Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filozofia, tinder i forumowe nowinki.
Peter napisał(a): Bert - trochę nieładnie. Kto jak nie Ty dyskutował z TP, żeby nie powiedzieć, długo i namiętnie? A teraz wrzucasz do zwierzyńca i tabliczki ostrzegawcze chcesz wieszać.

Może nie zauważyłeś, ale pisałem: "Lampart dołącza do forumowego zwierzyńca userów (obok gąski i do pewnego stopnia pelikana),". Do pewnego stopnia. Nasz pelikan jest nie tylko zmiennopłciowy, ale też zmiennojakościowy i zmiennohumorny. Ba, czasem w jednej dyskusji potrafiliśmy się pokłócić i pominusować, żeby na następnej stronie odkryć jakieś nowe myśli czy aspekty. Miewałem już podobne dyskusje z innymi userami na różnych forach, ale przy pelikanie ta huśtawka była intensywniejsza, szybsza, pełniejsza wrażeń (tak pozytywnych jak i negatywnych). Dlatego owszem, trochę żal, że chyba wybrał/-a swoje miejsce na tym forum. Ale może jeszcze się odmieni, w końcu to nie byłby pierwszy raz.

Cytat:Książki które Tobie nie podchodzą też czytasz, wkurzasz się ale czytasz dalej?

Ach jakie trafne porównanie. Nigdy nie zdarzyło Ci się, że czytasz książki z jakiegoś cyklu i jedne tomy podchodzą Ci lepiej, a inne przemęczasz? Albo że trafisz na książkę z fajną, ciekawą fabułą, ale napisaną bez talentu, i czytasz do końca tylko ze względu na opisywane treści? Albo, że książka zawiera obiecujące zawiązanie tematu, a na końcu się okazuje, że to był tylko sen głównego bohatera, albo mordercą był znowu ogrodnik? Jest mnóstwo książek, na których człowiek się zawodzi z różnych powodów, czasem próbując doczytać, a czasem nie.

Tym razem jest jak w mojej sygnaturce, jest czas czytania i jest czas zamknięcia okładek.

Cytat:Oczywiście to Twoja sprawa i Twój czas ale uważam że TP traktujesz w tej chwili nie fair.

Jest czas mówienia i czas milczenia.

A chwilowo TP na spółkę z L. dokonuje wiwisekcji berta. Ja tam z czytam z pewnym zaciekawieniem, nieomal kliniczny przypadek projekcji, i to w takim dynamicznym duecie. Można się z tego wiele nauczyć.

No ale czekam na jeszcze coś innego, ale o tym sza.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Filozofia, tinder i forumowe nowinki. - przez bert04 - 19.09.2019, 10:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości