To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obowiązkowe szkolenia wojskowe dla wszystkich mężczyzn
Osobiście uważam, że należy wrócić do poboru. Roczne szkolenia minimum.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Możliwe ale libkizm przesiąknął ich całkowicie. Wystarczy zobaczyć ostatnie wypowiedzi Bosaka o niewolnictwie bo państwo mu nakazuje dzieciaki do fotelika w samochodzie wsadzać.

Ale to nie jest liberalizm tylko konserwatywny zamordyzm na zasadzie "zakazywać to mogę ja a nie zakazywać mi". I konserwy zawsze tak miały. Dwójka gejów nie może zawrzeć uznawanego przez państwo związku bo tradycja, ale zakaz spuszczania szamba do przydrożnego rowu to komunizm albo inny faszyzm.

Kontestator napisał(a): Osobiście uważam, że należy wrócić do poboru. Roczne szkolenia minimum.

Rok to za długo. Z powodu braków środków finansowych znowu to będzie fikcja polegająca na tym, że żołnierz przez miesiąc jest na poligonie a przez 11 obiera ziemniaki w koszarach. Ja bym to widział tak, że max 3 miesiące intensywnego szkolenia dla wszystkich a potem opcjonalna specjalizacja dla chętnych przez kolejne 9 miesięcy - połączona z systemem ulg i zachęt finansowych. Np zostajesz na te 9 miesięcy to masz za to średnią krajową w tym czasie na konto przelewaną.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Liberalny skrajny indywidualizm stworzył pokolenia ludzi, którzy są kompletnymi egoistami. Dla których jakiekolwiek poświęcenie jest nie do pomyślenia.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
No nie mów, że Bosaka ukształtował liberalny skrajny liberalizm Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Bosak kiedyś był m.in. za 500+. Dzisiaj nie do pomyślenia. Więc stworzyć nie ale nasiąkł nim ostatnie lata strasznie.

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator, pierniczysz jak jakiś razemek. Napisz coś jeszcze o korwinobalceryzmie.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
W sumie bym się nie zdziwił jestem ateistą również w kwestii religii wolnorynkowej. I gdzieś nawet pisałem, że będę głosować na Zandberga.

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
@Kontestator
To zerknij sobie na Szumlewicza. Też podobnie jak Zandberg szans nie ma, a wydaje mi się, że mocniej jednak stąpa po ziemi.
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Bosak kiedyś był m.in. za 500+. Dzisiaj nie do pomyślenia. Więc stworzyć nie ale nasiąkł nim ostatnie lata strasznie.

Uznajesz Bosaka za liberała? Naprawdę?
Odpowiedz
Ekonomicznego jak najbardziej

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Ekonomicznego jak najbardziej

Do dlaczego krytykujesz liberalizm, a nie wolnorynkowość?
Odpowiedz
Realia są jakie są. Nie da się stworzyć sensownej gospodarki bez wolnego rynku, własności prywatnej, egzekucji umów. To jest to czego w Razem nie rozumieją. Natomiast tego nie da się zrobić tanim państwem minimum ze szczątkowymi podatkami. Tego nie rozumieją w Konfie. Zresztą obie frakcje to w sumie swoje lustrzane odbicia, dużo bardziej podobne do siebie niż się zdaje.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Ciekawostka.
Jak Tusk zapowiedział rzekomo obowiązkowe szkolenie wojskowe dla wszystkich mężczyzn które wszystko wskazuje na to, że wcale nie będzie obowiązkowe to dziwnym trafem największy kwik podniósł się nie ze środowiska pizdowatych lewaków w rurkach ale ze strony "młodych konserwatywnych patriotów".
Mnie to wcale nie dziwi. Lewactwo to zawsze lewactwo. "Wolność" to oni rozumieją tylko w aspekcie skrobanek i pedałowania, no i drastycznego potężnego wszechogarniającego uprzywilejowania kobiet względem mężczyzn. To jest "wolność" w rozumieniu lewactwa. Aha, no i jeszcze zakaz palenia w piecu.

DziadBorowy napisał(a):Aha. Dokładnie ci sami. Ja rozumiem te obawy, konieczność samodzielnego ścielenia łóżka na takim szkoleniu mogłaby spowodować, że byłyby dziesiątki rannnych i zabitych.
Nasrałbym im do tego łóżka. W pierwszej kolejności dowódcy.

Kontestator napisał(a):Osobiście uważam, że należy wrócić do poboru. Roczne szkolenia minimum.
Dla Twojej córki i żony też?

Kontestator napisał(a):Liberalny skrajny indywidualizm stworzył pokolenia ludzi, którzy są kompletnymi egoistami.
To Ty jesteś egoistą, bo chcesz zmuszać innych ludzi do podejmowania się określonych bardzo uciążliwych dla nich, a również niebezpiecznych, czynności tylko dlatego, bo taką wyznajesz ideologię. To jest szczyt egoizmu z Twojej strony. Ja Ciebie nie próbuję zmuszać do ucieczki na Zachód. Jak chcesz zostać i walczyć, to mi nic do tego. Ja nie jestem takim egoistą, jak Ty, więc nie mam zamiaru Cię do niczego przymuszać.

Kontestator napisał(a):Dla których jakiekolwiek poświęcenie jest nie do pomyślenia.
Poświęć swoje córki i żonę. Wyślij je pod ostrzał artylerii. Niech walczą o ojczyznę.
Odpowiedz
Maksiu, proszę, wiplerdalaj stąd. Obniżasz tu poziom.
Za to "pedałowanie" masz ze mną kosę. Zrozumiałeś?
Odpowiedz
Max99, a wiesz, że ten "obowiązkowy pobór" już zdążył się zmienić w dobrowolne szkolenie dla wszystkich pełnoletnich Polaków, niezależnie od płci? Jest to napisane w artykule, który zalinkowałeś.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Max99, a wiesz, że ten "obowiązkowy pobór" już zdążył się zmienić w dobrowolne szkolenie dla wszystkich pełnoletnich Polaków, niezależnie od płci? Jest to napisane w artykule, który zalinkowałeś.

Wiem. Odczytuję to jako swoją zasługę Nieśmiały
Gdyby chłopy mieli jaja zorganizować i iść na taki protest, jak czarne parasolki, to nikt z rządu by nawet nie wspominał o obowiązkowych szkoleniach dla mężczyzn. No ale chłop, jak wiadomo, głupi i tresowany, a jaj nie ma, żeby bronić swojego interesu - wszystko odda kobietom.
Odpowiedz
max99 napisał(a): Wiem. Odczytuję to jako swoją zasługę
Nie wiedziałam, że masz taki wpływ na premiera.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a):
max99 napisał(a): Wiem. Odczytuję to jako swoją zasługę
Nie wiedziałam, że masz taki wpływ na premiera.

Tylko na tygryska.
Odpowiedz
max99 napisał(a): Dla Twojej córki i żony też?

Nie ale dla syna tak. Taki męski los, że się bardziej nadają na wojnę.

max99 napisał(a): To Ty jesteś egoistą, bo chcesz zmuszać innych ludzi do podejmowania się określonych bardzo uciążliwych dla nich, a również niebezpiecznych, czynności tylko dlatego, bo taką wyznajesz ideologię. To jest szczyt egoizmu z Twojej strony. Ja Ciebie nie próbuję zmuszać do ucieczki na Zachód. Jak chcesz zostać i walczyć, to mi nic do tego. Ja nie jestem takim egoistą, jak Ty, więc nie mam zamiaru Cię do niczego przymuszać.

Ale ja mam to gdzieś czy mnie do czegoś zmuszasz czy nie. Bez przymusu samo państwo nie mogłoby istnieć a dla mnie istnienie państwa jest znacznie ważniejsze niż wolność jednostki.

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a):
max99 napisał(a): Dla Twojej córki i żony też?

Nie ale dla syna tak. Taki męski los, że się bardziej nadają na wojnę.

A kobiety do gwałcenia.

Kontestator napisał(a): Ale ja mam to gdzieś czy mnie do czegoś zmuszasz czy nie.

To oksymoron. Jeśli masz to "gdzieś", to znaczy, że nie jesteś zmuszany.

Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten post. Powod: To urąga wszelkim zasadom dobrego wychowania leci ost
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości