To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analiza wędrówki Mojżesza przez pustynię - 40 lat
Czytałam na Wiki ale nic nie wyczytałam.

Czy to znaczy, że Bóg gdziekolwiek prowadził Mojżesza przez te 40 lat, bo jeśli nie spodobało im się miejsce A to czy poprosili Boga żeby ich zaprowadził do miejsca B potem miejsca C itd?
Czy Bóg nigdzie Mojżesza nie prowadził przez te 40 lat, lub tylko kierował ich do kolejnego miejsca C2 z miejsca C1 a oni chcieli sobie powędrować te 40 lat z postojami w Oazach?

Nie wiem czy jakieś szczegóły są potwierdzone historycznie, chciałam o to też zapytać.

W sumie to miałam problem jak można wędrować z dobrym przewodnikiem 40 lat, chyba że przewodnik prowadzi na manowce, ale jeśli religia twierdzi tak jak pisze Zefciu to defacto, chyba 40 letniej wędrówki do jakiegoś celu nie było.

Wyszło mi, że 600 km można przemierzyć pieszo w 12,5 dnia licząc po 48 km dziennie - to jest odległość wzdłuż linii kolejowej Katowice-Gdańsk. Nie wiem jaka była ta odległość w przypadku Mojżesza?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Analiza wędrówki Mojżesza przez pustynię - 40 lat - przez gąska9999 - 01.01.2014, 20:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości