freeman napisał(a): A co do ludobójstwa i innych niemoralnych czynów, to są one dziełem wyłącznie człowieka.Oh, Wait ! A co ze skrajnie zimnym lub skrajnie gorącym klimatem, epidemiami zakaźnych chorób, trzęsieniami Ziemi, erupcjami wulkanów, pożarami, suszami i powodziami, huraganami, sztormami i tsunami, klęskami nieurodzaju, ofiarami lwów, tygrysów, rekinów, węży, skorpionów, jadowitych pająków i os, piranii i pasożytów ? Co ze wścieklizną, boreliozą od kleszczy, co z nowotworami i padaczką ? A co powiemy o chorych i kalekich cierpiących małych dzieciach, katowanych przez swą ułomność już od urodzenia ? Co powiemy o samym świecie przyrody, gdzie silniejszy zjada słabszego ?
Zamiast wymieniać w nieskończoność miliony chorób, zwróćmy uwagę na jeden tylko przykład. Czy np. pasożyty są dziełem człowieka ? Jak uważasz ? Jak Ci to tłumaczy macierzysta strona JW.Org ? Czy pasożyty są dobre ? Co mówi o tym Biblia, Twój najwyższy autorytet ?
BTW. Zignorowałeś całkowicie moje poprzednie pytanie o moralność głównej postaci biblijnej. Tu nie jest Sala Królestwa, tylko forum dyskusyjne. Po takim przejawie lekceważenia powinienem całkowicie zignorować Twój kolejny post.