znaLezczyni:
Cytat:To zależy, jakie zadania ma zlecone. Jeśli do jej obowiązków należy wyłącznie siedzenie na tyłku i czekanie na klienta plus jego obsługa, niech siedzi. Chociaż osobiście źle wróżę takiej pizzerii, w której pracuje jedna osoba i musi czekać na klienta. Jeśli pomyślisz o kosztach utrzymania takiego miejsca (czynsz, media, podatki, koszty pracownika, koszty produktów, środków czystości) to to się zwyczajnie nie opłaca.Każda branża biznesu rządzi się swoimi prawami. Jeśli chodzi o lokale handlowe lub gastronomiczne to nakłady pracy są ściśle uzależnione od pory dnia. Przed południem natężenie ruchu jest małe, po południu i wieczorem może wzrosnąć o 500%. Twoje rady dla przedsiębiorców to jakieś ogólniki z poradnika.
Ale jedna jest, wszystko zrobiła, nie ma co robić, niech sobie siedzi. Jeśli natomiast jest jakaś inna osoba pracująca tam, dziewczyna jest najprawdopodobniej zbędna.
Rozsadziło mi antenę.