Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Darz burak! Tradycja i kultura myśliwych
lumberjack napisał(a): Jak dobrze przyrządzisz mięcho, to posiadanie kota jest bardziej ryzykowne.
Nie opowiadajcie legend o tych niebezpiecznych kotach, bo potem ludzie wierzą i je wyrzucają z domu.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Nie opowiadajcie legend o tych niebezpiecznych kotach, bo potem ludzie wierzą i je wyrzucają z domu.
Jeśli się ma kota wychodzącego, to ryzyko jak najbardziej jest realne.
Odpowiedz
https://fakty.interia.pl/polska/news-pol...Id,4734984

"Polski Związek Łowiecki ogłosił konkurs literacki dla dzieci "Moje pierwsze polowanie". Jak podają na stronie internetowej organizatorzy - "celem konkursu jest nie tylko efekt literacki, ale także pokazanie autentycznych emocji związanych z pierwszym kontaktem z polowaniem".

Cytat:Poszłam z tatą do lasu. Wzięliśmy strzelbę, i tam było więcej takich osób ze strzelbą. Gdy z krzaków wyskoczyła sarenka tata wziął strzelbę i ją zastrzelił. Inni panowie tacy jak tata też zastrzelili różne zwierzęta. Widziałam martwe lisy, sarny a nawet dzika. Było trochę krwi ale nie tak dużo jak na filmach. Bardzo mi się to wszystko podobało - zwłaszcza te martwe zwierzęta. Nie mogę się doczekać jak następnym razem tata weźmie mnie na polowanie i zobaczę jeszcze więcej martwych zwierząt. Ale w szkole ciągle opowiadam kolegom o tych martwych zwierzętach, narysowałam też je na lekcji plastyki. Ale pani od plastyki się to nie podobało i wysłała mnie do pani pedagog a ta zadawała pytania o martwe zwierzęta. Powiedziałam, że bardzo lubię martwe zwierzęta. I pani kazała mi przyjść z rodzicami. Boję się, że będą źli i tata mnie nie weźmie na polowanie aby mogła bawić się z martwymi zwierzętami. Polowania są super.

Oczko
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości