To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
On od początku "płodził" masę dzieci. Z pierwszą żoną Justine miał 5tkę dzieci. Wszystkie z in vitro. To właśnie jedno z tej piątki lata później wyrzekło się Muska. Ich pierwsze dziecko zmarło na skutek nagłej śmierci łóżeczkowej (SIDS). Więc w sumie mieli 6stkę dzieci (licząc z tym pierwszym, które zmarło).

A tutaj Musk z drugą żoną, która opiekowała się 5tką dzieci z pierwszego małżeństwa Muska.

https://www.youtube.com/watch?v=B2wRvhbJIQQ
Odpowiedz
Babiarz wyjebany/zawieszony z TVP za nazwanie "Imagine" Lenona piosenką komunistyczną :

https://przegladsportowy.onet.pl/igrzysk...ia/cwjkqg7
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Babiarz wyjebany/zawieszony z TVP za nazwanie "Imagine" Lenona piosenką komunistyczną :

https://przegladsportowy.onet.pl/igrzysk...ia/cwjkqg7

To pokłosie zachowania poprzedniej władzy, kiedy to "dziennikarze" tvp przyzwyczajeni byli wygłaszać swoje propartyjne poglądy polityczne bezkarnie. Tymczasem dziennikarz sportowy jest od komentowania sportu a nie przedstawiania swoich ideologicznych sympatii. Ale nie rozumiem zupełnie, co informacja którą podałeś, ma wspólnego z tematem tego wątku. No chyba, że chodzi o światowy, lewacki spisek który nakazał TVP oraz władzy (która bynajmniej lewacka nie jest) załatwić Babiarza w imię poprawności politycznej.
Odpowiedz
No ale jednak zawieszenie Babiarza za taką pierdołę to jest zwyczajną głupota. Prawica ma kolejnego męczennika za sprawę. A nawet elektorat koalicji dość sceptycznie podszedł do tej decyzji. Co innego śmieszkowanie że Babiarz myli Lenona z Leninem a Joannę D'arc z don Kiszotem a co innego zawieszenie w trybie natychmiastowym.

Z drugiej strony prawica lamentuje bo pokazali Dionizosa który im się kojarzy z Szatanemi oraz zrobili pastisz "Ostatniej wieczerzy" więc w kwestii urażonych mamy jakąś równowagę. Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Osiris napisał(a): Ale nie rozumiem zupełnie, co informacja którą podałeś, ma wspólnego z tematem tego wątku. No chyba, że chodzi o światowy, lewacki spisek który nakazał TVP oraz władzy (która bynajmniej lewacka nie jest) załatwić Babiarza w imię poprawności politycznej.

Generalnie cała ta ceremonia igrzysk to jeden wielki festiwal poprawności politycznej

https://www.youtube.com/watch?v=j-Ou-ggS718&t=3324s

Jakiś gang bang?Co to ma wspólnego z igrzyskami? XD
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): No ale jednak zawieszenie Babiarza za taką pierdołę to jest zwyczajną głupota. Prawica ma kolejnego męczennika za sprawę. A nawet elektorat koalicji dość sceptycznie podszedł do tej decyzji. Co innego śmieszkowanie  że Babiarz myli Lenona z Leninem a Joannę D'arc z don Kiszotem a co innego zawieszenie w trybie natychmiastowym.
To prawda, najpierw wybuchła gównoburza z powodu tego, co Babiarz powiedział a teraz mamy gównoburzę z powodu przesadnej reakcji TVP. Wszystko przez to, że ludzie zbyt poważnie traktują to, co przeróżni komentatorzy polityczni i sportowi wypisują na platformie XUśmiech

Hans napisał

Cytat:Generalnie cała ta ceremonia igrzysk to jeden wielki festiwal poprawności politycznej
Nie mogę skomentować filmiku gdyż nie jest dostępny w UK. Natomiast ceremonię obejrzałem i festiwalu poprawności politycznej nie zauważyłem. Do tego potrzeba przejść odpowiednią prawacką indoktrynację.
Odpowiedz
A co to za babka z odciętą głową? Zgaduję, że jakieś nawiązanie do rewolucji, ale co chcieli przekazać na jej temat?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Osiris napisał(a): Tymczasem dziennikarz sportowy jest od komentowania sportu a nie przedstawiania swoich ideologicznych sympatii.
To by oznaczało, że w czasie ceremonii otwarcia wielkich imprez sportowych, zważywszy na ich czasem pozasportowe przesłania, dziennikarze sportowi powinni albo milczeć, albo być zastępowani przez innych dziennikarzy, np. takich od socjologi, kultury, z polityką włącznie.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): o ale jednak zawieszenie Babiarza za taką pierdołę to jest zwyczajną głupota

Tym bardziej że powiedział prawdę a nie jakąś subiektywną opinię.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Generalnie cała ta ceremonia igrzysk to jeden wielki festiwal poprawności politycznej

Zważywszy ile osób szlocha po tej ceremonii z powodu poczucia się obrażonym to chyba jednak nie Uśmiech

lumberjack napisał(a): Tym bardziej że powiedział prawdę a nie jakąś subiektywną opinię.

To była subiektywna opinia. Ale nie zasługiwało to na zawieszenie.

lumberjack napisał(a): Tym bardziej że powiedział prawdę a nie jakąś subiektywną opinię.

To była subiektywna opinia. Ale nie zasługiwało to na zawieszenie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Zważywszy ile osób szlocha po tej ceremonii z powodu poczucia się obrażonym to chyba jednak nie Uśmiech

Obrażonym? Kto tak szlocha?

edycja : ok, przeczytałem, że chodzi o jakąś scenkę ostatniej wieczerzy w której grali lgbtowcy. Mnie nie obraża, no ale było to durne trzeba przyznać. Co to ma wspólnego ze sportem?

Refugees welcome team. 

[Obrazek: lt9UIVc.png]
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):
DziadBorowy napisał(a): o ale jednak zawieszenie Babiarza za taką pierdołę to jest zwyczajną głupota

Prawde?
Chyba nie dla ateistow Lumber.
Dla mnie ta piosenka nie ma nic wspolnego z komunizmem, a wszystko z marzeniami. Uśmiech
Odpowiedz
https://www.loc.gov/static/programs/nati...magine.pdf
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): To była subiektywna opinia.

Możesz uzasadnić? A że 2+2=4 to też moja subiektywna opinia?

W jaki sposób postulaty komunizmu nie pokrywają się z postulatami zawartymi w piosence Lennona?

Cytat:In the ensuing years, both Lennon and Ono have reflected upon the song’s clear, simple message.
“‘Imagine,’ which says, ‘Imagine that there was no more religion, no more country, no more
politics,’ is virtually “The Communist Manifesto,’” Lennon later remarked, “even though I’m
not particularly a Communist, and I do not belong to any movement.”

Z linka pijanej kury.

Szkoda, że Lennon nie żyje. Moglibyście mu wytłumaczyć, że jego opinia o swojej piosence jest subiektywna i że źle ją chłopak interpretuje lol.

Adam M. napisał(a):
lumberjack napisał(a):

Prawde?
Dla mnie ta piosenka nie ma nic wspolnego z komunizmem, a wszystko z marzeniami. Uśmiech

A dlaczego nie ma nic wspólnego z komunizmem? Możesz to jakoś uzasadnić?

Proszę też nie pisz w imieniu ateistów. Ja jestem ateistą i nienawidzę naiwno-debilnych ideologii, które wybrukowane dobrymi chęciami prowadzą do jeszcze większej dystopii na tym padole łez.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Adam M. napisał(a):
lumberjack napisał(a):

Prawde?
Tak, marzenia. Piękne, ale niestety nie do realizacji. Lennon po prostu zwraca uwagę, co nas dzieli i chciałby to usunąć. Tego się zrobić jednak nie da we współczesnym świecie, w obecnej formie cywilizacyjnej.

Śpiewa, że własność nas dzieli, tak? Chciałby ją usunąć - tak /to akurat jest komunistyczne/. Zresztą własność rozumiemy dziś w ten sposób, że jeśli wytworzyliśmy to własnymi rękami, własnym wymysłem i pomyślunkiem, to jest to nasze. Jeśli dokonujemy zakupu czegoś za papierki /metalowe krążki/ z takimi czy innymi wizerunkami, to też jest to nasze. I własność prywatna jest nienaruszalna. My właśnie w ten sposób ją rozumiemy. Ciekawym byłoby wiedzieć, jak tę własność rozumieli na przykład ludy łowiecko-zbierackie albo wcześniejsze formy sapiens, czy po prostu homo. Może należałoby tak wychowywać współczesnych ludzi, by się koncentrować na 'być' a nie na 'mieć'. 

Z państwami jest podobnie - to przecież w większości jeśli nie w całości sztuczne twory - granice powstały bez uwzględniania rozkładu powierzchniowego takiego czy innego narodu, czasem jedno plemię podzielone jest granicą państwową w Afryce /stąd - choć to nie jedyny powód! - te wszystkie nieustannie tam trwające konflikty zbrojne/ - zresztą państwo też jest dość młodym wynalazkiem w historii ludzkości.

Religia - tu można by coś zdziałać i ją faktycznie usunąć. Ludzkość jednak woli tworzyć iluzję, nadawać jej takie czy inne kształty /antropomorfizacja Boga w większości religii monoteistycznych/ i oddawać cześć tej iluzji, bać się tej iluzji, którą sama wytworzyła. Ot, to swoista aberracja - bać się iluzji, którą się stworzyło.

Refugees welcome - tak właśnie. Witamy was, uchodźcy. Przyjdźcie i czujcie się u nas dobrze.
Ludzka zaraza się pojawia się w danym kraju, niszczy go, doprowadza do ruiny, bombarduje jego domy, podrzyna gardła kobietom i dzieciom, a potem ma jeszcze czelność mieć pretensje, że ludzie z tamtego obszaru uciekają i szukają lepszego życia. Naprawdę nie wiem, jak trzeba być ślepym i bez serca, by nie widzieć, czym jest tułanie się bez domu po świecie - myślę, że to piekło podobne do pracy w helpdesku /trochę zażartowałem, aby rozładować to pisanie na serio/.

A tak na marginesie: ciekawe, ile nasi zdobędą medali? Będzie mizeria tylko bez ogórków, czy jednak w końcu pokażemy światu, że biegać, skakać czy jeździć na rowerze umiemy nie gorzej niż inni.
Z pływaniem nie mam złudzeń - już o tym pisałem - w kraju, gdzie jest tylko kilkanaście /słownie: KILKANAŚCIE/ basenów 50-metrowych na całą Polskę nie mamy szans na bycie potęgą w pływaniu.

To tyle.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Iselin napisał(a): A co to za babka z odciętą głową? Zgaduję, że jakieś nawiązanie do rewolucji, ale co chcieli przekazać na jej temat?
To Maria Antonina a przekaz był skierowany do królewskich celebrytów z innych krajów zasiadających w lożyUśmiech

Pijana kura napisał(a)

Cytat:To by oznaczało, że w czasie ceremonii otwarcia wielkich imprez sportowych, zważywszy na ich czasem pozasportowe przesłania, dziennikarze sportowi powinni albo milczeć, albo być zastępowani przez innych dziennikarzy, np. takich od socjologi, kultury, z polityką włącznie.

Wyobraźmy sobie, że dziennikarz podczas ceremonii przedstawia swoją krytyczną opinię na temat motywu "Ostatniej Wieczerzy", rzekomo występującego wokizmu czy innych elementów które mu się nie podobają i nie jest w stanie się powstrzymać z powodu swojej ideologii. Ja wiem, że za TVpis byłoby to coś całkowicie normalnego natomiast chyba tego nie chcemy. Co nie zmienia faktu, że zawieszenie Babiarza jest przesadą. 

Hans napisał: 
Cytat:przeczytałem, że chodzi o jakąś scenkę ostatniej wieczerzy w której grali lgbtowcy. Mnie nie obraża, no ale było to durne trzeba przyznać. Co to ma wspólnego ze sportem?

Ale kto powiedział, że wszystko na otwarciu igrzysk olimpijskich ma być związane ze sportem? W Londynie mieliśmy przecież królową Elżbietę skaczącą z helikoptera na spadochronie z Jamesem BondemDuży uśmiech
Przecież na każdej innej olimpiadzie, te zazwyczaj nudne ceremonie zawierają w różny sposób wplecione elementy kultury i tradycji organizatora igrzysk. Nie inaczej było tym razem natomiast różnica polegała na tym, że Francuzi dodali kilka motywów mogących wzbudzić kontrowersje u osób ideologicznie zacietrzewionych. 

Przy okazji, tak się prawica uczepiła tych wielkich kontrowersji, że nie zwróciła uwagi na to, że Izrael występuje na olimpiadzie.

lumberjack napisał(a): A dlaczego nie ma nic wspólnego z komunizmem? Możesz to jakoś uzasadnić?
Wyobraź sobie, że istnieje coś takiego jak własna interpretacja utworu i być może organizatorzy olimpiady nie mieli na myśli zupełnie komunizmu a słowa Lennona wykorzystali aby wskazać na ich pewne wspólne elementy z ideą olimpizmu (świat jest jeden, pokój, ludzie sobie powinni pomagać w imię równości, wolności itd). 

Cytat:Ja jestem ateistą i nienawidzę naiwno-debilnych ideologii, które wybrukowane dobrymi chęciami prowadzą do jeszcze większej dystopii na tym padole łez.

Jak patrzę na komunistyczny Związek Sowiecki i kapitalistyczną Rosję Putina, to nie wiem co jest gorsze.
Odpowiedz
Osiris napisał(a): Nie inaczej było tym razem natomiast różnica polegała na tym, że Francuzi dodali kilka motywów mogących wzbudzić kontrowersje u osób ideologicznie zacietrzewionych. 

Jak ładnie można napisać, że impreza została upolityczniona. Brawo.

Ciekawe czy byś tak pisał gdyby prezentowana ideologia nie była zgodna z twoją czy może okazałbyś się ideologicznie zacietrzewiony Uśmiech
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
@lumber

Ponieważ dzieła kultury żyją swoim życiem niezależnie od intencji autora. Obecnie "Imagine" przez zdecydowana większość jest interpretowane jako manifest pacyfistyczny. Obie interpretacje są dopuszczalne zatem mamy tu subiektywizm.

Co do "Ostatniej wieczerzy" to dlaczego zapatrzeni w siebie Francuzi wzięli na tapet obraz znajdujący się w Mediolanie?
Widziałem teorię że tak na prawdę chodzi o "Ucztę bogów" Jana Harmensz van Bijlerta z muzeum sztuki w Dijon. Ten Dionizos do tego pasuje.

https://musee-magnin.fr/collection/objet...-des-dieux
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Ponieważ dzieła kultury żyją swoim życiem niezależnie od intencji autora. Obecnie "Imagine" przez zdecydowana większość jest interpretowane jako manifest pacyfistyczny. Obie interpretacje są dopuszczalne zatem mamy tu subiektywizm.

Haha, dobre, zajebiste.

A ja sobie interpretuję, że 2+2=5, zatem w matematyce też mamy subiektywizm.

Dziadzie, z tego że ludzie w swej ignorancji coś źle rozumieją, nie wynika że tak jest. Naprawdę ludzie w wiele rzeczy wierzą w swej naiwności tylko co z tego? Ludzie sobie też interpretują że Ziemia jest płaska.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Matematyka jest nauką ścisłą. W przeciwieństwie do kultury i sztuki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości