24.10.2019, 14:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2019, 14:06 przez Abra.)
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 12
Reputacja:
-9
Zadaję to pytanie bo jestem ciekaw waszych odpowiedzi. Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony do wszelkich relacji bo nawet ludzi którzy wierzą w takie rzeczy wysoką ostrożność przestrzegają przed naiwnością
Liczba postów: 2,057
Liczba wątków: 8
Reputacja:
210
Abra napisał(a): Zadaję to pytanie bo jestem ciekaw waszych odpowiedzi. Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony do wszelkich relacji bo nawet ludzi którzy wierzą w takie rzeczy wysoką ostrożność przestrzegają przed naiwności Istnieją na pewno duch przygody, duch współpracy, duch opowieści i duch czasu.
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1,161
Wyznanie: kult kota
Duch narodowy też istnieje i zazwyczaj gdzieś w listopadzie opętuje towarzyskiego pelikana.
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 3
Reputacja:
-19
Poczekajcie co wy Tacy sceptyczni i inteligentni ale sarkastyczni. Sprecyzujmy najpierw czym może być duch - postać niematerialna kształtu ludzkiego z osobowością człowieka czy duszek kapce z prześcieradłem a może bezkształtna masa?
Pokątnie jak to jest że człowiek czasami czuje wzrok kogoś na sobie. A jak jest wyszkolony zawsze czuje go nawet na pustyni z kilometrów jak ktoś patrzy nawet jak ktoś patrzy przez lornetkę - tak jest to nie SF. A nie ma żadnego logicznego na to też uzasadnienia ale tak jest. T też jak to wyjaśnić? W szkołach uczą aby nie patrzyć na przeciwnika nawet przez lornetkę z daleka z ukrycie nie z obawy przez odbłyskiem ale aby patrzyć na niego kątem nie centralnie bo może wyczuć - szkolenie legi c, gromu, delty.
Liczba postów: 1,813
Liczba wątków: 158
Reputacja:
48
tomeh napisał(a): Poczekajcie co wy Tacy sceptyczni i inteligentni ale sarkastyczni. Sprecyzujmy najpierw czym może być duch - postać niematerialna kształtu ludzkiego z osobowością człowieka czy duszek kapce z prześcieradłem a może bezkształtna masa?
Pokątnie jak to jest że człowiek czasami czuje wzrok kogoś na sobie. A jak jest wyszkolony zawsze czuje go nawet na pustyni z kilometrów jak ktoś patrzy nawet jak ktoś patrzy przez lornetkę - tak jest to nie SF. A nie ma żadnego logicznego na to też uzasadnienia ale tak jest. T też jak to wyjaśnić? W szkołach uczą aby nie patrzyć na przeciwnika nawet przez lornetkę z daleka z ukrycie nie z obawy przez odbłyskiem ale aby patrzyć na niego kątem nie centralnie bo może wyczuć - szkolenie legi c, gromu, delty. A czy duch to osoba, która chodzi, słyszy, mówi i widzi?
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
-1
Mam nadzieję, że duchy nie istnieją, ponieważ gdyby były takie przypadki oznaczałby to, że podczas śmierci człowieka może pójść coś nie tak i zamiast trafić tam gdzie ma trafić to zostaje nadal związany z tym światem.
Liczba postów: 1,037
Liczba wątków: 29
Reputacja:
57
Tak, jestem duchem
May all beings be free.
May all beings be at ease.
May all beings be happy
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 1
Reputacja:
61
Nie wiem.
Kiedy człowiek umiera, po pierwsze traci życie. A zaraz potem złudzenia.
Terry Pratchett
Reputacja:
57
Tak, oczywiście że istnieją. A do tego podszywają się pod nas i chcą przejąć nad nami kontrolę.
Czy może tylko ja tak mam?
May all beings be free.
May all beings be happy
Liczba postów: 3,895
Liczba wątków: 8
Reputacja:
478
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
neuroza napisał(a): Czy może tylko ja tak mam? Tylko Ty.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Reputacja:
57
kmat napisał(a): Tylko Ty. Pytanie czy mówisz to od siebie, czy też jakiś duch Cię do tego popchnął?
May all beings be free.
May all beings be happy
|