To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy Islam zdominuje świat
Smoku,

Cytat:Pytanie: kto jest za islamizacja Europy? Exeter np. jest
Mylisz się, myśląc zgodnie ze schematem - kto nie skacze, ten jest.... Nie będę skakał w rytm waszego tańca. Gdyż to nie islamiści są dziś zagrożeniem Europy, tylko ekstremiści rodzimego chowu. Ci którzy doprowadzili do Brexitu, ci, co niemal rozwalili UE walcząc o francuską Prezydenturę, a także ci, którzy w kraju w którym wyznawcy islamu są równie rzadcy co różowe słonie, traktują ich jako największe zagrożenie własnego bezpieczeństwa.
Byli już tacy, którzy końca europejskiej cywilizacji upatrywali w obecności przedstawicieli innego wyznania. Pamiętasz, czym to się skończyło?
Odpowiedz
Heh podpialem se klawiature do tableta i smigam. Tylko ni ma polskich znakow. Ad rem:
Exeter nie osmieliles sie zaprotestowac chociaz jednym zdaniem przed postepujaca islamizacja. Bezkarnosc roznych wystepkow tez wzbudza Twoj entuzjazm.
Przyczyna jest prosta: priorytet ma nienawisc do cywilizacji chrzescijanskiej i jej podwojnych fundamentow.Nawet jesli w efekcie zzarobisz w trabe.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Smoku,

Cytat:Exeter nie osmieliles sie zaprotestowac chociaz jednym zdaniem przed postepujaca islamizacja. Bezkarnosc roznych wystepkow tez wzbudza Twoj entuzjazm. 
Nie chodzi o brak śmiałości, tylko o brak powodów do protestowania. Przeciwko brutalności Marsjan też nie protestuję. Oczko
A bezkarność występków budzi mój protest, czemu dałem wyraz choćby w wątku o "Pedofilii duchownych".

Jeszcze raz, gdyż widzę, że zaliczasz się do ciężej myślących - to nie islamiści dewastują nasz kraj i to nie islamiści zagrażają dziś jedności Europy. A kto zagraża, sam sobie odpowiedz.
Cytat:Przyczyna jest prosta: priorytet ma nienawisc do cywilizacji chrzescijanskiej i jej podwojnych fundamentow.Nawet jesli w efekcie zzarobisz w trabe.
Nie żywię nienawiści do żadnej religii - są mi one w znacznej mierze obojętne. Pod warunkiem, że ich wyznawcy nie wchodzą w moje życie z butami. A teraz pomyśl, która religia wchodzi z butami w życie Polaków? W związku z tym, której powinniśmy się obawiać?
Gdybyś miał trudności z odpowiedzią na to pytanie, służę podpowiedzią:
[Obrazek: 5b8fa1dcedf98d96f1cc90423d84.jpeg]

i jeszcze opinia mądrego człowieka który niedawno nas opuścił - pana prof. Osiatyńskiego:
[Obrazek: 636117302611188317.jpg]
Odpowiedz
Cytat:@Roan Shiran
Może nie być to prawdą, jeśli chodzi o chrześcijaństwo, gdyż statystyki w tym względzie są paskudnie niedokładne i duża część "chrześcijan" to ateiści, przynajmniej w krajach wysokorozwiniętych.
Tylko ze chrzescijanstwo nie jest w tej kwestii jakos specjalnie unikatowe.
Powiem tak, na dwudziestu "muzulmanow" ktorych moge spotkac wychodzac pod blok tutaj w Brukseli, nie cale 10% mozna by uznac za prawdziwych muzulmanow. Skupiam sie tutaj na mlodym pokoleniu bo to oni przeciez wzbogacaja dzisiejsze statystyki (coraz wiecej muzulmanow na swiecie, coraz wiecej idiotow wyjezdzajacych walczyc do Syrii, etc...) choc tak naprawde wiekszosc z nich mozna by uznac, ze tak powiem, za ateistow ktorzy czuja sie trybalnie zwiazanii ze swoimi przodkami i ich religia.
Sa oni tak samo wierzacy co niektorzy polacy ktorzy nie potrafia zrecytowac nawet jenego cytatu z Bibli, ostatni raz sie modlili ponad 15 lat wstecz ale mimo tego lepiej abys nie krytykowal za bardzo chrzescijanstwa przed nimi jezeli nie chcesz po prostu dostac wpierdol.  

