To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analiza wędrówki Mojżesza przez pustynię - 40 lat
Gawain napisał(a):
zefciu napisał(a): Psychiczna zdolność do morderstwa  wszyscy biedni salwadorczycy psychicznie zdolni do morderstwa zamordowaliby pierwszego napotkanego przechodnia.
Psychiczna zdolność do morderstwa jest tak jakby uwarunkowana społeczni i strzelam, że nawet hipisi to mają, tylko warunków do morderstwa nie ma za bardzo. Przecież co by nie pisać o eksperymentach Zimbardo i błędach przy nich popełnionych to jednak normalni ludzie zachowywali się jak bestie z obozów koncentracyjnych. Jakby nagle pojawił się Adolf Adolfson i kupił Norwegów hasłami o supremacji nordyckiej rasy to wcale by mnie nie zdziwiła powtórka z lat 20 XX wieku. Gdyby zaś każdy człowiek, który może zabić, zabił, to nie wiem czy by się kamień na kamieniu ostał.

ZaKotem napisał(a): Nie jest to całkiem przypadek, ale dosyć złośliwości - religia nie ma praktycznie żadnego wpływu na kulturę.

Serio? A piszesz na maszynie, dzięki zdobyczom dziedziny wyrosłej z pewnej pogańskiej religii pasterzy kóz z pewnego europejskiego półwyspu. Co więcej piszesz to dzięki ekonomicznemu paradygmatowi wyrosłemu ze zniesienia starożytnej tradycji niewolnictwa. Co więcej, zapewne przy tym słuchasz muzyki opartej na zasadach harmonii i koncepcjach komponowania wyrosłych na barkach takich tuzów jak jakieś Mozarty czy inne Bachy, którzy to tworzyli ku większej bożej chwale. A kończąc pisać tego posta załączysz stronę internetową (Internet to taka biblioteka jak te pierwsze, które były tworzone pod patronatem różnych bóstw co pismem i rozumem się opiekowały) z memikami, które to jako żywo są niczym piktogramy boga Thota a potem obejrzysz kabaret wyrosły z tradycji obchodzenia dionizji. Bo jak wiadomo religia nie znaczy nic i jest sobie bo jest. Jak kurz na półce.

Cytat:Nawet USA, będąc wszak państwem bogatym i dobrze urządzonym, współczynnik morderstw ma kilkakrotnie wyższy niż podobnie cywilizowane państwa europejskie. Najwięcej jednak morderstw jest tam, gdzie plemiennej tradycji nie ma, a burżuazyjne, nowoczesne prawo jeszcze nie działa.

Najwięcej morderstw jest tam gdzie jest plemion najwięcej i walczą o zasoby. No i tam gdzie jest plemienna tradycja zarąbywania się za kozy, względnie za wlezienie na cudzy teren. Ameryka to jest państwo plemienne od założenia. O ile autochtonów wciągnęło w swe tryby o tyle uwolnionych niewolników nie wciągnęło, bo Murzyni  żyli se w swej mentalnej Afryce a dookoła budowała się społeczność amerykańska i nic z tego budowania wyzwoleńcy i ich potomkowie nie zrozumieli, tworząc tylko sobie kulty cargo na swoją miarę. Ci Murzyni, którzy zrozumieli co nieco i wpadli w tryby amerykańskiej machiny ekonomicznej nieźle sobie radzą, ale dalej widać w nich awansowanie w kierunku społeczności nie tożsamej z nimi etnicznie. Już dawno temu jakiś cwany polityk zauważył, że ciemne masy najprościej przekupić, żeby cicho siedziały. I póty przekupstwo dział, póki okoliczności do anonimowego rozpierdolu nie ma.

Bo ja też coś takiego zauważam u czarnych w USA. Chcieli zrobić prezydentem żonę Obamy, 2 czarnych prezydentów na wszystkich kolejnych 5 taki mniej więcej klimat.

A ja na przykład nie wiem ilu czarnych kapitanów lata pasażerskimi samolotami z na podkładzie od 280 osób wzwyż , które startują lub lądują w USA? Nie wiem jakie są amerykańskie linie samolotowe Boeing czy jeszcze jakieś inne?
To ile czarnych kapitanów w liniach lotniczych amerykańskich lata samolotami, jaka liczba np. 200 osób czarnych w tym 80 czarnych kobiet ile to % ogółu kapitanów?

Jak jest w krajach afrykańskich z czarnymi kapitanami pasażerskich linii lotniczych, czy są jakieś czarne kobiety kapitanowie z krajów afrykańskich?

No bo jak 3 razy leciałam do i z Anglii to przynajmniej raz leciałam samolotem z kapitanem kobietą, no bo kapitan wita pasażerów na pokładzie więc wiem na pewno.

A w USA po Obamie był taki klimat, żeby zgadzało się w prezydentach 2/na 5 - czarnych. A w kapitanach linii lotniczych samolotowych pasażerskich zgadza się?
Trzeba by jeszcze dodać lekarzy chirurgów od cięższych transplantacji lub operacji oraz astronomów i fizyków jądrowych. Co mówią amerykańskie statystyki?
No a jakiś czarny lub czarna kobieta prowadzą w USA tak dużą firmę jak Trump?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Analiza wędrówki Mojżesza przez pustynię - 40 lat - przez gąska9999 - 07.06.2020, 15:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości