To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyniki wyborów i co dalej?
(12.12.2015, 17:19)białogłowa napisał(a):
Dziad Borowy napisał(a):Tu akurat od PIsu się nie różnią.
No być może, nie piszesz do wyborcy PiS, więc kontra chybiona.

To nie była uwaga do Ciebie, tylko zwrócenie uwagi na kolejne szczyty hipokryzji które zdobywa PIS.

Cytat:Pozycja Petru rośnie dzięki negowaniu posunięć partii rządzącej, też mi sukces. Nie tego od niego oczekiwali jego wyborcy

A co ma robić będąc w opozycji? Najlepszą strategią dla niego jest właśnie krytykowanie partii rządzącej i zastąpienie PO w roli "jedynej siły" która może pokonać PIS.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
A spodziewałeś się czegoś innego po politykach?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Białogłowa,

Cytat: poprzez przyłączanie się do chóru tych platformowców, którzy nie potrafią z godnością przyjąć swojej porażki. Gotowi są pozwolić obcym siłom na ingerowanie w nasze wewnętrzne sprawy byle tylko na ich wyszło. Dno i dwa metry mułu.
Gdy mąż bije Cię w domu, masz dwa wyjścia: możesz znosić to biernie, wychodząc z założenia, że "brudy pierze się wewnątrz", albo, zgłosić fakt na policję. Narażając się na potępienie wielu sąsiadek.
Wybór należy do Ciebie. Oczko

Moim zdaniem wstydem jest to, że polski rząd zachowuje się w sposób, którego musimy się wstydzić w Europie.

Cytat:
Cytat: napisał(a):nie zastanawia Cię, że w proteście biorą udział prawie wszystkie partie reprezentowane w Parlamencie i większość ruchów społecznych?
Nie rozśmieszaj mnie, napisz coś o procentowym udziale tych partii w tej demonstracji to pogadamy.
Jeśli chodzi o Parlament, to przeciwko PISowi występują wszyscy, nawet nieoficjalny koalicjant - Kukiz 15. Z prostego rachunku wynika, że mamy 1 : 4, czyli, 80% sprzeciwu. Procentowego udziału środowisk pozaparlamentarnych nie jestem w stanie wyliczyć, ale w protestach uczestniczyły najważniejsze NGOs-y, zaangażowane w prawa człowieka i wolności obywatelskie, takie jak Human Rights Watch. Nie postulujesz chyba zakazania ich działalności, jak w Rosji Putina?
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:35)exeter napisał(a): Moim zdaniem wstydem jest to, że polski rząd zachowuje się w sposób, którego musimy się wstydzić w Europie.
Bo jesteśmy w Azji  Cwaniak
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:33)Iselin napisał(a): A spodziewałeś się czegoś innego po politykach?

No właśnie mniej więcej tego. Ale cholera jak ktoś nazywa podejmujących określone działania "zdrajcami i najgorszym sortem Polaków" podczas gdy sam robił dokładnie to samo to ja na prawdę nie wiem co o tym sądzić. Bezczelność czy psychiatryk?

https://www.youtube.com/watch?v=iilejQNwsBE
http://www.wprost.pl/ar/481608/PE-odmawi...-w-Polsce/
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:35)exeter napisał(a): możesz znosić to biernie, wychodząc z założenia, że "brudy pierze się wewnątrz", albo, zgłosić fakt na policję. Narażając się na potępienie wielu sąsiadek.
Wybór należy do Ciebie. Oczko
To jest wewnętrzna sprawa państwa polskiego, można i trzeba załatwić to na własnym podwórku. Analogia głupia i nietrafiona.

Cytat:Moim zdaniem wstydem jest to, że polski rząd zachowuje się w sposób, którego musimy się wstydzić w Europie.
Wstydź się skoro lubisz, ja podobnych kompleksów nie mam.

Cytat:Jeśli chodzi o Parlament, to przeciwko PISowi występują wszyscy, nawet nieoficjalny koalicjant - Kukiz 15. Z prostego rachunku wynika, że mamy 1 : 4, czyli, 80% sprzeciwu.
He he, chciałbyś żeby to tak wyglądało, to pewne. Nic tylko się jednoczyć, skoro jest te 80%
Cytat: protestach uczestniczyły najważniejsze NGOs-y, zaangażowane w prawa człowieka i wolności obywatelskie, takie jak Human Rights Watch. Nie postulujesz chyba zakazania ich działalności, jak w Rosji Putina?

Nie postuluję. Szkoda, prawda?

Dziad Borowy napisał(a):A co ma robić będąc w opozycji? Najlepszą strategią dla niego jest właśnie krytykowanie[...]
Jest krytyka i krytyka, te polityczne wiece, o których nasze "niezależne" media dzisiaj nadają, te idiotyczne hasła o upadku demokracji budzą raczej niesmak i chęć ucieczki. Jak już napisałam, wzrost poparcia będzie tylko chwilowy, chyba że zrozumie iż marsz z platformowcami na dobre mu nie wyjdzie.
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:48)DziadBorowy napisał(a): No właśnie mniej więcej tego. Ale cholera jak ktoś nazywa podejmujących określone działania "zdrajcami i najgorszym sortem Polaków" podczas gdy sam robił dokładnie to samo to ja na prawdę nie wiem co o tym sądzić. Bezczelność czy psychiatryk?
Błąd. Właśnie między innymi bezczelność zgubiła poprzedni rząd.
Odpowiedz
Iselin,

Cytat:
exeter napisał(a): napisał(a):Moim zdaniem wstydem jest to, że polski rząd zachowuje się w sposób, którego musimy się wstydzić w Europie.
Bo jesteśmy w Azji  [Obrazek: cool.gif]

Dzisiejsze protesty pokazują, że na szczęście, jeszcze nie. Uśmiech

Korzeń Marianny,

wiem, że wśród Polaków narasta frustracja wynikająca z niemożności natychmiastowego zaspokojenia posiadanych aspiracji. Sam to w jakimś sensie odczuwam. Mnie jest o tyle łatwiej, że moje pokolenie wyszło z takiego "doła", iż obecna sytuacja wydaje się rajem. Poza tym, my z reguły mieliśmy jakiś konkretny zawód, pozwalający wiązać koniec z końcem. Tymczasem młodzi ludzie często zdobywają wykształcenie, zupełnie nieprzystające do wymagań rynku pracy, a poddawani są silnej indoktrynacji, że powinni posiadać jak najwięcej dóbr, i że to im się należy.
Nie będę Cię przekonywał do emigracji, to dramatyczny wybór, choć gdybym był odrobinę młodszy, sam bym wyjechał z kraju. Moja córka po studiach pielęgniarskich pracuje w londyńskim szpitalu, zarabiając ok. 2,5 tys. funtów. Wraz z chłopakiem objechali całą Europę, stać ich na dom, o innych rzeczach nie wspominając. 

Na pocieszenie dodam, że nasz rynek pracy czekają w najbliższej przyszłości radykalne zmiany na lepsze, z punktu widzenia pracowników. I tego się trzymajmy. Uśmiech

białogłowa,

proszę, nie dajmy się im podzielić, tu na dole. Uśmiech
Mamy jeden kraj i wszyscy chcemy jego dobra.
Cytat:
exeter napisał(a): napisał(a):możesz znosić to biernie, wychodząc z założenia, że "brudy pierze się wewnątrz", albo, zgłosić fakt na policję. Narażając się na potępienie wielu sąsiadek.
Wybór należy do Ciebie. [Obrazek: wink.gif]
To jest wewnętrzna sprawa państwa polskiego, można i trzeba załatwić to na własnym podwórku. Analogia głupia i nietrafiona. 
Mylisz się, ustrój prawny Rzeczpospolitej nie jest naszą wewnętrzną sprawą, od czasu wstąpienia do UE. Podobnie nie masz racji, że jesteśmy w stanie rozwiązywać nasze problemy sami. Odkąd konflikt polityczny osiągnął poziom, przy którym strony już nie rozmawiają ze sobą, możliwe jest tylko rozwiązanie siłowe. A Majdanu w Warszawie chyba byśmy nie chcieli, prawda?
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:55)exeter napisał(a): Mylisz się, ustrój prawny Rzeczpospolitej nie jest naszą wewnętrzną sprawą, od czasu wstąpienia do UE. Podobnie nie masz racji, że jesteśmy w stanie rozwiązywać nasze problemy sami. Odkąd konflikt polityczny osiągnął poziom, przy którym strony już nie rozmawiają ze sobą, możliwe jest tylko rozwiązanie siłowe.