Jezeli chodzi o ich rodzicow, to wtedy jest raczej odwrotnie, wiekszosc ze starszych pokolen jest gleboko wierzaca ale predzej dostaniesz wpierdol od ich niewiernego syna niz od nich samym jezeli kiedys obrazisz ich religie. 
Mahommed moze i nie uczyl wystawiac drugiego policzka ale wiekszosc tych starszych ludzii ktora tutaj zyje ma naprawde mniej pogardy do innych ludzi niz typowa stara polska babcia. (A juz na pewno nie wiecej...)

@Myst

Wyzej odnioslem sie juz do tej domniemanie "apokaliptycznej eskalacjii muzulmanow" (ktora straszy coraz wiecej ludzii na swiecie) ale ktora jest dosc "falszywa". Nawet zakaz jedzenia swinskiego miesa wsrod mlodych ludzii ma pochodznie bardziej psychologiczne niz religijne... Nie jedza bo tak ich wychowano, i nawet jezeli watpia ze tak naprawde cos jest po smierci, to i tak dalej nie jedza tego miesa bo "nie wypada", albo bo "nie lubia", albo jeszcze co innego...
Inni jeszcze jedza ale udaja ze nie jedza... Nawet sobie nie wyobrazasz ilu takich w swoim zyciu spotkalem Język
Ciezko jest mowic tutaj o eskalacji Islamu kiedy w praktyce nowe pokolenia coraz mniej sie nim interesuja. Chociaz na papierze sa oni muzulmanami i czesto, z szacunku do rodzicow, albo dla samej przynaleznosci "do grupy" zachowuja sie oni jakby byli gleboko wierzacy.
To sa oni tak naprawde takimi "hybrydami", ze tak powiem,  a nie muzulmanami.
Przypomina mi sie pewna piosenka ktorej wybrane fragment zaraz zacytuje i przetlumacze:

Cytat:Moi j'parcours le Monde en djellaba sur une Harley
Cherche pas à savoir d'où j'viens mais où j'vais
J'suis un peu d'Oujda, autant qu'un peu Ouzbek
J'suis-j'suis-j'suis plus british qu'Elizabeth

Ja przemierzam swiat ubrany w dzellabe (typowa muzulmanska "suknia") na Halreyu Davidsonie
Nie szukam skad jestem ale gdzie zmierzam
Jestem troche z Oujda (marokanskie miasto), tyle ile troche Uzbekiem (???-mieszkaniec uzbekistanu)
Jestem-jestem-jestem bardziej ''british'' (brytyjski) niz Elzbietha...

Cytat:J'porte une casquette de Yankee sur une coiffure
d'amérindien
J'suis un hybride d'origines qui s'empilent
J'm'enrichis au contact des autres comme le sampling

Nosze Yankeejska czapeczke na indiansko-amerykanskiej fryzurze.
Jestem hybryda z pochodzen ktore sie gromadza.
Wzbogacam (w sensie kulturowym, a nie majatkowym) sie w kontakcie innych tak jak sampling.

Ten czlowiek jest czesto wskazywany palcem jakko domniemany fanatyk czy zwolennik panstwa islamskiego przez idiotow ktorzy blednie interpretuja jego tworczosc (w przypadku bardziej hardokorowych kawalkow) i ktorzy oceniaja go bo samej brodzie. 
I bardzo fajnie w powyzszej piosence opisal on te koncepcje "hybrydy" o ktorym mowilem wyzej.
Dlaczego myslimy ze Islam chce niszczyc wszystko na swojej drodze ? Przez niektorych fanatykow ktorzy tego chca ?
To tak jakby oceniac wszystkich ateistow wskazujac palcem na stalinistow...

PS: Przepraszam za forme, niedlugo sciagne kilka programow aby miec dostep do polskich znakow i zalatwie sobie Polski korektor ortograficzny do google chrome
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
CreatedMind,

Na początku chciałbym powtórzyć, że moją intencją nie jest straszenie islamem. Cały czas powtarzam, że jeśli ta kultura cechuje się właściwościami przez które jest dużo skuteczniejsza w ekspansji od innych to niech tak będzie, niech zdominuje glob, gdybym mógł tego dożyć to nie obrażałbym się na ten stan rzeczy ani nie wołałbym jakiegoś nowego Karola Młota o ratunek dla pozostałych cywilizacji bo to przecież nie ma sensu. Wówczas są bowiem po prostu lepsi w płodzeniu dzieci i w przekonywaniu innych, że ich styl życia jest tym właściwym. Przecież nie ma w tym nic złego, że ktoś jest skuteczny. A to, że życie w islamie jest może takie sobie, niezbyt ciekawe ani wesołe, czasami brutalne, ogólnie rzecz biorąc smutne - to trudno, widocznie taki jest los człowieczeństwa.

Przypominam tylko, że nie uważam, aby przyszła historia była zdeterminowana by mieć taki właśnie przebieg. Nie wykluczam, że "kiedyś" islam czeka fala odejść albo, że inna ideologia kiedyś przejmie pałeczkę najszybciej rozwijającej się religii/ideologii na świecie. Po prostu historia ostatnich 1400 lat wskazuje na to, że czy to przez dzietność, wygnanie innowierców, mordowanie czy zwykłe nawracanie - Islam jest skuteczniejszy. Może kiedyś ujdzie z niego powietrze - jak z europejskiego chrześcijaństwa, komunizmu albo z buddyzmu - a może nie.

Zdaję sobie z tego sprawę, że nie wszyscy muzułmanie są jakoś specjalnie wierzący, aczkolwiek zaznaczyłem, że chodzi tutaj o islam jako kulturę, o sposób bycia czy też o wyznawane wartości. Nie wiem na ile miarodajne może być Twoje brukselskie blokowisko dla wszystkich muzułmanów w Belgii, Europie czy na świecie, ale podejrzewam, że tak sobie. Tymczasem badania opinii publicznej wykonywane na tej grupie wyraźnie wskazują, że ta grupa, na świecie jak i w Europie ma pewne cechy, które odróżniają ją od osób o innym wyznaniu lub bez jakiegokolwiek wyznania gdzie odsetek osób "letnich" jest jednak mniejszy. Muzułmanie są średnio dużo bardziej konserwatywni, średnio dużo mniej cenią prawa kobiet, średnio dużo mniej akceptują homoseksualizm, 40% tych na wyspach Brytyjskich chce muzułmańskiego prawa religijnego jako panującego w Wielkiej Brytanii, 40% akceptuje przemoc w obronie religii, można wymieniać i wymieniać. Niekoniecznie są to opinie motywowane bezpośrednio samą religią, czasami tak jak mówisz, po prostu chęcią przynależenia do grupy czy rodziny, ale po pierwsze nic to nie zmienia w kontekście skutków zmiany kulturowej a po drugie można zadać pytanie przeciwne. Dlaczego zatem te cechy w tej grupie czy rodzinie są uważane za właściwe? Dlatego, że grupę uformowali bądź formują Ci "bardziej prawdziwi" muzułmanie. Nadają ton a inni, mniej czy bardziej letni w mniej lub bardziej doskonały sposób podążają. Jak wszędzie, w kościołach, firmach, partiach.

Nie zajmuje się w tym temacie skrajnymi muzułmańskimi ekstremistami bo to mimo wszystko jednak margines. W atakach terrorystycznych muzułmanów ginie w skali społeczeństwa naprawdę bardzo mało ludzi i w skali państwa jest to niewielka strata biologiczna, z resztą to nie zabici są celem terroryzmu a Ci, którzy siedzą przed telewizorami i to oglądają. Prawdziwa zmiana, która mnie interesuje to globalna zmiana kulturowa w której islam odgrywa coraz większą rolę, być może osiągając w przyszłości pełną dominację a tutaj działania "prawdziwych" muzułmanów w sytuacji gdy są w mniejszości, są raczej kontr-produktywne. To ci średni, zwykli muzułmanie, czasami nawet niewierzący, zmieniają kulturowy krajobraz świata. Terroryzm zaczyna być naprawdę istotny, gdy przeradza się w regularne pogromy, jak w Turcji XX wieku. Czasami w kościołach, meczetach, firmach, partiach ci bardziej wymagają nieco więcej od tych letnich a niektórzy z tych letnich widzą korzyść w zmianie swojego dotychczasowego nastawienia.
Odpowiedz
Exeter zamiast epatowac wynurzeniami różnych idiotów objasnij lepiej, w jaki sposób pozamykanie owych Polek w'haremach poprawi ich sytuację
Odpowiedz
Smok Eustachy vel KODpKOD
Cytat:Exeter zamiast epatowac wynurzeniami różnych idiotów objasnij lepiej, w jaki sposób pozamykanie owych Polek w'haremach poprawi ich sytuację
A co ci tam będzie Exeter objaśniał?! Idź i biskupów się spytaj...
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Że też nie szkoda wam czasu na kopanie się ze Smokiem. Lewaki z was i tyle, nic tego nie zmieni, zakały ludzkości
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
(18.05.2017, 14:18)Dwa Litry Wody napisał(a): A co ci tam będzie Exeter objaśniał?! Idź i biskupów się spytaj...

"Nieprzyjmowanie uchodźców jest praktycznym zrezygnowaniem z bycia chrześcijaninem. Wstydzę się za tych, którzy nie chcą się wywiązać ze swojego obowiązku nie tylko chrześcijańskiego, ale i czysto ludzkiego."

Pogięło go - chrześcijaństwo i współczucie?
Ten Pieronek to jakiś heretyk kozikiem chrzczony!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Aktualnie są zbyt zajęci współczuciem dla embrionów :p
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
(18.05.2017, 20:54)Sofeicz napisał(a):
(18.05.2017, 14:18)Dwa Litry Wody napisał(a): A co ci tam będzie Exeter objaśniał?! Idź i biskupów się spytaj...

"Nieprzyjmowanie uchodźców jest praktycznym zrezygnowaniem z bycia chrześcijaninem. Wstydzę się za tych, którzy nie chcą się wywiązać ze swojego obowiązku nie tylko chrześcijańskiego, ale i czysto ludzkiego."

Ten Pieronek o jakiś heretyk kozikiem chrzczony!
podaj date podpisania zobowiązania o współpracy oraz imię i nazwisko oficera prowadzacego
Odpowiedz
(18.05.2017, 20:54)Sofeicz napisał(a): "Nieprzyjmowanie uchodźców jest praktycznym zrezygnowaniem z bycia chrześcijaninem. Wstydzę się za tych, którzy nie chcą się wywiązać ze swojego obowiązku nie tylko chrześcijańskiego, ale i czysto ludzkiego."

Ten Pieronek to jakiś heretyk kozikiem chrzczony!

Chrześcijaństwo bardzo mocno zmieniło się na przestrzeni wieków. Kiedyś dobrzy chrześcijanie nabijali muzułmanów na pal czy też jechali ich mordować w ramach krucjat, a teraz sami ich do siebie zapraszają i stópki im obmywają. Chrześcijaństwo z religii ekspansywnej stało się zlewaczałą ekumenizmem regresywną religią ludzi pragnących samozaorania, przedkładających współczucie nad zdrowy rozsądek oraz instynkt samozachowawczy. No po prostu ze skrajności w skrajność...

Przynajmniej polscy katolicy są mądrzejsi od swoich przełożonych.

To za Pieronka należy się wstydzić. Ciekawy jestem ilu uchodźców przyjął pod swój dach czy może tylko tak gada dla samego gadania. Zresztą jeśli Pieronek gada dokładnie to samo co Sierakowski z Krytyki Politycznej to rzeczywiście można go nazwać heretykiem.

W ogóle ciekaw jestem każdego człowieka, który opowiada się za przyjęciem uchodźców. Wszyscy refudżisłelkomiści potrafią tylko paplać - sami nic dla uchodźców nie robią. Najlepiej i najłatwiej jest opowiedzieć się za przyjęciem Allahów, ale ciężar zajmowania się nimi najlepiej zrzucić już na barki kogoś innego. Najlepiej na całe społeczeństwo i państwo. Chcecie przyjmowania to sami dajcie przykład i zróbcie to jako pierwsi.

Ja przynajmniej jestem szczery i mam spójną postawę z poglądami.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Lumberjack
Cytat:Chrześcijaństwo z religii ekspansywnej stało się zlewaczałą ekumenizmem regresywną religią ludzi pragnących samozaorania, przedkładających współczucie nad zdrowy rozsądek oraz instynkt samozachowawczy.
Idąc tropem twojego rozumowania należałoby uznać, że sam Jezus był naiwnym lewakiem, który przedkładając współczucie nad  zdrowy rozsądek i instynkt zachowawczy dokonał samozaorania pozwalając się przybić do krzyża.
Cytat:Przynajmniej polscy katolicy są mądrzejsi od swoich przełożonych. To za Pieronka należy się wstydzić.
To się wstydź. I razem z tymi mądrymi polskimi katolikami głoś ewangelię nowego tysiąclecia mówiąc: głodnymi pogardzać, spragnionych precz pognać, nagich wyśmiewać, podróżnym drzwi zamknąć, więźniów pognębić, chorych porzucić, o umarłych zapomnieć.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
(21.05.2017, 20:37)Dwa Litry Wody napisał(a): Idąc tropem twojego rozumowania należałoby uznać, że sam Jezus był naiwnym lewakiem, który przedkładając współczucie nad zdrowy rozsądek i instynkt zachowawczy dokonał samozaorania pozwalając się przybić do krzyża.

Różne miał epizody w życiu. Nad współczucie potrafił przedłożyć surowy osąd i batem i przemocą wygonić ze świątyni handlarzy.

Natomiast z perspektywy katolickiej w ogóle nie był naiwny, a jego samozaoranie było jedynie udawanym przedstawieniem. Cóż to bowiem niby za poświęcenie - cierpienie i bycie ukrzyżowanym, jeśli się wie, że jest się nieśmiertelnym, niezniszczalnym Bogiem, któremu tak naprawdę nigdy nic nie będzie groziło?

(21.05.2017, 20:37)Dwa Litry Wody napisał(a): To się wstydź.

E tam, nie chce mi się Oczko Sam niech się wstydzi.

(21.05.2017, 20:37)Dwa Litry Wody napisał(a): I razem z tymi mądrymi polskimi katolikami głoś ewangelię nowego tysiąclecia mówiąc: głodnymi pogardzać, spragnionych precz pognać, nagich wyśmiewać, podróżnym drzwi zamknąć, więźniów pognębić, chorych porzucić, o umarłych zapomnieć.

A ty zamiast pouczać katolików wrzuć fotę z Ahmedem mieszkającym w twoim domu. Wtedy twój refudżisłelkomizm będzie bardziej wiarygodny Oczko
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
A jeśli wrzuci fotę z, nie bójmy się tego angielsko brzmiącego słowa, Semenem?
Odpowiedz
(21.05.2017, 19:37)lumberjack napisał(a): Chrześcijaństwo bardzo mocno zmieniło się na przestrzeni wieków. Kiedyś dobrzy chrześcijanie nabijali muzułmanów na pal czy też jechali ich mordować w ramach krucjat, a teraz sami ich do siebie zapraszają i stópki im obmywają. Chrześcijaństwo z religii ekspansywnej stało się zlewaczałą ekumenizmem regresywną religią ludzi pragnących samozaorania, przedkładających współczucie nad zdrowy rozsądek oraz instynkt samozachowawczy. No po prostu ze skrajności w skrajność..

Szczególnie w okresie katakumbowym nabijali na pal Uśmiech
Powinieneś koniecznie spisać jakąś swoją rewolucyjną wykładnię teologii katolickiej.

Bo dla mnie, prostego ateisty, jedyne co jest ciekawe w nauczaniu mistrza, to właśnie granie paradoksami, masochizm i wysadzanie z wygodnego siodła samozadowolenia.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Szczególnie w okresie katakumbowym nabijali na pal.
Och, przecież wiesz jak to leci: jeśli twój brat grzeszy, napomnij go w cztery oczy, jeśli to nie pomoże, weź ze sobą dwóch czy trzech braci i napomnij go w ich przytomności, a jeśli i to nie pomoże, niech będzie dla ciebie jak poganin i celnik.

Otóż na celnika można już poganom donosić. I nikt mi nie wmówi, że w świeżych neofitach nauk mistrzowych nie grała pogańska krew. Hypatia w Aleksandrii sama się tymi muszlami nie pokroiła.
Odpowiedz
Fakt - nigdy nie lubiłem celników.
Odpowiedz
Lumberjack
Cytat:Natomiast z perspektywy katolickiej w ogóle nie był naiwny, a jego samozaoranie było jedynie udawanym przedstawieniem.
Pamiętaj, że jakkolwiek dziwne by nam się to nie wydawało, to z katolickiej perspektywy Jezus był tak samo Bogiem jak człowiekiem. A dla człowieka, śmierć i męczeństwo to już nie przelewki. 
Cytat:A ty zamiast pouczać katolików wrzuć fotę z Ahmedem mieszkającym w twoim domu. Wtedy twój refudżisłelkomizm będzie bardziej wiarygodny
A od kiedy zgoda na wpuszczenie kogoś do swojego kraju jest  tożsama ze zgodą na wpuszczenie kogoś do swojego domu?
Odpowiedz
lumberjack,

Cytat:Przynajmniej polscy katolicy są mądrzejsi od swoich przełożonych.
Patrząc na obecną elitę Kościoła RK w Polsce, to bycie mądrzejszymi od nich nie jest zbyt wielką sztuką, niestety.
Z drugiej strony, stanowisko społeczeństwa też nie wynika z głębokiej mądrości, jest raczej efektem podatności na manipulację ze strony polityków. 
Czyli, z której strony na to nie patrzeć - kicha, panie, kicha. Smutny
Cytat:Ja przynajmniej jestem szczery i mam spójną postawę z poglądami.
Nie wiem z czego jesteś taki dumny - byle drab tak samo ma postawę spójną z poglądami. I co z tego ma wynikać?
Cytat:W ogóle ciekaw jestem każdego człowieka, który opowiada się za przyjęciem uchodźców. Wszyscy refudżisłelkomiści potrafią tylko paplać - sami nic dla uchodźców nie robią. Najlepiej i najłatwiej jest opowiedzieć się za przyjęciem Allahów, ale ciężar zajmowania się nimi najlepiej zrzucić już na barki kogoś innego. Najlepiej na całe społeczeństwo i państwo. Chcecie przyjmowania to sami dajcie przykład i zróbcie to jako pierwsi.
Pierdolisz Waść od rzeczy. Gdy chcę zmniejszenia przestępczości zorganizowanej na moim terenie, to nie oznacza, że będę musiał dokonać tego własnoręcznie, przy pomocy tasaka, lub maczety. Podobnie, gdy domagam się od mojego państwa pomocy dla uchodźców, to nie oznacza, że oczekuję przydzielenia ich do mego domu. Mamy duże i bogate państwo - stać je na limuzyny dla pseudo elit, to powinno być stać na pomoc humanitarną.
Cytat:To za Pieronka należy się wstydzić. Ciekawy jestem ilu uchodźców przyjął pod swój dach czy może tylko tak gada dla samego gadania. Zresztą jeśli Pieronek gada dokładnie to samo co Sierakowski z Krytyki Politycznej to rzeczywiście można go nazwać heretykiem. 
A potem dziwić się, że nasz kler prezentuje poziom, jaki prezentuje. W wyniku selekcji negatywnej jest dokładnie taki sam jak jego owczarnia. A ona wstydzi się najwybitniejszych przedstawicieli Kościoła, a słucha(i finansuje) "gigantów" w rodzaju Rydzyka.
Gratuluję gustu. Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości