To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W co wierzą ateiści?
Cytat:Obecnie antygrawitacja jest czysto hipotetyczna.
albo nic nie wiemy na temat badan nad nia. Uśmiech po prostu amerykance mogli pozbierac niemieckie zabawki i zamknac w jakiejs swojej "nieistniejacej" bazie i tam prowadzic badania a ze ta dziedzina zostala uznana za perspektywiczna i mozliwa do zastosowania w przyszlych rodzajach broni to wszystko utajniono i nic nie wiemy na ten temat.
druga opcja jest taka, ze amerykanie nigdy nie wpadli na niemieckie zabawki, bo te zostaly zniszczone, w zwiazku z tym prowadza badania od podstaw.
jedno jest pewne: takie badania byly lub dalej sa prowadzone.
btw: nie mam dobrego zdania o amerykanskich naukowcach. pewnie slyszales o tym, jak kilka lat temu amerykanie odpalili pojazd napedzany silnikem scramjet, ktory rozpedzil sie do olbrzymiej predkosci... otoz zrobili to wiele dziesiecioleci po tym, jak niemcy opracowali ramjet (wtedy nazywany "przewodem Lorina"), w stosunku do ktorego to silnika scramjet jest tylko modyfikacja.
pytanie brzmi: co do cholery amerykanie robili od zakonczenia wojny?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Scramjet
http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_strumieniowy
http://en.wikipedia.org/wiki/Ramjet
Go vege!
--------------------------------------
Posłuchaj mnie, man ty pierdol ten chłam
Nie ma tu dla nas miejsca, i ty nie pchaj się tam...
mythov napisał(a):Jedyne do czego przyznam rację to fakt, że w Pentagon nie rąbnął samolot, ale to nie oznacza automatycznie, że to Bush z kumplami wystrzelili sobie rakietę.
http://www.pentagonstrike.co.uk/sott/ATS_article.php
To może zapoznaj się z tym obiektywnym opracowaniem.
I z tą rekonstrukcją stworzoną na podstawie dowodów in situ, nie rozmazanych ujęć kamer wideo.
http://pl.youtube.com/watch?v=YVDdjLQkUV8

Teoria konspiracji z Pentagonem i lotem 77 to największa bzdura jaką słyszałem od wielu lat.
Cytat:I z tą rekonstrukcją stworzoną na podstawie dowodów in situ, nie rozmazanych ujęć kamer wideo.

a to jest akurat calkiem dobre. Bede musial przemyslec moje podejscie do lotu 77 Uśmiech

Z tego co sie orientuje w samym srodku gniazda teorii spiskowych (9/11 Truth Movement) od poczatku byl spor co do tego lotu. Byc moze opowiedzialem sie po niewlasciwej stronie... ah ludzkie pomylki Oczko
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Cytat:http://www.pentagonstrike.co.uk/sott/ATS_article.php
To może zapoznaj się z tym obiektywnym opracowaniem.
I z tą rekonstrukcją stworzoną na podstawie dowodów in situ, nie rozmazanych ujęć kamer wideo.

Teoria konspiracji z Pentagonem i lotem 77 to największa bzdura jaką słyszałem od wielu lat.
Teraz nie mam już żadnych wątpliwości. Już mam w zakładkach oba linki ;] . Muszę podesłać to paru osobom.

Cytat:co do cholery amerykanie robili od zakonczenia wojny?
Za każdym razem jak USA interesuje się Iranem w gazetach Irańskich są raporty o obserwacjach "UFO", są nawet zdjęcia (ogniste kule na niebie ^^ (ale nie spodki ;P)).
Inne państwa też mają niespodzianki w kieszeni, czytałem rok temu newsa o tym, że w Iraku z karabinu maszynowego przestrzelono na wylot amerykańskiego Abramsa (żeby nie było, że to absurdalne, przeciwpancerne karabiny maszynowe były już w II wojnie światowej).
Co prawda ten drugi fakt nie wiem, czy można potraktować jako wiarygodny.

A propo tej antygrawitacji przed chwilą nieco o tym poczytałem. Rzeczywiście to znacznie bardziej ciekawe niż myślałem ^^. Traktowałem to do tej pory jako czyste sci-fi. W każdym bądź razie ujemne ciśnienie (które jest tu konieczne) jest praktycznie niemożliwe do otrzymania z tego co tu pisze, jeśli nawet istnieje coś takiego.
tak a propos antygrawitacji i innych cudow niemieckiej techniki: niemcy w czasie 2 wojny mieli olbrzymi potecjal i bardzo dobra motywacje do prowadzenia badan.
po przyjrzeniu sie niemieckim wynalazkom okazuje sie ze niemcy wynalezli:
-noktowizor i mundur maskujacy w podczerwieni
-okladzine do samolotow i okretow podwodnych pochlaniajaca fale radarowe
-torpedy samonaprowadzajace
-rakiety balistyczne (i w ogole silnik rakietowy na paliwo ciekle mogacy pracowac dluzej niz kilka sekund)
-pociski manewrujace (V1 i V4)
-samonaprowadzajace sie rakiety przeciwlotnicze
-precyzyjne hydrofony umozliwiajace atak okretowi podwodnemu bez uzycia peryskopu
-amunicje podkalibrowa (sabot)
-dzialo wielokomorowe (V3)
.-bomby kierowane
-amunicje kumulacyjna (heat)
-dzialo dzwiekowe (obecnie praktycznie nieznane, na polu walki sluzylo do zwalczania sily zywej)
-dzialo elektromagnetyczne (obecnie nie uzywane, wystrzeliwywalo pociski z predkoscia 4000 m na sekunde czyli eee... szybko. bardzo szybko.)
-artylerie rakietowa (nebelwerfer, na ktorym ruskie wzorowali slynna katiusze)
-karabinki szturmowe (StG 44- pierwszy karabinek szturmowy na swiecie i moim zdaniem najlepszy)
-miny wyskakujace (s-mine)
-wiele nietypowych konstrukcji lotniczych (chocby we wspomnianym ukladzie latajacego dysku, czy latajacego skrzydla)
-najsilniejsze toksyny znane czlowiekowi (chodzi o tabun, sarin i soman czyli tzw. g-gazy, ktorych rozwinieciem sa v-gazy ze slynnym vx na czele)
...i pewnie jeszcze troche innych ciekawych rzeczy. Uśmiech
edit: zapalnik zblizeniowy to tez robota niemcow... :>
edit2: jeszcze jedno mi sie przpomnialo: termowizor.
i jeszcze jedno: system naprowadzania bombowcow na cel bez jego widocznosci.
Go vege!
Co do antygrawitacji to wszelkie sposoby jej działania jakie można znaleść w internecie są bujdą - spytajcie jakiegokolwiek fizyka. Gdyby to była prawda to dzić co drugi wiejski "złota rączka" z dostępem do internetu miałby w stodole latajacy talerz Duży uśmiech
Cytat:-torpedy samonaprowadzajace
Amerykanie wynaleźli je niezależnie.
Cytat:-pociski manewrujace (V1 i V4)
V1 i V2 (bo chyba o niego chodzi, nie ma V4) cieżko nazwać pociskami manewrującymi z tego powodu że nie są w stanie manewrować. To po prostu pociski balistyczne krótkiego zasięgu, których jedynym środkiem do uzyskania i tak miernej celności był żyroskop.
Cytat:-samonaprowadzajace sie rakiety przeciwlotnicze
Niemożliwe. Jedyne rakiety ziemia-powietrze jakie Niemcy mieli to system Waserfall, i nie nadaje się on do nazywania samonaprowadzającym. Jego naprowadzanie składało się z operatora z radiem który siedział na ziemi i kierował rakietą jak dziś kieruje się tanim zdalnie sterowanym modelem samolotu.
Cytat:-amunicje kumulacyjna (heat)
Niemcy ich nie wynaleźli. Wynalazł je pewien Szwajcar przed wojną, a pierwszym zastosowaniem bojowym był brytyjski granat nasadkowy. Niemcy dopiero później je wprowadzili.
Cytat:-dzialo dzwiekowe (obecnie praktycznie nieznane, na polu walki sluzylo do zwalczania sily zywej)
Nie słyszałem o czymś takim choć siedzę mocno w temacie. Nawet dziź "broń" dźwiękowa służy najwyżej do odstraszania i kontroli tłumu.
Cytat:-dzialo elektromagnetyczne (obecnie nie uzywane, wystrzeliwywalo pociski z predkoscia 4000 m na sekunde czyli eee... szybko. bardzo szybko.)
Proste działo elektromagnetyczne może zbudować każdy z dostępnych w domu materiałów. Ale działa które byłoby na tyle szybkostrzelne, solidne, lekkie, silne i oszczędne jeśli chodzi o energię aby być choćby alternatywą dla broni palnej i miec zastosowanie militarne to do dziś nie zbudowano.
Cytat:edit: zapalnik zblizeniowy to tez robota niemcow... :>
Nie Niemców a USA i Brytyjczyków.
Cytat:-noktowizor i mundur maskujacy w podczerwieni
Cytat:edit2: jeszcze jedno mi sie przpomnialo: termowizor.
Pierwsze wojskowe zastosowanie termowizji mają na koncie Brytyjczycy i to podczas 1 Wojny Światowej, do wykrywania samolotów. Noktowizor - USA, też 2 wojna światowa ale kilka lat przez Niemcami.
Cytat:Co do antygrawitacji to wszelkie sposoby jej działania jakie można znaleść w internecie są bujdą - spytajcie jakiegokolwiek fizyka. Gdyby to była prawda to dzić co drugi wiejski "złota rączka" z dostępem do internetu miałby w stodole latajacy talerz Duży uśmiech
Owszem, dlatego miałem na jej temat negatywne zdanie. Na Wikipedii jest to opisane bez podniecania się. Rzeczywiście może istnieć coś takiego, ale z tego co tam pisze wytworzenie takiej siły jest praktycznie niemożliwe.
PS Adam_S na ateista.pl i na europa21.pl to ta sama osoba? ;]
Cytat:V2 (bo chyba o niego chodzi, nie ma V4)
tak, chodzi o V4 (prototypowe ponaddzwiekowe pociski manewrujace). V2 to rakiety balistyczne wymienione w innym punkcie.
Cytat:To po prostu pociski balistyczne krótkiego zasięgu
V1 i V4 nie ma nic wspolnego z pociskami balistycznymi (jak V2)
Cytat:Niemożliwe. Jedyne rakiety ziemia-powietrze jakie Niemcy mieli to system Waserfall, i nie nadaje się on do nazywania samonaprowadzającym. Jego naprowadzanie składało się z operatora z radiem który siedział na ziemi i kierował rakietą jak dziś kieruje się tanim zdalnie sterowanym modelem samolotu.
a o systemie rheintochter slyszales? a o feuerlilie? a o enzianie? (bylo jeszcze kilka innych)
Cytat:Nie słyszałem o czymś takim choć siedzę mocno w temacie. Nawet dziź "broń" dźwiękowa służy najwyżej do odstraszania i kontroli tłumu.
to dzialo sluzylo do paralizowania zolnierzy na polu walki. chodzi o urzadzenie generujace ukierunkowana fale uderzeniowa przy pomocy serii szybkopowtazralnycch eksplozji.
Cytat:Nie Niemców a USA i Brytyjczyków.
niemcow. w amunicji przeciwlotniczej.
Cytat:Noktowizor - USA, też 2 wojna światowa ale kilka lat przez Niemcami.
to dlaczego ich nie stosowano? niemcy uzywali panther z celownikami noktowizyjnymi (bodajze Spanner)oraz karabinkow z celownikiem Vampir.
a co do termowizji podczas 1 ws... nie spotkalem sie.
edit:
Cytat:Co do antygrawitacji to wszelkie sposoby jej działania jakie można znaleść w internecie są bujdą - spytajcie jakiegokolwiek fizyka. Gdyby to była prawda to dzić co drugi wiejski "złota rączka" z dostępem do internetu miałby w stodole latajacy talerz
oczywiscie, tylko my nie mowimy o bajeczkach z internetu.
Cytat:Amerykanie wynaleźli je niezależnie.
moze mi sie wydaje, ale amerykanie wynalezli je pozniej.
jest na swiecie cala masa wynalazkow i osiagniec, ktora nie zostala dokonana przez ludzi, ktorym sie to przypisuje. po prostu, gdy ktos chcial sobie zawlaszczyc czyjs wynalazek, wykorzystywal do tego zamieszanie zwiazane z wojna lub zmuszal wynalazce do milczenia.
Go vege!
Apropos gazu VX:

Wikipedia napisał(a):Stany Zjednoczone eksperymentalnie gazowały swoich obywateli przez dwanaście lat, 1962-73. Na działanie trujących substancji wystawiono 5.000 żołnierzy i nieokreśloną ('idącą w tysiące') liczbę cywilów. Początkowo Pentagon twierdził, że eksperymenty polegały na rozpylaniu 'symultanów', nieszkodliwych substancji udających gazy, w celu sprawdzenia czy załoga okrętów marynarki wojennej jest w stanie efektywnie działać w czasie ataku gazowego. Teraz okazuje się, że 21 testów na lądzie i 7 na morzu obejmowało rozpylanie m.in. bakterii coli, sarinu (gaz użyty w tokijskim metrze przez sektę Najwyższa Prawda) i VX. Pentagon zapewnia, że dawki było zdecydowanie mniejsze niż śmiertelne i nie chodziło o eksperymenty na ludziach, ale o badanie samego procesu dyfuzji (rozprzestrzeniania się) gazu.

Co to za kurde państwo, które zrzuca na własnych żołnierzy gaz trujący. Ludzie idą do woja by służyć ojczyźnie, a ta ich gazuje "w służbie nauki". Pojebane do kwadratu.
"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI, JESTEM TYLKO JA"
To sa w ogole jaja. Ilosc cywilnych ofiar polityki USA naprawde idzie w setki tysiecy, lamia wszystkie porozumienia dotyczace praw czlowieka, wszystkie konwencje, posluguja sie mega prymitywna retoryka chorych z nienawisci fanatykow... i... i nic.

[Obrazek: pvekstory167su0.gif]
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Zapomniałeś Kilgore o tych skurwensońskich zagrywkach, pomimo, ze nie dotyczy ludzi to i tak biali powinni dostać wpierdol od Boga za to (gdyby istniał):

[Obrazek: Bison_skull_pile%2C_ca1870.png]

:evil:
nie tylko biali...
Go vege!
Indianie zabijali bizony na dużo mniejszą skalę. Poza tym oni nie robili tego dla sportu(?).
mialem na mysli zwierzeta ogolnie, nie tylko bizony. np. kilkadziesiat lat temu chinczycy wybili wszystkie wroble, zeby im ryzu nie wyzeraly... na szczescie przegieli pale, i ta pala im odbila: wdaly sie szkodniki, a ze nie bylo komu szkodnikow zjadac uprawy zostaly zrujnowane i chinole glodowali... Uśmiech
Go vege!
Mieli za swoje, ubolewać nie zamierzam. Ale co fakt, to fakt, człowiek niszczy świat zwierząt i roślin i kiedyś się to na nas odbije.
Cytat:człowiek niszczy świat zwierząt i roślin i kiedyś się to na nas odbije.
moze zostane posadzony o sadyzm, ale chcialbym to zobaczyc... znaczy nie zniszczenia dokonane w swiecie przyrody, ale to, jak ludzie dostana za to po dupie... Uśmiech
Go vege!
Najlepiej, jakby ci wszyscy, którzy jeździli po "ekooszołomach" i alarmach naukowców mocno pożałowali swoich słów. Spasieni egoiści nagle obudzili by się i błagali bezskutecznie o pomoc. To nie sadyzm, po prostu jak patrzę, co ludzie wyprawiają to płakać się chce. Kurde władcy świata się znaleźli:evil:
dokladnie. wyraziles idealnie tez moje zdanie na ten temat.
Go vege!
Spokojnie, bo dostaniecie orgazmów Duży uśmiech

To nie jest temat o ekologii.
[Obrazek: quasiuserbarfi1.png]
Cytat:Spokojnie, bo dostaniecie orgazmów
glodnemu chleb na mysli... Uśmiech
Go vege!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości