Miliony Polaków uważają inaczej. Widocznie uważają, że wnoszę wyjątkowo cenny wkład w ich życia. Ja nie mam pojęcia, co to jest, ale godzę się z faktem, że wnoszę. A ty możesz się wynosić.
Wojna Rosyjsko-Ukraińska 2022
|
14.05.2024, 22:59
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Liczba postów: 21,695
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 974 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Maksiu - srasz w gacie na myśl, że musiałbyś się bić za własny kraj, w którym żyjesz, spoko, można to zrozumieć - nie każdy jest bohaterem.
Ale nie rób z tego jakiejś ideolo. To po prostu jest czyste, żałosne dekownictwo.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
14.05.2024, 23:05
ErgoProxy napisał(a): Miliony Polaków uważają inaczej. Widocznie uważają, że wnoszę wyjątkowo cenny wkład w ich życia. Ja nie mam pojęcia, co to jest, ale godzę się z faktem, że wnoszę. A ty możesz się wynosić. A mi się coś wydaje, że na Twoje utrzymanie spokojnie starczyłby jeden inny Polak. Jeśli korzystasz z drogi, to korzystasz z niej w części proporcjonalnej razem z innymi użytkownikami drogi. Dzieląc koszt powstania i utrzymania drogi przez osobogodziny lub osobokilometry, otrzymalibyśmy wartość, którą spokojnie ja sam pokrywam ze swoich podatków. A więc mam prawo powiedzieć, że to dzięki mnie masz po czym jeździć.
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący) Sofeicz napisał(a):To po prostu jest czyste, żałosne dekownictwo.Nie, on chyba dostał D na komisji, a chciał A i to go ubodło dotkliwie w poczucie własnej wartości. Teraz się odgrywa. Sofeicz napisał(a): Maksiu - srasz w gacie na myśl, że musiałbyś się bić za własny kraj, w którym żyjesz, spoko, można to zrozumieć - nie każdy jest bohaterem. Chodzi o to, że nie jest on własny. Użyj tych samych argumentów przeciwko kobietom, które nie chcą walczyć. Zobaczymy, jak Ci pójdzie. ErgoProxy napisał(a):Sofeicz napisał(a):To po prostu jest czyste, żałosne dekownictwo.Nie, on chyba dostał D na komisji, a chciał A i to go ubodło dotkliwie w poczucie własnej wartości. Teraz się odgrywa. Nie. Ja chciałem E. Jeszcze sobie E załatwię. Zupełnie inaczej postrzegamy poczucie własnej wartości. Ty i Twoi koledzy widocznie postrzegają poczucie własne wartości jako wprost proporcjonalne do podlegania komuś innemu. To stąd Wasz pęd do wojskowości - bo tam jest hierarchia, i tam będzie ktoś Was miał za gówno i tak Was traktował. Jednocześnie jesteście żywym przykładem tego, że płeć męska została wykreowana ewolucyjnie w wyniku działania presji z preferencji samic.
14.05.2024, 23:18
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący) max99 napisał(a):To stąd Wasz pęd do wojskowości - bo tam jest hierarchia, i tam będzie ktoś Was miał za gówno i tak Was traktował.Tak jest w onucarni. W wojsku porządnym nie ma gonienia kotów - są świetnie wytrenowani profesjonaliści obsługujący wyrafinowany sprzęt i jest opieka starszych, doświadczonych, noszących blizny nie tylko fizyczne, nad młodymi, nieopierzonymi. Troska i wprowadzanie w tajniki rzemiosła. Męska sprawa. Powinny być jeszcze otwarte ścieżki karier po odsłużeniu swojego. Jeśli Tusk jest kumaty i jeśli będzie presja społeczna na to, to tak w Polsce będzie. max99 napisał(a):Jednocześnie jesteście żywym przykładem tego, że płeć męska została wykreowana ewolucyjnie w wyniku działania presji z preferencji samic.Dokładnie. Odróżniajmy przy tym samice od tego czegoś, co występuje obecnie na Zachodzie, rości sobie pretensje do nie wiadomo czego, a sobą reprezentuje dokładnie tyle co ty. ErgoProxy napisał(a):max99 napisał(a):To stąd Wasz pęd do wojskowości - bo tam jest hierarchia, i tam będzie ktoś Was miał za gówno i tak Was traktował.Tak jest w onucarni. W wojsku porządnym nie ma gonienia kotów - są świetnie wytrenowani profesjonaliści obsługujący wyrafinowany sprzęt i jest opieka starszych, doświadczonych, noszących blizny nie tylko fizyczne, nad młodymi, nieopierzonymi. Troska i wprowadzanie w tajniki rzemiosła. Męska sprawa. To powiedz to tym, którzy znaleźli się w wojsku wbrew swej woli - że to jest "porządne wojsko". Nie. Nie jest porządne. Gdyby było porządne, to nikt nie trafiałby tam wbrew swej woli i nie byłby wbrew swej woli narażany na ostrzał i wybuchy. Nawiązując do analogii do obowiązkowej profilaktycznej mastektomii, równie dobrze możesz powiedzieć zmuszonym do tego kobietom, że "trafiły do porządnego szpitala" i oczekiwać, że się będą z tego cieszyć. Otóż nie. Nie będą się cieszyć. ErgoProxy napisał(a):max99 napisał(a):Jednocześnie jesteście żywym przykładem tego, że płeć męska została wykreowana ewolucyjnie w wyniku działania presji z preferencji samic.Dokładnie. Odróżniajmy przy tym samice od tego czegoś, co występuje obecnie na Zachodzie, rości sobie pretensje do nie wiadomo czego, a sobą reprezentuje dokładnie tyle co ty. To miała być obraza z mojej strony, a ten to uznał za komplement... Co tylko potwierdza moją wcześniejszą diagnozę.
14.05.2024, 23:25
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Nie, to ty jesteś głupi. Over and out.
Macie wszyscy mentalność niewolnika.
Dajecie się wykorzystywać państwu, kobietom, państwu, kobietom, znowu państwu. I jeszcze rozpiera Was z tego tytułu duma. To jest żałosne i niebezpieczne zarazem. Pół biedy, gdyby ta mentalność wywoływała skutki tylko dla Was samych. Ale wy jeszcze chcecie zmuszać innych, żeby razem z Wami szli na dno, które Wy postrzegacie jako szczyt. Wmówiono Wam, że państwo to Wy. Otóż nie. Państwo to nie Wy. Państwo to Tusek i Dudek. Oni są państwem. Wy jesteście niewolnikami. Państwo zawsze było i zawsze będzie agresorem. Obowiązek służby wojskowej narusza naturalne prawo do samoposiadania. geranium napisał(a): Najnowsze "od rzeczy" Ukrainki niech wyśle. --- A jeszcze wracając do asfaltu, to większość dróg budowana jest z podatków lokalnych wpłacanych do samorządów. Nie zapominajmy też o dotacjach z Unii, gdzie największym płatnikiem są Niemcy.
15.05.2024, 00:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2024, 00:27 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,205
Liczba wątków: 240 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,360 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm max99 napisał(a): Powiedz tym, którym bomby zniszczyły domy, że dzięki temu, że te bomby spadły, to oni będą mieć wyższy standard życia, a gdyby bomby im nie spadły na chałupy (bo zełeński wywiesiłby białą flage), to mieliby niższy standard życia. Ile razy można tłumaczyć ci to samo? Zełeński wywiesza flagę -> Ukraińcom nie spadają bomby na chałupy -> do domów Ukraińców przychodzą ruscy -> kradną, palą, gwałcą, a faceta wysyłają na kolejny front jako mięso armatnie. Zrozum, że poddanie się rosji jest bez sensu. max99 napisał(a): Macie wszyscy mentalność niewolnika. Wiesz, ja też nie przepadam za Kapitanem Państwem, ale jeśli ruscy by nas zaatakowali, to walczyłbym przeciwko nim nie z powodu niewolniczej mentalności i z pewnością nie dla dobra państwa. Raczej z troski o życie i bezpieczeństwo dzieci. Chodzi o obronę rodziny. Nie ma w tym nic niewolniczego no chyba, że uznamy, że jestem niewolnikiem moich dzieci.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
15.05.2024, 00:36
Cytat:Wiesz, ja też nie przepadam za Kapitanem Państwem, ale jeśli ruscy by nas zaatakowali, to walczyłbym przeciwko nim nie z powodu niewolniczej mentalności i z pewnością nie dla dobra państwa. Raczej z troski o życie i bezpieczeństwo dzieci. Chodzi o obronę rodziny. Nie ma w tym nic niewolniczego no chyba, że uznamy, że jestem niewolnikiem moich dzieci. Myślę, że lepiej byś obronił swoją rodzinę, gdybyś ją po prostu wywiózł z kraju ![]()
15.05.2024, 00:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2024, 01:04 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,205
Liczba wątków: 240 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,360 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
A oczywiście, tylko nie wiadomo jaka byłaby sytuacja. Jeśli okoliczności by na to pozwoliły to bym od razu wywiózł.
Kontestator napisał(a): Kolejny człowiek Szojgu właśnie trafił za kratki: Te czystki to jakaś grubsza sprawa. Chcą zmniejszyć korupcję? Zwiększyć wydajność? A cholera ich wie. Cytat:Deputy Defence Ministers Tsalikov and Krivoruchko backdated their resignation letters to before May 9th, despite signing the letters on May 13th. https://twitter.com/igorsushko/status/17...abnjg&s=19
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
15.05.2024, 10:32
Liczba postów: 521
Liczba wątków: 2 Dołączył: 08.2020 Reputacja: 131 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Żadne max99 napisał(a): Płacę więcej podatku, niż ty zarabiasz, słodziaku. Z doświadczenia wiem, że osoby w ten sposób piszące same często są na utrzymaniu rodziców, albo otrzymują od nich pomoc. Gdybyś był zamożny to byś nie potrzebował tak rubelków. Ty nie Schmydt. Za trolling dużo się nie zarabia wielbicielu ruskich onuc. max99 napisał(a): Faktycznie, Twój standard życia wzrośnie, kiedy Tusek z Dudą wywiozą Cię na front i tam mina urwie Ci nogi. To wtedy będziesz miał standard życia wysoki, że hej ho. Czy Ty człowieku nie rozumiesz, że mobilizacja środków i ludzi w Polsce na rzecz wojska ma w pierwszej kolejności pozwolić uniknąć kolejnych wojen, które są ostatecznością? Rosja na zbyt silnych przeciwników nie napada. Ich atak na Ukrainę to efekt niedocenienia sił wojskowych tego państwa. Teraz Rosja tego nie błędu by nie popełniła. Czy Tusk z Dudą chcą teraz wysłać Wojsko Polskie na front? Nie chcą. Jaki Ty naiwny jesteś, jeśli myślisz, że takim trollingiem na tym forum cokolwiek zdziałasz? max99 napisał(a): Powiedz tym, którym bomby zniszczyły domy, że dzięki temu, że te bomby spadły, to oni będą mieć wyższy standard życia, a gdyby bomby im nie spadły na chałupy (bo zełeński wywiesiłby białą flage), to mieliby niższy standard życia. Mogę powiedzieć większości konkretnych ludzi, którzy utracili domy, że w przyszłości będą mieli oni i ich dzieci, krewni, przyjaciele szansę poprawić swój byt ponad to co mieli przed wojną. I będą mieli wolność w dużo większym zakresie niż pod onuckim butem gdzie jakakolwiek szansę na poprawę bytu mogą mieć w większości Ci, którzy skupią się na robieniu loda ruskim zaborcom. Pod rosyjskim panowaniem dla większości nie ma szans na jakiekolwiek wyrwanie się z dziadostwa gdy Ukraina w UE taką szansę będzie w stanie zaoferować. Warto by było również zapytać te kilkadziesiąt milionów Ukraińców, którzy dzięki oporowi SZU zachowują duży zakres wolności czy wolność tych milionów konkretnych ludzi warta jest kalectwa tych kilkudziesięciu tysięcy wśród których jest sporo takich, którzy za wyjście orków z Ukrainy jeszcze raz by dali się pokroić i których ofiara jak twierdzą ma sens
15.05.2024, 10:48
Przecież max99 to ruski agent (jedzie bezczelnie ruską propagandą, nawet się z tym nie kryjąc) - szkoda zachodu na takiego.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd Socjopapa napisał(a): Przecież max99 to ruski agent (jedzie bezczelnie ruską propagandą, nawet się z tym nie kryjąc) - szkoda zachodu na takiego. Ruski agent ![]() ![]() Jednak ten net strasznie zniekształca Dammy Cytat:Czy Tusk z Dudą chcą teraz wysłać Wojsko Polskie na front? Nie chcą. Też tak myślę i mam nadzieję. Jednak konfa to widać zgromadzenie chłopców, ktorzy boją się, że ich wezmą. Pierwsi w kolejce będą na pewno terytorialsi.
15.05.2024, 11:27
zefciu
Unregistered max99 napisał(a): Analogiczna argumentacja do powyższej brzmiałaby tak:Nie ma tutaj analogii, ponieważ zarówno mastektomia, jak i rak sutka są sprawami indywidualnymi. A wojna jest sprawą, w którą czy chcesz czy nie chcesz, angażowany jest cały Twój naród. Cytat:Nie o spadek wolności przeciętnego człowieka chodzi, tylko o spadek wolności konkretnego człowieka.Niewolnictwo zwiększa wolność właściciela niewolników. A zatem jest dobre. Cytat:Wolność tego konkretnego człowieka, którego Ty wysyłasz przymusowo na wojnęAle ja nikogo nie wysyłam przymusowo na wojnę, co Ty pierdolisz? Wręcz uważam, że w dzisiejszych czasach armia poborowa nie jest zbyt skuteczna i należy starać się o armię zawodową utrzymywaną solidarnie z progresywnego systemu podatkowego. Cytat:Policz, kochany zefciu, ilu ukraińskich mężczyzn w ciągu ostatnich 2 lat straciło kończynyNo. A Ty się wysługujesz skurwielom, którzy za to odpowiadają. I przenosisz winę z agresora na broniącego się. A potem zgłaszasz masowo posty użytkowników, którym się w żołądku przewróciło na widok tych obrzydliwości. Cytat:To strasznie drogi jesteś w utrzymaniu, jeśli miliony Polaków muszą na Ciebie łożyć.Miliony Polaków łoży w różnym stopniu na różne cele, które uważa za słuszne jako cele wspólne. Cele od zbudowania ładnego publicznego parczku, po wystawienie armii, która sprawi, że Twoi właściciele nie będą Polakom urywać nóg. Udawanie głupka, który nie rozumie tej koncepcji nie przyczynia się do jakości dyskusji.
15.05.2024, 11:29
dammy napisał(a): Czy Ty człowieku nie rozumiesz, że mobilizacja środków i ludzi w Polsce na rzecz wojska ma w pierwszej kolejności pozwolić uniknąć kolejnych wojen, które są ostatecznością? Rosja na zbyt silnych przeciwników nie napada. Ich atak na Ukrainę to efekt niedocenienia sił wojskowych tego państwa. Albo nie chce zrozumieć. Najbardziej szansę ma wojnę zwiększa właśnie takie pieprzenie max99. Gdyby wprowadzić jego postulaty to mamy wojnę gwarantowaną. Gdyby teraz wprowadzić jakiś zakaz mobilizacji to dla ruskich to jest znak z napisem "wchodźcie, nie będziemy nawet stawiać oporu".
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
15.05.2024, 11:43
zefciu
Unregistered Kontestator napisał(a): Albo nie chce zrozumieć. Najbardziej szansę ma wojnę zwiększa właśnie takie pieprzenie max99. Gdyby wprowadzić jego postulaty to mamy wojnę gwarantowaną. Gdyby teraz wprowadzić jakiś zakaz mobilizacji to dla ruskich to jest znak z napisem "wchodźcie, nie będziemy nawet stawiać oporu".I dlatego też gadanina Trumpa była tak szkodliwa. I dlatego też każdy Polak, który popiera Trumpa jest zdrajcą. I nie ma sensu tłumaczenie, że „chodziło tylko o to, żeby te państwa więcej płaciły”. Jakiekolwiek gadanie jakiegokolwiek natowskiego przywódcy, że agresora, który zaatakuje NATO może czekać coś innego, niż piekło jest niewybaczalne.
15.05.2024, 11:59
Kontestator napisał(a):Kto ma wprowadzic zakaz mobilizacji?dammy napisał(a): Czy Ty człowieku nie rozumiesz, że mobilizacja środków i ludzi w Polsce na rzecz wojska ma w pierwszej kolejności pozwolić uniknąć kolejnych wojen, które są ostatecznością? Rosja na zbyt silnych przeciwników nie napada. Ich atak na Ukrainę to efekt niedocenienia sił wojskowych tego państwa. W Polsce czy na Ukrainie? Czy tak w ogóle? Maksiu nie postuluje zakazu mobilizacji. Chyba jest jednak realistą. Mam nadzieję ![]() No Rosja mam nadzieję, na Nato nie napadnie. ![]() Chociaż jak Putin to wariat to gwarancji nie ma.
15.05.2024, 12:13
zefciu
Unregistered |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości