Liczba postów: 3,035
Liczba wątków: 14
Reputacja:
1
luka_wars napisał(a):Zatem do pytania - czemu uważasz, że wysoko rozwinięte cywilizacje nie są trawione przez problemy społeczne jak np. ubóstwo/głód?
Jak widać nie przyswoiłeś sobie jeszcze pojęcia akumulacji kapitału. Ten proces Tobie podobnym udało się niestety w parę razy zatrzymać, ale pomimo waszych heroicznych starań w większej części Europy nadal postępuje w prawidłowym kierunku. Technologia pozwalająca w większym stopniu utrzymać niewydajny system ma tutaj również oczywiste znaczenie.
Cytat:W innym wątku już wspomniałem, abyś nie dzielił się z nami liberalnymi zboczeniami. Twój polityczny ekshibicjonizm przypomina mi postawę wyborcy Korwina-Mikke (gimbus-fundamentalista wierzący w niewidzialną rękę rynku).
Ażeby dobrobytu nam nie zabrakło należy go przypieczętować ustawą...
Jeśli nie chcesz żebyśmy się dzielili z tobą naszym zdrowym rozsądkiem to przestań epatować na lewo i bardziej lewo swoją czerwonkowatością.
Cytat:Jeśli jesteś frustratem, czas najwyższy zrobić sobie przerwę od tego forum lub Internetu.
Kkap był spokojny i oczekuję tego samego od ciebie podczas rozmowy zarówno z nim jak i osobami ideologicznie mu pokrewnymi. Kolejne ad personam w ich kierunku i spotkasz się z należytą nobilitacją.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Argen napisał(a):Jak widać nie przyswoiłeś sobie jeszcze pojęcia akumulacji kapitału. Ten proces Tobie podobnym udało się niestety w parę razy zatrzymać, ale pomimo waszych heroicznych starań w większej części Europy nadal postępuje w prawidłowym kierunku. Technologia pozwalająca w większym stopniu utrzymać niewydajny system ma tutaj również oczywiste znaczenie.
Nie odpowiedziałeś na pytanie.
I nie dziel ludzi na ''waszych'' i ''naszych'' - to brzydki zwyczaj wyniesiony z komuny.
Reputacja:
1
Luka_Wars napisał(a):Nie odpowiedziałeś na pytanie.
I nie dziel ludzi na ''waszych'' i ''naszych'' - to brzydki zwyczaj wyniesiony z komuny.
Odpowiedziałem. To nie mój problem, że nie potrafisz czytać.
Nie dzieliłem ludzi na naszych i waszych. To twoje kolejne urojenie.
K.Bunsch
Reputacja:
1
Wiesz Argen, możemy tak się przekrzykiwać przez kilka następnych stron, ale rzucenie pustym terminem w żaden sposób nie odpowiada na pytanie, dlaczego w cywilizacjach rozwiniętych nie występuje ubóstwo.
Albo chcesz dyskutować, albo tylko udajesz
Reputacja:
1
To niestety nie jest pusty termin. Polecam przynajmniej zaglądnąć do Wikipedii zanim zaczniesz pierdzielić takie bzdury jeśli nie posiadasz poważniejszych źródeł. Z mojej strony to koniec aż do czasu, gdy to ogarniesz i się jakoś ustosunkujesz, bo tak szkoda mi czasu.
K.Bunsch
Reputacja:
1
Argen napisał(a):To niestety nie jest pusty termin. Polecam przynajmniej zaglądnąć do Wikipedii zanim zaczniesz pierdzielić takie bzdury jeśli nie posiadasz poważniejszych źródeł. Z mojej strony to koniec aż do czasu, gdy to ogarniesz i się jakoś ustosunkujesz, bo tak szkoda mi czasu.
Jak na moderatora, bardzo niski poziom dyskusji prowadzisz. Do Wikipedii mnie nie odwołuj jeśli chodzi o proste pojęcia.
Czekam na odpowiedź, albo uciekaj z podkulonym ogonem.
Liczba postów: 795
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Cytat:Znając skalę postępu pierwszych takich kotletów możemy się spodziewać w sklepach już za kilka lat, w przeciągu 10-15 lat możemy się spodziewać zalania rynku tym sztucznym mięchem.
Już teraz mięsa w mięsie jest jak na lekarstwo tzn. większość stanowi woda i różnego rodzaju wypełniacze.
Reputacja:
1
Cyran napisał(a):Już teraz mięsa w mięsie jest jak na lekarstwo tzn. większość stanowi woda i różnego rodzaju wypełniacze.
Ciii, niech to zostanie naszą tajemnicą. Niektórzy wypowiadający się w tym wątku nadal myślą, że żywią się mięsem :lol2:
[SIZE="1"] Zapraszam na moje blogi:
Zoon politica - o polityce, mediach, prawie i filozofii.
Animepol 24 - o mandze, anime oraz ogólnie rozumianej azjatyckiej (pop) kulturze.[/SIZE]
Liczba postów: 7,730
Liczba wątków: 101
Reputacja:
27
Cyran napisał(a):Już teraz mięsa w mięsie jest jak na lekarstwo tzn. większość stanowi woda i różnego rodzaju wypełniacze.
Zależy jakie mięso kupujesz. Na rynku są różne produkty. Jeśli odżywiasz się kiełbasą za kilka złotych z marketu to tak właśnie jest. Ale nie jest to żadna tajemnica.
Ja np. parówek nie jem w ogóle, kiełbasy rzadko ale tylko z dobrej półki. Z szynkami jest podobnie. Zasadniczo najwięcej syfu jest na rynku wędlin.
Liczba postów: 10,130
Liczba wątków: 72
Reputacja:
615
A ja mam luz w tym względzie. Albo się dostanie kurczaka od babci, albo na poniedziałkowym targu kupi się od obwoźnego sprzedawcy z małej masarni zapas super domowych wędlin na tydzień :] A przed świętami zrobi się samemu jakieś pyszne. I tanie.
Sebastian Flak
Liczba postów: 7,730
Liczba wątków: 101
Reputacja:
27
Neuromanta napisał(a):A ja mam luz w tym względzie. Albo się dostanie kurczaka od babci, albo na poniedziałkowym targu kupi się od obwoźnego sprzedawcy z małej masarni zapas super domowych wędlin na tydzień :] A przed świętami zrobi się samemu jakieś pyszne. I tanie.
Ja od dawna mówię, że na wsiach się żyje lepiej  Ale i w miastach da się jakoś poradzić w kwestii jedzenia. Ja często kupuję domowe wędliny od takiego dziadka, co przyjeżdża ze wsi co tydzień. Kupujemy też jajka i mleko, od prawdziwych kur i krów  Warzyw i owoców całkiem sporo mamy w ogródku a jak trzeba kupić to jest targ. Generalnie nie jest najgorzej.
Liczba postów: 10,130
Liczba wątków: 72
Reputacja:
615
Robisz jak moja siostra swojego czasu jak jeszcze w mieście mieszkała. Albo od nas ze wsi trochę dostała, albo właśnie zakupy po targach od znajomych sprzedawców. I mam przestrogę co do jajek, jak kiedyś czytałem facet z fermy podnajmuje "babki" i fermowe jajka które wymogów nie spełniają idą na targ... Także trzeba uważać co się kupuje, bo niby wiejskie ale nie wiejskie.
Sebastian Flak
Liczba postów: 5,053
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1,106
Wyznanie: kult kota
I w taki sposób przerobimy globalne ocieplenie na wegańskie mięso. I jak tu nie wierzyć w zbawczą moc nauki i technologii?
Liczba postów: 11,987
Liczba wątków: 156
Reputacja:
111
ZaKotem napisał(a): I w taki sposób przerobimy globalne ocieplenie na wegańskie mięso. I jak tu nie wierzyć w zbawczą moc nauki i technologii?
Jakże to tak? Bez reukcji strumienia populacji? Bez redukcji konsumpcji? To się nie liczy.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
|