Gladiator napisał(a): W licytacji p.t Kiełbasa Wyborcza Konfa nie jest, ani lepsza, ani gorsza od pozostałych. Odróżnia się jedynie pozytywnym dizajnem od nijakiej papki pozostałych.Przecież sam pan Mentzen powiedział, że trzeba ludziom sprzedawać tępą propagandę ( Żydzi, geje i abocja itp. won) i słupki będą rosły. A że rosną, to tylko świadczy przede wszystkim o horyzontach myślowych tych, którzy ten bełkot łykają.
|
Konfederacja
|
|
03.08.2023, 22:23
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Gladiator napisał(a): - podatkiem od towarów i usług rządzi kilka „renomowanych” firm zajmujących się na co dzień optymalizacją podatkową swoich klientów i robią to wyjątkowo skutecznie: do ich sztandarowych osiągnięć należy wieloletnie (lata 2011-2019) wyłączenie z efektywnego opodatkowania wielu branż, w tym zwłaszcza stalowej i elektronicznej a ich wysiłek na tej niwie miał pełne poparcie zarówno AntyPiSu jak i PiS-u, Radio Erewan w rozkwicie - przecież już rządy PO-PSL wprowadziły tzw. „odwrócony VAT" na wyroby stalowe, wlaśnie w celu uniknięcia wyłudzeń. Cytat:Już jednak bez większego nagłaśniania kierownictwo MF przyznaje, że działania uszczelniające system VAT i innych podatków rozpoczęły się znacznie wcześniej (niż na rządów PiS - przyp. mój).
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
05.08.2023, 00:12
Osiris napisał(a):Gawain napisał(a): A owo "lewactwo" czymże się zajmuje i jaką narrację przedstawia? Ano widok jaki się przedstawia to w najlepszym wypadku zblazowani dekadenci debatujący nad kawiorem i marychą nad tym jak są uciskani, bo nie potrafią sobie radzić z krytyką i zewnętrznymi oznakami agresji, w najgorszym zaś to skurwysyny żerujące na absolutnie wszystkim i głoszący, że są uciskani i po stronie uciskanych.Jak widać pisowska i cała reszta skrajnie prawicowej propagandy świetnie w Polsce funkcjonuje, bo jeśli wypowiedź powyżej miała w założeniu przedstawiać obiektywnie lewicową stronę to ja jestem księdzem. Chyba musisz wyjść z tej bańki. Nie miała, bo nie aspiruję do miana obiektywisty. Najzwyczajniej w świecie starałem się przedstawić dwa najpopularniejsze obozy w owej grupie. Tam się znajduje jeszcze całkiem spora grupa ludzi społecznie zaangażowanych, jakichś działaczy i wolontariuszy socjalnych. No ale o nich informacji trzeba szukać i wpływu nie mają ani na przedstawiane oferty ani na przekaz w mainstreamie.
Sebastian Flak
05.08.2023, 01:05
Gawain napisał(a): Nie miała, bo nie aspiruję do miana obiektywisty. Najzwyczajniej w świecie starałem się przedstawić dwa najpopularniejsze obozy w owej grupie. Tam się znajduje jeszcze całkiem spora grupa ludzi społecznie zaangażowanych, jakichś działaczy i wolontariuszy socjalnych. No ale o nich informacji trzeba szukać i wpływu nie mają ani na przedstawiane oferty ani na przekaz w mainstreamie.Skoro takie są dwa najpopularniejsze obozy lewackie, to nie pozostaje mi nic innego, jak zapytać o personalia gdyż nie za bardzo łapię o kogo chodzi.
05.08.2023, 10:09
zefciu
Unregistered Gladiator napisał(a): Konkluzja - wyborcy mogą więc spać spokojnie: politycy nie będą mieli jakiegokolwiek wpływu na politykę oraz prawo podatkowe: nasz ustrój jest nadzwyczaj stabilny ujmuje sedno tematu. Zresztą wybory są bardziej igrzyskami dla ludu, niechaj nasze plemię rządzi.To jest oczywiście przesłanie, które politrukowie pisfederacji kierują do tych, którzy i tak na te formacje nie zagłosują. Strategią jest bowiem mobilizowanie własnego elektoratu i demobilizowanie elektoratów przeciwnych. Ale osoby głosujące na konfę wiedzą, że trzeba głosować na Konfę i zdają sobie sprawę, jak kluczowym jest głosowanie na Konfę. Cytat:Słuszne wydają się opinie, że Konfa jest głosem kolejnego pokolenia, które jak zwykle chce coś zmienić.Szkoda tylko, że na gorsze. Cytat:Odróżnia się jedynie pozytywnym dizajnem od nijakiej papki pozostałych.Oczywiście to nieprawda. Żadna inna formacja nie ma w składzie posłów, którzy by wprost popierali rosyjskie ludobójstwa. Przedstawiciele żadnej innej formacji nie wzywają publicznie do eksterminacji Żydów i osób LGBT. Żadna inna formacja nie została zbudowana jako w dużej mierze sojusz organizacji neofaszystwoskich. Jeśli zaś chodzi o wojnę biologiczną przeciwko Polakom, to uczestniczyli w niej oprócz oprócz całej Konfederacji tylko pojedynczy posłowie PiS. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że Gladiator moje uwagi do jego posta zignoruje. Bo on tu nie przyszedł dyskutować, tylko wkleić stosowną linię propagandową. Wiedzcie jednak, że skoro Gladiator Wam mówi, że nie ma po co głosować, to znaczy, że jest po co głosować. Więc wszyscy, zapierdalać jesienią do urn, choćby po to, aby na złość zrobić gladiatorom.
05.08.2023, 10:19
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
W sumie to i tak dziwne, że na forum, gdzie jak mi się wydaje, gros uczestników to młodzi specjaliści, a więc domyślnie konfiany target jest tak mało konfianej propagandy.
Do dzieła konfiarze wychwalać Hitlera, eksterminować LGBT, Żydów, Ukraińców i inne robactwo!
05.08.2023, 15:08
Sofeicz napisał(a): W sumie to i tak dziwne, że na forum, gdzie jak mi się wydaje, gros uczestników to młodzi specjaliści, a więc domyślnie konfiany target jest tak mało konfianej propagandy.A ja stawiam, że Konfa przyciąga bardziej inny target. Nie zdziwię się, jeżeli w województwie podkarpackim Konfa będzie blisko drugiego miejsca (czyli przeskoczenia KO). Zobaczymy wybory. Zapewne dalej trwa "brauno-bosakizacja" elektoratu, czyli stawanie się "PiSem dla młodych". Ludzie w końcu zwykle większą wagę przykładają do światopoglądówki, zamiast do ekonomii.
"I sent you lilies now I want back those flowers"
06.08.2023, 11:51
Osiris napisał
Cytat:Przecież sam pan Mentzen powiedział, że trzeba ludziom sprzedawać tępą propagandę ( Żydzi, geje i abocja itp. won) i słupki będą rosły. A że rosną, to tylko świadczy przede wszystkim o horyzontach myślowych tych, którzy ten bełkot łykają.Przecież cały czas, a zwłaszcza w teraz przed wyborami sprzedaje się tępą propagandę. Politycy obu, nawet wielu stron podpuszczają lud pracujący miast i wsi straszliwymi skutkami, przerażającymi owocami rządów, kabaret kwitnie w najlepsze. Lasy znikają, kobitki mordują na okrągło, inflacja zaraz nas wykończy. Jedna ruina bez wątpienia! Jeśli do władzy dojdzie opozycja, to niechybnie będzie cosik między Armagedonem, a uderzeniem meteorytu z epoką lodowcową włącznie. Zawłaszczą nas i sprzedadzą w try miga złodziejom na ryneczku świeżości. Co do samego to Mentzen wyjaśnił o co mu chodziło. Można się z tym zgodzić lub nie, na tym polega dyskusja i demokracja. Szersze myślenie o demokracji powiększa horyzonty myślowe. Sofeicz napisał Cytat:Nie ta epoka, świat się zmienia. Pominąłeś jedno kluczowe wyrażenie efektywnego opodatkowania. Znaczy przepisy swoje, a życie swoje. Nie sądzę, aby twórca polskiego systemu podatkowego nie znał tak podstawowych faktów. W mediach co jakiś pojawia się informacja o zatrzymaniu wyłudzaczy VATu z reguły na sumy 10-30, może 50 milionów. Płotki, gdzie ci za 500, 600 i więcej milionów? Za wysokie progi na rządowe niebogi, żaden rząd nie zdecydował się na uderzenia w wielkich. Po prostu boją się reperkusji ze strony rzeczywistej władzy.Cytat:- podatkiem od towarów i usług rządzi kilka „renomowanych” firm zajmujących się na co dzień optymalizacją podatkową swoich klientów i robią to wyjątkowo skutecznie: do ich sztandarowych osiągnięć należy wieloletnie (lata 2011-2019) wyłączenie z efektywnego opodatkowania wielu branż, w tym zwłaszcza stalowej i elektronicznej a ich wysiłek na tej niwie miał pełne poparcie zarówno AntyPiSu jak i PiS-u,Radio Erewan w rozkwicie - przecież już rządy PO-PSL wprowadziły tzw. „odwrócony VAT" na wyroby stalowe, wlaśnie w celu uniknięcia wyłudzeń. Cytat:W sumie to i tak dziwne, że na forum, gdzie jak mi się wydaje, gros uczestników to młodzi specjaliści, a więc domyślnie konfiany target jest tak mało konfianej propagandy.A może jest tak, że specjaliści są konkretnymi ludźmi i nie wchodzą w dyskusje z tego typu pustymi emocjami nakręconymi przez propagandę przedwyborczą. Sprowadzanie całej Konfy do jednej wypowiedzi Mentzena zawęża dyskusje, wręcz ją uniemożliwia. Zauważ, że Konfederaci w niewielki stopniu wdają się w powszechną nawalankę dwóch zwaśnionych plemion z których jedno ma na sztandarach wypisane odsunięcie drugiego od władzy. Na to wszystko wychodzi Mentzen z kufelkiem piwa (pewnie dobrego) dając do zrozumienia - wyluzujcie niech te stare dziadziska i babiska się walą, my niedługo będziemy budować po swojemu. Stoją z boku jako kolejne pokolenie patrząc na wszystko z dystansem. Kaczyński Tusk grają prawdopodobnie swój ostatni wielki koncert schodzących gwiazd. Za dwa, cztery lata, kiedy Konfa nieco dorośnie i będzie miała swój czas.
06.08.2023, 12:15
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Gladiator napisał(a): Na to wszystko wychodzi Mentzen z kufelkiem piwa (pewnie dobrego) dając do zrozumienia - wyluzujcie niech te stare dziadziska i babiska się walą, my niedługo będziemy budować po swojemu. Ale za milaśnym Mencem kroczy dzielnie cała czarna sotnia budowniczych nowej, czystej rasowo Polski.
06.08.2023, 12:17
Gladiator napisał(a): Przecież cały czas, a zwłaszcza w teraz przed wyborami sprzedaje się tępą propagandę.Ale nikt nie robi tego na tak prymitywnym poziomie jak Konfederacja. Przecież tam funcjonuje gość, który nie waha się niszczyć mienia w imię rzekomej obrony dobrego imienia Polaków i grozi, że będzie kogoś wieszał. Cytat:Co do samego to Mentzen wyjaśnił o co mu chodziło. Można się z tym zgodzić lub nie, na tym polega dyskusja i demokracja. Szersze myślenie o demokracji powiększa horyzonty myślowe.Mentzen powiedział w zasadzie wprost, że musi gadać o wyrzucaniu Żydów czy lgbt z Polski aby zdobyć więcej głosów. Znaczy to mniej więcej, że interesuje go elektorat o wąskich horyzontach myślowych, słabo wykształcony, bardzo podatny na teorie spiskowe i manipulacje, którego chce skusić niskimi podatkami. Jest to tak niewyszukany i ograniczony przekaz, że trudno wyobrazić sobie coś bardziej prostackiego.
06.08.2023, 16:20
zefciu
Unregistered Osiris napisał(a): Mentzen powiedział w zasadzie wprost, że musi gadać o wyrzucaniu Żydów czy lgbt z Polski aby zdobyć więcej głosów. Znaczy to mniej więcej, że interesuje go elektorat o wąskich horyzontach myślowych, słabo wykształcony, bardzo podatny na teorie spiskowe i manipulacje, którego chce skusić niskimi podatkami. Jest to tak niewyszukany i ograniczony przekaz, że trudno wyobrazić sobie coś bardziej prostackiego.Ale tutaj nie chodzi o to, że taki przekaz głupi dla ludu, tylko o to, że to jest właśnie program Konfederacji. W Konfie mamy grupy, których postulaty są przecież sprzeczne. Z jednej strony mamy jakichś monarchistów, co chcą powrotu do Króla Ćwieczka. Z drugiej — neofaszoli szukających „nowoczesnego państwa narodowego”. Z trzeciej — „wolnościowców” opowiadających bajkę o tym, jak to każdy będzie przedstawicielem amerykańskiej białej klasy średniej z lat 50 ubiegłego wieku. Tutaj nie ma miejsca na żadne konstruktywne postulaty i jakiekolwiek „budowanie”, o którym bredzi Gladiator. Mimo to te formacje trzymają się razem? Czemu? Bo wszyscy podzielaja nienawiść do „zgniłego zachodu”, która się przejawia właśnie w owej „piątce Memcena”. Zatem wygłoszenie owej „piątki” było przejawem najgłębszej chyba szczerości w życiu tego polityka. On naprawdę wyjaśnił, o co chodzi w Konfie.
07.08.2023, 08:11
zefciu napisał(a): Zatem wygłoszenie owej „piątki” było przejawem najgłębszej chyba szczerości w życiu tego polityka. On naprawdę wyjaśnił, o co chodzi w Konfie.To się zgadza, Mentzen stosuje podobny chwyt co Bracia Włosi oraz francuski Front Narodowy i próbuje się "ucywilizować", jednocześnie nie tracąc pierwotnych wielbicieli. Pytanie tylko ilu tam jest prawdziwych ideologów a ilu oportunistów, którzy będą próbowali zyskać jak najwięcej jako koalicjanci na ewentualnym zwycięstwie pisiorów ale jednocześnie nie zostać zjedzeni przez tych ostatnich.
07.08.2023, 21:41
Sofeicz napisał(a):Gladiator napisał(a): Na to wszystko wychodzi Mentzen z kufelkiem piwa (pewnie dobrego) dając do zrozumienia - wyluzujcie niech te stare dziadziska i babiska się walą, my niedługo będziemy budować po swojemu. Milaśnym?
"I sent you lilies now I want back those flowers"
08.08.2023, 19:30
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Polecam Koroluka - młota na Konfiarzy.
Wali prosto i celnie. Cytat:Mentzen i jego sto ustaw. A w nich: rozwód za zgodą biskupa i 10 lat za aborcję
08.08.2023, 21:50
Koroluk napisał(a): Jest taki nonkonformistyczny, bezkompromisowy. Imponuje to młodym ludziom w wieku buntu, dla których jest najważniejsze, żeby nie brać jeńców.Rzeczywiście od lat mam wrażenie, że ci chłopcy traktują Korwina nie tyle jak polityka, co jak jakiegoś celebrytę i autorytet w sprawach życiowych.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec. - A co robi wojownik, kiedy czuje strach? - Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
09.08.2023, 10:03
zefciu
Unregistered Sofeicz napisał(a): W sumie to i tak dziwne, że na forum, gdzie jak mi się wydaje, gros uczestników to młodzi specjaliści, a więc domyślnie konfiany target jest tak mało konfianej propagandy.Młodzi, czyli? Bo ja swój zachwyt korwinistyczny przeżywałem jakąś dekadę temu. Wyrosłem. Nie wiem, czy na tym forum są młodzi w rozumieniu „targetu konfy”. Raczej podstarzały dawny target JKM.
09.08.2023, 12:33
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia zefciu napisał(a):Sofeicz napisał(a): W sumie to i tak dziwne, że na forum, gdzie jak mi się wydaje, gros uczestników to młodzi specjaliści, a więc domyślnie konfiany target jest tak mało konfianej propagandy.Młodzi, czyli? Młode samce w przedziale 18-40 na dorobku?
09.08.2023, 12:46
Ale to też się zmienia gdyż na ten moment prawie 20 procent zwolenników Konfy to kobiety.
09.08.2023, 14:23
To dość mało - założę się, że to dziewczyny tych młodych samców na dorobku, które podkęcają rzęsy i tipsują pazury, i nie zadają przy tym za dużo pytań.
09.08.2023, 20:17
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości