To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapytaj Prawdziwego Jezusa?
O Księdze Urantii dyskutowałem z Hill na Śfini. Skończyło się na tym, że założyłem blog https://przeciwurantii.blogspot.com/
Zawsze mnie dziwi, że ludzie łykają takie rzeczy jak Księga Urantii.
Odpowiedz
anbo napisał(a): Zawsze mnie dziwi, że ludzie łykają takie rzeczy jak Księga Urantii.
To jest całkowicie zrozumiałe jeśli weźmie się pod uwagę, ile ludzi łyknęło Biblię.
Odpowiedz
Osiris napisał(a):
anbo napisał(a): Zawsze mnie dziwi, że ludzie łykają takie rzeczy jak Księga Urantii.
To jest całkowicie zrozumiałe jeśli weźmie się pod uwagę, ile ludzi łyknęło Biblię.
Są znaczące różnice. Po pierwsze Biblię jako słowo Boże ludzie "łykają" w dzieciństwie, czyli w okresie, kiedy wierzy się dorosłym, nie ma się wiedzy, nie sprawdza się itd., a to, co się "łyka", zależy od czasu i miejsca urodzenia. W przypadku Księgi Urantii jest inaczej, bo ją za słowo pozaziemskie (przynajmniej w części) zaczynają uważać ludzie dorośli po zapoznaniu się z nią. Druga sprawa to to, że aktualnie mało kto traktuje Biblię jako podręcznik biologii czy astronomii (przeważnie interpretuje się ją tak, żeby się zgadzała z nauką), a Księgę Urantii tak traktują jej wyznawcy, co jest dziwne, bo zawiera sporo tez zgodnych z wiedzą w czasie jej powstawania, ale niezgodną z wiedza aktualną.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości