Rodica
Wysil się, proszę, napisz chociaż raz coś konkretnego. Do której części mojej wypowiedzi się odnosisz? Co jest ogólnikiem z poradnika?
cobras
I o to mi chodzi. Złe zarządzanie - raz. A sytuacja na rynku pracy - dwa.
towarzyski.pelikan
Twoich koleżanek tam w ogóle nie powinno być.
[Zakładając, że nie są nowymi pracownicami. Nowy pracownik potrzebuje czasu na wdrożenie się do pracy].
Jestem za prawami pracowników. Płatnymi urlopami, chorobowymi. Prawem do strajku. Przestrzeganiem praw pracowników. Szacunkiem do nich. Płacą na czas za każdą minutę pracy. Itd.
W zamian pracownicy powinni uczciwie pracować. I tyle.
Cytat:Twoje rady dla przedsiębiorców to jakieś ogólniki z poradnika.
Wysil się, proszę, napisz chociaż raz coś konkretnego. Do której części mojej wypowiedzi się odnosisz? Co jest ogólnikiem z poradnika?
cobras
Cytat:No i to już problem tylko i wyłącznie tej firmy. Widocznie jest chujowo zarządzana i w końcu święta niewidzialna ręka rynku ją za to ukarze.
I o to mi chodzi. Złe zarządzanie - raz. A sytuacja na rynku pracy - dwa.
towarzyski.pelikan
Cytat:znaLezczyni napisał(a): napisał(a): Skoro towarzyski.pelikan wykonuje swoją pracę w ciągu czterech godzin, oznacza to, że firma przepłaca. Powinna być zatrudniona na pół etatu.A moje kolezanki, ktore te sama ilosc pracy wykonuja 8 h powinny byc zatrudnione na caly?
Jest na to rozwiazanie. Towarzyski.pelikan bedzie pracowala dwa razy wolniej. I w ten sposob zarobi 2 x tyle
Twoich koleżanek tam w ogóle nie powinno być.
[Zakładając, że nie są nowymi pracownicami. Nowy pracownik potrzebuje czasu na wdrożenie się do pracy].
Jestem za prawami pracowników. Płatnymi urlopami, chorobowymi. Prawem do strajku. Przestrzeganiem praw pracowników. Szacunkiem do nich. Płacą na czas za każdą minutę pracy. Itd.
W zamian pracownicy powinni uczciwie pracować. I tyle.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.