To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasze pożegnania
Niech mu botoks lekki będzie.

Sofeicz napisał(a): I włos mu z głowy nie spadł.
Odrosły mu na starość!
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Zmarł Silvio 'Bunga Bunga" Berlusconi.

Jego zasługi dla Włoch i polityki europejskiej są niezaprzeczalne.
Był prekursorem polityki dla ciemnego ludu, ruchał co popadnie, kradł i defraudował.
I włos mu z głowy nie spadł.

Jaki stąd morał: "Jak kraść, to miliony, jak jebać, to nieletnie"

To jest dobry argument przeciwko ludziom, którzy gadają o karmie. Chuja tam karma wraca. Ten skurwiel całe swoje życie przeżył bezkarnie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Takie cuś znalazłem

Cytat:Zmarł Wojciech Suchodolski.
To popularny patostreamer, znany jako "Major".
Kim był Major Suchodolski?
Wojciech Suchodolski znany jako Major był patoinfluencerem współpracującym z Krzysztofem Kononowiczem.
Streamerzy słynęli głównie z wulgarności, nadużywania alkoholu i bójek.

Zaiste bardzo chwalebne być zapamiętany po wsze czasy jako chodząca patologia Smutny

Cytat:
Cytat:Mężczyzna regularnie brał udział w libacjach alkoholowych, które były streamingowane i opłacane przez widzów.
Niektórzy widzowie podejrzewają jednak, że wiadomość o śmierci Majora nie jest prawdziwa, a jedynie opublikowana w celu zwiększenia zasięgów.
Inni natomiast powstrzymują się od snucia swoich teorii i zwyczajnie opłakują youtubera. "Żegnaj!", "Będziemy tęsknić!", "Szkoda człowieka" - czytamy.

Najpierw sponsorowali upadek człowieka i mieli z tego bekę, a teraz ronią krokodyle łzy - sami jesteście pojebaną patologią!
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Cytat:Mężczyzna regularnie brał udział w libacjach alkoholowych, które były streamingowane i opłacane przez widzów.
Przypominam: reklama wódki i innych ciężkich alkoholi jest nielegalna - to przestępstwo!
Widzisz, że jakiś patostrimer reklamuje ten syf /alkohol to silny narkotyk!/ - reaguj, zgłaszaj do prokuratury - tak zrobił Jan Śpiewak i teraz taki Wojewódzki czy Palikot się będą musielli tłumaczyć w sądzie; inaczej nigdy tego szajsu nie ograniczymy w przestrzeni publicznej.

To gówno było przyczyną zakatowania tego chłopca w Częstochowie. Ileż razy można to pisać: widzisz płacz dziecka za ścianą, krzyki, jakieś wyzwiska - reaguj /do kurwy nędzy!/, wzywając policję. Przepraszam, ale mnie szlag trafia, gdy ciągle czytam, że z przemocą niewiele robimy.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Ale on nie reklamował, tylko chlał na wizji i odstawiał szopki. I się to widzom podobało więc stawiali.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Najpierw sponsorowali upadek człowieka i mieli z tego bekę, a teraz ronią krokodyle łzy - sami jesteście pojebaną patologią!

Dokładnie tak.

Chciałem jednak coś zauważyć - patostreaming to patologia. Ludzie to oglądają i finansują bo mają bekę z idiotów patoli.

A taki ogólnopolski hicior - Świat według Kiepskich to niby kurna o czym? Wiadomo, że to na niby, ale wszyscy mieli bekę z granych przez aktorów idiotów-pijaczków.

Gdyby chętnych widzów nie było to i nie powstałyby kretyńskie sitcomy i nie byłoby kanałów patostreamerów.

No ale ludzie wolą sobie pooglądać patoli, bo się lepiej czują widząc że u nich w życiu może i coś jest nie tak ale jednak nie aż tak jak u tych patoli od których można się poczuć lepszym.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
Sofeicz napisał(a): Najpierw sponsorowali upadek człowieka i mieli z tego bekę, a teraz ronią krokodyle łzy - sami jesteście pojebaną patologią!

Dokładnie tak.

Chciałem jednak coś zauważyć - patostreaming to patologia. Ludzie to oglądają i finansują bo mają bekę z idiotów patoli.

Sponsorują to, bo mogą poczuć władzę nad drugim człowiekiem. U zarania YT, na wczesnych filmikach z komórek, popularne były filmiki z wyzwaniami dla pana żula. Upadlano człowieka a ten się poniżał żeby zachlać, bo to było najważniejsze.

Cytat:A taki ogólnopolski hicior - Świat według Kiepskich to niby kurna o czym? Wiadomo, że to na niby, ale wszyscy mieli bekę z granych przez aktorów idiotów-pijaczków.

Pierwsze sezony? No nie. To był obraz Polski w krzywym zwierciadle. To nie był jeszcze obraz patologii tylko stanu typowego dla masy rodzin z lat '90 i '00. Matka utrzymująca rodzinę, ojciec alkoholik, który stracił pracę dorosłe dzieci wychowane na dzielni i motyw przewodni jak tu fantazyjnie kombinować żeby zarobić i się nie narobić. Ogólnie serial przetrwał dekady bo był bardzo dobry. Przynajmniej do momentu zjolasienia. Wtedy to pomysły zaczęły się kończyć i fabuła stała się pokazem alkotesterów bez wewnętrznej spójności. Ale po tylu latach nadawania to nie ma co się dziwić. Obsada zdążyła wymrzeć.

Cytat:Gdyby chętnych widzów nie było to i nie powstałyby kretyńskie sitcomy i nie byłoby kanałów patostreamerów.

No tak. Sęk w tym, że widownia to bardzo specyficzny gatunek zwierząt, które kręci wszelka patola. Od Majora po Warsaw Shore. Oglądają wszystko co pozwala im się podkręcić, poczuć lepszymi i odciągnąć od swojego życia, które jest nijakie a ich samym brak odwagi na to żeby żyć jak Major ani jak w Warsaw Shore. Co i tak z czasem pewnie nastąpi, bo pociąg do patoli wiąże się z pociągiem do używek, a co za tym idzie, do uzależnień.

Cytat: No ale ludzie wolą sobie pooglądać patoli, bo się lepiej czują widząc że u nich w życiu może i coś jest nie tak ale jednak nie aż  tak jak u tych patoli od których można się poczuć lepszym.

Mnie się wydaje, że tu zachodzi nie tyle poczucie lepszości co możliwość upokorzenia kogoś innego. Taki zjeb co to ogląda ma poczucie niedowartościowania. Łatwiej więc upodlić kogoś niż samemu się wziąć do roboty. Widzowie patostreamów to takie młodsze wersje "aktorów", którym się jeszcze wydaje, że ich koks, kurwy i chlanie do porzygu to nie jest to samo co w streamie. Że tam jest bardziej hardcorowo i śmiesznie.

Przypomniało mi się:

https://www.popularne.pl/marina-abramovi...-z-cialem/

Artystka pozwoliła zrobić ze sobą wszystko. Co zrobili ludzie? Ano właśnie. A to byli kurtularni obywatele, psze Pana!
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Przypomniało mi się:

https://www.popularne.pl/marina-abramovi...-z-cialem/

Artystka pozwoliła zrobić ze sobą wszystko. Co zrobili ludzie? Ano właśnie. A to byli kurtularni obywatele, psze Pana!

Cytat:Według Mariny Abramović jej projekt ujawnił pewną przerażającą prawdę na temat ludzi:

"To ujawnia coś strasznego o ludziach. Pokazuje, jak szybko ktoś może się zmienić i porzucić człowieczeństwo, jeśli mu na to pozwolisz. Ktoś, kto nie walczy, staje się w oczach innych przedmiotem. To dowód na to, że część ludzi skrywa w sobie bardzo ciemne oblicze, które łatwo z „normalnego” staje się potwornym"

Sorki, ale Marina źle zinterpretowała wynik eksperymentu. Ludzie, którzy robili jej to co robili wcale nie porzucili człowieczeństwa. O nie, nie. To co robili to jest właśnie część natury człowieka, część człowieczeństwa. To jest wrodzona skłonność do czynienia zła/krzywdy. Coś co w chrześcijaństwie jest uznawane za efekt grzechu pierworodnego.

Osobiście uważam, że jesteśmy prymitywnymi małpami, które w miarę dobrych warunkach trzymają fason.

Oczywiście są ludzie, którzy nawet w ekstremalnych warunkach zachowują godność i zachowują się tak, że mi to imponuje. Ale to raczej wyjątek od reguły. Wystarczy popatrzeć jak chmara konsumentów zabija się w lidlu o crocsy w cenie promocyjnej albo jak szarańcza małpoludzi wbiega w black friday do mediamarktu i walczy o telewizory etc. Smuci mnie nasz gatunek.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Ale on nie reklamował, tylko chlał na wizji i odstawiał szopki. I się to widzom podobało więc stawiali.
Chlanie na wizji też jest reklamą. W końcu chyba nie miał marki zamazanej. Język
Ciekawe, jakie dziwne rzeczy się ludziom podobają...? Nie wiem, jakby se w żyłę walił, to też się by to podobało?
Patusom pewnie tak.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Sorki, ale Marina źle zinterpretowała wynik eksperymentu. Ludzie, którzy robili jej to co robili wcale nie porzucili człowieczeństwa. O nie, nie. To co robili to jest właśnie część natury człowieka, część człowieczeństwa. To jest wrodzona skłonność do czynienia zła/krzywdy. Coś co w chrześcijaństwie jest uznawane za efekt grzechu pierworodnego.

Osobiście uważam, że jesteśmy prymitywnymi małpami, które w miarę dobrych warunkach trzymają fason.

Oczywiście są ludzie, którzy nawet w ekstremalnych warunkach zachowują godność i zachowują się tak, że mi to imponuje. Ale to raczej wyjątek od reguły. Wystarczy popatrzeć jak chmara konsumentów zabija się w lidlu o crocsy w cenie promocyjnej albo jak szarańcza małpoludzi wbiega w black friday do mediamarktu i walczy o telewizory etc. Smuci mnie nasz gatunek.

Sam mam nieraz takie myśli, ale ja u siebie zauważam, że dla mego dobra lepiej nie skupiać się na różnych złych rzeczach wokół. Zauważyłem u siebie, że z powodu rozpamiętywania różnych okropności nabrałem pewnej zdegustowanej i buntowniczej awersji do życia - awersji skutkującej tym, że nieraz niezbyt chciało mi się działać wśród ludzi, a wolałem sobie gdzieś się kryć na uboczu. Coś w stylu Luke'a Skywalkera w Trylogii Disneya. A jak człowieka odpycha od życia, to taki człek nie spełni swego pełnego potencjału dla dobra ogółu. Stąd lepiej się skupiać na dobrych przejawach człowieczeństwa, by mieć morale dostateczne do życiowej walki.
A poza tym skupianie się na jakichś idiotach, którzy zachowują się znośnie tylko wtedy, gdy im się to opłaca dla ich niskiego, egoistycznego interesu, niepotrzebnie nobilituje takich idiotów. No bo jak? Mam skończony czas w życiu, w świecie wokół są przejawy geniuszu np. w książkach, a ja mam moją cenną, skończoną na doczesnym padole, uwagę kierować ku jakimś tępakom, zamiast ku temu co najcenniejsze?
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
Cytat:Według Mariny Abramović jej projekt ujawnił pewną przerażającą prawdę na temat ludzi:

"To ujawnia coś strasznego o ludziach. Pokazuje, jak szybko ktoś może się zmienić i porzucić człowieczeństwo, jeśli mu na to pozwolisz. Ktoś, kto nie walczy, staje się w oczach innych przedmiotem. To dowód na to, że część ludzi skrywa w sobie bardzo ciemne oblicze, które łatwo z „normalnego” staje się potwornym"

Sorki, ale Marina źle zinterpretowała wynik eksperymentu. Ludzie, którzy robili jej to co robili wcale nie porzucili człowieczeństwa. O nie, nie. To co robili to jest właśnie część natury człowieka, część człowieczeństwa.

Dokładnie. Pisałem już nieraz, że jesteśmy dość przerażającym gatunkiem.
Skojarzyło mi się z jednym z odcinków Simpsonów.
Rodzina Simpsonów brała udział w sesji terapeutycznej polegającej na tym, że wszystkich podłączono do wysokiego napięcia, i kiedy ktoś miał jakieś pretensje do konkretnej osoby, to mógł ją razić prądem.
Sesja się zaczęła i Simpsonowie od razu zaczęli się razić prądem, tak że światło zgasło w całym mieście Uśmiech
Odpowiedz
Mustafa Mond napisał(a): Sam mam nieraz takie myśli, ale ja u siebie zauważam, że dla mego dobra lepiej nie skupiać się na różnych złych rzeczach wokół. Zauważyłem u siebie, że z powodu rozpamiętywania różnych okropności nabrałem pewnej zdegustowanej i buntowniczej awersji do życia - awersji skutkującej tym, że nieraz niezbyt chciało mi się działać wśród ludzi, a wolałem sobie gdzieś się kryć na uboczu.

Ja tam nie mam awersji do samego życia tylko do tego co mnie w nim mocno wkurza.

Mustafa Mond napisał(a): A jak człowieka odpycha od życia, to taki człek nie spełni swego pełnego potencjału dla dobra ogółu.

Oj tam oj tam. Primum non nocere. A jak już robisz coś więcej niż to to już jest dobrze.

Mustafa Mond napisał(a): Stąd lepiej się skupiać na dobrych przejawach człowieczeństwa, by mieć morale dostateczne do życiowej walki.

Zależy jaki kto ma charakter. Mnie ludzkość i świat nie zniechęca do życiowej walki. Jestem zwykłym Polakiem marudą. lubię se ponarzekać, a potem dalej robić swoje.

Mustafa Mond napisał(a): Mam skończony czas w życiu, w świecie wokół są przejawy geniuszu np. w książkach, a ja mam moją cenną, skończoną na doczesnym padole, uwagę kierować ku jakimś tępakom, zamiast ku temu co najcenniejsze?

A nie wiem Uśmiech Ja lubię oglądać głupie/śmieszne memy na fejsowej stronie zdupynators. Nie żal mi czasu na to - lubię dobry, ostry, porąbany humor. A na genialne książki nie mam siły po dniu pracy i zajmowaniu się dzieciokami, gdzie jedno chce spać, drugie srać, a do tego ja żem głodny. Naprawdę nie chce mi się myśleć o ambitnych rzeczach.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): A nie wiem Uśmiech Ja lubię oglądać głupie/śmieszne memy na fejsowej stronie zdupynators. Nie żal mi czasu na to - lubię dobry, ostry, porąbany humor. A na genialne książki nie mam siły po dniu pracy i zajmowaniu się dzieciokami, gdzie jedno chce spać, drugie srać, a do tego ja żem głodny. Naprawdę nie chce mi się myśleć o ambitnych rzeczach.

Audiobooki zaadoptuj. Serio są genialni lektorzy, tacy jak choćby wybitny Grzegorz Pawlak, który czyta tworząc taką atmosferę, jakby się było w fabule. No i nie przesadzajmy z ambitnością, coś Pilipiuka, Zajdla czy Grzędowicza to genialna rozrywka jest a przy tym nie pozbawiona ambicji. Nie jest to Ulisses, ale kto ma na to siłę...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Gawain napisał(a): Nie jest to Ulisses, ale kto ma na to siłę...

Żeby zrozumieć "Ulisses" trzeba wykuć dzieła Homera oraz szczegóły historii Irlandii. Ciężka robota.
Odpowiedz
W Andrychowie zmarła z zimna 14-letnia dziewczynka, która zasłabła i leżała na chodniku przez kilka godzin. Teraz ludzie stawiają znicze, a kiedy leżała jeszcze żywa to nikt z przechodniów się nie zainteresował. Nie rozumiem tego. Wiem że w Chinach jest taka znieczulica, że ludzie olewają takie sytuacje, ale że w Polsce do czegoś takiego doszło to mnie zadziwia.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): W Andrychowie zmarła z zimna 14-letnia dziewczynka, która zasłabła i leżała na chodniku przez kilka godzin.

Ale ona nie leżała na chodniku

Cytat:Według informacji portalu, przez kilka godzin 14-latka siedziała przed jednym ze sklepów w centrum Andrychowa, przy głównej ulicy miasta.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Ale ona nie leżała na chodniku

Według jednych siedziała, według innych leżała:

https://wiadomosci.wp.pl/lezala-z-telefo...762775424a

O leżeniu z telefonem w ręku relacjonował człowiek, który ją ondalazł, reszta na stronie.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
Cytat:Pan Rafał opowiedział, jak ojciec Natalii sprawdzał drogę z komisariatu na przystanek, a on sam szedł trasą w pobliżu sklepu.
Zajrzał tam za baner reklamowy i zobaczył twarz dziewczynki.
Czyli leżała za banerem i trzeba było tam zajrzeć, żeby ją zobaczyć.
Ale zawsze lepiej brzmi, że leżała na środku chodnika.

Ogólnie dziwna sprawa - dziewczyna dzwoni do ojca ale nie idzie do pobliskiego sklepu, gdzie pewnie by doszła do siebie
???
Odpowiedz
Media mają używanie, im więcej domysłów tym lepiej, bo rośnie liczba pseudo-artykułów, a jacyś eksperci nie wiadomo od czego plotą te same truizmy co zawsze. Już jest grzebanie w historii rodziny i zapewne wypytuje się sąsiadów celem publikowania kolejnych bredni. Jeżeli miałaby wrócić cenzura, to w takich przypadkach, do czasu rzetelnego wyjaśnienia sprawy cenzura powinna wycinać to wszystko w pień i jeszcze karać za dezinformację i nękanie
Odpowiedz
Kuźwa, przepraszam za podawanie niedokładnych (dez)informacji. Sam wyczytałem tą wersję, że leżała na chodniku. Nie wiedziałem, że to tylko jedna z niepotwierdzonych wersji.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości