Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy Bóg istnieje?

Ciekaw jestem jak odniesiecie się do tych argumentów ?
Odpowiedz
Nijak, musielibyśmy najpierw je poznać. A przecież nie będziemy marnować czasu na obejrzenie filmiku tak złego, że nawet nie pozostawił w twojej pamięci nic, co by ci się chciało napisać.
Odpowiedz
Tak sądząc po aktywnosci nawracaczy na forum, to możnaby uznać, że spirytyzm ma w tych szalonych czasach większe branie niz jehowizm
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Widzę, że zabawa w zgadywanki nie ma końca. 

Ciekawe czy na świecie będzie tak zawsze.
Odpowiedz
Abra napisał(a): Ciekaw jestem jak odniesiecie się do tych argumentów ?

Do których argumentów? Że duchy mówiąxD
Odpowiedz
Duchy to się brechtają, jak to widzą. Język
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
- Mike Wyzgowski & Sagisu Shiro
Odpowiedz
Czy Bóg istnieje, hmm, ale jako kto? Jako Ojciec, Syn i Duch Święty? Oj nie sądzę.
Ale jako pewien wzorzec społeczny, to myślę, że istnieje w dosłownym tego słowa znaczeniu, tak samo jak lampa czy łóżko w twoim domu.
Daj plusik jeśli pomogłem Uśmiech
Odpowiedz
Lampart napisał(a): Czy Bóg istnieje, hmm, ale jako kto? Jako Ojciec, Syn i Duch Święty? Oj nie sądzę.
Nie sądzisz, że tak, czyli sądzisz, że nie. Napisane jest : "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" Uśmiech
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"

"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"

Prz. 15,32-33; 19,3
Odpowiedz
Cytat:Nie sądzisz, że tak, czyli sądzisz, że nie. Napisane jest : "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" [Obrazek: smile.gif]
I wszystko.
Odpowiedz
freeman napisał(a):
Lampart napisał(a): Czy Bóg istnieje, hmm, ale jako kto? Jako Ojciec, Syn i Duch Święty? Oj nie sądzę.
Nie sądzisz, że tak, czyli sądzisz, że nie. Napisane jest : "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" Uśmiech

Eee, to nie o takie sądzenie chodziło chyba. Sądzę, że jutro będzie chłodniej niż dzisiaj, czy za to też będę osądzony?
Odpowiedz
Tak Lampart. Bogowie są zazdrośni jak człowiek frustracyjnie próbuje się pod nich podszywać.
Odpowiedz
Bogowie to wymysł człowieka.
Odpowiedz
Z definicji boga wszechwiedzącego, to co napisałeś powyżej jest fałszywe.
Odpowiedz
A w jaki sposób wyprowadziłeś ten wniosek?
Btw. Definicje to też twór człowieka
Odpowiedz
Niczym się nie kierowałem, nic nie kombinowałem. Po prostu to napisałem i poczułem dumę.
Odpowiedz
Czyli tak sobie po prostu napisałaś pod wpływem emocji bez przemyślenia to już mnie nie dziwi że to zdanie nie ma sensu.
Odpowiedz
Ma więcej sensu niż twoje ''wielce przemyślane''.  Oczko
Odpowiedz
Bezsens nie ma sensu, więc nie może mieć go więcej od czegokolwiek.
Odpowiedz
Dragula napisał(a): Tak sądząc po aktywnosci nawracaczy na forum, to możnaby uznać, że spirytyzm ma w tych szalonych czasach większe branie niz jehowizm
Wydaje mi się, że dla nawracaczy z sekty ŚJ ateiści po prostu nie są targetem. Tak przynajmniej można wnioskować z ich materiałów – są one adresowane do chrześcijan, którzy mają skrzywione pojęcie o własnej religii.

Natomiast co do tego spirytyzmu, to podejrzewam, że to jedna i ta sama osoba.
Tress byłaby doskonałą filozofką. W istocie, Tress odkryła już, że filozofia nie jest tak wartościowa, jak jej się wcześniej wydawało. Coś, co większości wielkich filozofów zajmuje przynajmniej trzy dekady.

— Brandon Sanderson
Odpowiedz
Tak, Bóg istnieje. To jest moja deklaracja, mój postulat.
Bóg mojej Lucyferiańskiej intuicji.
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości