrzymywać to tzw. państwo minimum jeśli tak źle patrzyliby na wskaźniki sugerujące wysoką ściągalność podatków.
Narzekać na efektywność?

A co do debaty. Była taka jak większość debat nie tylko w tym kraju. Dużo ogólników, kąsania, komunałów, wodolejstwa.
Nic nowego.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Znaczy się nic nie straciłem słodko ją przesypiając?
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
lorak,

przepraszam, że w ferworze walki pomyliłem Twoje posty, z postami jehawe. Jeśli chcesz, bym jakieś kwestie wyjaśnił, lub doprecyzował, jestem do dyspozycji.

Marcin77,

Cytat:Z bardzo, bardzo ciężkim sercem zagłosuję na Dudę. Nie lubię PiS, ale Komorowski podpadł dwukrotnie - raz, że przez 5 lat naprawdę nie zrobił chyba nic dla polepszenia życia Polaków - a przeciwnie, podpisał kilka "opresyjnych" ustaw i olewał konsekwentnie inicjatywy obywatelskie. Dwa - po I turze zaczął robić z siebie bałwana totalnego. No i po trzecie - co by nie mówił - jest ściśle związany z najbardziej chyba szkodliwą, bezczelną i bezkarną partią jaką znałem (SLD i ich "afery" to przy PO bajka dla dzieci).
Uważam, że jesteś w tej opinii mocno niesprawiedliwy. Prezydent w Polsce nie jest od polepszania życia Polakom - jeśli któryś kandydat to obiecuje, to łże jak pies. Prezydent jest symbolem państwa i ma pilnować porządku konstytucyjnego, czyli, nie dopuszczać do łamania ducha i litery Konstytucji(a wielu by chciało). Jest odpowiedzialny za nasze bezpieczeństwo, zarówno jako zwierzchnik sił zbrojnych, jak i współautor polityki zagranicznej. I tyle.
Nie powinien przeszkadzać rządowi w rządzeniu. Dlatego, Prezydent z twojej bajki, byłby bardzo złym Prezydentem.

A Pan Prezydent Komorowski wywiązywał się z powyższych obowiązków, co najmniej przyzwoicie.

Żarłak,

Cytat:
exeter napisał(a): napisał(a):Zapomniałeś wspomnieć o znacznie poważniejszych zarzutach stawianych pisowskiemu reżimowi przez pana prof. Balcerowicza, skądinąd, człowieka znanego z niechęci do PO. Pan profesor wrócił do sedna istoty "IV RP", czyli do próby zniszczenia w Polsce demokracji i zbudowania systemu totalitarnego(Totalitaryzm (dawniej też: totalizm) – system rządów (reżim polityczny) dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandyideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii.) Wybierając Dudę na Prezydenta, otwieramy szeroko drzwi tamtemu reżimowi. 

O, K.!

Cytat: napisał(a):- Skoro jesteśmy świadkami permanentnego nadużywania praw i wolności obywatelskich, a w konsekwencji wiąże się to często z zagrożeniem dla zdrowia i życia obywateli, to moim zdaniem powinniśmy się zastanowić, czy nie należałoby ograniczyć swobody obywatelskie, a zwiększyć bezpieczeństwo obywateli - mówił Tusk.

Źródło

Albo przykład z ACTA. Nikt się nie pytał ludzi o zdanie. Tak samo z ustawą dotyczącą opłaty reprograficznej. Albo kwestia sześciolatków - rodzic nie ma wyboru. Odbieranie dzeci rodzicom. Tymochowicz (nie wiem czy to co powiedział jest prawdą, ale przywołam ten przykład) powiedział o patologicznych placówkach państwowych, gdzie pseudoterapeuci kombnują jak odbierac ludziom dzieci żeby kasa się zgadzała (ciekawe czy to prawda, czy tak to sobie powiedział). Kradzież pieniędzy z OFE - złamanie umowy z obywatelami. Tak, zawarł ją rząd AWS-UW. Tak, Tusk był wtedy w UW. Była tam Kopacz, byli inni (nie zawsze w sejmie, ale chodzi też o skupionie w gronie tej samej organizacji partyjnej). Najpierw te pasożyty tworzą gówniane prawo, zmuszają ludzi żeby zgodzili się na ten "pański but", a za kilkanaście lat sami łamią umowę, którą siłą ludziom narzucili. I masz teraz jeszcze czelność wyjeżdżać, że ktoś inny jest dużo gorszy, nosz kurwa mać.

Jedni i drudzy to zamordyści, tylko w innym wydaniu.

Specjalnie zamieściłem definicję reżimu totalitarnego, by uniknąć takich nieporozumień. Nie pomogło, i tak próbujesz udowodnić, że każda władza jest taka sama. Nie jest!
Pożyjesz trochę, to zrozumiesz. Zacytowałeś wyrwane z kontekstu zdanie premiera Tuska. Uważasz, że każde użycie siły przez organy państwa jest totalitaryzmem?
Co powiesz na to:
Tłumienie zamieszek w Wielkiej Brytanii
albo na to:
Gwardia Narodowa tłumi zamieszki w Baltimore
Uważasz, że Wielka Brytania, albo USA są państwami totalitarnymi?
Jeśli można coś zarzucić polskim władzom, to zbytnią powściągliwość w traktowaniu ulicznych bandytów. Jeśli możliwość demonstrowania własnych przekonań na najpiękniejszych ulicach stolicy nie wystarcza, bandyci muszą jeszcze tłuc policję, palić samochody i dewastować sklepy, rząd ma obowiązek twardo bronić nas, społeczeństwo i nasze mienie. Jeśli musi w tym celu użyć siły, ma moje błogosławieństwo.
ACTA.
Nikt się nie pytał ludzi o zdanie, ale po pierwszych protestach, rząd Tuska przeprosił i wycofał się ciupasem z tego pomysłu. Tak postępuje władza totalitarna?

Sześciolatki do szkół.
A dlaczego nie? Tylko dlatego, że grupa histerycznych rodziców trzęsie się nad swymi dziećmi, mamy rezygnować z rozwiązań powszechnie stosowanych w całym cywilizowanym świecie?
Ale nawet w tym przypadku, przecież pozostawiono rodzicom swobodę decyzji, czy chcą posłać sześciolatki do szkoły, czy nie. Pomijasz jeden fakt, większość rodziców bez protestu przyjęła to rozwiązanie. To mała, choć hałaśliwa mniejszość robi szum w tej sprawie(nie bez politycznego wsparcia wiadomych sił Oczko).

Odbieranie dzieci rodzicom, jako projekt rządowy? Bądźmy poważni.

OFE,

to najpoważniejszy zarzut. Ale też nie mieści się w kategorii totalitaryzmu. Rząd zupełnie legalnie przyjął pewne rozwiązanie palącego problemu ubezpieczeń społecznych. Można zastanawiać się, na ile słuszne? Ale gdzie tu łamanie prawa?

A teraz przyjrzyjmy się w świetle zamieszczonej definicji poczynaniom Kaczyńskich w latach 2005-07.
Przypomnę - Totalitaryzm (dawniej też: totalizm) – system rządów (reżim polityczny) dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandyideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych, akcji monopolowych i masowej monopartii.

Pierwszą decyzją rządu PISu po wyborach 2005 było zawłaszczenie mediów publicznych(wbrew prawu, co potwierdził werdykt Trybunału Konstytucyjnego). Następnie poszły masowe czystki w przejętych mediach. Pozbywano się każdego, kto choć odrobinę zbaczał z pisowskiej linii partyjnej. Równocześnie próbowano podporządkować rządowi media prywatne, czy to wykupując, czy szantażem ekonomicznym. Szybko, większość polskich mediów znalazła się pod kontrolą PISu.
Przejęte media, od rana do nocy tłukły pisowską propagandę, niczym nie odbiegającą od tej z Rosji Putina, czy Korei Kima. Przedstawiano w niej wrogów narodu, na czele z najważniejszą partią opozycyjną - PO. Jednocześnie, tworzono ideologię państwową - czyli słynną IV RP. Kraj prawdziwych Polaków, gentycznych patriotów, legitymizujących się gentycznym patriotyzmem do pięciu pokoleń wstecz. I tylko tacy mogli uczestniczyć w życiu społecznym, a o czystość ideologiczną miało zadbać Ministerstwo Prawdy - IPN, obsadzony wiernymi kadrami.
Aby takie państwo stworzyć, należało mieć pełnię władzy. Niestety głupie społeczeństwo dało Braciom tylko 155 posłów w Sejmie, co nie wystarczało. Ale Mądry Przywódca znalazł rozwiązanie tego problemu. Przekupstwem i szantażem kanibalizował kluby parlamentarne swoich koalicjantów. A na opozycję napuścił służby specjalne. 
To, że Platforma wytrzymała ten ostrzał i nie rozleciała się, jest wybitnym osiągnięciem Donalda Tuska, jako przywódcy. Pisiory wyciągnęły z niej tylko jednego posła - pana Sośnierza.
Ale gdyby to dłużej potrwało, mielibyśmy dziś tylko jedną partię - Prawo i Sprawiedliwość i tylko jednego premiera, Jarosława Kaczyńskiego. I klasyczny reżim totalitarny.

To, że Tusk nie dokonał rozliczeń IV RP, jest jego największym grzechem i mści się obecnie. 
Odpowiedz
(18.05.2015, 17:53)Machefi napisał(a): Znaczy się nic nie straciłem słodko ją przesypiając?

Bronek po mistrzowsku uwalił stronę http://mamprawowiedziec.pl, która miała potwierdzić jego argument.
Kilka razy podał jej adres zapominając, że debatę ogląda 10 milionów ludzi, czym zapewnił natychmiastowy "atak" DDoS.

niebezpiecznik.pl napisał(a):To jednak nie ewentualne rachunki za pasmo były dla właścicieli problemem. Kiedy strona wróciła do życia po kilku godzinach, ktoś podmienił jej zawartość, nominując na urząd prezydenta niejakiego Szychula.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
To też przespałem, bo serwis działa.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Babtiste napisał

Cytat:Ściągalność podatków a ich wysokość to dwie różne sprawy.

Dobra ściągalność to jak najbardziej stan pozytywny i nie ma nic wspólnego z "ciemiężeniem podatkowym".
To chyba naturalne, że jak się podatek ustanawia to nie po to aby istniał wyłącznie na papierze

Owszem, wyjaśniałem to podając przykład oszustw nie płacenia lub wyłudzania VAT, co sięga 1/4 wpływów budżetu według raportu MFW. Nie rozróżnianie tego wraz z fałszywą interpretacją wynika  po prostu z zwykłej nieuczciwości intelektualnej. Potem podziały się powiększają i trudno o rzeczowość. 

Póki społeczeństwo nie zacznie cenić rzetelności i uczciwości będzie same siebie oszukiwać wybierając na swoich reprezentantów podobnych sobie.
Odpowiedz
(18.05.2015, 11:54)pilaster napisał(a): BO tak właśnie było. Do kompletnego wykończenia kraju na wzór Argentyny, Wenezueli, czy Węgier zabrakło im na szczęście czasu

Rządy cudów i miłości

To nie jest dowód dla babci

Mohery i lemingi

Czas patriotów

W skrócie. Za rządów PIS wolność gospodarcza (IEF) malała, podatki rosły (co w końcu przyznał nawet Gladiator), a pod względem wzrostu gospodarczego Polska wylądowała w ogonie Europy - wzrost licząc bezwzględnie był w miarę wysoki, ale inne kraje osiągały wtedy wzrosty dużo wyższe - dokładnie na odwrót niż za rządów PO

dobrze, to mnóstwo informacji, więc zajmijmy się nimi po kolei. najpierw wzrost gospodarczy czyli ostatni z podlinkowanych artykułów.
wziąłem dane z tego samego źródła co ty, tyle że zaktualizowane o kolejne lata (do 2013 włącznie). gwoli ścisłości użyłem PKB określonego tam jako "GDP per capita in 2013 US$ (converted to 2013 price level with updated 2005 EKS PPPs)". ty wrzucasz wszystko trochę do jednego worka, co przy tak małej próbce sprawia, że informacja staje się rozmyta i mało pożyteczna. zobaczmy zatem jak to (PKB polski w porównaniu ze średnią europejską) wyglądało rok po roku:

Kod:
ROK RÓŻNICA
2005 0,33
2006 2,22
2007 2,69
2008 4,47
2009 7,08
2010 2,49
2011 2,95
2012 2,21
2013 1,02

za rządów PO imponująco przedstawia się 2009 rok, gdy cała europa była mocno na minusie (co ciekawe od 1950 stary kontynent jeszcze pięć razy zanotował regres, ale nigdy aż tak znacznie jak właśnie sześć lat temu). 2009 bardziej wygląda na dobry wynik dzięki okolicznościom (czyli zdumiewająco słabej europie) niż własnym działaniom, ponieważ nigdy więcej nie został powtórzony i w następnych latach nie widać istotnej przewagi nad okresem rządów PiS. przy czym też należy się zastanowić za które lata dany rząd odpowiada, bo jeśli np. PiS objęło władzę pod koniec 2005, to na ile miało wpływ na wynik w 2006? tak czy inaczej bez względu na to czy PiS uznamy odpowiedzialnym za lata 2006 oraz 2007 czy 2007 i 2008, to wcale tragicznie nie było, mniej więcej na poziomie jaki cechuje większość okresu rządów PO.

możemy to jeszcze wyrazić w inny sposób, który powinien lepiej przemawiać do wyobraźni, a więc które miejsce zajęła polska pod względem wzrostu PKB w europie (tzn. na 40 państw uwzględnionych w bazie danych):

Kod:
ROK POZYCJA
2005 20
2006 11
2007 11
2008 10
2009 2
2010 9
2011 8
2012 6
2013 15

czyli za PiS było całkiem nieźle, bo na granicy top 10. za PO jeszcze lepiej, ale zastanawiające są tak skrajne wyniki jak w 2009 i 2013.

PS
to szczegół, ale gwoli ścisłości: napisałeś w artykule, że w 2009 w europie tylko polska uniknęła recesji, a tak nie było, bo na plusie znalazła się również albania (większym niż polska) oraz białoruś (ledwo co, ale jednak).
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Pisałem ......

Póki społeczeństwo nie zacznie cenić rzetelności i uczciwości będzie same siebie oszukiwać wybierając na swoich reprezentantów podobnych sobie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,P...&_ticrsn=3

Czy społeczeństwo kupi fałsz ? Można uznać, że to dopuszczalny chwyt w debacie, niemniej istnieje prawda i fałsz. Jeśli wygra się na bazie kłamstw i manipulacji, jak będzie traktować się społeczeństwo ?

Dokładnie tak samo, z czym zresztą mamy do czynienia cały czas. Jeśli wierzy się w absurdy dla spokoju, to z czasem trzeba będzie za to zapłacić i nie frustrować się korupcją, machlojkami itp i tym co nazywa się brakiem nadziei, że można coś zmienić.
Odpowiedz
(18.05.2015, 20:40)Gladiator napisał(a): Czy społeczeństwo kupi fałsz ?
Fałsz pt. "niezależny Duda"? Zobaczymy.
Odpowiedz
Text skierowany do zdegenerowanego środowiska wyborczego PBK:
Zdaję sobie sprawę, że jesteście tu zwolennikami wszelakiego występku, który uzyska u was poklask. Zauważcie, że Platforma dokonuje projekcji obarczając PiS platformerską niegodziwością. Karolak tyle pyszczył o nieuczciwości i proszę - fejkowe konto córki Dudy. Nie oszukujmy się - wiedzieli o jego nieautentycznej naturze. A podpalanie Polski to echo sfajczenia budki przez Sienkiewicza.
Odpowiedz
Lis już obłudnie na necie "przeprosił". Ale co się przyklei...
Zjechał ją w dobrym czasie antenowym w tv. Przeprosił cicho w kącie na twitterze.

Te wszystkie mendy telewizyjno-publicystyczne i ich brak już jakiejkolwiek przyzwoitości, pozbycie się już całkowicie gry pozorów tylko mnie mocniej nakręcają na to aby ruszyć dupę do lokalu wyborczego nawet jakby ruscy zaczęli tu nawalać z gradów, buków i różnych topoli. I tak wyjdę, pójdę i zagłosuję przeciw ich pupilowi. Dwa razy mocniej przez nich zmobilizowany.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
[Obrazek: 11167788_10205436875455087_9220000169944...e=55CA8915]
Odpowiedz
Cytat:możemy to jeszcze wyrazić w inny sposób, który powinien lepiej przemawiać do wyobraźni, a więc które miejsce zajęła polska pod względem wzrostu PKB w europie (tzn. na 40 państw uwzględnionych w bazie danych):
Kod:
ROK POZYCJA
2005 20
2006 11
2007 11
2008 10
2009 2
2010 9
2011 8
2012 6
2013 15

czyli za PiS było całkiem nieźle, bo na granicy top 10. za PO jeszcze lepiej, ale zastanawiające są tak skrajne wyniki jak w 2009 i 2013.

Najlepiej byłoby zsumować osobno wzrost dla pisu i dla platformy a potem odnieść do reszty europy z danego okresu i jakie miejsce polska zajmowała. Czyli pierwszy przypadek dla lat 2006-2007(pis) i drugi dla lat 2008-2013(po)
Odpowiedz
Ekonomia jest ważnym kryterium oceny jakości Jaśnie Nam Panujących. Według tych wskaźników, górą są rządy PO/PSL, co widać gołym okiem jadąc przez kraj.
Ale nie są jedynym!

Ważne, byśmy się swojej władzy nie wstydzili za granicą i byśmy, jako obywatele, się jej nie bali. Tylko raz w najnowszej historii minister polskiego rządu zdobył mało zaszczytny laur autora "najgłupszej wypowiedzi na świecie". I był to minister z rządu Jarosława Kaczyńskiego.
Tylko w latach 2005-07 powszechnie bano się władzy i tego co ona wymyśli. Tylko wtedy Polacy masowo emigrowali, także z uwagi na ciężką, duszną atmosferę w kraju.
Nie dopuśćmy, by to wróciło.
Głosujmy na Bronisława Komorowskiego.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości