Liczba postów: 1,473
Liczba wątków: 12
Reputacja:
238
Nonkonformista napisał(a): freeman napisał(a): Wytłumaczeniem jest perfekcyjna i zarazem konieczna ich jedność w działaniu. Innymi słowy, ani Ojciec , ani Syn, ani Duch Święty nie działają na własną rękę. Gdyby bowiem tak było trzeba by mówić o trzech Bogach, względnie o żadnym Bogu.
Z kolei człowiek, stworzony na obraz i podobieństwo Boga, jest jednością ducha, duszy i ciała. Ciało wiem, co to jest.
A gdzie jest duch i dusza? I co to za byty? Gdzie one w człowieku są?
Oto Hubert Urbański. Program "Milionerzy". Pytanie za milion. Oto one.
"A gdzie jest duch i dusza?... Gdzie one w człowieku są?"
A) w dupie
B) w sercu i przeponie (kradié i fren)
C) w mózgu
D) dusza nie jest w ciele, bo nie wszystko musi się rządzić fizycznymi prawami naszego świata - mogą przecież istnieć prawa wyższego świata, który to wyższy świat oddziałuje na nasz niższy na tej zasadzie, że fizyczny umysł jest anteną do odbierania duszy z eteru wyższego swiata
Znany w sieci też jako qwertyuiop i kacolek.
Liczba postów: 8,292
Liczba wątków: 60
Reputacja:
29
Mustafa Mond napisał(a): Nonkonformista napisał(a): freeman napisał(a): Wytłumaczeniem jest perfekcyjna i zarazem konieczna ich jedność w działaniu. Innymi słowy, ani Ojciec , ani Syn, ani Duch Święty nie działają na własną rękę. Gdyby bowiem tak było trzeba by mówić o trzech Bogach, względnie o żadnym Bogu.
Z kolei człowiek, stworzony na obraz i podobieństwo Boga, jest jednością ducha, duszy i ciała. Ciało wiem, co to jest.
A gdzie jest duch i dusza? I co to za byty? Gdzie one w człowieku są?
Oto Hubert Urbański. Program "Milionerzy". Pytanie za milion. Oto one.
"A gdzie jest duch i dusza?... Gdzie one w człowieku są?"
A) w dupie
B) w sercu i przeponie (kradié i fren)
C) w mózgu
D) dusza nie jest w ciele, bo nie wszystko musi się rządzić fizycznymi prawami naszego świata - mogą przecież istnieć prawa wyższego świata, który to wyższy świat oddziałuje na nasz niższy na tej zasadzie, że fizyczny umysł jest anteną do odbierania duszy z eteru wyższego swiata Ja pytam wierzących w to... Serio mnie interesuje różnica między duchem a duszą i to, gdzie są albo czym są.
Ażeby odkryć prawdziwe zasady moralności, ludzie nie potrzebują ani teologii, ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
24.01.2023, 21:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2023, 21:10 przez Rodica.)
Liczba postów: 1,545
Liczba wątków: 3
Jeśli nasz mózg jest anteną, to ludzie powinni się bez problemu porozumiewać z innymi duszami, bez pomocy telefonu i słów.
Rozsadziło mi antenę.
26.01.2023, 22:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2023, 22:36 przez żeniec.)
Liczba postów: 1,049
Liczba wątków: 5
Reputacja:
197
Mustafa Mond napisał(a): D) dusza nie jest w ciele, bo nie wszystko musi się rządzić fizycznymi prawami naszego świata - mogą przecież istnieć prawa wyższego świata, który to wyższy świat oddziałuje na nasz niższy na tej zasadzie, że fizyczny umysł jest anteną do odbierania duszy z eteru wyższego swiata Niby może tak być, ale z drugiej strony gentlemani nie rozmawiają o rzeczach niefalsyfikowalnych.
Rodica napisał(a): Jeśli nasz mózg jest anteną, to ludzie powinni się bez problemu porozumiewać z innymi duszami, bez pomocy telefonu i słów. Może tylko odbiera i jest nastrojona na duszę osobnika z mózgiem?
28.01.2023, 22:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.01.2023, 22:44 przez Rodica.)
Liczba postów: 1,545
Liczba wątków: 3
żeniec:
Cytat:Może tylko odbiera i jest nastrojona na duszę osobnika z mózgiem?
Antena fizyczna, jak każda antena odbiera fale elektromagnetyczne np. radiowe, a po śmierci człowieka obumiera, rozkładają się neurony, znika pamięć, świadomość, która według niektórych naukowców wcale nie jest zlokalizowana w mózgu ale w polu elektromagnetycznym przez niego wytwarzanym. Jeśli Bóg porozumiewa się z umysłem człowieka, za pomocą fal, to Bóg musi składać się materialnych cząstek, w przeciwnym razie nie potrzebowałby anteny. Jak myślisz?
Rozsadziło mi antenę.
|