To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfederacja
(31.05.2022, 22:11)Gawain napisał(a): Może mu się marzy kult kuców 2.0 ale za stary jest a kuców mało.
JKM nie ma już przekazu dla kuców. A w sumie ten przekaz kuców generuje.

(31.05.2022, 22:34)Mustafa Mond napisał(a): Coś mi się widzi, że Korwinus chce budować prorosyjską Falangę/Prawą Flankę/Konfederację JKM z Pitoniem, ONR-em, Związkiem Słowiańskim (o ile to jeszcze żyje), Zmianą, Bąkiewiczem i Braćmi Kamratami. Jakieś nawoływanie do mordowania na wiecach i tak dalej. Celem maksimum jest chyba wejście do Sejmu i wymuszanie na szantażowanym PiSie w koalicji zwrotu na Kreml. Celem minimum jest z kolei przebicie 3% i wzięcie całej kasy z subwencji budżetowej (na podstawie pseudo-faktur usługowych) do kieszeni Korwina, Berkowicz, Mentzena i innych wiernych akolitów.
Skończy się to jakimś zakładem zamkniętym. Takim czy innym.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
[Obrazek: 1eb4f8efa725f.jpg]

Chryste Panie. O Matejko. Jezus Maria. Ja pierdolę. AAAAAAAA!!!
To się dzieje.
Korwin de facto, w niezbyt zawoalowany sposób (ach ta krulewska "subtelność"), nawołuje do włączenia Polski do Federacji Rosyjskiej. Tak. Nawet nie sojusz. Należenie do FR. Bycie gubernią.
Ale akolici Korwina są sprytni. To Krul weźmie na siebie całą odpowiedzialność karną w razie czego, a i tak jest w ciul stary, więc ile w kiciu pobędzie? Mentzen i Berkowicz będą małym druczkiem pisać na FB, że to stanowisko Korwina, a nie KORWiN-u. A jeżeli Korwinowi jakimś cudem uda się przejąć władzę i pchnąć nas do sojuszu z Moskwą, to Mentzeny będą "się oligarchizować".
Odpowiedz
Nawet w jego sondażu Unia LGBTQZ ma 80% Uśmiech

W sumie dobrze niech pisze i się wypowiada. Konfederacja zaraz będzie poniżej progu wyborczego.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Korwin-Mikke napisał dziś na Twitterze, że w rosji panuje normalność.
W samym tylko Mariupolu rosja zabiła kilkadziesiąt tysięcy ludzi. W jednym mieście. Szacunki wahają się od 22 do 50 tysięcy ofiar.
Korwin-Mikke jest jednym z liderów Konfederacji i przy tym jej posłem.
Partia KORWiN stoi za nim murem i nadaje mu specjalne uprawnienia do negocjacji z resztą Konfederacji.
Berkowicz (wierny akolita Korwina) został ostatnio wiceszefem koły Konfederacji.
Konfederacja w niektórych sondażach dalej przekracza próg wyborczy.

Horror.
Odpowiedz
(02.06.2022, 17:11)Mustafa Mond napisał(a): Korwin-Mikke napisał dziś na Twitterze, że w rosji panuje normalność.
W samym tylko Mariupolu rosja zabiła kilkadziesiąt tysięcy ludzi. W jednym mieście. Szacunki wahają się od 22 do 50 tysięcy ofiar.
Korwin-Mikke jest jednym z liderów Konfederacji i przy tym jej posłem.
Partia KORWiN stoi za nim murem i nadaje mu specjalne uprawnienia do negocjacji z resztą Konfederacji.
Berkowicz (wierny akolita Korwina) został ostatnio wiceszefem koły Konfederacji.
Konfederacja w niektórych sondażach dalej przekracza próg wyborczy.

Horror.
Kto odpowiada za ten horror?
Czy nie wy młodzi, którzy godzicie się pracować na umowach śmieciowych?
Jeśli  jak zakładacie działalność gospodarcza to płacicie najniższą składkę...

Nawet się nie potraficie konstruktywnie zbuntować przeciw bandzie czworga jak to pisał Korwin jak jeszcze nie miał demencji.
Gdy Korwin napisał o imigrantach "śmiecie ludzkie" to mój brat korwinista miał jakąś zwiechę przez moment. 

jeśli konfederacja,  to jakiś nowy sensowny lider. 
widzicie takiego? a tu dygresja... może ten facet tylko faktycznie umie spiewać...

https://www.wprost.pl/wybory-euro-2019/1...istow.html

ider Kukiz’15 skrytykował też działania Konfederacji, które uznał za cyniczne. – Proszę posłuchać wypowiedzi Pan Mentzena z Krakowa, który pokazuje cynizm tego tworu. Nieważny jest program. Oni nie mają żadnego programu oprócz rozwalenia Unii Europejskiej.Ważne są emocje, cyniczne emocje, walenie po emocjach – stwierdził polityk. – To nie moja bajka. Ja walczę o transparentność, ja walczę o państwo obywatelskie, ja walczę o centrum. I z tego tylko powodu też się cieszę, że ta Konfederacja zabrała ekstremistów – zapewnił.
Odpowiedz
Dobra. Korwin ma chyba demencję. Widziałem, jak prawie ginie na drodze, by przyoszczędzić pół minuty życia. Ten ostatni samochód minął go chyba o niecały metr, abo to jakieś złudzenie optyczne. A tak się chyboce, że może łatwo się wrypać pod szybko pędzące koła.
https://www.o2.pl/informacje/korwin-mikk...328a?amp=1
RIP Konfederacjo.
"Celem rucgu drogowego jest szybkość, a nie bezpieczeństwo".
Odpowiedz
https://mobile.twitter.com/gromotapl/sta...4166068224

O kurwa mać.
Odpowiedz
I pomyśleć, że onegdaj stawiałem krzyżyk przy jego nazwisku. O matko O matko O matko

No nic, ponoć w życiu trzeba spróbować wszystkiego i - jak mawiał klasyk - nauczyć się gdzie jest barykada. Uśmiech
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
Spoko. Ja też popełniałem błędy polityczne. Ważne to się korygować, zamiast tkwić w pułapce utopionych kosztów. Duży uśmiech
Ja np. w 2015 roku, gdybym mógł głosować wtedy, to poparłbym Nowoczesną (potem skręciłem nardziej w państwo opiekuńcze, a nie stricte liberalne), mimo że po prostu jedynie dzieliłbym głosy po stronie liberalnej. W 2019 za to uważałem, że powinny być dwa komitety (czyli co do liczby pewnie słusznie), ale... myślałem, że PO powinno startować z PSL-em. Heh.
Potem moja wiedza polityczna wzrosła i np. w amerykańskich wyborach prezydenckich w 2020 przewidziałem zwycięzców 48 na 50 stanów. Mam nawet fotkę monitora jako dowód. Duży uśmiech Tylko Georgia i Arizona mnie zaskoczyły, a tam były i tak małe różnice. Uśmiech
A co do samego Korwinusa, to lata temu czasem go broniłem, choć nie rozważałem głosu na niego, bo zawsze nie kupowałem polexitów i podobnych rewirów. Potem miałem łączenie wątków i wyszło mi, że celem Korwina jest bycie arystokratycznym gubernatorem Polski w ramach Wszechrosji. Smutny

Korwin przekracza kolejne granice. Do czego kolejnego może namawiać za tydzień lub miesiąc lub później?
Atak "wyprzedzający" na Ukrainę, która chce "podbić Tarnów, Chełm i Przemyśl"? Otwarte nawołanie do przyłączenia się do Moskwy (do sojuszu lub nawet do państwa jako składowa gubernia)? Nakaz wyjazdu wszystkim Ukraińcom? Atakowanie Ukraińców przez bojówki? Uznanie przez rządzących zachodniej Ukrainy (prócz "węgierskiego Zakarpacia") za polskie ziemie? Wszystko możliwe. Coś z tego pewnie padnie.
Odpowiedz
Tak jak zawsze czekałem, aż Korwin wejdzie do sejmu i przekroczy te nieszczęsne 5%, to teraz liczę na to, że w następnych wyborach Konfa nie załapie się nawet na subwencje i dostanie poniżej 3%. Pora już dla tego poronionego projektu na usadowienie się na śmietniku historii.
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor

Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Odpowiedz
(24.06.2022, 14:35)Sebrian napisał(a): I pomyśleć, że onegdaj stawiałem krzyżyk przy jego nazwisku. O matko O matko O matko

No nic, ponoć w życiu trzeba spróbować wszystkiego i - jak mawiał klasyk - nauczyć się gdzie jest barykada. Uśmiech

Ja mam nawet zdjęcie jak ściskam z nim grabę.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
No ale czego się spodziewacie po Korwinie, że nagle się zreflektuje i odwoła wszystko co pierdolił przez ostatnie 30 lat? Brnie dalej w gówno ponieważ nic mu innego nie pozostało, inaczej musiałby przyznać przed wszystkimi ( i samym sobą) że jest totalnym idiotąUśmiech
Odpowiedz
Przede wszystkim to on uważa ludzi wokół za idiotów, skoro zakłada, że jego oczywiste i podłe kłamstwa budować będą wsparcie dla Moskwy w Polsce.
Jestem ciekaw, jak reszta Konfy się do tego ustosunkuje. Przemilczą temat? Udawać będą, że nic się nie wydarzyło? Na razie jeszcze są w kupie siłą inercji, ale rozpad do czasu wyborów jest raczej nieunikniony. Kórwin i KÓRWiN już chyba więcej zabierają poparcia niż go dają.

EDIT
Korwin dalej nadaje...
https://mobile.twitter.com/gromotapl/sta...1649006592
Tym razem stwierdził, że rosja ma moralną rację w wojnie. Stwierdza, że inwazja na Ukrainę jest podobna do ataku nazistowskich Niemiec na Polskę. Wedle Kórwina Ukraina powinna oddać trochę ziem rosji, a II RP powinna oddać trochę ziem III Rzeszy, bo wtedy oszczędziło by się ofiary wojen (wojen by nie było). W związku z tym Kórwin przekazuje nam, że moralną rację w tych przypadkach miały rosja i III Rzesza, a nie Ukraina i II RP. W umyśle Kórwina Hitler i Putin stoją po stronie moralności. Ofiary - Polska i Ukraina - są natomiast winne bycia ofiarami, bo się nie poddały. Smutny
Moralną rację ma mieć według niego III Rzesza, która chciała zabić m.in. ponad 90% Polaków, a z reszty uczynić niewolników traktowanych gorzej niż zwierzęta.

"Z punktu widzenia moralnego rację ma rosja" - tak rzekł współlider Konfederacji.
Jakim trzeba być dnem intelektualno-emocjonalnym, by mieć takie pojęcie o moralności?
Odpowiedz
W zasadzie Korwin ma taki moralny punkt widzenia jak miliony Rosjan niestety. A dla nich moralne jest to, co dobre dla chwały Mateczki Rosji a koszty oraz liczba ofiar się nie liczą, nawet jeśli są to właśni obywatele. Ciekawe skąd u niego wzięło się to uwielbienie do nich i ich kraju.
Odpowiedz
(24.06.2022, 21:51)Osiris napisał(a): No ale czego się spodziewacie po Korwinie, że nagle się zreflektuje i odwoła wszystko co pierdolił przez ostatnie 30 lat?

A w życiu. Po prostu w czasach kiedy przeżywałem okresowe zainteresowanie jego ugrupowaniem (wtedy był to KNP), JE Krul skupiał się głównie na wolnorynkowych sofizmatach, paraolimpiadach i homosiach. Co prawda Putin się przewijał jako symbol skutecznego władcy, ale do obecnej, jawnie prokremlowskiej retoryki były to jeszcze lata świetlne.

I choć już wtedy kłuły mnie te światopoglądowe odloty, to przełykałem je w imię Świętego Wolnego Rynku. Normalnie jak ten niecieszący się Gowin.

Na szczęście z upływem drugiej połowy swych lat dwudziestych klapki zaczęły opadać. A kiedy w metryce pojawiła się z przodu trójka to nasze drogi rozeszły się całkiem. Mam jednak tę dojmującą świadomość, że moralna zgnilizna tkwiła w tym człowieku od zawsze...
"Gdzie kończy się logika, tam zaczyna się administracja".
Nie cierpię administracji.
Jestem absolwentem administracji.
Chcę zmieniać administrację.
Odpowiedz
(24.06.2022, 23:14)Osiris napisał(a): Ciekawe skąd u niego wzięło się to uwielbienie do nich i ich kraju.
Zawsze miał jakieś dzikie fascynacje siłą i przemocą. Proputinizm to logiczne rozwinięcie.

(24.06.2022, 15:23)Mustafa Mond napisał(a): Korwin przekracza kolejne granice.
Gość w zasadzie dobił już do poziomu Jabłonowskiego.
(24.06.2022, 15:23)Mustafa Mond napisał(a): Do czego kolejnego może namawiać za tydzień lub miesiąc lub później?
Nie zdziwię się jeśli spróbuje przeprowadzić zamach stanu Uśmiech
PS te linki do tweetera nie działają.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz

Szukałem tego cudu patologii kilka minut w czeluściach Internetu. Uśmiech
Warto było.

Tutaj szukałem krócej. Od 7:10 Krul mówi, kto "ma moralną rację".

I tak. Korwin to już poziom Jabłonowskiego. Swoją drogą, ostatnio Grigorij Braun spotkał się z Jabłonowskim i z "Obywatelami II RP" Potockiego. Brązowy wysmalił też antyukraińskie oświadczenie, do którego dołączył m.in. radiomaryjny Piotrowski.
https://twitter.com/MarcinSkalski7/statu...49/photo/1
Próba zamachu sta... znaczy intronizacji Krula jest możliwa. Uśmiech Korwin ostatnio napisał, że Putin to przy nim centroprawica (a on to ostra prawica)...
Odpowiedz
(27.06.2022, 03:07)kmat napisał(a): Zawsze miał jakieś dzikie fascynacje siłą i przemocą.

To powinien być proamerykański. Tam jest najwięcej siły i przemocy. Potęga militarna i społeczeństwo zajarane bronią palną.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ale społeczeństwo obywatelskie. A takie to najgorsze co Krul może sobie wyobrazić...
Sebastian Flak
Odpowiedz
(27.06.2022, 05:59)Mustafa Mond napisał(a): Próba zamachu sta... znaczy intronizacji Krula jest możliwa.
Ano. Najwyżej będzie zonk, kiedy w godzinie W stawią się tylko najbardziej odklejeni Kamraci.

(27.06.2022, 07:01)lumberjack napisał(a): To powinien być proamerykański. Tam jest najwięcej siły i przemocy. Potęga militarna i społeczeństwo zajarane bronią palną.
Teoretycznie. W praktyce tej przemocy jest całkiem mało w porównaniu do możliwości. To nie Rosja, gdzie Putin w ramach kampanii wyborczej wysadził jakieś bloki w Riazaniu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości