Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Natasha Demkina

Jestem bardzo ciekaw jak ludzie o materialistycznym światopoglądzie wyjaśnią to co robi ta dziewczyna.
Odpowiedz
Abra napisał(a): Jestem bardzo ciekaw jak ludzie o materialistycznym światopoglądzie wyjaśnią to co robi ta dziewczyna.
No to powiedz może, co robi ta dziewczyna.
Odpowiedz
Jak to co?
Ma rentgena w oczach, rezonans i tomograf.
Brakuje tylko brazylijskich naukowców, którzy by to wszystko potwierdzili.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Abra napisał(a):Jestem bardzo ciekaw jak ludzie o materialistycznym światopoglądzie wyjaśnią to co robi ta dziewczyna.
A, od których materialistów oczekujesz wyjaśnienia, bo zasadniczo wydzielamy dwa typy:

Pierwszy to ci co chcą chcą widzieć świat w taki sposób, by wszystko dało się tłumaczyć zależnością energii, materii, informacji, następnie ująć to w uniwersalne prawa, co dają odpowiedź na wszystkie przypadki i stosować te prawa wyjaśniając wszystko. Druga kategoria materialistów (powszechnie rozumiana) to ci , którzy chcą wykorzystać mechanizmy przyrodnicze, prawa i zależności rządzące światem do zaspokojenia swoich potrzeb materialnych – w skrócie mówiąc/pisząc  -  do zarobienia kasiory. Jeśli ta dziewczyna/kobieta potrafi swą „duchową ręką” wyczuć strukturę drewna i obecność gwoździ w drewnie to może i potrafi (raczej powinna) przeanalizować stopień zużycia panewek korbowodowych silnika czterosuwowego jakiegoś cennego klasyka. Jeśli tak, to wróżę jej zasobną przyszłość i jak już zarobi tę kasiorę (niewyobrażalną) to poświęci się później ratowaniu ludzi przed chorobami somatycznymi i psychicznymi otwierając jakąś klinikę, która całkowicie w leczeniu ludzi wyruguje udział lekarzy medycyny konwencjonalnej w danym regionie, a później globalnie. Jak już zarobi pierwszy milion, to bądź pewny, materialiści pierwszej i drugiej kategorii pochylą czoła, ukorzą się przed nieznaną potęgą. Na końcu pomoże materialistom pierwszej kategorii zrozumieć te zjawiska, bo na pewno będą chcieli to wyjaśnić, na gruncie materializmu, rzecz jasna. Więc teraz -  jej ruch.
Śpieszmy się czytać posty,  tak szybko  są kasowane....
Nie piszę o tym zbyt często lecz piszę o tym raz na zawsze... a jestem tak jak delfin łagodny i mocny i nie zawsze powrócę, nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Jak to co?
Ma rentgena w oczach, rezonans i tomograf.
Brakuje tylko brazylijskich naukowców, którzy by to wszystko potwierdzili.

Na jej miejscu już bym zgarnął ten milion za pokaz zdolności parapsychicznych. Potem po nagłośnieniu sprawy poprosił bym Ziębitów, aby odeszli od fałszywego proroka i zafundowali mi świątynię rozpusty. I tonę "kapusty". A potem bym żył długo i szczęśliwie i dawał autografy na zdjęciach z prześwietlenia płuc, nogi i dupy połowy.
Sebastian Flak
Odpowiedz
No tak, ale parapsychole mają zakaz od duchów czy innych diabłów uzyskiwania korzyści materialnych że swego daru. Duchy bowiem z natury rzeczy są przeciwnikami materializmu.
Odpowiedz
ZaKotem napisał(a):No tak, ale parapsychole mają zakaz od duchów czy innych diabłów uzyskiwania korzyści materialnych że swego daru. Duchy bowiem z natury rzeczy są przeciwnikami materializmu.
Jak do tego doszedłeś?
L. Ron Hubbard, twórca  scjentologii, religijnej organizacji non-profit, zajmującej się propagowaniem rozwoju ducha ludzkiego powiedział: 
Jeśli człowiek naprawdę chce zarobić milion dolarów, najlepszym sposobem jest założenie własnej religii.

Udział duchów w poprawianiu statusu materialnego swoich najgorliwszych wyznawców jest niezaprzeczalny. W innym wątku, ktoś twierdził, że sukces chrześcijaństwa można wytłumaczyć tylko interwencją Boga, a więc i Ducha Świętego - tu mam na myśli sukces finansowy KRK. Rzeczywistość materialna daje najmocniejszą przesłankę dla istnienia takich duchów zainteresowanych materializmem i takich jak pisałeś.
Nie piszę o tym zbyt często lecz piszę o tym raz na zawsze... a jestem tak jak delfin łagodny i mocny i nie zawsze powrócę, nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą
Odpowiedz
Teista napisał(a): twórca scjentologii, religijnej organizacji non-profit,
Serio?
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Odpowiedz
kmat napisał(a):
Teista napisał(a):twórca  scjentologii,
Serio?
No Duży uśmiech ,

kmat napisał(a):
Teista napisał(a):religijnej organizacji non-profit,
Serio?
serio, serio Szczerbol Szczerbol
Odpowiedz
Daj już spokój z tym scjentyzmem.
Kiedyś byłem ciekaw ich objawień i teologii, i nic głupszego w życiu nie czytałem.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości