Liczba postów: 11,441
Liczba wątków: 83
Reputacja:
837
To nie Ukraina czegoś potrzebuje. To my potrzebujemy Ukrainy. Kwestie tej chorej ideologii schodzą na dalszy plan. Z resztą i tak się nie uda jej zaimplementować, bo społeczeństwo zbyt konserwatywne... Wychodzą na pierwszy plan te kwestie gospodarczo-integracyjne. I to są kwestie konieczne do tego by cały region nie miał powtórki z carskiej Rosji. Poza tym sądzisz że UE przetrwa na tyle długo żeby negatywne efekty jej istnienia rozpierniczyły rejon Europy Środkowo-wschodniej? Przy całym pokomunistycznym powaleniu tutejszych społeczeństw nie ma tutaj zachodnich cieplarnianych warunków do hodowli debili. Tu twardo rosną lokalne ich szczepy :-D UE musi najpierw te zachodnie warunki zbudować, następnie siać przez parę dekad propagandę i czekać. A i tak się okazuje że nie bardzo hodowla wychodzi, czego przykładem szykujące się zmiany na zachodzie. No i w końcu się rozpadnie albo zreformuje. Tak czy inaczej włożona zachodnia kasa w niczym nie zaszkodzi. A jeżeli miałaby oprócz Polski skorzystać jeszcze Ukraina to tym lepiej dla nas. Nie dość że sieć powiązań by się zwiększyła to i zamożność regionu w tym i Polski też by wzrosła, poza tym to jest możliwość nie tylko handlu ale też osiedlania się i odzyskiwania majątków. Europeizacja Ukrainy to w pewnym sensie dla nas konieczność. Bo to nie tylko pewne możliwe zyski w przyszłości, nie tylko współpraca na takim poziomie na jakim możemy sobie dzisiaj pomarzyć ale też integracja kulturowa, pomoc mniejszości polskiej na wschodzie i kresowe majątki możliwe do odzyskania a dzisiaj niszczejące. To jest też możliwość ratowania dziedzictwa przodków i restauracji polskiej kultury na wschodzie. Wiele korzyści w zamian za bajdurzenie. I to wbrew pozorom kończące się bo nawet zachodnie społeczeństwa zaczynają kumać że multi-kulti to kit, a tolerancja to nie jest to co im wciskają media. Bruksela w obecnym kształcie nie przetrwa długo, dobrze by było żeby i Ukraińcy dostali taki zastrzyk gotówki i żeby jakieś minimalne europejskie standardy w rządzeniu mieli. Bo to że razem z SocjoBrukselą odejdą liberalne demokracje to też bardzo prawdopodobne. Nie ma co się bać to że dzisiaj jest nie ciekawie nie znaczy że tak będzie zawsze, a tymczasowe korzyści płynące z integracji pewnie będą miały pozytywne długofalowe skutki.
Sebastian Flak
Liczba postów: 1,385
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Wiecie co? w sumie niech ta Ukraina wejdzie do tej wspaniałej UE. Niech zobaczą jak smakuje euro raj. Niech poznają wspaniałości tęczowej rewolucji, kultu gender, niech zapomną o traktowaniu tęczy jako tęczy a zaczną uosabiać to sympatyczne zjawisko z femino-homo wywrotowcami.
Ukraińcy będą musieli się dorzucić do boju z globalnym ociepleniem, oczywiście Ukraińcy na pewno pokochają obowiązkowe segregowanie śmieci które i tak lądują na zwykłych śmietniskach. Jestem pewien, że cała Ukraina ucieszy się z gigantycznego wzrostu podatków i kosztów pracy.
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Liczba postów: 20,524
Liczba wątków: 212
Reputacja:
928
Wyznanie: ate 7 stopnia
Constal napisał(a):Wiecie co? w sumie niech ta Ukraina wejdzie do tej wspaniałej UE. Niech zobaczą jak smakuje euro raj. Niech poznają wspaniałości tęczowej rewolucji, kultu gender, niech zapomną o traktowaniu tęczy jako tęczy a zaczną uosabiać to sympatyczne zjawisko z femino-homo wywrotowcami.
Ukraińcy będą musieli się dorzucić do boju z globalnym ociepleniem, oczywiście Ukraińcy na pewno pokochają obowiązkowe segregowanie śmieci które i tak lądują na zwykłych śmietniskach. Jestem pewien, że cała Ukraina ucieszy się z gigantycznego wzrostu podatków i kosztów pracy. Skoro tak nie cierpisz Unii, to jak wytłumaczysz, że Polska i Ukraina startowały mniej więcej z podobnego pułapu po rozpadzie Sojuza (Polska chyba nawet z niższego), a teraz to Bohuny zbierają truskawki Skrzetuskiego, a nie odwrotnie?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 8,732
Liczba wątków: 77
Reputacja:
407
Myślę, że wszyscy, którzy mają aż taką alergię na unię, segregowanie śmieci, tęcze i gender, prawa człowieka, podatki itp., powinni po prostu wyjechać na jakąś Ukrainę albo Białoruś. I obowiązkowo przyjąć tamtejsze obywatelstwo, żeby nie mieć tego paskudnego unijnego paszportu.
Mam wrażenie, że jednak wbrew pozorom w Polsce jest całkiem dobrze i ludziom się w związku z tym w głowach poprzewracało.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Reputacja:
0
Sofeicz napisał(a):Skoro tak nie cierpisz Unii, to jak wytłumaczysz, że Polska i Ukraina startowały mniej więcej z podobnego pułapu po rozpadzie Sojuza (Polska chyba nawet z niższego), a teraz to Bohuny zbierają truskawki Skrzetuskiego, a nie odwrotnie? Ku przypomnieniu to do Uni wstąpiliśmy dopiero w 2004 czyli 15 lat po zmianie systemu.
Wiedz tez że PKB/na głowe wynosi:
Polska - 21000 USD
Rosja - 17000 USD
ta "zacofana " Białoruś 15000 UDS
Ukraina 7000 USD
Zatem zobacz jaki postęp uczyniła Białoruś
Reputacja:
928
Chciałem cię uświadomić, że Białoruś przejęła znaczną część sowieckiego przemysłu maszynowego i była jedną z najbardziej uprzemysłowionych części Sojuza (co zresztą Rosja jej cały czas wypomina i nie może przeboleć). Poza tym, za wierność Rosji, otrzymywała (i ciągle otrzymuje) od Wielkiego Brata surowce energetyczne za ułamek ceny rynkowej.
Gdyby nie ten bonus, padłaby jak Gołota.
A to że Ukraina dysponująca najbardziej żyznymi glebami, górnictwem, przemysłem stalowym i kosmicznym osiąga te marne 'afrykańskie' 7000 USD to jest prawdziwa żenada.
Reputacja:
0
Sofeicz napisał(a):Chciałem cię uświadomić, że Białoruś przejęła znaczną część sowieckiego przemysłu maszynowego i była jedną z najbardziej uprzemysłowionych części Sojuza (co zresztą Rosja jej cały czas wypomina i nie może przeboleć). Poza tym, za wierność Rosji, otrzymywała (i ciągle otrzymuje) od Wielkiego Brata surowce energetyczne za ułamek ceny rynkowej.
Gdyby nie ten bonus, padłaby jak Gołota.
A to że Ukraina dysponująca najbardziej żyznymi glebami, górnictwem, przemysłem stalowym i kosmicznym osiąga te marne 'afrykańskie' 7000 USD to jest prawdziwa żenada.
Ukraina (głownie ta wschodnia) też jest mocno uprzemysłowiona i też przejęła sporą część sowieckiego przemysłu.
Ukraina ma większy potencjał niz Białoruś(dostęp do Morza,surowce) a jednak klepie biede. Myslą że Unia im da cokolwiek
Liczba postów: 11,547
Liczba wątków: 80
Reputacja:
242
Sofeicz napisał(a):Skoro tak nie cierpisz Unii, to jak wytłumaczysz, że Polska i Ukraina startowały mniej więcej z podobnego pułapu po rozpadzie Sojuza (Polska chyba nawet z niższego), a teraz to Bohuny zbierają truskawki Skrzetuskiego, a nie odwrotnie? Biorąc pod uwagę to, że dysproporcja w pkb była już mocno widoczna przed akcesją Polski do UE to źle upatrzyłeś sobie przyczynę naszej lepszej kondycji w stosunku do Ukrainy.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
928
W 89 roku Polska była bankrutem (podpisanie umowy stowarzyszeniowej w 1991)
Nie widzisz związku z np. bezcłowym dostępem do rynków UE i zdecydowanym wzrostem potencjału eksportowego Polski?
Reputacja:
837
Sikorski właśnie o tym gada na TVP2
Sebastian Flak
Liczba postów: 8,489
Liczba wątków: 39
Reputacja:
825
Constal napisał(a):Niech zobaczą jak smakuje euro raj. Niech poznają wspaniałości tęczowej rewolucji, kultu gender, niech zapomną o traktowaniu tęczy jako tęczy a zaczną uosabiać to sympatyczne zjawisko z femino-homo wywrotowcami.
Przecież aby nie mieć o tym zielonego pojęcia wystarczy wyłączyć TV i przestać karmić się bzdurami jakimi karmią nas media. To wszystko to jest margines.
Cytat:ta "zacofana " Białoruś 15000 UDS
Ukraina 7000 USD
Zatem zobacz jaki postęp uczyniła Białoruś
Zobaczymy jak będzie wyglądała Białoruś jak Łukaszenka sprzeda i przeje cały spadek jaki został mu po ZSRR. Bo jak do tej pory na tym właśnie bazuje białoruska gospodarka.
Zresztą jeżeli porównujesz gospodarki między sobą nie bierz PKB (PPP) tylko zwykłe PKB na osobę.
Tutaj Polska ma 12,7 tys
Białoruś 6,7 tys
a Ukraina 3,8 tys
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
407
DziadBorowy napisał(a):Przecież aby nie mieć o tym zielonego pojęcia wystarczy wyłączyć TV i przestać karmić się bzdurami jakimi karmią nas media. To wszystko to jest margines. Nie mam telewizora i bardzo to sobie chwalę. Wszystkim polecam.
Reputacja:
837
Chyba skorzystam z pomysłu. Jak tak obejrzałem program Lisa o gender to zaczynam żałować straconego czasu.
Sebastian Flak
Liczba postów: 5,060
Liczba wątków: 21
Reputacja:
90
Iselin napisał(a):Myślę, że wszyscy, którzy mają aż taką alergię na unię, segregowanie śmieci, tęcze i gender, prawa człowieka, podatki itp., powinni po prostu wyjechać na jakąś Ukrainę albo Białoruś. I obowiązkowo przyjąć tamtejsze obywatelstwo, żeby nie mieć tego paskudnego unijnego paszportu.
Mam wrażenie, że jednak wbrew pozorom w Polsce jest całkiem dobrze i ludziom się w związku z tym w głowach poprzewracało.
A najlepiej na Sybir niech pojadą i zobaczą jak tam chujowo! Cieszmy się, że mamy ciepło i możemy się nażreć.
Reputacja:
407
A co, Sybirem też się ktoś tak zachwyca?
Reputacja:
90
Iselin napisał(a):A co, Sybirem też się ktoś tak zachwyca?
Nie, ale przecież bawimy się w pozamerytoryczne argumenty
Reputacja:
407
Na razie to Ty wyskoczyłeś jak filip z konopi, wyraźnie nie wiedząc, o co chodzi.
Reputacja:
90
Iselin napisał(a):Na razie to Ty wyskoczyłeś jak filip z konopi, wyraźnie nie wiedząc, o co chodzi. Podałaś argument w stylu "U tamtych jest gorzej, więc u nas jest dobrze" i go wyśmiałem, a teraz wmawiasz mi, że nie wiem o co chodzi.
Reputacja:
407
Hans Żydenstein napisał(a):Podałaś argument w stylu "U tamtych jest gorzej, więc u nas jest dobrze" i go wyśmiałem, a teraz wmawiasz mi, że nie wiem o co chodzi. Nic takiego nie pisałam. Trzeba było czytać uważnie i jeszcze przeczytać posty poprzedzające
Liczba postów: 14,636
Liczba wątków: 100
Reputacja:
293
Iselin napisał(a):Myślę, że wszyscy, którzy mają aż taką alergię na unię, segregowanie śmieci, tęcze i gender, prawa człowieka, podatki itp., powinni po prostu wyjechać na jakąś Ukrainę albo Białoruś. I obowiązkowo przyjąć tamtejsze obywatelstwo, żeby nie mieć tego paskudnego unijnego paszportu.
To jest jednak słaby argument, bo nijak nie wskazuje, że:
1. ów lepszy standard życia jest zasługą Łunii Socjalistycznych Republik Rad..., przepraszam, Jełropejskich;
2. koniecznym kosztem owego lepszego standardu życia jest akceptacja genderów, tęczy i kretyńskiego systemu opodatkowania pod przykrywką opłaty za śmieci.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
|