Olej rzepakowy jadany jest od średniowiecza. Margaryny to XIX wiek.
Co do jakości olejów roślinnych to oczywiście wszystko zależy od sposobu produkcji. Są oleje tłoczone na zimno, całkowicie naturalne, są gorsze oleje rafinowane i jest syf w postaci tłuszczów utwardzanych.
Natomiast jeżeli ktoś myśli, że tłuszcze zwierzęce pochodzą od krówek pasących się radośnie na łące to gratuluję samopoczucia. I proponuję dowiedzieć się jak wygląda przemysłowy chów bydła tak na mięso jak i na mleka i sery.
Dlaczego miałoby mi przejść, skoro do mięsa mnie w ogóle nie ciągnie i mi go nie brakuje. A jem smaczniej i bardziej urozmaicenie niż wcześniej, Nie wiem zupełnie czemu ludziom wydaje się, że dieta bezmięsna to jest jakieś poświęcenie i osoby stosujące ją się męczą.
Co do jakości olejów roślinnych to oczywiście wszystko zależy od sposobu produkcji. Są oleje tłoczone na zimno, całkowicie naturalne, są gorsze oleje rafinowane i jest syf w postaci tłuszczów utwardzanych.
Natomiast jeżeli ktoś myśli, że tłuszcze zwierzęce pochodzą od krówek pasących się radośnie na łące to gratuluję samopoczucia. I proponuję dowiedzieć się jak wygląda przemysłowy chów bydła tak na mięso jak i na mleka i sery.
Rodica napisał(a): Za kilka lat ci przejdzie, ciekawe ile wytrwasz?
Dlaczego miałoby mi przejść, skoro do mięsa mnie w ogóle nie ciągnie i mi go nie brakuje. A jem smaczniej i bardziej urozmaicenie niż wcześniej, Nie wiem zupełnie czemu ludziom wydaje się, że dieta bezmięsna to jest jakieś poświęcenie i osoby stosujące ją się męczą.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"