To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosja i inne cegły
Cytat:Ameryka do dziki kraj... i wyobraź sobie, że ludziom w różnych społeczeństwach, dla ich szczęścia, czasami wystarcza spokój, a nie pieniądze. USA, to kraj sfrustrowanych ludzi
Paradne. Na jednym oddechu żądasz od Exa dowodów i walisz takie propagandowe i puste poznawczo teksty.
Ogarnij się!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):
Cytat:Ameryka do dziki kraj... i wyobraź sobie, że ludziom w różnych społeczeństwach, dla ich szczęścia, czasami wystarcza spokój, a nie pieniądze. USA, to kraj sfrustrowanych ludzi
Paradne. Na jednym oddechu żądasz od Exa dowodów i walisz takie propagandowe i puste poznawczo teksty.
Ogarnij się!

Robisz dokładnie to samo co exeter - zero jakichkolwiek konkretów.....
... takie kółeczko wzajemnej adoracji.....  Duży uśmiech
"Przyszłość już nie jest taka jak kiedyś" - Yogi Berra

Odpowiedz
Czekamy na print skrin ze wskazaniami twojego frustrometra Duży uśmiech
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Rafał Kozłowski napisał(a): Twój argument mnie powalił.....

Trudno żebym dyskutował z Tobą skoro swoich tez o rządach Putina nie podpierasz niczym. Pieprzysz o frustracji w USA, ale już nie zająkniesz się o jakości życia w Rosji, gdzie ludzie, zapewne powiesz, nie są sfrustrowani, bo nie ma gonitwy szczurów. Ale już kurwa nie napiszesz, że średnia życia jest bliska afrykańskiej, a swoje smutki zabijają wódą, bo na trzeźwo nie da się tego "systemu" wytrzymać. To o czym mam z Tobą dyskutować? Szkoda czasu na przerzucanie gnoju z dwuwymiarowego świata płaszczaków.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):
Rafał Kozłowski napisał(a): Twój argument mnie powalił.....  

Trudno żebym dyskutował z Tobą skoro swoich tez o rządach Putina nie podpierasz niczym. Pieprzysz o frustracji w USA, ale już nie zająkniesz się o jakości życia w Rosji, gdzie ludzie, zapewne powiesz, nie są sfrustrowani, bo nie ma gonitwy szczurów. Ale już kurwa nie napiszesz, że średnia życia jest bliska afrykańskiej, a swoje smutki zabijają wódą, bo na trzeźwo nie da się tego "systemu" wytrzymać. To o czym mam z Tobą dyskutować? Szkoda czasu na przerzucanie gnoju z dwuwymiarowego świata płaszczaków.

... oto siła Twoich argumentów:
cyt. "Jeszcze nic nie jest zatwierdzone, a Putin już jest gotów klęknąć i układać się z Trumpem. Jest pod presją Putinek, że nie mógł z tym zaczekać."
- z czego to niby wynika. Skąd te sądy?
no to ja odpowiem "siłą" Twoich argumentów:
Ledwo Trump został prezydentem, a już jest gotów klęknąć i układać się z Putinem. Jest pod presją Trumpunio, że nie mógł z tym zaczekać.

Jak widzisz Twoje argumenty są puste jak bęben. Chcesz dyskutować - przygotuj się. Chcesz "szczekać" to "szczekaj", ale po co robić to na forum  Wykrzyknik

System sprawowania władzy jest bardziej poprawny niż  USA. Zapewne w Rosji nie jest "bogato", co nie ulega wątpliwości, ale skąd wniosek, że wszyscy topią smutki w wódce. W USA smutki topią w whisky. W USA jest tylko więcej forsy, ale nie jestem przekonany, że to lepiej. Demokracja jest pozorna. Społeczeństwo jest manipulowane socjotechnikami, a "świat" biznesu robi co chce i to, na co ma ochotę.....
.
.
.

Odpowiedz
Rafał Kozłowski napisał(a): System sprawowania władzy jest bardziej poprawny niż  USA. Zapewne w Rosji nie jest "bogato", co nie ulega wątpliwości, ale skąd wniosek, że wszyscy topią smutki w wódce. W USA smutki topią w whisky. W USA jest tylko więcej forsy, ale nie jestem przekonany, że to lepiej. Demokracja jest pozorna. Społeczeństwo jest manipulowane socjotechnikami, a "świat" biznesu robi co chce i to, na co ma ochotę.....

Ci co znają szczegółowe dane wiedzą, że w USA nie jest najlepiej. Pieniądze to może ma wielki bizness, ale nie przeciętny Joe.

Przeciętny Joe był na tyle wkurzony na mafię Clintonów, że wybrał z braku laku Trumpa. Taki miał wybór.

Już sam wybór świadczy o tym, że źle się dzieje się w USA. Imperium zaczyna się walić od wewnętrznych problemów.
Odpowiedz
Rafał Kozłowski,

właśnie pisałem w innym wątku o szacunku dla rozmówcy, jako warunku prowadzenia dyskusji. A Ty na wejściu serwujesz mi takie dictum:
Cytat:Robisz dokładnie to samo co exeter - zero jakichkolwiek konkretów..... 

... takie kółeczko wzajemnej adoracji.....  [Obrazek: biggrin.gif]
Przecież precyzyjnie odniosłem się do Twojej wypowiedzi:
Cytat:
Cytat:Doprawdy?
Powiedz exeter, co tak bardzo drażni Ciebie w mocarstwie jakim jest Rosja? Co jest tam takiego, czego nie ma w innych państwach na świecie? Wymień choćby jedną cechę, która się Tobie nie podoba, a której nie spotkasz w innych państwach świata. 
... może od tego zaczniemy.
Imperialna polityka powiększania swego terytorium i strefy wpływów, z pełną pogardą dla porządku i prawa obowiązującego w relacjach pomiędzy państwami.
a zamiast polemiki, doczekałem się zarzutu o brak konkretów. Jeśli miałeś na myśli brak mojej reakcji na tę prośbę:
Cytat:Podaj jakiś przykład - będzie łatwiej.....
zaraz ją otrzymasz. Chcesz przykładów na bandycką, agresywną postawę Rosji wobec swego otoczenia? Proszę bardzo.
Reakcją Rosji na tendencje separatystyczne republik siłą włączanych do rosyjskiego Imperium była militarna pacyfikacja z zastosowaniem najbrutalniejszych metod nie mieszczących się w cywilizowanych regułach toczenia wojen i postępowania z własnymi obywatelami. Czeczenia jest nie tylko grzechem Rosji, ale i wyrzutem sumienia reszty świata. Także przy użyciu siły Rosjanie udaremnili połączenie z macierzą terenów odebranych Rumunii w 1939 i uczynili z Naddniestrza ropiejący wrzód. Potem była Gruzja, której Rosja amputowała znaczne części terytorium po to, by storpedować proces odbudowy niezależności tego państwa. A współcześnie mamy do czynienia z pierwszym od czasów II WŚ aktem zmiany granic przy użyciu siły militarnej - Krym i próbą zdestabilizowania porządku politycznego w sąsiednim kraju i oderwania od niego następnych prowincji. Z jasnym przekazem - Ukraina może być tylko rosyjska, albo nie będzie jej wcale. Towarzyszy temu bezprzykładny od czasów "Zimnej Wojny" proces zaostrzania napięcia w stosunkach międzynarodowych, poprzez prowokacje dokonywane przez samoloty i okręty Federacji Rosyjskiej w przestrzeni międzynarodowej. A wreszcie na zimno zaplanowany akt agresji na terenie Syrii, wykonany z pogardą dla cierpienia i tragedii jej mieszkańców. Oprócz ewidentnych zbrodni wojennych przypisywanych rosyjskim pilotom mamy do czynienia ze świadomym aktem wygnania z domów milionów ludzi, po to, żeby zdestabilizować sytuację w Unii Europejskiej. To jest de facto wypowiedzenie Europie wojny, tylko przeprowadzone w "białych rękawiczkach".

I po tym wszystkim mamy Rosję lubić i uważać, że nam nie zagraża? Już pomijam kwestię lokowania tuż za polską granicą wyrzutni rakiet z głowicami jądrowymi, przyjmując, że do Rosjan trzeba stosować inną miarę, niż do innych cywilizowanych narodów, ale cała reszta?
Odpowiedz
exeter napisał(a): Towarzyszy temu bezprzykładny od czasów "Zimnej Wojny" proces zaostrzania napięcia w stosunkach międzynarodowych, poprzez prowokacje dokonywane przez samoloty i okręty Federacji Rosyjskiej w przestrzeni międzynarodowej. A wreszcie na zimno zaplanowany akt agresji na terenie Syrii, wykonany z pogardą dla cierpienia i tragedii jej mieszkańców. Oprócz ewidentnych zbrodni wojennych przypisywanych rosyjskim pilotom mamy do czynienia ze świadomym aktem wygnania z domów milionów ludzi, po to, żeby zdestabilizować sytuację w Unii Europejskiej. 

Jak świetnie ten tekst pasuje do Amerykanów.
Odpowiedz
Rafał Kozłowski napisał(a): System sprawowania władzy jest bardziej poprawny niż  USA. Zapewne w Rosji nie jest "bogato", co nie ulega wątpliwości, ale skąd wniosek[Obrazek: arrow-10x10.png], że wszyscy topią smutki w wódce. W USA smutki topią w whisky. W USA jest tylko więcej forsy, ale nie jestem przekonany, że to lepiej. Demokracja jest pozorna. Społeczeństwo jest manipulowane socjotechnikami, a "świat" biznesu robi co chce i to, na co ma ochotę....
Tekst jak wyjęty z podręcznika oficera politycznego KGB.
Masz tego więcej - dawaj!
Coś o przewadze techniki radzieckiej?
Albo radzieckich jabłek albo bananów?
Odpowiedz
Brawo Rosja, do boju.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/minister...sra/5mb7hg

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,R...aid=1181a0
Odpowiedz
Rafał Kozłowski napisał(a): System sprawowania władzy jest bardziej poprawny niż  USA. Zapewne w Rosji nie jest "bogato", co nie ulega wątpliwości, ale skąd wniosek, że wszyscy topią smutki w wódce. W USA smutki topią w whisky. W USA jest tylko więcej forsy, ale nie jestem przekonany, że to lepiej. Demokracja jest pozorna. Społeczeństwo jest manipulowane socjotechnikami, a "świat" biznesu robi co chce i to, na co ma ochotę.....
[Obrazek: U8THsc9.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Tekst jak wyjęty z podręcznika oficera politycznego KGB.
Rejczel z kazania o NWO i żydomasonerii. Jak wiadomo USA to reptiliańskie marionetki a w Rosji to Car jest Najcarszy
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Dragula napisał(a):
Cytat:Tekst jak wyjęty z podręcznika oficera politycznego KGB.
Rejczel z kazania o NWO i żydomasonerii. Jak wiadomo USA to reptiliańskie marionetki a w Rosji to Car jest Najcarszy
Czyli to samo. Jak już pisałem - tak jak w latach 60. agencją ZSRR na zachód były najróżniejsze organizacje lewicowe, dzieci-śmieci i postępactwo, tak teraz jest to prawactwo, alt-right, paleokonserwatyści itp. Retoryka odwróciła się o π, ale schemat jest ten sam.
Odpowiedz
Mam gdzieś w archiwum broszurkę z Biblioteki Oficera Politycznego LWP "Dzieje Ludu Murzyńskiego W USA".
Muszę odkurzyć - jak znalazł.
Odpowiedz
pitbbpl,

Cytat:Jak świetnie ten tekst pasuje do Amerykanów.
Musiałbyś to uzasadnić i wesprzeć przykładami. Na poziomie ogółu - nie pasuje.
Odpowiedz
exeter napisał(a): zaraz ją otrzymasz. Chcesz przykładów na bandycką, agresywną postawę Rosji wobec swego otoczenia? Proszę bardzo.
Reakcją Rosji na tendencje separatystyczne republik siłą włączanych do rosyjskiego Imperium była militarna pacyfikacja z zastosowaniem najbrutalniejszych metod nie mieszczących się w cywilizowanych regułach toczenia wojen i postępowania z własnymi obywatelami. Czeczenia jest nie tylko grzechem Rosji, ale i wyrzutem sumienia reszty świata. Także przy użyciu siły Rosjanie udaremnili połączenie z macierzą terenów odebranych Rumunii w 1939 i uczynili z Naddniestrza ropiejący wrzód. Potem była Gruzja, której Rosja amputowała znaczne części terytorium po to, by storpedować proces odbudowy niezależności tego państwa. A współcześnie mamy do czynienia z pierwszym od czasów II WŚ aktem zmiany granic przy użyciu siły militarnej - Krym i próbą zdestabilizowania porządku politycznego w sąsiednim kraju i oderwania od niego następnych prowincji. Z jasnym przekazem - Ukraina może być tylko rosyjska, albo nie będzie jej wcale. Towarzyszy temu bezprzykładny od czasów "Zimnej Wojny" proces zaostrzania napięcia w stosunkach międzynarodowych, poprzez prowokacje dokonywane przez samoloty i okręty Federacji Rosyjskiej w przestrzeni międzynarodowej. A wreszcie na zimno zaplanowany akt agresji na terenie Syrii, wykonany z pogardą dla cierpienia i tragedii jej mieszkańców. Oprócz ewidentnych zbrodni wojennych przypisywanych rosyjskim pilotom mamy do czynienia ze świadomym aktem wygnania z domów milionów ludzi, po to, żeby zdestabilizować sytuację w Unii Europejskiej. To jest de facto wypowiedzenie Europie wojny, tylko przeprowadzone w "białych rękawiczkach".

I po tym wszystkim mamy Rosję lubić i uważać, że nam nie zagraża? Już pomijam kwestię lokowania tuż za polską granicą wyrzutni rakiet z głowicami jądrowymi, przyjmując, że do Rosjan trzeba stosować inną miarę, niż do innych cywilizowanych narodów, ale cała reszta?

Co złego w tendencjach separatystycznych? To normalne w świecie zjawisko. Nawet w UE tendencje separatystyczne są widoczne (choćby w Hiszpanii). Gruzja jest zbyt ważna strategicznie, aby ją oddać - to zrozumiałe. Rosjanie musieli by być głupcami, żeby pozwolić na uniezależnienie się Gruzji. To przecież droga na Bliski Wschód. Dlatego też Gruzja i Azerbejdżan, to ważne strategicznie regiony i nie ma się co dziwić, że Rosja nie pozwoli odebrać sobie wpływów w tym rejonie.
O jakich, na siłę włączanych republikach separatystycznych mówisz? I co masz na myśli mówiąc "na siłę" O jakich też zbrodniach piszesz?
Cóż, Krym jest ważny strategicznie - ten kto ma Krym, ten ma Morze Czarne. Zaangażowanie USA na Ukrainie i próby włączenia tego państwa do struktur NATO, nie na darmo przestraszyło Rosję. Ukraina jest zbyt ważna strategicznie. Cóż, beznadziejna polityka Ukrainy, doprowadziła do tego, co się wydarzyło. To tak beznadziejne państwo, że niewiele trzeba, aby je niewielkimi kosztami destabilizować. Zdobycie Krymu było militarnym majstersztykiem. Utworzenie separatystycznych republik ługańska i doniecka skutecznie zaszachowało całą Ukrainę. Ten stan, mam wrażenie, może trwać wiecznie.
Syria została zaatakowana przez USA bez mandatu ONZ. Tylko Rosjanie latają tam legalnie, na wyraźna prośbę legalnie wybranych władz. Sparaliżowali wszystkie działania sił "koalicyjnych". Bez Rosji w tym rejonie już nic się nie wydarzy. To teraz GRACZ NR 1 w tym rejonie.

A przypomnę Tobie, że destabilizacja rejonu Bliskiego Wschodu rozpoczęła się od napaści państw Zachodu na suwerenne państwa Iraku i Afganistanu. I to państwa Zachodu odpowiedzialne są za krzywdy i śmierć tysięcy cywilów w tym rejonie świata. Jak się okazało był to początek do próby przejęcia kontroli nad pozostałym państwami rejonu jak Libia i Syria. Dopiero interwencja Rosji przy poparciu Chin zmieniła radykalnie sytuację w rejonie. To Rosja "zmontowała" koalicję Rosja/Iran/Irak/Turcja/Chiny i zmienia losy Bliskiego Wschodu.
.
.
.

Sofeicz napisał(a):
Rafał Kozłowski napisał(a): System sprawowania władzy jest bardziej poprawny niż  USA. Zapewne w Rosji nie jest "bogato", co nie ulega wątpliwości, ale skąd wniosek[Obrazek: arrow-10x10.png], że wszyscy topią smutki w wódce. W USA smutki topią w whisky. W USA jest tylko więcej forsy, ale nie jestem przekonany, że to lepiej. Demokracja jest pozorna. Społeczeństwo jest manipulowane socjotechnikami, a "świat" biznesu robi co chce i to, na co ma ochotę....
Tekst jak wyjęty z podręcznika oficera politycznego KGB.
Masz tego więcej - dawaj!
Coś o przewadze techniki radzieckiej?
Albo radzieckich jabłek albo bananów?

Silnych argumentów używasz, chyba nie podołam..... Duży uśmiech
.. ale gdybyś chciał się czegoś dowiedzieć, zawsze możesz zapytać.  Wykrzyknik
.
.
.

Odpowiedz
Cytat:Cóż, beznadziejna polityka Ukrainy, doprowadziła do tego, co się wydarzyło. To tak beznadziejne państwo, że niewiele trzeba, aby je niewielkimi kosztami destabilizować. Zdobycie Krymu było militarnym majstersztykiem. Utworzenie separatystycznych republik ługańska i doniecka skutecznie zaszachowało całą Ukrainę. Ten stan, mam wrażenie, może trwać wiecznie.
Czyli jednak przyznajesz, że była to agresja i destabilizacja suwerennego państwa.
To dlaczego Polska nie destabilizuje Litwy? Przecież jest taka malutka i nie ma nawet lotnictwa. Toż to beznadzieja! Byłby majstersztyk.
Kto ci pisze te teksty?
Odpowiedz
Jak to możliwe, że zajęcie Krymu było majstersztykiem, skoro Ukraina to takie beznadziejne państwo? Nie powinno chyba zaskakiwać, że uległo, skoro jest takie złe?

Swoją drogą fraza "Ukraina - beznadziejne państwo" ostatnio często się powtarza u ruskich trolli. Ciekawe skąd pochodzi.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):
Cytat:Cóż, beznadziejna polityka Ukrainy, doprowadziła do tego, co się wydarzyło. To tak beznadziejne państwo, że niewiele trzeba, aby je niewielkimi kosztami destabilizować. Zdobycie Krymu było militarnym majstersztykiem. Utworzenie separatystycznych republik ługańska i doniecka skutecznie zaszachowało całą Ukrainę. Ten stan, mam wrażenie, może trwać wiecznie.
Czyli jednak przyznajesz, że była to agresja i destabilizacja suwerennego państwa.
To dlaczego Polska nie destabilizuje Litwy? Przecież jest taka malutka i nie ma nawet lotnictwa. Toż to beznadzieja! Byłby majstersztyk.
Kto ci pisze te teksty?
Zwał jak zwał. Dla interesów własnego państwa wiele można zrobić. To, co robi Rosja wobec Ukrainy jest dla Rosji korzystne i robi to skutecznie. Nie wiem tylko po co chcesz atakować Litwę. Podaj jakieś przyczyny. Masz jakąś ochotę do wojaczki. Powstają jednostki obrony terytorialnej - możesz się zapisać, pobiegasz sobie z bronią, jak lubisz.
.
.
.

Odpowiedz
Ja tylko przypomnę, że destabilizację na Ukrainie zaczęli Amerykanie.

Rosja działa odwetowo i nie zapoczątkowała wydarzeń.

Skutecznie jednak pokazała, że na swoim terenie może im nieźle napsuć krwi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości