Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jak w tytule, szukam takich utworów które jak wyślę ateiście to przynajmniej wysłucha do połowy.
Chodzi mi o utwory np. Rubika podobne do: - Strażnik Raju (Rubik) - Wiem że jesteś tam (Ania Wyszkoni) - Boso (Zakopower) - Bohema (Wilki) - Na krawędzi życia (Wilki) - Dni, których nie znamy (Marek Grechuta) - Biegnij przed siebie (Ania Wyszkoni) - Psalm dla Ciebie (Rubik) - Azymut (Kali)
Przez kilka lat szukam takich właśnie utworów ale cieżko jest
Liczba postów: 21,701
Liczba wątków: 239
Reputacja:
1,265 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
A to co takiego jest z tymi ateistami - nie słuchają piosenek, w których teksty dotyczą tematu Boga? Dziwne. To jakieś betony muszą być albo wampiry, które na widok krzyża czują ból
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
lumberjack napisał(a): A to co takiego jest z tymi ateistami - nie słuchają piosenek, w których teksty dotyczą tematu Boga? Dziwne. To jakieś betony muszą być albo wampiry, które na widok krzyża czują ból
No ateiści raczej nie wysłuchają jakiejś pieśni do Maryji albo uwielbienia, bardziej o takie utwory mi chodzi niż o Bogu
kilwater napisał(a): Skąd pomysł, że to utwór o Bogu?
Ten może niekoniecznie ale tekst jak najbardziej do przemyśleń.
Liczba postów: 5,445
Liczba wątków: 79
Reputacja:
826 Płeć: nie wybrano
dzioksus napisał(a): Jak w tytule, szukam takich utworów które jak wyślę ateiście to przynajmniej wysłucha do połowy.
A generalnie to o co chodzi? Chcesz nawracać muzą? Czy tylko dzielić tą częścią swojego życia?
Jeżeli nie musi być po polsku, to klasyka albo gospel. Kolędy, ale te prawdziwe, nie te z Santa Kloos. Baptyści mają własne tradycje chrześcijańskiego rocka, może tam coś znajdziesz. Na razie tyle.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania,
czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania,
czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania,
czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania,
czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia,
czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.