Rozmowy nie są możliwe tylko z takimi, którzy postulują obcą interwencję (dlatego też Ty i ja nigdy nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny do rozmów), na szczęście to w skali kraju margines.
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:55)exeter napisał(a): Mylisz się, ustrój prawny Rzeczpospolitej nie jest naszą wewnętrzną sprawą, od czasu wstąpienia do UE. Podobnie nie masz racji, że jesteśmy w stanie rozwiązywać nasze problemy sami. Odkąd konflikt polityczny osiągnął poziom, przy którym strony już nie rozmawiają ze sobą, możliwe jest tylko rozwiązanie siłowe. A Majdanu w Warszawie chyba byśmy nie chcieli, prawda?
Zapoznawaj się:

Kompetencję do stwierdzenia braku mocy prawnej swoich uchwał o wyborze miał tylko Sejm. Nie ma jej Trybunał Konstytucyjny, który bada przepisy prawa (reguły generalne i abstrakcyjne), a nie jego stosowanie – wobec określonej osoby i w konkretnym przypadku (reguły indywidualne i konkretne). Uchwały o wyborze sędziego nie zawierają przepisów prawa; są jedynie wynikiem jego zastosowania. Gdyby Trybunał Konstytucyjny podjął się merytorycznej oceny tych uchwał, rażąco naruszyłby art. 7, 188 oraz 195 ust. 1 konstytucji. Reakcja Sejmu była zatem potrzebna i uzasadniona. Nie wydaje się prawdopodobne, aby Trybunał zaryzykował wydanie wyroku w tej sprawie bez narażania się na zarzut wyraźnego przekroczenia prawa. Nawet gdyby doszło do wydania takiego orzeczenia, na tle wymienionych wyżej przepisów miałoby ono walor co najwyżej niewiążącej opinii. Z tego względu poselski wniosek do Trybunału w sprawie zbadania uchwał o wyborze pięciu sędziów, podjętych przez Sejm 2 grudnia 2015 r., pozbawiony jest podstaw prawnych. Jako taki nie nadaje się do merytorycznego rozpatrzenia przez Trybunał. http://www.rp.pl/Opinie/312099994-Spor-o...wania.html

(12.12.2015, 18:15)białogłowa napisał(a):
(12.12.2015, 17:55)exeter napisał(a): Mylisz się, ustrój prawny Rzeczpospolitej nie jest naszą wewnętrzną sprawą, od czasu wstąpienia do UE. Podobnie nie masz racji, że jesteśmy w stanie rozwiązywać nasze problemy sami. Odkąd konflikt polityczny osiągnął poziom, przy którym strony już nie rozmawiają ze sobą, możliwe jest tylko rozwiązanie siłowe.

Rozmowy nie są możliwe tylko z takimi, którzy postulują obcą interwencję (dlatego też Ty i ja nigdy nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny do rozmów), na szczęście to w skali kraju margines.

Pytanie tylko, z której strony ma być ta interwencja. Orban raczej wejdzie jak coś.
Zresztą interwencja już była raz i co: [Obrazek: 12341339_1662545280650994_36560151736565...979180521c]
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
(12.12.2015, 17:35)exeter napisał(a): Moim zdaniem wstydem jest to, że polski rząd zachowuje się w sposób, którego musimy się wstydzić w Europie.

Może wy musicie się wstydzić, bo ja się jakoś w Europie niczego nie wstydzę. Wstydzić to się powinny Niemcy za zrobienie problemu z imigrantami, za co odpowiedzialność próbują zrzucać na inne kraje w imię "solidarności" (a jak bardzo są solidarni pokazuje budowa Nord Stream 2). Wstydzić to się powinna Francja, gdzie ugrupowania socjalistyczne zamierzają blokować możliwość demokratycznego wyboru partii politycznej, która im nie pasuje. Wstydzić to się powinna Unia Europejska, która wymusza podejmowanie konkretnych decyzji na krajach członkowskich, o groźbach wobec państw nie chcących się podporządkować już nie wspominając.
(12.12.2015, 17:55)exeter napisał(a): exeter napisał(a):możesz znosić to biernie, wychodząc z założenia, że "brudy pierze się wewnątrz", albo, zgłosić fakt na policję. Narażając się na potępienie wielu sąsiadek.
Cytat:
Cytat:Wybór należy do Ciebie. [Obrazek: wink.gif]
Mylisz się, ustrój prawny Rzeczpospolitej nie jest naszą wewnętrzną sprawą, od czasu wstąpienia do UE.

No widzisz, a ja bym chciał, żeby Unia nie ingerowała w nasze wewnętrzne sprawy, żeby nie nakazywała bądź zakazywała nam produkcji pewnych produktów, żeby nie nakładała kary za absurdalne limity, żeby nie tłamsiła nas. Ja głosowałem za przystąpieniem do Unii nie po to, żeby Polska stała się krajem podległym obcemu rządowi, tylko po to żebyśmy mieli swobodny handel i przepływ ludności, jak i mieli możliwości pracy krajach członkowskich, a "integrację" i ślimaki jako ryby lądowe, to sobie mogą głęboko w dupę wsadzić. Nie po to nasz naród zniósł wojny, zabory i czasy okupacji, żeby teraz być poddanym jakimś ciulom z Brukseli którzy mówią "to dla waszego dobra".
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Grim,

Cytat:No widzisz, a ja bym chciał, żeby Unia nie ingerowała w nasze wewnętrzne sprawy, 
Ja także nie chciałbym, żeby Unia musiała interweniować w nasze wewnętrzne sprawy. Ale tak się zdarzyło, że Polacy dla jaj, albo z niewiedzy, oddali władzę w ręce politycznej mafii. I być może będziemy potrzebowali(oby nie), interwencji z zewnątrz. Gdyż z dwojga złego, będzie to lepszą opcją, niż łukaszenkizacja, lub, putinizacja Polski.
Cytat: Ja głosowałem za przystąpieniem do Unii nie po to, żeby Polska stała się krajem podległym obcemu rządowi, tylko po to żebyśmy mieli swobodny handel i przepływ ludności, jak i mieli możliwości pracy krajach członkowskich, a "integrację" i ślimaki jako ryby lądowe, to sobie mogą głęboko w dupę wsadzić.
Jeśli głosowałeś, to teraz nie pierdol głupot - sami bardzo chcieliśmy i usilnie się dopraszaliśmy, aby przyjęto nas do ekskluzywnego "klubu" państw, w którym obowiązują określone reguły. I nie na naszych warunkach, tylko na ich.
Wzięliśmy od nich kasę, a teraz niektórzy chcieliby z tą kasą dać dyla. To nie przejdzie. A im dłużej będziecie straszyli Polaków Unią, tym szybciej Polacy wykopią was na aut.
Cytat:Nie po to nasz naród zniósł wojny, zabory i czasy okupacji, żeby teraz być poddanym jakimś ciulom z Brukseli którzy mówią "to dla waszego dobra".
A po co, według Ciebie, "nasz naród" chciał do Unii?
Odpowiedz
(12.12.2015, 19:12)Grim napisał(a): No widzisz, a ja bym chciał, żeby Unia nie ingerowała w nasze wewnętrzne sprawy, żeby nie nakazywała bądź zakazywała nam produkcji pewnych produktów, żeby nie nakładała kary za absurdalne limity, żeby nie tłamsiła nas. Ja głosowałem za przystąpieniem do Unii nie po to, żeby Polska stała się krajem podległym obcemu rządowi, tylko po to żebyśmy mieli swobodny handel i przepływ ludności, jak i mieli możliwości pracy krajach członkowskich, a "integrację" i ślimaki jako ryby lądowe, to sobie mogą głęboko w dupę wsadzić. Nie po to nasz naród zniósł wojny, zabory i czasy okupacji, żeby teraz być poddanym jakimś ciulom z Brukseli którzy mówią "to dla waszego dobra".
Mogę się pod tym podpisać obiema rękami. Brytole też opowiadają się za podobną unią demokratyczną.  
Problem w tym, że komisarze w EU chcą dyktatury. Oni chcą rządzić, centralnie sterować wszystkimi krajami poprzez swoje nakazy i zakazy.
Coraz bardziej to jest widoczne zresztą.
Mam nadzieję, że siły demokratyczne i nacjonalistyczne rozsadzą to "coś" od środka.
Odpowiedz
(12.12.2015, 19:40)exeter napisał(a): Grim,

Cytat:No widzisz, a ja bym chciał, żeby Unia nie ingerowała w nasze wewnętrzne sprawy, 
Ja także nie chciałbym, żeby Unia musiała interweniować w nasze wewnętrzne sprawy. Ale tak się zdarzyło, że Polacy dla jaj, albo z niewiedzy, oddali władzę w ręce politycznej mafii. I być może będziemy potrzebowali(oby nie), interwencji z zewnątrz. Gdyż z dwojga złego, będzie to lepszą opcją, niż łukaszenkizacja, lub, putinizacja Polski.
Polacy dokonali wyboru w demokratycznych wyborach, tak was boli, że wybrali nie tych których byście chcieli, że teraz nazywacie ich polityczną mafią? O, już widzę że interwencja się marzy, może taka jak na Węgrzech w 1956 roku? I powiedzielibyście, że to słuszna interwencja w obronie demokracji, wolności i wartości europejskich?
Cytat:
Cytat: Ja głosowałem za przystąpieniem do Unii nie po to, żeby Polska stała się krajem podległym obcemu rządowi, tylko po to żebyśmy mieli swobodny handel i przepływ ludności, jak i mieli możliwości pracy krajach członkowskich, a "integrację" i ślimaki jako ryby lądowe, to sobie mogą głęboko w dupę wsadzić.
Jeśli głosowałeś, to teraz nie pierdol głupot - sami bardzo chcieliśmy i usilnie się dopraszaliśmy, aby przyjęto nas do ekskluzywnego "klubu" państw, w którym obowiązują określone reguły. I nie na naszych warunkach, tylko na ich.
Wzięliśmy od nich kasę, a teraz niektórzy chcieliby z tą kasą dać dyla. To nie przejdzie. A im dłużej będziecie straszyli Polaków Unią, tym szybciej Polacy wykopią was na aut.

Sam pierdolisz głupoty, bo nie po to przystępowaliśmy do Unii, żeby być jebanym chłopem pańszczyźnianym, który za jałmużnę łaskawie skapującą ze stołu ma się zgodzić na wszystko.
Rozumiem, że jeśli Bruksela każe nam "chapać murzyńską dzidę", to będziesz pierwszy który z radością padnie na kolana do chapania, ale są ludzie, którzy jednak się na coś takiego nie zgodzą i co im powiesz, że mają zamknąć ryj i być potulnym barankiem, albo wypieprzać z UE skoro się z nią nie zgadzają?
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
(12.12.2015, 19:40)exeter napisał(a): Ja także nie chciałbym, żeby Unia musiała interweniować w nasze wewnętrzne sprawy. Ale tak się zdarzyło, że Polacy dla jaj, albo z niewiedzy, oddali władzę w ręce politycznej mafii. I być może będziemy potrzebowali(oby nie), interwencji z zewnątrz. Gdyż z dwojga złego, będzie to lepszą opcją, niż łukaszenkizacja, lub, putinizacja Polski.
Wiesz co? Jesteś po prostu bezczelny. Jeśli wybory poszły nie po Twojej myśli, to na pewno ludzie głupi są albo głosowali dla jaj. 
Uwielbiam takich zakichanych demokratów, którzy nie potrafią uszanować cudzych wyborów i chcieliby, żeby zawsze wychodziło na ich. Bo demokracja jest tylko dla "elyt", które pouczą prostaczków, jak mają żyć.
Odpowiedz
A czy forumowe PT towarzystwo nie zauważyło, że dzięki oporowi wielu krajów automatyczny rozdział uchodźców właśnie umarł?
Przecież teraz mówi się o finansowej zrzutce etc.
Tak działa unijna demokracja (stety/niestety).

Jak się chce grać w Lidze Mistrzów, to trzeba uznać fakt, że w tej lidze są jakieś przepisy i zasady, i one obowiązują wszystkich.
Więcej, są odpowiednie okresy przejściowe i fundusze strukturalne przewidziane dla gołodupców, żeby się ogarnęli i dostosowali.

Czego chcielibyście więcej - walizy ojro dla każdego Polaka-marudy?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
(12.12.2015, 20:27)Sofeicz napisał(a): A czy forumowe PT towarzystwo nie zauważyło, że dzięki oporowi wielu krajów automatyczny rozdział uchodźców właśnie umarł?
Przecież teraz mówi się o finansowej zrzutce etc.
Tak działa unijna demokracja (stety/niestety).

To się okaże czy to zdechło czy jeszcze nie. 

Jedno jest pewne, komisarzom unijnym wyrósł potężny przeciwnik. Państwa narodowe zaczynają współdziałać i działać przeciwko EU.
Mamy grupę Wyszehradzką, mamy UK, Le Pen kto wie całkiem możliwe że wygra we Francji.

To dla biurokratów oznacza potężne KŁOPOTY.  Duży uśmiech
Odpowiedz
(12.12.2015, 20:11)Grim napisał(a): Polacy dokonali wyboru w demokratycznych wyborach, tak was boli, że wybrali nie tych których byście chcieli, że teraz nazywacie ich polityczną mafią?
Nazywani są polityczną mafią dlatego, że wygrali wybory? Naprawdę tak to odczytujesz? Bo ja odczytuję, że za metody sprawowania władzy i wikłanie ludzi w poczynania łamiące prawo.
Cytat:Ja głosowałem za przystąpieniem do Unii nie po to, żeby Polska stała się krajem podległym obcemu rządowi, tylko po to żebyśmy mieli swobodny handel i przepływ ludności, jak i mieli możliwości pracy krajach członkowskich
No to źle żeście Grim głosowali. Trzeba było wstępować do EWG (póki istniało) albo do EFTA (istnieje po dziś dzień). Skoro jednak wstąpiliście do UE, to na warunkach jakie zaoferowała UE, tu nie ma co wybrzydzać, bo wszystko jest w pakiecie albo bierzesz całość albo było nic nie brać,
Cytat:ślimaki jako ryby lądowe, to sobie mogą głęboko w dupę wsadzić.
No popatrz, a jak głosowałeś za wstąpieniem do UE, to te ślimaki jako ryby lądowe Ci nie przeszkadzały? Teraz nagle zaczęły?
Cytat:Sam pierdolisz głupoty, bo nie po to przystępowaliśmy do Unii, żeby być jebanym chłopem pańszczyźnianym, który za jałmużnę łaskawie skapującą ze stołu ma się zgodzić na wszystko.
Nie wiem jak wy Grim ale ja głosowałem za UE między innymi dlatego, by mieć nad naszą rozczochraną klasą polityczną jakąś instancję wyższą, która nie pozwoli im za bardzo brykać i łukaszenizować kraju na swoje kopyto. Jak każde ubezpieczenie, tak i ten bezpiecznik nieco kosztuje ale chroni przed większymi nieszczęściami.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Zrobiło mi to dzień:
https://www.facebook.com/piotrek.kijewsk...4/?fref=nf
Odpowiedz
(12.12.2015, 20:47)Machefi napisał(a): Nie wiem jak wy Grim ale ja głosowałem za UE między innymi dlatego, by mieć nad naszą rozczochraną klasą polityczną jakąś instancję wyższą, która nie pozwoli im za bardzo brykać i łukaszenizować kraju na swoje kopyto. Jak każde ubezpieczenie, tak i ten bezpiecznik nieco kosztuje ale chroni przed większymi nieszczęściami.

No, no, nieźle. Skąd się w ludziach bierze ta wiara, że obca, nie-polska, nie nasza to od razu lepsza i mądrzejsza to ja nie wiem. Bo wszystko co nasze to głupie, rozczochrane i niezdolne do podejmowania rozsądnych i dobrych dla kraju wyborów. Widać koniecznie muszą mieć nad sobą jakiś bat, bez tego ani rusz.
Lata poddaństwa swoje zrobiły Smutny
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości