exodim napisał(a):Boże, co ja właśnie przeczytałem.Widzę, że propagujesz stereotypy, które wg konwencji masz zwalczać. Jak już pisałem po pierwsze to matryca przemocy jest dostosowana do przemocy wobec kobiet. Po drugie - przemoc psychiczna jak wejdzie to kobitki padną. Po trzecie stereotypem jest, że faceci nie zgłaszają. Jak to się zmieni to uzyskają oczywistą przewagę. Dlatego konwencja ma charakter klasowy.
Tylko przemoc w stosunku do kobiet jest zjawiskiem powszechnym, a przemoc w stosunku do mężczyzn, choć oczywiście jest i nie należy domniemywać (bo w oparciu o co?), że jej zgłoszenie w Polsce będzie traktowane niepoważnie, jest raczej marginalna (statystycznie rzecz biorąc).
Cytat:Po pierwsze, tradycja nie jest źródłem przemocy wg Konwencji, po drugie - w Konstytucji jest mowa o najlepszych tradycjach polskiej państwowości, a nie o wszystkich tradycjach.Jak nie jak tak.Sam czytałem.
Cytat:Na początek to się kolego dowiedz co to jest analogia i dlaczego ta jest fałszywa.Oo co za ex katedra. Faktycznie ex.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!